Search This Blog

Saturday, August 13, 2016

Το χρέος που φουσκώνανε...



Στις αρχές του 2008, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε πελάγη δημοσιονομικής ευτυχίας, ο κ. Στέφανος Μάνος χτυπούσε ένα ανησυχητικό καμπανάκι: «Από την έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος πρόσεξα ορισμένα πράγματα», έγραψε στην «Καθημερινή» (26.4.2008). «Το δημόσιο χρέος στις 31.12.2003 ήταν 168 δισ. ευρώ.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 31.12.2007, έφθασε τα 216 δισ. ευρώ.
Σε τέσσερα χρόνια προστέθηκαν χρέη 48 δισ. ευρώ.
Τι είναι 48 δισ. ευρώ;
Το 2007 το κράτος εισέπραξε από άμεσους και έμμεσους φόρους 48 δισ. ευρώ.
Η αύξηση του δημοσίου χρέους τα τελευταία 4 χρόνια είναι ίση με το σύνολο των φορολογικών

Friday, August 12, 2016

Πόσο ευτελισμό της πολιτικής μπορεί να αντέξει ένας Έλληνας πολίτης στην ταλαίπωρη χώρα;



Ο Κ. Καραμανλής που επτά χρόνια τώρα δεν τόλμησε να πει μια λέξη, που παριστάνει τον σιωπηλό μάρτυρα, θεωρώντας ότι θα ξεχαστούν οι ευθύνες του, εμφανίζεται σήμερα από συριζαίους και οπαδούς του ως ο άνθρωπος που μπορεί να... σώσει τη χώρα.!!!

Είναι …κατάντια του παροικιακού μας Τύπου;



Τρέχουν πίσω από τον Σωτήριο μήπως του ...ξεφύγει καμιά και τους ...ξεφύγει.!
 
ΔΕΝ ξέρω αν καθιερώθηκε σαν …ολυμπιακό αγώνισμα, ή ΘΑ καθιερωθεί, αλλά ένα είναι , πλέον, σίγουρο ότι οι 3 ομογενειακές εφημερίδες της παροικίας μας συναγωνίζονται η μια την άλλη στο πια θα παρουσιάσει την καλύτερη, …ομορφότερη και εκτενέστερη περιγραφή των «γεγονότων»  και τις …πνευματικής προσφοράς της Μητρόπολης και του ηΓΕΤΗ της μητροπολίτη Σωτήριου.! Τρέχουν οι εκδότες τους και ΔΕΝ προφτάνουν μήπως και του ξεφύγει καμιά …υπόκωφη και ΔΕΝ την καταγράψουν στις φωτογραφικές (!!!) τους κάμερες και εν συνεχεία στα άρθρα τους.!
Στον Προφήτη Ηλία ο Σωτήρης, εκεί αυτοί, στον Αγ. Παντελεήμονα  αυτός, από κοντά αυτοί, στον Σωτήρα εκείνος, από πίσω του εκείνοι και πάει λέγοντας. Δεξιώσεις για τους απόφοιτους της «Ακαδημίας» του οι φιλοπτωχήνες, πρωτοσέλιδα αυτοί , χωρίς να τολμήσει να ρωτήσει κάποιος

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ


Ελληνικό Σπίτι-Ανακοίνωση Επιτροπής Εκλογών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ


Προς τα μέλη του Ελληνικού Σπιτιού

Η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών και η Ειδική Συνεδρίαση έγινε την Κυριακή 19 Ιουνίου, 2016 στις 2:00 μμ. στο 33 Winona Drive.

Η εκλογές για το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο του Γυναικείου Τμήματος θα γίνουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 2016 από τις 1:00 μ.μ. μέχρι τις 5:00 μ.μ. στην αίθουσα "ΕΣΤΙΑ" στο 33 Winona Drive.

Οι κάτωθι πληροφορίες αποτελούν οδηγό για την άσκηση του δικαιώματός σας να εκλέξετε ή και να εκλεγείτε.:

α)         Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Σπιτιού
β)         Σύμβουλος του Γυναικείου Τμήματος του Ελληνικού Σπιτιού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για συντομία στο κείμενο που ακολουθεί το Hellenic Home for the Aged Inc. και το Hellenic Care for Seniors, Toronto & Scarborough Inc. θα αναφέρονται ως «Ελληνικό Σπίτι» ή «Σπίτι». 

Το Πνευματικό έργο της Ι.Μ. Τορόντο και οι συκοφάντες (!!!)



Σκαλίσαμε και βρήκαμε τον κατάλογο με το «πνευματικό» έργο της Μητρόπολης Τορόντο και το ξαναδημοσιεύουμε γνώση των νεότερων και υπενθύμισης των …παλιότερων.! Παρακολουθήστε το αν δεν παρακολουθείτε τους Ολυμπιακούς ή δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε…
Γράφει, λοιπόν, ο κατάλογος: 

Επειδή τελευταία έχει κατασυκοφαντηθεί το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, από κάποιους «δημοσιογράφους», ας το ειδούμε με πολλή συντομία.
1.Υπό την δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, λειτουργούν 78 εκκλησίες και 2 μοναστήρια.
(Τις οποίες έκτισαν ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί μετανάστες με τον ιδρώτα τους και τις οποίες εκμεταλλεύεται  ο μητροπολίτης, επιβάλλοντας 40.000 δολάρια ετήσιο χαράτσι στην κάθε μια.!

Wednesday, August 10, 2016

Ο λόγος για τα Μοναστήρια μας στον Καναδά…


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες, από τον μητροπολίτη, για τα Μοναστήρια μας στον Καναδά. Ίσως επειδή είναι η γιορτή τους και διότι ο μητροπολίτης θα τελέσει εσπερινό και θεία λειτουργία τόσο στης Παρηγορήτησσας στο Μόντρεαλ, όσο και στου Πατροκοσμά στο Τορόντο. Φυσικά δικαίωμά του, αν όχι υποχρέωσή του, να μετάσχει των εορτών αυτών.
Εκείνο που ΔΕΝ μας είπε, όμως, είναι το τι απέγινε τελικά εκείτο το Μοναστήρι-Ησυχαστήριο το οποίο «αγόρασε» από τον ιδιοκτήτη του ασκητή-καλόγερο π. Μαρτίνο, έναντι ενός ($ 1.00) δολαρίου και ο οποίος βρέθηκε …αυτοκτονημένος λίγο αργότερα, όχι μακριά

Tuesday, August 9, 2016

Νέος Διευθυντής στη Θεολογική Σχολή (Ακαδημία.!) του Τορόντο



Τα …βρόντησε ή …προβιβάστηκε ο αρχ. Ιγνάτιος Δελής; 



Αρχ. Ι. Δελήςς
Έγινε γνωστό ότι Ο Αρχιμανδρίτης  Ιγνάτιος Δελής, μέχρι πρότινος  διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Μητρόπολης Τορόντο , αντικαταστάθηκε στα καθήκοντά του από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Παπαδέα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Την απόφαση αυτή έλαβε το Δ. Συμβούλιο της Μητρόπολης σε ειδική για το θέμα αυτό συνεδρίαση η οποία έγινε προ μηνός και ενέκρινε (παμψηφεί) την σχετική πρόταση του μητροπολίτη-προέδρου του... (εκτός κι’ αν την απόφαση την

Monday, August 8, 2016

Μερικές φωτογραφίες λίγο πριν τη λήξη του Πανηγυριού…


Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το «περίπτερο» της Ελληνικής Κοινότητας, λίγο πριν τη λήξη του Πανηγυριού…




 Δυο κυρίες από τη Λακωνία προσπαθούν να κάνουν Λάκωνα τον πρόεδρο της

Κοινότητα και Σωτήριος, τα βρήκαν τα βρίσκουν ή ...ΔΕΝ;



Ανεπίσημες αλλά συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές της παροικίας μας λένε ότι ο μητροπολίτης και η Ελληνική Κοινότητα είναι μόλις ένα βήμα από τη συμφωνία του …αιώνα, όπως θα μπορούσαμε να πούμε εάν η συμφωνία πράγματι επιτευχθεί… Οι γλώσσες όμως και των δύο πλευρών είναι ερμητικά κλεισμένες μέσα στα στόματά τους και ΔΕΝ μπορούμε να αλιεύσουμε κάτι παραπάνω απ’ ότι κυκλοφορεί εδώ κι’ εκεί. Απ’ την άλλη ο διαμεσολαβητής

Sunday, August 7, 2016

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Taste of Danforth



ΜΕ σύμμαχο τον καιρό –λες κι’ ήταν ..συνεταιράκια- οι επιχειρηματίες της Danforth διοργάνωσαν και φέτος το 23ο πανηγύρι τους (Taste of the Danforth). Η χτεσινή μέρα ήταν ίσως η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη όλων των διοργανώσεων από το ξεκίνημα του θεσμού, πριν από 23 χρόνια. Οι προβλέψεις των αρμοδίων  για 1.600.000 επισκέπτες θα πρέπει, μάλλον, να έπεσαν έξω κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.! Αυτή ήταν ίσως και η αιτία που η εταιρία αποκομιδής των απορριμμάτων δεν πέτυχε να έχει όλες τις ώρες αδειανούς κάδους για τη συγκέντρωσή τους. Ένα