Search This Blog

Saturday, February 3, 2018

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Τορόντο



Αύριο Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, στις 2:00  μ.μ.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, και με την συμπαράσταση πλήθους εθνικοτοπικών Συλλόγων και μεγάλου αριθμού συμπατριωτών μας, οργανώνει το αυριανό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Τορόντο, στην Πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου (Danforth και Logan Ave.), στις 2:00μμ. Παρακαλούμε για την ευρεία κάλυψη και επικοινωνία της εκδήλωσης.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συλλαλητήριο του Τορόντο για τη Μακεδονία, θέλουμε να ενημερώσουμε όλους όσοι επιθυμείτε να έρθετε και να διαδηλώσετε μαζί μας, ότι η εκδήλωση είναι νόμιμη και αδειοδοτημένη. Έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα στην Αστυνομία του Τορόντο τα οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Η Αστυνομία θα βρίσκεται εκεί για να περιφρουρήσει την ασφάλεια της εκδήλωσης και των παρευρισκομένων.
Ελάτε να διαδηλώσουμε μαζί για την Μακεδονία μας!
Η Μακεδονία είναι Μία, Ελληνική και ΔΕΝ παραχωρείται!
Με εκτίμηση,
για το Συμβούλιο Εκπαιδευτικών,
Δημήτριος Κομπιλήρης

Tuesday, January 30, 2018

Ο εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του «εγκλήματος».!!!




Το πάει από δω το φέρνει από κει, όλο για τα ελληνορθόδοξα σχολεία μας μιλάει τελευταία ο «κουραφέξαλας» μητροπολίτης Σωτήριος. Γράφει μεταξί άλλων στο τελευταίο …πόνημά του, με θέμα «Εληνορθόδοξη παιδεία και ειλικρίνεια»
 «Είναι καιρός με ειλικρίνεια να μελετήσουμε το θέμα αυτό και να απαντήσουμε τίμια».
Τώρα, στο 82ο έτος της ηλικίας σου θυμήθηκες κ. Σωτήριε ότι είναι καιρός να

Monday, January 29, 2018

Εξπρές Χειροτονία -σε διάκονο και πρεσβύτερο- του Σπυρίδωνα Βούτου από το Μόντρεαλ…





Τοποθετείται ιερατικώς προϊστάμενος της Αγ. Τριάδος, Τορόντο.!

 
Με συνοπτικές διαδικασίες η Μητρόπολη Τορόντο απέκτησε έναν ακόμα ιερέα στις τάξεις των λίγων κληρικών που της απέμειναν.! Πρόκειται για τον  Σπυρίδωνα Βούτο, κάτοικο Μόντρεαλ και νυν Τορόντο, μετά την …εξπρές χειροτονία του σε διάκονο (το π. Σάββατο) στην εκκλησία της Παναγίας του Μόντρεαλ  και σε πρεσβύτερο (την Κυριακή) στον ναό του Αγ. Γεωργίου

Εκδήλωση της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Οντάριο…

Συγκέντρωσε πάνω από 100 χιλ. δολάρια για τα Ευαγή Ιδρύματα της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης…
 

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης

Ο αρχ. Αθηναγόρας με τη μητέρα του και τον Νίκωνα.

Ο κ. Αρτεμάκης με την Στέλα Δανός και τον κ Τ. Μαστοράκο
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας του Οντάριο, την οποία στήριξαν με την συμμετοχή και την παρουσία τους πάνω από 650 Λάκωνες ομογενείς, με σκοπό την οικονομική βοήθεια των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Η άψογα οργανωμένη από τους διοργανωτές εκδήλωση είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του ποσού των 100 και πλέον χιλιάδων δολαρίων, ενώ  τα έξοδα φαγητού και ποτού καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες της αίθουσας   Parkview Manor Banquet Centre. Επειδή, όμως, τα πολλα λόγια είναι φτώχια, αφήνουμε τον πρόεδρο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας να μας τα πει καλύτερα, μέσα από το Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χοροεσπερίδα της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας του Οντάριο, με το σύνθημα, «Μια

Sunday, January 28, 2018

Καμία αντίδραση για το Σκοπιανό από το Πατριαρχείο;



Που είναι τώρα, τούτη την κρίσιμη ώρα, η «Μητέρα Εκκλησία»;


Είναι σημαντικότερο όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Πατριάρχης να μιλάει για το μεταναστευτικό ή για το περιβάλλον και την ίδια στιγμή να σιωπά για το Μακεδονικό ζήτημα ειδικά όταν αυτό αφορά άμεσα τις Μητροπόλεις των “Νέων Χωρών”;
 Την στιγμή που η ελληνική επικράτεια συνταράσσεται από τις κρυφές και φανερές διαβουλεύσεις αναφορικά με το όνομα των Σκοπίων και η αγωνία για την τελική ονομασία χτυπάει κόκκινο στην άλλη πλευρά του Βοσπόρου οι Φαναριώτες

Η Αρχιεπισκοπή πλήρωσε $17 εκατ. για παιδεραστές ιερείς.!!!



Πόσα  πλήρωσε  η Μητρόπολη Τορόντο;



Το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων κατέβαλλε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για το θέμα των παιδεραστών και άλλων διαστροφικών ιερέων της, όπως έγραψε στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ο πρώην εξ’ απορρήτων συνεργάτης του κ. Τζέρι Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου έγραψε: