Search This Blog

Saturday, February 7, 2015

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 

ΚΙ' ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΛΩ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς/εθνικιστές του Καμμένου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα (τώρα όλα .... μακροπρόθεσμα και σε βάθος τετραετίας!!!!)
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση με εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό λόγο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξήγησε ποτέ πού θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε

Εκπομπή για την Ελληνική ομογένεια με αγαπημένους καλλιτέχνες



Μια εκπομπή με άρωμα Ελλάδος. Η ομογένεια αγαπάει την μουσική και θαυμάζει τραγουδιστές που θα ήθελε κάποια στιγμή να τους δει και να τους ακούσει από κοντά. Ο Χάρης Λεμπιδάκης είναι το πρόσωπο έκπληξη που επιλέχθηκε από το μεγάλο κανάλι της ομογένειας στην Αμερική ( NEW Greek TV) να παρουσιάσει σειρά εκπομπών με

Τι μας έλεγαν, Τι μας λένε οι τσιπρέοι...

ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ;


"...Όποιος κατασκευάζει για τον λαό απατηλούς επαναστατικούς μύθους, όποιος τον τέρπει με διασκεδαστικές ιστορίες, διαπράττει το ίδιο έγκλημα με τον γεωγράφο που σχεδιάζει πλαστούς χάρτες για τους θαλασσοπόρους."
Λονδίνο, Νοέμβριος 1876
35, Fitzroy street(Fitzroy square)
ΠΡΟΣΠΕΡ- ΟΛΙΒΙΕ ΛΙΣΑΓΚΑΡΕ


Μας έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Μας έλεγαν ότι έχουν έτοιμο το σχέδιο - αντιπρόταση προς τους εταίρους.

Μας έλεγαν ότι έχουν πλήρη εικόνα, ότι ξέρουν τους συσχετισμούς και ότι έχουν εγκαίρως δώσει το

Πότε θα μπει φρένο στην πατριδοκαπηλία της ελληνικής «Αριστεράς»;


Διαβάζουμε από τις "μετριοπαθείς" φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη [left.gr]
"Αυτές τις ώρες μετριέται ο καθένας. Αν δεν μπορούν κάποιοι να ....ωφελήσουν, τουλάχιστον ας μην βλάπτουν. Ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με τη χαιρέκακη στάση τους, που περιμένουν να κερδίσουν αν ταπεινωθεί η κυβέρνηση, θυμίζουν μαυραγορίτες της κατοχής που φώναζαν «βάστα

Μερικές, προς Τσίπρα, ερωτήσεις...



Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ρωτήσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του ποιο ήταν το έλλειμμα του 2009, ποιος έφταιγε για τα χάλια της χώρας, αν ρώτησε τον κ. Γιούνκερ, για παράδειγμα, να μάθει τελικά ποια κυβέρνηση έπαιξε εγκληματικά παιχνίδια με το έλλειμμα της

Το Μαξίμου μύρισε κεμπάπ...

Νέα κυβέρνηση, νέα ήθη, νέες διατροφικές συνήθειες για το Μέγαρο Μαξίμου. Από τα φιλετάκια και τα σούσι πέρασαν πλέον σε απλές καθημερινές , «λαικές», γεύσεις - βλέπετε οι συνήθειες της Κουμουνδούρου δεν κόβονται εύκολα κι ο νέος ένοικος του Μαξίμου με τους συνεργάτες του επιμένουν σε ανατολίτικες γεύσεις.
Από την ημέρα που ανέλαβε οΑλέξης Τσίπρας με την ομάδα του, στο Μέγαρο Μαξίμου πάνε κι

Ένας εναντίον όλων!

Μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε το ακατόρθωτο! Όχι! Δεν άλλαξε την Ευρώπη. Βλέπετε, για να αλλάξει η Ευρώπη δεν αρκεί να το θέλει ο Στρατούλης, πρέπει να το θέλουν πρώτα απ΄ όλους οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Καταφέραμε όμως να στρέψουμε τους πάντες εναντίον μας. Μόνο ο Βλαδίμηρος είναι στο πλευρό μας. Αυτό λέγεται υπερήφανη εθνική πολιτική! Περιττό να πούμε ότι όσες φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν...
Ναι! Όσες φορές η χώρα απομονώθηκε διπλωματικά και πολιτικά το πλήρωσε στην συνέχεια ακριβά. Το ρεπορτάζ, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η κατάσταση στο εξωτερικό είναι πολύ πιο δύσκολη από

Friday, February 6, 2015


ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ;;;

Το έχω ξαναγράψει ότι είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο λεκτικός βερμπαλισμός του Τσίπρα δεν τον διαφοροποιεί. Διαβάζω, λοιπόν, του κόσμου τις αηδίες για τη συμπεριφορά των αντιπάλων στον Τσίπρα και μάλιστα οι ευαίσθητοι του διαδικτύου μας έχουν πρήξει γιατί τάχα μου ο Σαμαράς δεν σηκώθηκε να χαιρετίσει τον Τσίπρα.!!! Ο Τσίπρας απλώς εισπράττει τα επίχειρα της δικής του συμπεριφοράς στους αντιπάλους του. Ευτυχώς που οι φωτογραφίες είναι αψευδείς μάρτυρες. Καθιστός χαιρετά τον, άρτι τότε εκλεγέντα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Εδώ και ...αύριο να σκιστεί το Μνημόνιο...


Δέκα μέρες μετά

Σήμερα πέρασαν είδη δέκα ημέρες από τις εκλογές.
Έχουμε μια νέα συν κυβέρνηση αριστεράς με πολύ δεξιό πατριωτικό πρόσημο!!!!
Είναι γνωστή σε εμάς τους κεντρώους δημοκράτες σοσιαλιστές τέτοιου είδους συνεργασίες!!
Οι μνήμες του 1989 δεν είναι και τόσο μακρινές!!!
Παρόλο που εμείς διαθέτουμε μνήμη και δεν ξεχνάμε προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς και πώς αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της!!!

Ας δούμε λίγο μερικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε αυτές τις δέκα ημέρες.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα!!! Με ένα ανέμελο θα έλεγα κολεγιακό dress code, με ανοιχτά πουκάμισα

Thursday, February 5, 2015

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΣΙΠΡΑ...

ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ... ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ!!!!!




- Τελεσίγραφο σοκ από το Βερολίνο: Η κυβέρνηση Τσίπρα να ενταφιάσει τις υποσχέσεις της!!!
- Ο Λευκός Οίκος «νίπτει τας χείρας του»: Συμβουλεύσαμε την Ελλάδα να συνεργαστεί με Ευρωζώνη και ΔΝΤ...
- Ολάντ: Οι δεσμεύσεις να γίνουν σεβαστές...
- Βερολίνο: Αν η Ελλάδα θέλει στήριξη, θα είναι σε πρόγραμμα.
- Σουλτς σε Τσίπρα: Αν θέλεις σύγκρουση, εσύ θα χάσεις, πρέπει να συμβιβαστείς...
- Γιούνκερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει υπόψη τις πεποιθήσεις των άλλων...
- «Βόμβα» από την ΕΚΤ: Σταματά να δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα...
- Γερμανία: Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ
- Le Monde: Η επιφανειακά «εγκάρδια συμφωνία» Τσίπρα - Ολάντ
- Γερμανός αξιωματούχος: Ο χρόνος τελειώνει, δεν φοβόμαστε Grexit
- Βαρουφάκης: Είμαι υπουργός Οικονομικών χρεοκοπημένης χώρας
- Οχι της ΕΚΤ στο αίτημα Βαρουφάκη για αύξηση των εντόκων κατά 10 δισ. ευρώ
- Η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα: Απλόχερη συμπάθεια, πολλες συμπτώσεις, αμφίβολη η στήριξη

Ο Κουρής του Τσίπρα και της Δραχμής...


Oμηροι του Γ. Κουρή και της παρέας του...


Ψήφισμα της συνέλευσης των εν επισχέσει δημοσιογράφων της εφημερίδας «Ο Φίλαθλος»: 
“Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά το «πειρατικό» κλείσιμο της εφημερίδας «Ο Φίλαθλος», οι εργαζόμενοι παραμένουν όμηροι του Γιώργου Κουρή, αυτοαποκαλούμενου σήμερα εκδότη της εφημερίδας «Kontra News» και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel», τιμητή των πάντων και αυτοχαρακτηριζόμενου ως εξυγιαντή της χώρας.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να υπενθυμίσουμε ότι, η συντριπτική πλειοψηφία εξ ημών

Νυχτερινή βόμβα ΕΚΤ: Σταματάμε να δεχόμαστε ελληνικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα που εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες, ως εγγυήσεις για τη χορήγηση ρευστότητας.

Wednesday, February 4, 2015

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΊΣ ΑΥΓΕΡΌΠΟΥΛΟ-ΠΑΥΛΙΔΗ:

(Οι δυο άλλοι απαλλάσσονται λόγω ...ηλικίας)*

Οι ιερωμένοι συγχωρούν, δεν απειλούν.!


Γράφουν ακόμα στην προς Αρτεμάκη περιβόητη επιστολή τους οι ...συνήγοροι του μητροπολίτη: 

"Ο κ. Αρτεμάκης και η κ. Σκουτάκη συμφώνησαν με τον μητροπολίτη μας αλλά δεν ετήρησαν την συμφωνία. Θεωρούμε τον κ. Αρτεμάκη και την κ. Σκουτάκη ως κυρίως υπεύθυνους για τα όσα σήμερα άτοπα και απαράδεκτα συμβαίνουν."!

Πώς είστε τόσο σίγουροι "άγιοι πατέρες" ότι υπήρξε συμφωνία την οποία αθέτησε η Κοινότητα και όχι ο Σωτήριος; Διότι η όλη αλληλογραφία τους και οι απανωτές συναντήσεις τους μόνον συμφωνία δεν υποδηλώνουν ότι υπήρξε.! Σκεφθήκατε μήπως  σας λέει ψέματα ο μητροπολίτης σας, ώστε να βάλετε άδικα κατά της Κοινότητας και να την ...γονατίσετε, αφού απέτυχε το "πείραμα Μενεγάκη"; Προσοχή, λοιπόν, γιατί γίνεστε ρεζίλι χωρίς να το καταλάβετε...

Πάμε τώρα λίγο παρακάτω. Σε μια παράγραφο της επιστολής τους η οποία είναι, μάλλον, Ο,ΛΑ τα λεφτά, γράφουν:

"Γνωρίζουμε τις Κυρίες - Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος που κατεπάτησαν τον όρκο τον οποίο επήραν, ότι απαγορεύεται να λαμβάνουν αντίδωρο και να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων, μέχρι να μετανοήσουν και να συγχωρηθούν."!

Ποιόν όρκο και πώς τον καταπάτησαν μωρέ; Ποιό ...έγκλημα διέπραξαν κατά τη διάρκεια της ενεργούς εθελοντικής προσφοράς τους στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα και τις ζητάτε να μετανοήσουν;; Και αν, ας πούμε, "μετανοήσουν" για κάτι που ΔΕΝ έκαναν, από ποιον θα "συγχωρηθούν"; Από σας; Αυτό είναι το ζητούμενο; Απ' ότι ξέρουμε ο όρκος του καθενός που ασχολείται με τα κοινά, δίνεται για το διάστημα κατά το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες στη συγκεκριμένη θέση, ενώ όταν λήξει η θητεία του ή για οποιονδήποτε λόγο παραιτηθεί, αναστέλλεται και η ισχύς του. Ο Σαμαράς για παράδειγμα συνεχίζει να σέρνει τον πρωθυπουργικό όρκο και να καταδικάζεται ίσως γι' αυτόν, ακόμα και τώρα; Οι κυρίες, λοιπόν, αυτές,  μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας και προσφορά τους σε ό,ποια Φιλόπτωχο,, αποφάσισαν να παραιτηθούν και να προσφέρουν κάπου αλλού τις υπηρεσίες τους, ως δημοκρατικοί πολίτες Εσείς με ποιο δικαίωμα τις εκβιάζετε κατ' αυτό τον τρόπο βρε θεομπαίχτες; Πιστεύετε αλήθεια ότι είναι δυνατόν να κατεβαίνει σε κληρικούς σαν κι' εσάς, το Άγιο Πνεύμα και να μετατρέπει τα πρόσφορα και τη μαυροδάφνη σε σώμα και αίμα Χριστού για να τα προσφέρετε σ' όποιον εσείς αποφασίσετε; Εκτός κι' αν το ρωτάτε κάθε φορά, αν σας επιτρέπει να μην κοινωνήστε τις  συγκεκριμένες κυρίες των Φιλοπτώχων.!!

* Ας μας συγχωρέσουν οι ηλικιωμένοι ιερείς για το περιθώριο στο οποίο τους βάζουμε, αλλά γνωρίζομε, από προσωπική πείρα, ότι μετά από κάποια ηλικία ...αραιώνουν οι ένοικοι του επάνω ορόφου όπως φυσικά και του αφεντικού τους του μητροπολίτη Σωτηρίου. Τι να κάνουμε; Συμβαίνουν αυτά, έστω κι' αν ΔΕΝ θέλουν να το αντιληφθούν ...ακόμα.!

Γ. Κύρτσος:



 Ο Καραμανλής φταίει για τη χρεοκοπία της χώρας


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μίλησε στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1» όπου έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου...

«Στη ΝΔ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς συνέβη από το 2004 μέχρι το 2009. Αν δηλαδή η τότε κυβέρνηση Καραμανλή συνέβαλε στη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου ή όχι.»

Εσείς τι πιστεύετε; Συνέβαλε ναι ή όχι;

«Εγώ λέω ότι πρωταγωνίστησε, όχι απλώς συνέβαλε και το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η επιδότηση του ασφαλιστικού το 2004 ήταν 5δισ. τον χρόνο από τον προϋπολογισμό και μέχρι το 2009 έφτασε τα 15 δισ.» [thetoc]

Epikairo: Ειλικρινής ο Γιώργος Κύρτσος, παραθέτει με εντιμότητα την αληθινή αφήγηση για τη χρεοκοπία της χώρας. Τον Καραμανλή, λοιπόν, που έχει βάλει τη χώρα σε αυτή την απίστευτη περιπέτεια, έρχεται να επιβραβεύσει, όχι το κόμμα του, αλλά η αριστερά, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον προτείνει για ΠτΔ.

Δεν είναι πια μόνο οικονομική η χρεοκοπία -είναι και πολιτική.

 http://www.epikairo.gr

Μήπως είναι...προδότης;


Γιατί δεν θέλει δανεικά ο Τσίπρας από τους Ρώσους;  Τι έχει να πει ο Κοτζιάς;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια χθεσινή αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο καθώς ο νέος πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης δανεισμού στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα είπε:

-Η ερώτησή μου απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα: Υφίσταται

Απύθμενο το θράσος των παπάδων και των Φιλοπτωχήνων που τους ακολουθούν.!


Γράφουν μεταξύ άλλων στην προς Αρτεμάκη περιβόητη επιστολή τους: 

"Το αποκορύφωμα των πράξεών σας αυτών είναι οι από 23/1/2015 και 27/1/2015 επιστολές σας. Τόσο οι επιστολές σας αυτές, όσον και πολλές άλλες πράξεις σας και δηλώσεις σας, είναι απαράδεκτες, εκφοβιστικές (Bullying) και βλάπτουν καίρια τις εκκλησίες μας και την Κοινότητά μας."

Πρώτ' απ'όλα οι επιστολές είχαν παραλήπτη τον μητροπολίτη και ως εκ τούτου δεν είναι δική σας υπόθεση να τις χαρακτηρίσετε "απαράδεκτες".! Εκτός και αν σας ανέθεσε συνηγόρους του για να βγάλτε εσείς (κακώς) τα κάστανα απ' τη φωτιά.! Κάνει κάτι τέτοια ο Σωτήριος όταν τον βολεύουν και το γνωρίζετε αυτό καλλίτερα από μας...(αναφερόμαστε βασικά στους κληρικούς και όχι στις φιλοφτωχήνες)
Μπορεί να είναι και "εκκλησίες σας" και "Κοινότητά σας", αλλά μην ξεχνάτε ότι ΔΕΝ είναι ιδιοκτησία σας. Ανήκουν και σε μας τις χιλιάδες των ενοριτών και μελών της Κοινότητας οι οποίοι εκλέγουμε δημοκρατικά, κάθε 3 χρόνια το Δ. Συμβούλιο το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο να τις διοικεί και πάνω απ' όλα να πληρώνει τους λογαριασμούς στην Τράπεζα, ώστε να βρίσκουμε την άλλη μέρα τις πόρτες  ανοιχτές... Το ίδιο, αυτό Συμβούλιο, λοιπόν, έχει και μια ακόμα υποχρέωση προς την καναδική κυβέρνηση να δίνει λογαριασμό για ό,ποιες οικονομικές πράξεις συντελούνται εντός των κτισμάτων της Κοινότητας και βάση αυτής της υποχρέωσης αποφάσισε κάποιες αλλαγές τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε, τουλάχιστον μέχρι να έρθει το επόμενο, το οποίο ίσως αποφασίσει διαφορετικά. Πού είναι το πρόβλημα (σας) λοιπόν;
Υ.Γ. 1 Τα ...σάπια περί εκφοβισμού σας να είστε σίγουροι ότι ΔΕΝ σας τιμά καθόλου. Είναι μικρός ο χώρος και γνωριζόμαστε όλοι...
Υ.Γ. 2 Μήπως θα μπορούσατε, με την ευκαιρία, να μας κάνετε λίγο πιο ...λιανά τι εννοείτε με τις λέξεις "Εκφοβιστικές" και (Bullying);
Προφανώς και θα υπάρξει συνέχεια...

Tuesday, February 3, 2015

Φιλοφτωχήνων και ιερέων επιστολής ...συνέχεια.!

 Διαβάζοντας το γράμμα των ιερέων της Κοινότητας και των λίγων παλιών φιλοπτωχήνων, που τους απόμειναν πιστές, προς το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας, διαπιστώνουμε -με ευχάριστη έκπληξη- την επιμέλεια με την οποία κρατούσαν τα βιβλία Εσόδων - Εξόδων, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια της φιλοπτωχικής προσφοράς τους στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και γενικά των οικονομικών δραστηριοτήτων τους. Απ' αυτό το καλά ενημερωμένο αρχείο, λοιπόν, μας αποκαλύπτουν ΜΟΝΟΝ τα ποσά που έδωσαν στην Κοινότητα κατά το διάστημα της περασμένης δεκαετίας αλλά τίποτα παραπάνω και τα οποία  για την ιστορία  έχουν ως εξής: Άγ. Δημητρίου $ 350.000, Αγ. Ιωάννου $ 360.000, Παναγίας $ 315..000 και Αγ. Ειρήνη $ 280.000.



Να υποθέσουμε, τώρα ότι αυτά ήταν ΟΛΑ τα λεφτά; Μοίρασαν μήπως και κάποια χρήματα στους φτωχούς, αλλά από ...μετριοφροσύνη δεν μας το ανακοινώνουν; Και ακόμα δεν μας λένε, πόσα έδωσαν στον μητροπολίτη ή έστω πόσα πήραν απ' αυτόν προς ενίσχυση του φιλοφτωχικού έργου τους... Γιατί; Δεν νομίζετε αγαπητοί ιερείς, και υπολείμματα των "Φιλοπτώχων" σας, ότι το χριστεπώνυμο πλήρωμα των εκκλησιών σας θα εκτιμούσε περισσότερο το έργο και την προσφορά των κυριών προς την Κοινότητα εάν δίνατε στη δημοσιότητα με την επιστολή σας, όλες τις εισπράξεις των Φιλοπτώχων κατά την διάρκεια της δεκαετίας; Εμείς πιστεύουμε πως ΝΑΙ.!

Αυτά για σήμερα...

ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΤΩΧΗΝΕΣ

Πάσα Σωτηρίου στους παπάδες το θέμα των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων.!



 Την σκυτάλη της διένεξης Μητροπολίτη-Κοινότητας "παρέδωσε" στους παπάδες του οργανισμού ο μητροπολίτης Σωτήριος . Τούτο βγαίνει από την προχθεσινή επιστολή των ιερέων των 4 εκκλησιών της Κοινότητας προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Συμβουλίου του οργανισμού.
Την πάσα αυτή προς τους παπάδες του έκανε ο Σωτήριος αφού δεν κατάφερε  να πετύχει  το ποθητό υπέρ του αποτέλεσμα στις απανωτές διαπραγματεύσεις του με τον πρόεδρο της Κοινότητας και τους συνεργάτες του. Έτσι οι ...πνευματικοί πατέρες των εκκλησιών πήραν εντολή και μετά από πολύωρες συσκέψεις τους με κάποια υπολείμματα των παλιών φιλοπτώχων, τις οποίες όρκισαν κρυφά στο παρεκκλήσιο της Μητρόπολης, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στην Κοινότητα με κύριο αίτημα την απόσυρση των με ημερομηνία 23/1 και 27/1, δυο επιστολών του προέδρου Αντώνη Αρτεμάκη προς τον μητροπολίτη.! Εδώ να πούμε ότι ο Σωτήριος με τον ελιγμό του αυτό έβαλε τους ιερείς της Κοινότητας να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα, αφού διαισθάνθηκε ότι το ζήτημα αυτό θα έφτανε σύντομα στα καναδικά δικαστήρια, όπου ξημεροβραδιάζεται για τις τόσες και τόσες υποθέσεις για τις οποίες ήταν και είναι κατηγορούμενος.! Έτσι, λοιπόν, και μη μπορώντας να αντέξει τον ...αποχωρισμό του από τα ταμεία των φιλοπτώχων, σκέφτηκε να ...χρησιμοποιήσει τους ιερείς για τα περαιτέρω... κάτι που οι ίδιοι δεν είχαν το θάρρος ή την τόλμη να αρνηθούν διότι είναι ο προϊστάμενος και διότι ίσως έχουν κάποιους άλλους δικούς τους λόγους...
Δεν έχομε στα χέρια μας την επιστολή τους αυτή αλλά απ' ότι μας είπαν, αφού καταγράφουν τα ποσά που έδωσαν στην Κοινότητα τα τελευταία δέκα χρόνια, χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτες τις προς Σωτήριο επιστολές και χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του συμβουλίου, ότι δηλαδή τους συκοφαντεί και τους εκβιάζει.! Ποιός; ο Αρτεμάκης και το συμβούλιό του.! Και όλα αυτά δίχως ίχνος ντροπής.!! Πιστεύουν ότι με τις δημόσιες αυτές καταγγελίες θα έχουν ελαφρυντικό όταν έλθει η ώρα της κρίσης στα αρμόδια για τέτοια θέματα, όργανα.! Ακόμα ...προλαβαίνουν να αναφερθούν ότι θα καταφύγουν στα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ είναι εκείνοι που εκβιάζουν τα μέλη των κυριών της Αδελφότητας "Η ΠΡΟΝΟΙΑ", της Ελληνικής Κοινότητας, ότι ΔΕΝ μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων και ΔΕΝ μπορούν να παίρνουν αντίδωρο.!!!...
Μέχρις εδώ όμως, διότι η επιστολή έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως τη δικαστική διένεξη Νεόφυτου - Κοινότητας που τελικά ήταν διένεξη Μητρόπολης-κατήγορου για τον Σπυρογιαννάκη κ. λπ., με καταδίκη της Μητρόπολης.!!! Μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου μωρέ; Θα τα πούμε σύντομα...


Monday, February 2, 2015


Η Τρόικα ίσως φύγει αλλά θα είναι σαν να μην έχει φύγει


Πολύ έξυπνα για το εκλογικό τους ακροατήριο, Τσίπρας και Βαρουφάκης έθεσαν έναν οικονομικά ανούσιο στόχο ο οποίος όμως παράγει χρήσιμους πολιτικούς συμβολισμούς κι αυτός δεν είναι άλλος παρά ο...διωγμός της Τρόικας. Τι ζητούν; Να πάψει να συζητά η ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας και να συζητά θεσμικά με την Ε.Κ.Τ, την Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ. Ποιοι αποτελούν την Τρόικα; Μα η Ε.Κ.Τ, η Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ! Ουσιαστικά

Άλλαξε ο Μανωλιός.!


Οριστικό! Το είπαν και το έκαναν! ΤΕΛΟΣ το Μνημόνιο!

Το τέλος του Μνημονίου και την αρχή ενός νέου προγράμματος της Ελλάδας με την Ε.Ε με άλλη ονομασία - «νέο συμβόλαιο» το ονόμασαν - ανακοίνωσαν τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Λαπέν, από το Παρίσι.

Αντίποδας: Καλή η αλλαγή του ονόματος αλλά ΔΕΝ μας είπαν τίποτα για το περιεχόμενο. Άλλαξε και προς ποια κατεύθυνση;

Sunday, February 1, 2015

ΞΕΜΩΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ..!

Σωτήριος και παπαβιτολαδίτης Ξεσάλωσαν...

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο... Αρνούνται να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, ή ακόμα και να δώσουν αντίδωρο, στις κυρίες της "Πρόνοιας" της Ελληνικής Κοινότητας.!!!



Μετά την επίθεση του παπαΦίλλιπα του Αϊγιάννη κατά της Κοινότητας και την ...απειλή του ότι θα φύγουν οι ενορίτες από την εκκλησία, την περασμένη Κυριακή, ήρθε, σήμερα, η σειρά του παπαβιτουλαδίτη της Αγίας Ειρήνης να απειλήσει της κυρίες της "Πρόνοιας" ότι δεν θα τις μεταλάβει  των Αχράντων Μυστηρίων, ό,ταν χρειαστεί και δεν θα τις επιτρέπει να παίρνουν ούτε το αντίδωρο μετά την Θεία λειτουργία.!!!

Η ενέργεια αυτή του παπαΣπύρου της Αγ. Ειρήνης, πέρα του ότι είναι "δάκτυλος" και εντολή του μητροπολίτη, είναι σίγουρο ότι την διακόσμησε με δικές του απειλές, καθ' ότι μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι η άρνηση κοινωνίας τους είναι διαταγή του Σωτήριου... Πιστεύουμε δηλαδή  ότι ο παπαβιτουλαδίτης έγινε μητροπολιτικότερος του μητροπολίτη. Γιατί; Η απάντηση ΔΕΝ είναι και πολύ δύσκολη, αφού έχουμε να κάνουμε με δυο υπερήλικες κληρικούς, οι οποίοι είναι άρρωστοι με τα χρήματα, κάτι που ήταν το μόνο κοινό σημείο ώστε να δεχτεί ο Σωτήριος να τον χειροτονήσει κληρικό στα πενήντα φεύγα του.!
Έτσι, λοιπόν, η αρρώστια τους για το χρήμα, σε συνδυασμό με την περασμένη ηλικία τους -κοντεύουν τα 80, αν δεν τα ξεπέρασαν- τους .."παλάβωσε" ώστε να μη  ξέρουν τι κάνουν...
Ειδικά ο Σωτήριος έχει ρεζιλέψει  την Ορθόδοξη Εκκλησία με το να βρίσκεται κατηγορούμενος...καθημερινά στα δικαστήρια, από την εποχή του μακαρίτη Μαρτίνου στο Μόντρεαλ, μέχρι τον νεαρό Κύπριο για τον οποίο καταδικάστηκε σε 500.000 $ και τελευταία την καταγγελία του ιερέα του Peterborough, στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με απαίτηση 300 χιλ..!!!
Τώρα, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να ξαναπάει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαωμάτων, τόσο αυτός όσο και ο ιερέας του, ώστε να λογοδοτήσουν για την άρνηση κοινωνίας σε ορθόδοξους Έλληνες χριστιανούς, τι θα απαντήσουν; Πέρα του ότι θα μας ξανακάνουν ρεζίλι στους Καναδούς συμπατριώτες μας.! 

Και αφού δεν ντρέπεται για όλα αυτά, πώς είναι δυνατόν να "κοκκινίζει" για την επιμονή του να ελέγχει τα ταμεία των φιλοπτώχων αδελφοτήτων της Κοινότητας; Φημίζεται ο Σωτήριος για τέτοιες ευαισθησίες; Α, πα πα... Αλήθεια ο πατριάρχης και οι παρατρεχάμενοι του δεν γνωρίζουν τίποτα απ' όλα αυτά; Ή μήπως τους είναι αρκετό το ότι εισπράττουν το δικό τους χαράτσι; Για ποιά πνευματική ζωή μιλάτε βρε θεομπαίχτες ρεμπεσκέδες;

Σε ηπιότερο τόνο ακολούθησε τις "απειλές" ο ιερέας του Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνος Παυλίδης, στον οποίο δεν άρεσε, όπως είπε, η απόφαση της Κοινότητας να ελέγχει τις δραστηριότητες των Φιλοπτώχων αδελφοτήτων των εκκλησιών της.!

Ντοκουμέντο:


 Όταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε τον Παπανδρέου για την πρόσληψη της Λαζάρντ! 









Σοκαρισμένοι δηλώνουν από χθες οι συγκυβερνώντες με τον Τσίπρα εκπρόσωποι του Αριστερού Ρεύματος (Λαφαζάνηδες), οι ψεκασμένοι συνοδοιπόροι τους, οι Καζάκηδεςαλλά και τα αμέτρητα διαδικτυακά σκουπίδια του FB και του Twitter με την απόφαση του Βαρουφάκη να προσλάβει την Λαζάρντ.

Ναι αυτή την “σκοτεινή εταιρεία” πίσω από την οποία… κρύβεται ο παγκόσμιος Σιωνισμός, ο Σόρος, ο Κίσιγνκερ, οι Ελοχίμ οι Νεφελίμ κ.λ.π.

Τι να λέει άραγε σήμερα, όλο αυτό το άθλιο ιδεολογικό σκουπιδαριό, ημίτρελων και μυαλοφυγόδικων που το 2011, οργάνωναν φασιστικού τύπου αντισυγκεντρώσεις κατά της τότε Κυβέρνησης που προσέλαβε (και πολύ καλά έκανε) και τότε την Λαζάρντ για το haircut στο ιδιωτικό χρέος;

Αλλά ποιά είναι και η “δικαιολογία” του Τσίπρα, ο οποίος με προσωπική ερώτηση κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση για την απόφαση της;



Βλαχομαγκιές

Κρίνω εν πρώτοις θετικά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στοBloomberg. Δε με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση να τα χαρακτηρίσω ως κωλοτούμπα ή μη. Εύχομαι οι βλαχομαγκιές Βαρουφάκη όπως η χθεσινή, να σταματήσουν.
Υ.Γ. Είναι και κουραστικό και εκνευριστικό να
συνεχίζεται και μετεκλογικά αυτό το "έχουμε σχέδιο" αλλά δεν αποκαλύπτουμε τίποτα. Παρουσιάστε το και μετά χαράς να σας στηρίξουμε.
Β.Κ.-παρατηρητήριο