Search This Blog

Saturday, October 29, 2011

Λίγα ακόμα,

…. ανεπίσημα, φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Κοινότητας, χωρίς σχόλια και ….βαρύγδουπες κουραστικές αναφορές !
Εξ’ άλλου τι (και γιατί) να γράψεις όταν μια φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις;























Μια αλλιώτικη εκδήλωση…

Πετυχημένη η εκδήλωση της Κοινότητας…
151.000 $ το ποσό που συγκεντρώθηκε !

ΚΑΤΙ παραπάνω από 150 χιλιάδες δολάρια ήταν το ποσό που συγκέντρωσε η πετυχημένη εκδήλωση της ερανικής επιτροπής της Κοινότητας, υπό τον γιατρό Τάσο Καραντώνη.

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν, μεταξύ των 480 ομογενών και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και Κύπρου κ. κ. Αζεμόπουλος και Γκιραγκοσιάν, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημήτρης Κάρας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς κ. Γιάννης Φαναράς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Γηροκομείου κ. Ξενίας , η αντιπρόεδρός του κ. Ειρήνη Κερογλίδου, οι ιερείς π. Τριαντάφυλλος Πορφύρης, του Αγ. Γεωργίου, Φίλιππος  Φιλίππου, του αγ. Ιωάννου, Κωνσταντίνος Παυλίδης του Αγ. Δημητρίου και πολλοί άλλοι.
Ο Παρουσιαστής της βραδιάς, διευθυντής του Γραφείου
Παιδείας της Κοινότητας, Θέμης Αραβοσιτάς.
Παρευρέθησαν επίσης οι εκδότες κ. Β. Σκλάβος της «Εβδομάδας» όλοι οι του «Ελληνικού Τύπου» κ. κ. Κ. Κρανιάς, Μ. Ανδρικόπουλος, Τ. Θεοδωρίδης, Η. Κουτίνας με τον φωτορεπόρτερ κ. Γιώργο Τριανταφυλλίδη, και ο κ. Θανάσης Κουρτέσης της «ΕΛΛΑΣ νεους».
Παρακάτω …μερικά στιγμιότυπα από την ερανική εκδήλωση:


















Friday, October 28, 2011

Τι κακό (σας) έκανε ο κ. Φάτσης;

ΤΙ κακό έκανε ο κ. Φάτσης και τον ανακατεύετε με τους Μενεγάκη, Γερονικολό, Τσικριτζή, Οικονόμου και άλλους
κοινοτικούς παράγοντες;
 Γιατί ανακατεύετε  το αλεύρι με τα πίτουρα
 βρε λεβέντες;
Ακόμα και ο γιατρός Φούσιας, τι σχέσει έχει με την πολιτική και τις ευθύνες των ηγετίσκων και λοιπόν συμβούλων της δεκαετίας;  Τι πείρε ο Φούσιας μωρέ; Τα πτυχία του ή κάτι άλλο που ξέρετε και δεν ξέρουμε; Το ότι ίσως να μην πρόσφερε στην Κοινότητα όσα μπορούσε ή εμείς νομίζαμε ότι μπορούσε, είναι κάτι που το συζητάμε… Το ότι είναι «οπαδός» του Μενεγάκη, πέρα του ότι είναι δικαίωμά του, ας το κουβεντιάσουμε, αλλά ότι πείρε, είναι μάλλον λίγο παρατραβηγμένο. Δεν νομίζετε ότι τους αδικείται  κ. ΙΔΑΣ, βάζοντάς τους στο ίδιο τσουβάλι με τους κ. κ. Μενεγάκη, Γερονικολό και λοιπούς;
ΤΕΛΙΚΑ, πιστέψτε μας κύριε, δεν είμαστε σίγουροι, αρκετοί από εμάς, αν θέλουμε να υπάρχει μια τέτοια Κοινότητα, έχοντας ως γενικό γραμματέα της το πρωτοπαλίκαρο του Μενεγάκη και ένα προεδρείο το οποίο δεν θέλει με ΤΙΠΟΤΑ να ερευνήσει για τα αίτια της πτώχευσής της και τους τυχόν ενόχους. ΤΙ και ΓΙΑΤΙ προσπαθούν να σκεπάσουν και με κάθε θυσία να αποφύγουν τον forensic έλεγχο τον οποίο συνέστησε ο κ. Gllyn;

Για τρία, μόλις, καδρόνια !!!

ΓΙΑ μόλις τρία καδρόνια, τα οποία ανέλαβε να τοποθετήσει ο κ. αντιπρόεδρος, στην ταράτσα της εκκλησίας, ώστε να μην πέσει κάποιος και θρηνήσουμε θύμα, μας διέκοψαν την παροχή του γκαζιού. Ευτυχώς που …δεν έχουμε ακόμα χειμώνα, ώστε να χρειάζεται θέρμανση….. Τι κατάντια κι' αυτή.....

Πουθενά μια φωτογραφία;


ΒΡΕ σεις, ομογενείς του Τορόντο… Τι θα γίνει μ’ αυτούς τους ηγέτες μας και τους άλλους, τους έχοντες στα χέρια τους την ό, ποια ενημέρωσή μας, μηδέ ημών εξερουμένων; Γέμισαν με τις φάτσες τους όλες τις ιστοσελίδες τους, αλλά πουθενά μια λέξη ή μια φωτογραφία των ανθρώπων που προσπάθησαν, έτρεξαν τον Μαραθώνιο και κάτι έφεραν στα ταμία της Κοινότητας !! ΟΥΤΕ μια φωτογραφία τους στο μπλογκ της Κοινότητας, τίποτα στον προσκείμενο «ΜΑΚΕΔΝΟΝ» και πάλι ΤΙΠΟΤΑ στου Γενικού Προξενείου μας… Κύριε γενικέ, δεν βρέθηκε χώρος ούτε για μια φωτογραφία του γιατρού Φουντά; Ούτε για την δημοτική σύμβουλο κ. Φραγκεδάκη; Ούτε, ακόμα, για τον νεαρό Γκεκόπουλο; Είναι σοβερά πράγματα αυτά, μωρέ;
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φωτογραφίες με τον κ. Αγγελόπουλο, τον κ. Δάγωνα, τον κ. Κρεμύδα, τον κ. Μαστοράκο, τον κ. Γεωργακόπουλο, τους εκδότες της βδομαδιάτικης και φυσικά καμια δεκαπενταριά – είκοσι με τους μελαχρινμούς νικητές μαραθωνοδρόμους, αλλά ΟΥΤΕ ΜΙΑ με τους έλληνοκαναδούς που ήταν τρείς όλοι κι’ όλοι; ΟΥΔΕΜΙΑ !!!
Υ.Γ. Εκτός κι’ αν καλύπτεστε με το …γεγονός ότι κάπου μέσα στο πλήθος της παραπάνω φωτογραφίας θα βρίσκονται…. Πιθανόν !!!

Thursday, October 27, 2011

Μια πετυχημένη εκδήλωση

ΜΙΑ ακόμα πετυχημένη εκδήλωση, στα πλαίσια του «Μακεδονικού Μήνα» πραγματοποιήθηκε χθες Βράδυ στο «Πολυμενάκειο».  Η εκδήλωση-ομιλία του Κ. Δημήτρη Γκεκόπουλου, με θέμα «Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;» είχε όχι μόνο πλήθος αλλά και πάθος. Πάθος όχι μόνο από τον ομιλητή, ο οποίος πραγματικά μας εξέπληξε με την τεκμηριωμένη τοποθέτησή του  αλλά και, πολύ περισσότερο, από τους παρευρισκόμενους…! Ηταν όλοι τους κόσμιοι και επί του θέματος με μόνη παραφωνία ενός μαυροντυμένου κυρίου και του Α’ αντιπροέδρου του Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, κ. Μουρατίδη !!! Οι δυο ως άνω κύριοι, προσπάθησαν και πέτυχαν εντελώς …δημοκρατικά, με τις φωνές τους και τις παρεμβάσεις τους, να διακόψουν τον ομιλητή κ. Γιώργο Μάνιο διότι προφανώς δεν συμφωνούσαν με όσα έλεγε. ΕΔΩ να πούμε ότι ο κ. Μάνιος δεν έβγαλε λέξη όση ώρα ο κ. Μουρατίδης κατέθετε τις δικές του …επιστημονικές (ή αποστημικές;) απόψεις περί του θέματος !
ΜΕ τις φωνασκίες του κ. αντιπροέδρου, έληξε δυστυχώς πριν την ώρα της μια ωραία εκδήλωση. Ευτυχώς που τα κεφτεδάκια, τα τυροπιτάκια και τα άλλα συναφή για την περίπτωση εδέσματα, ήταν και πολλά και νόστιμα ώστε να καταλαγιάσει σύντομα η ένταση…..