Search This Blog

Saturday, October 18, 2014

Η Αννούλα του 20άρικου...

Ξέραμε την Αννούλα του χιονιά, τώρα έχουμε και την Αννούλα του 20δόλαρου.! Ήλθε η Αννούλα, τραγούδησε λίγο ή πολύ δεν ξέρω, καλά ή κακά, πάλι δεν γνωρίζω, -μεσολάβησε κι' εκείνη η ηλεκτροπληξία του μπουζουκιού, που όσο νάναι δεν μπόρεσε να αποδώσει όσο θάπρεπε- αλλά εκείνο το 20άρικο για να φωτογραφηθεί κάποιος μαζί της τι στο καλό τόθελαν; τίνος ιδέα ήταν αυτό το πράμα ρε παιδιά και πόσα εικοσάρικα μαζέψατε τελικά; Τώρα θα μου πείτε ότι ψάχνω ψύλλο στα άχυρα, αλλά θα το πω: γιατί η ίδια δέχτηκε ένα τέτοιο ξεπεσμό; Ή μήπως δεν υπήρχε ...παρακάτω; Πάντως τώρα ξέρετε... Όποιον δείτε σε φωτογραφεία μαζί της, είναι του 20άρικου και μην τη λαμβάνετε υπόψη σας... Κρίμα για όλα και, ίσως, για όλους...

Εποχή ιώσεων:


 Δείτε τι να προσέχετε στο χώρο εργασίας...


Μπορεί η θερμοκρασία ακόμα να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί του έρχεται και η εποχή της γρίπης, των ιώσεων και των κρυολογημάτων.

Και επειδή ο χώρος εργασίας είναι συνήθως κλειστός και σε αυτόν συνυπάρχουν κατά κανόνα δεκάδες άνθρωποι, είναι και ο πιο συνήθης χώρος που κολλάμε κάποιο μικρόβιο και αρρωσταίνουμε.

Υπάρχουν όμως μερικά αντικείμενα σε κάθε χώρο εργασίας (αλλά και στις πολυκατοικίες και τα

Friday, October 17, 2014

Thursday, October 16, 2014

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα...


Παρουσία του νεοαφιχθέντος ανδριάντα του Μεγ. Αλέξανδρου, σύσσωμου του Δ.Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, του ΒΙΑ της Ντάνφορθ και πλήθους κόσμου -ξεπέρασαν τους 800- από πολλές εθνότητες της περιοχής, παρευρέθηκαν χθες το απόγευμα στις 6:00, στην πλατεία των οδών Ντάνφορθ και Λόγκαν, να παρακολουθήσουν την αφή της ολυμπιακής φλόγας και τη μεταφορά της από ιδικούς λαμπαδηδρόμους, μέσα από τα στενά δρομάκια της περιοχής, στα κέντρα απ' όπου θα ξεκινήσουν οι Μαραθωνοδρόμοι την προσεχή Κυριακή, συγκεντρώνοντας χρήματα για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ο καθένας εκπροσωπεί. Εκ μέρους της ελληνικής ομογένεια θα λάβουν μέρος η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, το Ελληνικό Γηροκομείο, το Ίδρυμα "Ελπίδα", και οι ενορίες του προφήτη  Ηλία και Αγ. Παντελεήμονα. Ευχόμαστε στους δρομείς καλή επιτυχία και όποιο κι' αν είναι το ποσό που θα συγκεντρώσουν ας είναι σίγουροι ότι θα είναι ευπρόσδεκτο από τους ταμίες των οργανισμών τους.
Ο πρόεδρος του ΒΙΑ Ντίνος Βοϊδονικόλας ανάβει τη δάδα του μαραθωνοδρόμου με την
Ολυμπιακή Φλόγα που καίει μόνιμα στην πλατεία του Μ. Αλεξάνδρου και υπό την ...προστασία του.
 Η φωτογραφεία είναι προϊόν κλοπής από τον "ΜΑΚΕΔΝΟ". Ελπίζουμε στην κατανόησή του...




Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, επί χρόνια κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ιστορική μορφή της Ενώσεως Κέντρου και της δημοκρατικής παράταξης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.
Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση και είχε φυλακιστεί στη Γυάρο, ενώ υπήρξε και αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα. Είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεωργίου Παπανδρέου το 1964, και ήταν από τους πρώτους που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης, ήταν από τους πρώτους ευρωβουλευτές.
Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1919 στο Ψάρι της Μεσσηνίας και προέρχεται από οικογένεια με στρατιωτική παράδοση.

NANA MOUSHOURI


Μια ...αμελέτητη δικογραφία.!


ΜΕΤΑ από δέκα, σχεδόν, μέρες ...αποχής από τη διένεξη "Μακεδνού" "Εβδομάδας" για το σωστό ή μη της συμμετοχής του γιατρού Φούσια στο πάνελ, είπα να βάλω ένα χεράκι μπας και σταματήσει ο "πόλεμος", αλλά που τέτοια τύχη. Λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτηση του χθεσινού κειμένου, με τα έστω λιγοστά επιχειρήματα για το ορθόν της συμμετοχής, έφτασε  πρωί-πρωί και χωρίς περιστροφές, η ανταπάντηση από τον συνάδελφο "ΜΑΚΕΔΝΟ".


Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, ο διαχειριστής του blog με κατηγορεί ότι δεν κατάλαβα το νόημα του κειμένου του που έγραψε για τον κ. Φούσια. Θα προσπαθήσω τώρα να μεταφράσω τι κατάλαβα και μετά το κουβεντιάζουμε. Κατάλαβα, λοιπόν, ότι ο π. πρόεδρος Φούσιας ΔΕΝ έπρεπε να καθίσει μεταξύ των εκλεκτών του πάνελ, διότι τα 4 τελευταία χρόνια ΔΕΝ παραυρέθηκε σε καμιά εκδήλωση της Κοινότητας. Κατάλαβα επίσης ότι αν έδινε όρκο επιστροφής σε αυτή τότε σωστά, να του επιτραπεί η συμμετοχή, διαφορετικά η απόφαση είναι όχι μόνο λαθεμένη αλλά και επιπόλαια.! Κατάλαβα επίσης, ότι για τα ...μόλις 25 χρόνια προσφοράς του ΔΕΝ άξιζε μιας τέτοιας ...μεγάλης τιμής, στο πάνελ Παπαδόπουλου. Σωστά; Αν λοιπόν κατάλαβα σωστά, θα πρέπει να σταματήστε την καραμέλα για τα περί τετραετίας και τα της επιστροφής του. Η θέση στο πάνελ δόθηκε και πολύ σωστά για την 25ετία και το Δ. Συμβούλιο ως σοβαρότερο υμών, δεν έθεσε και σωστά, θέμα επιστροφής.!!! Αν ακόμα επιμένετε στο λάθος σας πολύ καλά κάνετε.... 
Φυσικά με τούτο το μικρό κομματάκι ΔΕΝ τελειώνουν όλα...

Wednesday, October 15, 2014

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε...

Θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει την ευθύνη;

Ο Christofer  χορεύει μπροστά στη Νατάσα, το Φούσια και τον
Αρτεμάκη. Μήπως τελικά είναι αυτός ο οποίος ευθύνεται για όλα
και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του;

Ο π. πρόεδρος Φούσιας κλήθηκε, ή ...εγκρίθηκε, για να παραστεί  και να κοσμήσει το πάνελ της εκπομπής "Στην Υγειά μας Ξενιτιά",  για τα όσα πρόσφερε, υποθέτω, στον οργανισμό Κοινότητα επί 25 σχεδόν χρόνια, από τις διάφορες θέσεις που την υπηρέτησε. Τώρα αν έπρεπε να απορριφθεί ένεκα της απουσίας του τα 4 τελευταία χρόνια, δεν γνωρίζω αλλά είναι ένα ....ζήτημα που σηκώνει (;) κουβέντα. Και σε κάθε περίπτωση, αν φταίει κάποιος σ' αυτό το ...έγκλημα είναι μόνο η οργανωτική επιτροπή που τον πρότεινε και το Δ. Συμβούλιο που ενέκρινε την παρουσία του στο πάνελ.
Το ότι δεν του ζήτησαν δεσμεύσεις, πως από δω και πέρα θα είναι καλό παιδί και θα τρέχει κοντά τους, είναι ξανά ...κακούργημα του Συμβουλίου το οποίο δεν ξέρει και δεν μπορεί να χειρίζεται ...έκτακτες καταστάσεις, όπως το πάνελ του Παπαδόπουλου. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι επί τόσες ημέρες αφήνει αναπάντητο το διασυρμό του γιατρού Φούσια, λες κι' ανέβηκε με το έτσι θέλω στην καρέκλα του πάνελ και όχι με την έγκριση των αρμοδίων. Έχει να μας πει κάτι επ' αυτού, το προεδρείο ή έστω ο κ. γενικός γραμματέας;  Διότι νομίζω πως με το να αδιαφορούν, αφήνοντας την "Εβδομάδα" ή τον "Αντίποδα" να συνηγορούν υπέρ του  αυτονόητου, -ενώ σιωπούν οι ίδιοι-, μάλλον εκτίθενται και εκθέτουν συγχρόνως τον οργανισμό. Έχετε, ως εκ τούτου, υποχρέωση ως διοίκηση της Κοινότητας να βγείτε δημόσια, να ομολογείστε το ...λάθος σας.!


Η ηλίθια εξυπνάδα των πρωινάδικων...


Ο Σεφερλής, η ηλίθια φάρσα και η εκδίκηση για τον Κωστόπουλο


ΟΤΑΝ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΣΤΡΟΦΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΠΛΟΪΚΟ ΜΥΑΛΟ...


Ο Μάρκος Σεφερλής σάρωσε στην τηλεοπτική πρωινή του πρεμιέρα και κατατρόπωσε το αήττητο δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά! Άξιος κυνηγός τηλεθέασης χτύπησε με βολές ηλεκτροσόκ τα πεθαμένα νούμερα του Κωστόπουλου και τα ζωντάνεψε: νεκροφάνεια! Βέβαια, χρησιμοποίησε κάθε μέσον δελφιναραϊκού και μη τύπου. Ακόμα και την τηλεφωνική φάρσα (κοπής 1970) σε βάρος αρρώστων γερόντων, με δυσκολία στην έκφραση. Και τι είδους πλάκα; Μνημονιακή! «Τηλεφωνούμε από την πολεοδομία και με κυβερνητική απόφαση θα σας πάρουμε στο σπίτι», τους έλεγε και το κοινό του από κάτω επιδιδόταν σε ένα σιωπηλό ξεκάρδισμα και ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα, αλλά άηχο για να μην προδοθεί η επιχείρηση του «ευφυούς» πλακατζή σε βάρος του «κουτού» διακωμωδούμενου! Ο φασισμός του έξυπνου πάνω στο μυαλό που δεν εκπέμπει στις ίδιες συχνότητες...

(Αν σας ενδιαφέρει το σκορ της περιφανούς νίκης, ιδού: Σεφερλής 47% στο σύνολο, Λιάγκας-Σκορδά 19,3%. Ιδιαίτερα, η εξυπνάδα του Σαφερλή εκτοξεύτηκε στο αποκαλούμενο «δυναμικό κοινό», δηλαδή το νεανικό, όπου έφτασε έως και 67,3%. Η επιβράβευση της ηλίθιας εξυπνάδας από τα πρωϊνά τηλεοπτικά πλήθη).

Tuesday, October 14, 2014


Το πάνελ - "Στην υγειά μας ξενιτιά.."
τα "κεντρίσματα"και

ο "ιστορικός" Βασίλης Σκλάβος

Η φωτογραφεία που ο δαίμονας  ...έφαγε χθες το βράδυ

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι αυτή τη φορά θα ήθελα να αγιάσω αλλά πού να μ' αφήσουν οι ...διαόλοι..! Τώρα, λοιπόν, που κατάκατσε ο κουρνιαχτός της τεράστιας επιτυχίας της εκπομπής, και επειδή δεν θα γίνει πλέον ζημιά ότι και να ειπωθεί, θα τολμήσω να βάλω δυο γραμμές από τη σκέψη μου στη σειρά, έτσι "για την αλήθεια ρε γαμώτο"...

Ήταν την προπερασμένη Κυριακή, όταν λίγες ώρες πριν την παρουσίαση της εκπομπής "Στην Υγειά μας Ξενιτιά" με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο συνάδελφος "ΜΑΚΕΔΝΟΣ" θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την αποκλειστική πληροφορία που είχε για τον κατάλογο των ονομάτων που θα απάρτιζαν το πάνελ της καλλιτεχνικής αυτής παρουσίασης.

Πέραν του ότι η ενημέρωσή του δεν ήταν καθόλου καλή, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, βιάστηκε κατά τη γνώμη μου, να κάνει κριτική όσον αφορούσε τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της Κοινότητας, γιατρού Θανάση Φούσια, στο πάνελ της εκπομπής.

Βέβαια θα μου πείτε, τη γνώμη του εξέφρασε, κάτι που είχε το δικαίωμα να κάνει. Φυσικά ναι, αλλά αν δεν κάθονταν τελικά ο κ. Φούσιας στο πάνελ, όπως δεν κάθισαν ο κ. Ιορδάνους, ο κ. Κακαγιάννης, ή ο κ. Ράϊος, τι θα γινόταν; Δεν θα ήταν μια άδικη κατά Φούσια επίθεση, ένεκα κακής πληροφόρησης; Εκτός κι'αν υπήρχε κατά νου η σκέψη πως με μια συγνώμη καθαρίσαμε... Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ διαπράττουν τις "αλχημείες" αυτές διότι έχουν μεγάλα συμφέροντα, εδώ γιατί; Το γεγονός ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί τη στιγμή που γράφτηκε η κατά Φούσια κριτική, δεν νομίζω ότι στέκεται ως σοβαρό επιχείρημα.

Και τώρα στο ...ζουμί. Ο γιατρός Φούσιας υπηρέτησε την Κοινότητα πάντα ως εκλεγμένος, από τη θέση του απλού συμβούλου, τη θέση του προέδρου Παιδείας, του αντιπροέδρου και τελικά του προέδρου της επί 4 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων του έγινε μομφή, ως αντιπροέδρου, για κάποιες δηλώσεις του κατά της τότε, κάποιας, κληρικο-λαϊκής συνέλευσης. Και καθαιρέθηκε, από την αντιπροεδρία, ενώ κρίθηκε ικανός για την προεδρεία του Τμήματος Παιδείας.!!! Έτσι έκριναν τότε ο αείμνηστος Πολυμενάκος και τα τσιράκια του.... Και τώρα στην προεδρεία του. Έκανε όσα μπόρεσε, σίγουρα όχι όσα εμείς -και προσωπικά εγώ- θέλαμε και περιμέναμε, αλλά τον οργανισμό ΔΕΝ τον έβλαψε σε τίποτα.! Το ότι δεν αγόρασε το, πράγματι σε τιμή ευκαιρίας, κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται η Μητρόπολη, πέρα του ότι δεν εγκρίθηκε από τη Γ. Συνέλευση, ήταν και λίγο άβολο αφού θα έπρεπε πρωί-βράδυ να συναντάμε τους Σκοπιανούς γείτονές μας. Το ότι ο μητροπολίτης πέτυχε στην αγορά αυτή ήταν διότι οι αδελφές εκκλησίες τους δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα, -ο παράδεισος είναι μοιρασμένος από τον επουράνιο- και μπορούν να συνυπάρχουν χωρίς προβλήματα.

Το ότι δεν δέχτηκε να "λαδώσει" για να αποκτήσει η Κοινότητα ένα άλλο κτίριο σε πραγματική τιμή ευκαιρίας, θέλω να πιστεύω ότι δεν το συμπεριλαμβάνετε στην αναφορά σας που λέει ότι:

"Θα μπορούσε να αναφερθεί κάποιος, που γνωρίζει την ιστορία και τη πορεία της ΕΚΤ, σε γεγονότα που έπραξε επί θητείας του που ήταν αρνητικά και γιά τον οργανισμό και γιά την παροικία γενικότερα." Είμαι σωστός;

Σίγουρα, το γεγονός ότι "χάρισε" στον μητροπολίτη τα 200 χιλιάρικα της υποθήκης την Αγ. Ειρήνης, για τη Μεταμόρφωση, δεν καταγράφτηκε ως μέρος των επιτυχιών του, αφού για μια ακόμα φορά ο Σωτήριος δεν μπόρεσε να κρατήσει τις υποσχέσεις του και να έρθει επιτέλους η ομόνοια στους δύο οργανισμούς για το καλό όλων και φυσικά της ομογένειας. Το ότι μια "πολιτική" απόφαση του συμβουλίου για να σταματήσει η γκρίνια του μητροπολίτη δεν είχε αίσιο τέλος δεν νομίζω ότι είναι πράξη για να του επιβάλουμε την εσχάτη των ποινών.! Σωστά;

Τελειώνοντας τούτο το πρώτο μέρος των σκέψεών μου θα ήθελα να σας ρωτήσω κ. ΜΑΚΕΔΝΕ, η φράση σας ..."γεγονότα που έπραξε επί θητείας του που ήταν αρνητικά"... δεν νομίζετε ότι μοιάζει με λάσπη στον ανεμιστήρα, κάτι που κάνει επαγγελματικά ο ακατονόμαστος; Δεν πιστεύω με τίποτα πως θα θέλατε να του πάρετε την αποκλειστικότητα, σωστά; Μήπως έχετε πλέον την υποχρέωση να πείτε και σε μας τις αρνητικές πράξεις του προέδρου Φούσια, ώστε να φυλαγόμαστε όταν τον συναντάμε;

Επειδή το κείμενο μεγάλωσε και κινδυνεύει να πάει ...αδιάβαστο, θα το συμπληρώσω με ένα δεύτερο όπου θα συμπεριλάβω και μερικές ατάκες από τα σχόλιά σας σε σχόλια αναγνωστών σας, αν δεν σας ενοχλεί.

Αν είναι ...δυνατόν.!!!




Απάτη ο Αρτέμης Σώρρας που θα έδινε... 600 δισ. δολάρια για το ελληνικό χρέος...


Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το

Monday, October 13, 2014

Καλοσύνη και Νοημοσύνη...

Γράφει ο ...μΕΓΑΛΟΕΚΔΌΤΗΣ:

"Παρακαλούμε πολύ μην υποβαθμίζετε άλλο την καλοσύνη και νοημοσύνη οποιουδήποτε, και αυτό για το ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (φυσικά εάν σας ενδιαφέρει αυτό) ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ."

ΣΗΜ.: Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να υποβαθμιστεί η καλοσύνη κάποιων, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι η νοημοσύνη τους ΔΕΝ μπορεί να υποβαθμιστεί περισσότερο από όσο την υποβαθμίζουν ο γραπτός και  προφορικός σας λόγος. Όποιος έχει μάτια βλέπει και ο έχων αυτιά, σας ακούει... Σταματήστε, παρακαλώ, "για το καλό του ελληνισμού", το οποίο φυσικά ΔΕΝ σας ενδιαφέρει. Αυτά... 

Sunday, October 12, 2014

Δήμος Μετεώρων...

Αλλάζει όνομα ο Δήμος Καλαμπάκας





Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο «Μετεώρων». Το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr o δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, χαρακτήρισε την