Search This Blog

Saturday, October 13, 2012


Μια όμορφη βραδιά στην
Τ. Ο. Πα.Σο.Κ. – Τορόντο
Από αριστερά: Σοφία Παπανδρέου, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Ειρήνη Μαντέλος,
Κωνσταντίνα Φιλίππου και Ζωή Ταγκαλάκη

Όσο ο καιρός κρυώνει τόσο οι παρασκευιάτικες συγκεντρώσεις στο ΠΑΣΟΚ μεγαλώνουν. Μια όμορφη πολύωρη συνάντηση μελών και φίλων, έγινε χθες βράδυ στη λέσχη, επί της Danforth Av.
Μεταξύ των παρευρεθέντων η εξ’ Ελλάδος επισκέπτρια κ. Ντίνα Φιλίππου, φίλη της Ζωής και του Θανάση Ταγκαλάκη, η κ. Δέσποινα Χατζηδιάκου και ο εκδότης της «Εβδομάδας» Βασίλης Σκλάβος.
Η πολιτική κουβέντα στο φόρτε της και πολλές φορές με ένταση για το τι και πώς, ειδικότερα για την πρόβλεψη των εξελίξεων. Ομιλητικότατοι και αρκετά ενημερωμένοι για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ο Νίκος Τσερωτάς ο Κώστας Κοσιφάς και ο Νίκος Πέτσος. Ηταν μια καλή μάζωξη… 
Ο Νίκος Πέτσος, ο Θανάσης Ταγκαλάκης, η Ζωή Ταγκαλάκη, η Ντίνα Φιλίππου, η Ειρήνη Μαντέλος η Κατερίνα Χαραλαμπίδου και η Σοφία Παπανδρέου.

Κώστας Σταθόπουλος, Κώστας Κωσταντινίδης, Νίκος Τσερωτάς,
Βασίλης Σκλάβος , Χρήστος Γουγάς

Η Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, με τις κ. Σοφία Παπανδρέου, Ζωή Ταγκαλάκη
και Ειρήνη Μαντέλου. Δεξιά η Ντίνα Φιλίππου

Σοφία Παπανδρέου - Δέσποινα Χατζηδιάκου

Ο Κώστας Κοσιφάς με τον Κώστα Σταθόπουλο

Η Λευκαδίτησα Ντίνα Φιλίππου με την Ειρήνη και τη Ζωή 

Νίκος Τσερωτάς, Κώστας Κωσταντινίδης και Κώστας Σταθόπουλος

Ειρήνη Μαντέλου, Ζωή Ταγκαλάκη, Σοφία Παπανδρέου, Ντίνα Φιλίππου...








Friday, October 12, 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε
στην πλατεία Μ. Αλέξανδρος
Παραδόθηκε στους υπεύθυνους του
Μαραθώνιου της Κυριακής…
Σήμερα το απόγευμα στις 7:00, έφτασε στην πλατεία του Μ. Αλεξάνδρου, στη γωνία Danforth  & Logan, στην καρδιά του ελληνισμού και του Τορόντο και παραδόθηκε στους υπεύθυνους της διοργάνωσης του Μαραθωνοδρόμου που θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.
Παρόντες στην υποδοχή, εκτός του …οικοδεσπότη προέδρου του ΒΙΑ της Danforth κ. Ντίνου Βοϊδονικόλα, ήταν  ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Δημ. Αζεμόπουλος, ο γ. πρόξενος της Κύπρου κ. Ιάκ. Κιραγκοσιάν, ο δήμαρχος του Μαραθώνα κ. Ι . Λουΐζος, η δημ. σύμβουλος κ. Μαίρη Φραγκεδάκη, με τη συνάδελφό της κ. Φλάτσερ, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Κάρας και πολλοί άλλοι, τους οποίους θα δείτε στις φωτογραφίες μας.
Ηταν μια πραγματικά καλά οργανωμένη εκδήλωση υποδοχής της Φλόγας η οποία καίει αδιάκοπα στο χώρο της πλατείας όπου θα βρίσκεται όλο το χρόνο.
Η Μουσική υπό τον Στέφανο Χατζηστεφάνου και τα χορευτικά υπό την κ. Νάνσυ Αθανασοπούλου, έδωσαν έναν ιδιαίτερο  τόνο στην όλη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πλήθος ομογενών και πολλών άλλων καναδών συμπολιτών μας. 




























Thursday, October 11, 2012


Λίγα λόγια, ακόμα, για το
«συνέδριο» του Κογκρέσου…
Μαντέψτε τον ...Θεσμό
και τον επιβήτορα...
Στην ίδια σελίδα αλλά σε δυο διαφορετικές παραγράφους, της εισαγόμενης εβδομαδιαίας, διαβάζουμε ότι στο «συνέδριο του Κογκρέσου»:
«Το κυριότερο και σημαντικότερο είναι ότι μαζεύτηκαν κάπου 65 παροικιακοί παράγοντες απ’ όλο το Καναδά και το σημαντικότερο ότι ανάμεσά τους κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, καθηγητές κλπ»
Αμέσως παρακάτω διαβάζουμε:
 «Μήπως όμως, ευγενικοί μου αναγνώστες, μια και ψηφίστηκε παμψηφεί από καμιά 70ριά νοματαίους που κάποιο όνομα και λογική έχουν για να τον βάλουν να τους αντιπροσωπεύει;»
 Πόσοι ήταν τελικά οι σύνεδροι; 47 όπως πληροφορηθήκαμε από σύνεδρο, 53 όπως μας είπε η επίσημη ανακοίνωση του γραμματέα, 65, ή 70;

Πάμε παρακάτω. Γράφει ακόμα τα εξής:   

«Θα σταθώ όμως στην εκλογή του Προέδρου, ενός παλιού ομογενή με τεράστια πείρα στα κυβερνητικά, τους νόμους και γενικά στα κοινότητα μας, ο γνωστός και μη εξαι-
ρετέος κ. Γιώργος Μάνιος.»

Εάν κάποιος γνώριζε τι θα πει η φράση αυτή (γνωστός και μη εξαιρετέος) σίγουρα δεν θα την έγραφε… αφού μόνον στην περίπτωση τούτη δεν …χωράει.! Καθ’ ότι ο κ. Μάνιος είναι μεν γνωστός αλλά συγχρόνως  είναι και εξαιρετέος.! Αφού σε …ανύποπτο χρόνο, το 1996, υποσχέθηκε ότι θα …εξαιρείται από κάθε παρόμοια παροικιακή θέση, έτσι ώστε και μετά την παραίτησή του από την προεδρεία του Επ. Κογκρέσου, να μην υπάρξει συνέχεια για τις οικονομικές ατασθαλίες για τις οποίες τον κατηγόρησε το τότε Δ. Συμβούλιο.! Τι δεν καταλάβατε να το ξαναπώ;

ΣΤΗ συνέχεα γράφει:

  «Αυτό φυσικά το έχει από την καταξίωση στην συνείδηση αυτών που τον ξέρουνε και δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίστηκε παμψηφεί, αλλά υπάρχει και η μερίδα αυτών που η γνώμη τους είναι πάντα σεβαστή και λένε ότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για διοικητική θέση.»

Επιτέλους ο κυρ-Θανάσης παραδέχεται και κάτι σωστό. Το ότι είναι σεβαστή η γνώμη όσων διαφωνούν μαζί του.! Και βέβαια δεν είναι τίποτα τυχαίο. Οι περισσότεροι νεοφώτιστοι στα θέματα αυτά, σύνεδροι, δεν γνώριζαν και οι ολίγοι κολλητοί του σφύριζαν αδιάφορα.! Γιατί νομίζεις κυρ-θανάση, ότι ο «πρόεδρος» επέλεξε την οικογενειοκρατία στους συνέδρους; Γιατί νομίζεις ότι επιλέχτηκαν τρεις συνεργάτες σου ως σύνεδροι; Για τις ικανότητές τους;
Αυτά τα λίγα για τώρα...
  

Αναδημοσίευση από τον «ΜΑΚΕΔΝΟ»



Ο Γαλιάτσος στο ...απόσπασμα.!

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος στον κ. Π. Γαλιάτσο.

Αξιο απορίας είναι το σχόλιο - παραδοχή του κ. Γαλιάτσου που αποκαλεί τον κ. Γεωργακόπουλο "σωτήρα' της Κοινότητας (14:58). Να θυμήσουμε πως πριν 1.5 χρόνο ο κ. Γαλιάτσος μαζί με άλλους 13 λεβέντες και λεβέντισες είχαν καλέσει "συνέντευξη τύπου" όπου και αποκαλούσαν τον κ. Γεωργακόπουλο και άλλους... ότι βρίσκονται στη Κοινότητα γιά προσωπικό όφελος και επαγγελματικό συμφέρον!!!
 Γιά να μη ξεχνιόμαστε!

Σημ. Αντίποδα: Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στον ΜΑΚΕΔΝΟ, αμέσως μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του προέδρου στον δημοσιογράφο κ. Γαλιάτσο.! Το εν λόγω μπλόγκ (ή μήπως και ο μπλογκατζής;) παρουσιάζεται  ως κοινοτικό.!!! Ήμαρτον κύριε… Ούτε μια άποψη δεν μπορεί να αλλάξει κάποιος εκεί μέσα; Αν πει ή κάνει ένα λάθος στην τοποθέτησή του, πρέπει να τον ακολουθεί ως …προπατορικό αμάρτημα; Κρίμα…

ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ


Δεύτερη πετυχημένη εκδήλωση «Ημαθιώτικα 2012»
Με ομιλητή των Κωστή Χατζηκωστή και θέμα
«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ 
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»
Μια ακόμα, η δεύτερη στη σειρά, διάλεξη-ομιλία του γνωστού δημοσιογράφου Κωστή Χατζηκωστή σήμερα το βράδυ στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, με θέμα την συμβολή των Κυπρίων στους Βαλκανικούς Πολέμους.! Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με απόλυτη ησυχία και σεβασμό την δεύτερη αυτή ομιλία του κ. Χατζηκωστή, εκδήλωση διοργανωμένη από τον  σύλλογο Ημαθίας «Βεργίνα». Τον επισκέπτη ομιλητή προλόγισε  η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, πρόεδρος της Βεργίνας κ. Ρούλα Μουρατίδου, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημ. Κάρας και η εκπρόσωπος της Κοινότητας κ. Σκουτάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Κύπρου κ. Ιάκωβος Κιραγκοσιάν, η πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χαραλαμπίδου και η πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Χέντυ.
Στη συνέχεια ο σύλλογος «Βεργίνα» δια του προέδρου της Παμμακεδονικής Δημήτρη Κάρα, πρόσφερε μια δίτομη ιστορία της Μακεδονίας στον γενικό πρόξενο της Κύπρου.
Τέλος το χορευτικό συγκρότημα των κυπριόπουλων και το χορευτικό συγκρότημα του Νέου Παντελεήμονα, Πιερίας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση με φαγητό και ποτό…
Λίγες φωτογραφίες της ωραίας εκδήλωσης, από το φωτογραφικό φακό του Αντίποδα…