Search This Blog

Saturday, January 11, 2014

Στον υφυπουργό Εξωτερικών 
οι Θεσσαλοί της Ευρώπης



Tο Υπουργείο Εξωτερικών επισκέφτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ». Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός κ. Άκης Γεροντόπουλος καθώς και ο κ. Χρήστος Δημητρίου δέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα καθώς και την κ. Έφη

Το προσεχές «δημοψήφισμα» του Σαμαρά, δηλαδή του Παπανδρέου...


Κάποτε, πριν από καμιά 40αριά χρόνια, κάποιος από τους δασκάλους μου στη δημοσιογραφία -μάλλον ο μεγάλος Ελευθέριος Κοτσαρίδας πρέπει να ήταν- μου είχε υποδείξει, κοντά σε άλλα, πως «πρέπει να ξέρεις, νεαρέ, ότι στην πολιτική όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και μόνο από το αποτέλεσμα». Την έδεσα κόμπο αυτή τη συμβουλή και συχνά την επιστρατεύω για να λύνω κάποιες απορίες μου.
Όπως χθες για παράδειγμα που άκουσα τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι στις ευρωεκλογές θα
Ο Παπανδρέου αρθρογραφεί για να 
προωθήσει τις απόψεις του και 
τις θέσεις της χώρας.

Η Αριάνα Χάφινγκτον ετοιμάζει το νέο της διαδικτυακό εγχείρημα όπου θα αρθογραφούν επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Η νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα με τίτλο World Post σε αντίθεση με τη διεθνή ιστοσελίδα Huffington Post που την έκανε διάσημη, δεν θα γράφουν δωρεάν άρθρα διάφοροι μπλόγκερς, αλλά θα αρθρογραφούν και θα σχολιάζουν πολιτικοί κι επιχειρηματίες. Μάλιστα, για την έναρξη θα φιλοξενήσει συνέντευξη του προέδρου της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Στους ειδικούς συνεργάτες του site ανήκουν οι Τόνι Μπλερ, Μπιλ Γκέιτς αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανακοινώθηκε το site θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις – βίντεο πρώην ηγετών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τόνι Μπλερ με θέμα την ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας εντός του μήνα, ενώ συνιδιοκτήτης θα είναι ο μεγαλοεπενδυτής Νίκολας Μπεργκρούεν, που είναι γνωστός και ως “άστεγος δισεκατομμυριούχος”, επειδή προτιμά να ζει σε ξενοδοχεία και να μην έχει ιδιοκτησία.

Οι δυο συνιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι το νέο εγχείρημα δεν απευθύνεται μόνο στις ελίτ. Όπως έχει δηλώσει η Χάφινγκτον, δίνοντας το στίγμα της, “μπορείς να έχεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που ηγούνται κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων κλπ, κλπ, να γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία, έναν φοιτητή από τη Βραζιλία. Η καρδιά της HuffPo εδράζεται στην έλλειψη ιεραρχίας”.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνωρίζεται ως ηγέτης διεθνούς κύρους αποτελεί τιμή τόσο για τη χώρα όσο και για το ΠΑΣΟΚ αλλά όπως φαίνεται κάποιοι προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητα και τις αδυναμίες τους επιχειρούν με κάθε τρόπο να τον υποτιμήσουν και να τον παρουσιάσουν ως έμμισθο αρθρογράφο

Όπως διευκρίνισαν, ήδη, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να αρθρογραφήσει σε αυτά, πράγμα που έχει ήδη κάνει, χωρίς όμως να έχει έμμισθη σχέση με κανένα μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Παπανδρέου δέχεται να αρθρογραφήσει σε ξένα μέσα, το κάνει μόνο για να προωθήσει τις απόψεις του και τις θέσεις της χώρας.

"ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" από το θεατρικό όμιλο της ΕΚΤ "ΝΕΦΕΛΗ"


Περίοδο εντατικής προετοιμασίας περνά ο θεατρικός όμιλος της Ελληνικής Κοινότητας "ΝΕΦΕΛΗ" ενόψει της παράστασης που πρόκειται να ανεβάσουν τον επόμενο μήνα.

Η Νάνσυ Αθανασοπούλου δίαλεξε την "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" γι' αυτή τη χρονιά. Μιά αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία που κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήναςκαι της Σπάρτης, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.


Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Κέντρο Νεότητας τοων Αρμενίων (Victoria Park και Hwy 401) στις παρακάτω ημερομηνίες.
  • Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:00 μμ
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:00 μμ
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 μμ
  • Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:00 μμ
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:00 μμ
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 μμ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ!
τηλ. ΕΚΤ 416-425-2485




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ...

Τα νεότερα της SkyGreece, από τον πρόεδρο της εταιρίας π. Νικόλαο Αλεξανδρή

Wednesday, January 8, 2014

Στον Καναδά το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του Η5Ν1 στη Βόρεια Αμερική

Το πρώτο θανάσιμο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του τομέα της υγείας του Καναδά. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές πρόκειται για ένα καναδό πολίτη ο οποίος πέθανε από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έπειτα από την επιστροφή του στη χώρα από ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στην Κίνα.

Οι αξιωματούχοι αυτοί, που μετείχαν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Οτάβα, υπογράμμισαν παράλληλα ότι το κρούσμα αυτό ήταν μεμονωμένο και ότι υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό.

«Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω το πρώτο θανάσιμο κρούσμα του Η5Ν1, που είναι επίσης γνωστός ως γρίπη των πτηνών, στην Βόρεια Αμερική», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ρόνα Άμπροζ.

Ο ιός Η5Ν1 -ο οποίος μεταδίδεται μέσω της επαφής με πτηνά που έχουν μολυνθεί- προκαλεί το θάνατο περίπου του 60% αυτών που έχουν προσβληθεί, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι που παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Καναδός πέθανε από τον Η5Ν1 στις 3 Ιανουαρίου στην Αλμπέρτα, αφού είχε επισκεφθεί την Κίνα το Δεκέμβριο.

Η υπηρεσία Υγείας της Αλμπέρτα ανέφερε εξάλλου σε ανακοίνωσή της ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατέγραψε το 2013 συνολικά 38 κρούσματα του Η5Ν1 παγκοσμίως και 24 θανάτους.

Ναι, είχε δίκιο ο Γ. Παπανδρέου. 
Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και είναι πολλά.

του Σταυρου Στραβόλαιμου

Που πάνε όμως δυστυχώς και που πήγαιναν μέχρι τώρα; Μα που αλλού;
- Στις τσέπες της μεγάλης, ασύστολης και απύθμενης φοροδιαφυγής , που οφείλεται στην αδυναμία του κράτους να υποχρεώσει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα τους και όχι με την εικονική πραγματικότητα που εμφανίζουν στις δηλώσεις τους.
- Στα τρυπάκια της σκόπιμης ασφαλιστικής εισφοροδιαφυγής εκ μέρους της εργοδοσίας.
- Στα αφορολόγητα εμβάσματα που ταξίδεψαν τα τελευταία 12 χρόνια στις τράπεζες του εξωτερικού

καλή ζωή με τις...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ !...

Επί σειρά ετών η ελληνική Οικονομία ζούσε το όνειρο της ευμάρειας στηριζόμενη στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Πακτωλός χρημάτων ικανοποίησε την δίψα των νεοελλήνων για αυτό που λέμε καλή ζωή. Το πιο in σκηνικό ήταν να φτάνει ο αγρότης του Κολωνακίου με την Πόρσε του στο κατάλευκο της Αράχωβας και εκεί να τον περιμένει η θερμαινόμενη πισίνα του εξοχικού του. Λεπτομέρεια: Όλα αυτά αποκτήθηκαν με επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το κακό είναι ότι κακομάθαμε. Και τώρα που δεν έρχονται τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι έχουν μεταβληθεί από ανόητοι ευεργέτες σε μοχθηρούς και απαίσιους τύπους. Κι όχι

Tuesday, January 7, 2014

Περιστατικά μιας κάλπικης ζωής!!!!!


ΤΕΛΙΚΑ, μήπως είχαμε γίνει τοξικομανείς της ευμάρειας, που είναι κάτι απύθμενο ή πιο σωστά ένα παραισθησιογόνο που προκαλεί εθισμό και όπως είναι φυσικό απαιτεί όλο και μεγαλύτερες δόσεις;;; Είναι αλήθεια και δεν πρέπει να το αρνηθούμε ότι από τότε που οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν, αφήνιασαν θα έλεγα καλύτερα, μπήκαμε σ' ένα κύκλωμα εξανδραποδιστικό. Γιατί ο πολλαπλασιασμός των αναγκών δεν είναι μια σταθερή κατάσταση, αλλά μια πρόοδος γεωμετρική...

Αυτά σκεφτόμουν όταν τις παραμονές των Χριστουγέννων είδα μια κυρία να ζητιανεύει απέναντι από τον Μαρινόπουλο στους Αμπελοκήπους. Έως εδώ, θα μου πείτε, πού βλέπεις το παράξενο;;; Ότι

Μερικές απαντήσεις...


Δώσε θάρρος του χωριάτη... Τους είπα αν έχουν απορίες ή θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες για την χειροτονία του νέου μητροπολίτη μας κι' αυτοί με ...παλάβωσαν.!
Πότε, ρωτάει κάποιος, θα παραιτηθεί από το διπλωματικό σώμα ο κ. Αζεμόπουλος;
Αν σου πω ότι αυτό θα γίνει μεταξύ τέλους του πρώτου εξαμήνου του έτους και αρχές του δευτέρου, θα γίνεις σοφότερος, βρε;
Ένας άλλος θέλει να μάθει, από μένα (!), πότε θα χειροτονηθεί ως αρχιμανδρίτης.!
Θα εξαρτηθεί αγαπητέ μου από πόσο επιμελής μαθητής θα είναι και πώς θα τον βαθμολογήσουν οι καθηγητές της Ακαδημίας οι οποίοι έλαβαν εντολή, απ' ό,τι μαθαίνω, να είναι αυστηροί μαζί του.!
Ένας 'άλλος με ρωτάει, πώς ξέρω ότι το όνομά του θα είναι Δωρόθεος. Αυτό είναι αλήθεια ότι δεν το ξέρω αλλά απλώς το πρότεινα διότι είναι πολύ θρησκευτικό και ήταν το όνομα του πρώτου Μητροπολίτη που γνώρισα, του Τρίκκης και Σταγών κυρού Δωροθέου (Νάσκαρη). Ήταν ο ιεράρχης ο οποίος στη διαθήκη του άφησε κάποια ιερά άμφια στα αδέλφια του για να τον θυμούνται και στον οδηγό του τον Παντελή συμβούλεψε να κοιτάει πάντα ψηλά.! Πρόλαβε όμως, ΚΑΙ με τα δικά του χρήματα, να  κάνει προσβάσιμη με άσφαλτο, την επίσκεψη σε ΟΛΑ τα μοναστήρια των Μετεώρων, να ιδρύσει ορφανοτροφεία Θηλέων και αρρένων, Γηροκομείο, ξενώνα ιερέων στην πόλη και άλλα... Ένας ακόμα λόγος είναι το ήθος του σεβάσμιου ιερέα π. Δωροθέου Τριφωνόπουλου, του Βανκούβερ και τέλος του αείμνηστου Δωροθέου Τσέβλικου που ήταν και παραμένει ο μεγαλύτερος δωρητής της Ελληνικής Κοινότητας
Πιστεύω ότι θα ...κοιμηθείτε καλύτερα απόψε...



Σε μια απίστευτη ομολογία που δείχνει το εύρος της αναισθησίας και της δειλίας που χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προχώρησε σήμερα ο Γιάννης Τραγάκης.

Παραθέτω το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας:

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2005 είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Ακη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και τις αντίστοιχες συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Τραγάκης.

Ο τότε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του 2005 δηλώνει ότι είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη , ύψους 25.081.957 δολαρίων. Η διαδρομή του "μαύρου χρήματος" είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.

Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο ‘πάρτι’ των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τραγάκης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με λίγα λόγια, ο τότε πανίσχυρος Καραμανλής του 45% και των 165 εδρών δεν τόλμησε ούτε να πάει μέχρι τέλους με ένα σκάνδαλο που θα διέλυε τον πρωθυπουργό που διαδέχθηκε και θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στο ΠΑΣΟΚ, στον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο.

Έστησε μια Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα κι όταν αυτή έβγαλε λαβράκι, αυτός δίστασε και μάλιστα σε εποχή ευημερίας. Αυτός θα τα έβαζε εκείνη την εποχή με τους...νταβατζήδες;

Αυτό που το 2005 εντόπισε η Νέα Δημοκρατία, διώκεται σήμερα χάρη στη νομοθεσία που καθιέρωσε πολλά χρόνια αργότερα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αδιαφορώντας πλήρως αν θα στραφεί και ενάντια του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
Μην ενοχλείστε πάντως από την αλήθεια. Συνεχίστε να βρίζετε τον Παπανδρέου και να θεωρείτε ότι οι Αμερικάνοι έριξαν τον «πατριώτη» Καραμανλή. Αφού έτσι σας είπαν, έτσι θα είναι...

Sunday, January 5, 2014

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ- ΤΡΙΚΑΛΑ 1983

Άξιος ο νέος μητροπολίτης μας.!!!



Όλα δείχνουν πως ό,ταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, νέος μητροπολίτης Τορόντο (Καναδά) θα είναι ο σημερινός γενικός πρόξενος της Ελλάδας  κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος.! Μη γελάτε, διότι έχουν όλα τσεκαριστεί και αποφασιστεί...
Συγκεκριμένα, αφού διέρρευσαν την πληροφορία μέσω του πνευματικού πατέρα του π. Τριαντάφυλλου και διαπίστωσαν ότι οι αντιδράσεις του χριστεπώνυμου πληρώματος ήταν θετικές, ο νυν άγιος Τορόντο Σωτήριος, προχώρησε στην επίσημη σχεδόν ανακοίνωση της απόφασής του να χειροτονήσει αρχιμανδρίτη τον κ. γενικό ο οποίος παραιτείται εντός του έτους από το διπλωματικό Σώμα της Ελλάδας, παρακολουθεί για ένα λογικό διάστημα τα μαθήματα της θεολογικής Ακαδημίας της Μητρόπολης και με συνοπτικές διαδικασίες παίρνει το δρόμο που οδηγεί στο μητροπολιτικό θώκο της εκκλησίας στον Καναδά.
Αυτό είναι με λίγα λόγια το σενάριο το οποίο επεξεργάστηκε ο Σωτήριος με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του κ. γενικού. Εκεί που διαφωνούν μέχρι στιγμής είναι το όνομα του νέου μητροπολίτη ο οποίος επιμένει να πάρει το εκκλησιαστικό όνομα Δωρόθεος, κάτι με το οποίο ο νυν άγιος ψιλο-διαφωνεί...
Θα σταματήσω όμως εδώ και αν κάποιος αναγνώστης μου θέλει περισσότερες πληροφορίες -λεπτομέριες, ας μου το ζητήσει με ένα μικρό σχόλιο. Υπάρχουν όλες οι λεπτομέριες της υπόθεσης και μπορώ να τις κάνω κτήμα σας...
Από μας πάντως υπάρχει κατ' αρχήν η ...έγκριση, αφού στους κόλπους της Εκκλησίας μας δεν υπάρχουν και πάρα πολλοί ικανότεροι του υποψήφιου σεβασμιότατου Δωροθέου... Άξιος.!!!
Υ. Γ. Ας ελπίσουμε ότι η αυριανή κάθοδος του Αγ. Πνεύματος με την ευκαιρία των Θεοφανίων θα τους φωτίσει να πράξουν το καλύτερο...
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, 
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑτου Νίκου Σκουλά

Μια σημαντική παρέμβαση του τ. Υπουργού και νυν Ενεργού Πολίτη για το σοβαρότερο ζήτημα που ταλανίζει αυτή τη χώρα. Για τη διαφθορά που σύμφωνα με τη Διεθνη Διαφάνεια κοστίζει 12 δις ετησίως στη χώρα μας.

"ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Για τη σωτηρία της χώρας, για να επιβιώσουμε και να αποτινάξουμε την οικονομική κατοχή …..
Μας πιέζει η τρόικα για, συνήθως, οριζόντια μέτρα (περικοπές μισθών και συντάξεων, παροχών υγείας, απολύσεις, διαθεσιμότητες ή άλλα «ισοδύναμα» κ.λπ.) προκειμένου να μας κάνει τη χάρη να εγκρίνει την επόμενη δόση. Λάθος φάρμακο που επιδεινώνει την κατάσταση και θα αποβεί εις βάρος και των ίδιων των δανειστών μας, οποίοι με την απλοϊκή τους σκέψη, αδίστακτοι και ανάλγητοι, δεν