Search This Blog

Saturday, April 18, 2015

Τσούγκρισμα κόκκινων αυγών...

Παλιότερη φωτογραφία όπου ο  μητροπολίτης σπάει 
το κόκκινο αυγό της κ. Καραγεωργίου. 
Παρακολουθεί ο π. γεν. πρόξενος κ. Δημ. Αζεμόπουλος

Πάνω από 250 κόκκινα αβγά -όσοι και οι καλεσμένοι του- έσπασε την περασμένη Πέμπτη ο μητροπολίτης Σωτήριος, κατά την καθιερωμένη γιορτή - έθιμο του τσουγκρίσματος των αβγών στην Μητρόπολη. ΔΕΝ άφησε ΚΑΝΕΝΑ αυγό που να μην το σπάσει.!
Μη με ρωτάτε πώς μπόρεσε να σπάσει τόσα πολλά αυγά χωρίς να ραγίσει έστω και λίγο το δικό του, διότι ΔΕΝ γνωρίζω... Κάποιος είπε ότι ήταν ξύλινο αλλά δεν τον πιστεύω διότι ο Σωτήριος δεν καταδέχεται να κρατάει τέτοια ευτελή αντικείμενα στα χέρια του. Ενώ αν μου έλεγαν ότι ήταν από χρυσάφι θα το πίστευα, καθότι είναι πιθανό, αν και το πιθανότερο είναι να αντάλλασσε το σπασμένο δικό του αυγό με το αυγό αυτού που του το έσπασε.! Διότι ποιος από τους καλεσμένους θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια πρόταση του ...αγίου Τορόντο και πάσης επικράτειας Καναδά; Κ α ν έ ν α ς, είμαι σίγουρος... Και μη μου πει κάποιος ότι αυτό είναι "απάτη", καθ' ότι έχουν γίνει πολύ χειρότερα και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε.!! Χριστός Ανέστη και του χρόνου με υγεία...

Business attire...



Δύο παρακλήσεις είχε η λιτή πρόσκληση που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να παραστεί τον Λευκό Οίκο. Τη μία (ότι δηλαδή η πρόσκληση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον) την τήρησε, και την άλλη που αφορούσε την ενδυμασία την αγνόησε. Εκτός (αν... και αμφιβάλλω) αν δεν κατάλαβε τη φράση business attire που ήταν γραμμένη σε περίοπτη θέση στην πρόσκληση και που σημαίνει - κατά τους Αμερικανούς - όχι επίσημο ντύσιμο αλλά με γραβάτα. Χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο ντύσιμό του ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενώπιον του Ομπαμα χωρίς γραβάτα, με λευκό πoυκάμισο, αλλά μέσα από το παντελόνι -ηταν η μόνη υποχώρηση,

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΠΑ...κ. λπ.


Σταματήστε να με ρωτάτε αν υπάρχουν θέσεις στην σημερινή εκδήλωση του "LE PA". Απ' ότι γνωρίζω η χτεσινή ήταν SOLD OUT, η σημερινή θα πρέπει κάτι να έχει σε καθίσματα, εαν υπάρχει φυσικά. Έτσι νομίζω... Καλή διασκέδαση.!!!

Μαθήματα δημοσιο-

γραφίας...


Ναι ξέρω... Η ελευθερία του Τύπου... Επιχειρήσεις φίμωσης... Αλλεργία στην κριτική... Δεν θα μας κάνετε εσείς μαθήματα δημοσιογραφίας κλπ κλπ κλπ.
Αυτά γράφει ο Π. Κατσάκος στο Fb και εμείς με τη σειρά μας λέμε πως το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δεν διαφέρει και πολύ από τα σοβαροφανή δελτία των 8 που κρατώντας τα προσχήματα και υπό την μορφή περισπούδαστων ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα με το Μακελειό αλλά και τον Αντώνη Μυλωνάκη του εκρηκτικού δελτίου του ΑΡΤ.
Θυμίζουμε πως ο απόστρατος συνταγματάρχης και επικεφαλής του Επικρατείας του ΛΑΟΣ στις πρόσφατες εκλογές, εδωσε κι αυτός με τη σειρά

Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Ο Χατζηνικολάου (εφημερίδα Αγορά) το πρωί μέσω του ρωσικού αγωγού μας έφερνε 3-5 δις ευρώ .


"Τσίμπησαν" οι πάντες ακόμη και το Der Spiegel.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου κ. Πεσκόφ το μεσημέρι έκλεισε την στρόφιγγα.
Παραδάκι γιοκ.

Ο Γιάν(ν)ης στον Ομπάμα


Οι Έλληνες για την Ελλάδα...

 Η Ιστορία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας





Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε πριν από περίπου 3 χρόνια μέσα από το βαθύ προβληματισμό που δημιούργησε στην ομογένεια, η πρόσφατη οικονομική κρίση της πατρίδας μας. Με πρωτεργάτες μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες και Φιλέλληνες της Διασποράς όπως ο Andrew Liveris της Dow Chemical Company, ο Γιώργος Δαυίδ της Coca-Cola 3E, ο George Stamas της Kirkland & Ellis, o Muhtar Kent της The Coca-Cola Company, o Γιώργος Λογοθέτης του Ομίλου Libra και ο Dean Dakolias της Fortess, η Ελληνική

Friday, April 17, 2015


«Μπάστακας», κατά τον Άδωνη, η Ζωή…


Νέο επεισόδιο με στόχο την Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Στο στόχαστρο του Άδωνη Γεωργιάδη μπήκε για μια ακόμα φορά η πρόεδρος Ζωή, εξαιτίας της - μιας ακόμα παπαριάς - παρατήρησής της, να μην χρησιμοποιείται στην Ολομέλεια η λέξη «λαθρομετανάστες».
Θίχτηκε ο «Μπούμπούκος»! «Τι είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου που μας λέει τι να λέμε και τι να μην λέμε. Μπάστακα στη ζωή μας την βάλαμε;» προκάλεσε ο βουλευτής και συνέχισε «δηλαδή οι λαθρέμποροι τι είναι ζώα; Πως θέλετε να τους λέμε; Παράτυπους εμπόρους. Τους λαθρεπιβάτες πώς να τους λέμε; Παράτυπους επιβάτες;»…
Μέχρι και τον Άδωνη έκανε να έχει δίκαιο η κ. Ζωή, με τις παπαριές της...

Κρόκος Κοζάνης...

To μπαχαρικό που εκτοξεύει τις ερωτικές επιδόσεις! 

Μελέτη στο πανεπιστήμιο του Guelph




Στην κορυφή της λίστας με τις αφροδισιακές τροφές κατέταξε καναδική μελέτη τον κρόκο, το διάσημο μπαχαρικό που φύεται στην Κοζάνη.

Το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο μυαλό, καθώς επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον

Γιώργος: «Άκου Αλέξη»




Μόλις αποχώρησαν ο εικονολήπτης και ο φωτογράφος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου μισοαστεία-μισοσοβαρά φέρεται ειπών στον Αλέξη Τσίπρα: «Εδώ που είσαι ήμουνα. Τη συνέχεια την ξέρεις, δεν στη λέω…».
Ο νυν πρωθυπουργός το προσπέρασε με ένα αμήχανο χαμόγελο και προχώρησε παρακάτω: «Βρε Γιώργο, αυτοί θέλουν να μας γ…….Είχε δίκιο ο Βενιζέλος».
Ο πρώην συγκρατήθηκε, δεν του είπε αυτό που σκεφτόταν(«Ο Βενιζέλος δεν έχει ποτέ δίκιο»!) και

Thursday, April 16, 2015




Αθήνα, 16 Απριλίου 2015

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών, Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην ΕΕ και βεβαίως,

Wednesday, April 15, 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ"

Δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μ. Μοντρεάλης κ. Νικολάου Παγώνη


(Από τον πάντα καλά ενημερωμένο ΜΑΚΕΔΝΟ πήραμε την δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Νικολάου Παγώνη, την οποία και μεταφέρουμε για όσους δεν έτυχε να τη δείτε εκεί.)


Αγαπητοί φίλοι,

Ζούμε στον απόηχο μιας τραγωδίας, μιας βαθιάς πληγής στην καρδιά της παροικίας μας. Ο Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, η «Παναγίτσα» μας, καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, προκαλώντας θλίψη, πόνο, θυμό.

Οι δεσμοί όλων μας με την «Παναγίτσα» ήταν και παραμένουν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ - ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και το Τμήμα Συλλόγων, καλούν όλους τους Συλλόγους και τα μέλη τους, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, με θέμα την εκλογή νέας Επιτροπής για τη διοίκηση του Τμήματος. Η παρουσία όλων θεωρείται απαραίτητη.
Αντώνης Αρτεμάκης, πρόεδρος Κοινότητας
Αναστάσιος Χατζηθεοφάνους, πρόεδρος του Τμήματος


Ο Παπανδρέου υπενθυμίζει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, συναίνεση και αλήθεια



O Παπανδρέου φρόντισε ακόμα μια φορά σ' αυτή τη συνέντευξη (την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας πάνω στο βίντεο) να υπενθυμίσει στην κοινή γνώμη δύο ελλείμματα που υπάρχουν στο δημόσιο λόγο, αυτά της αναγκαιότητας των μεταρρυθμίσεων, πολλές από τις οποίες ξεκίνησαν, αλλά και διακόπηκαν την περίοδο 2009-2011, αλλά και την αναγκαιότητα επίτευξης συναίνεσης του ελληνικού λαού σ' αυτό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα ο Παπανδρέου φρόντισε να υπενθυμίσει το τι συνιστά "κεκτημένο" για τον προοδευτικό

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ


Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την προώθηση των Ελληνικών Γραμμάτων και την Κοινωνική Στήριξη όλων των ελληνικών οικογενειών της παροικίας μας, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 (17:00 μμ) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, στην

Και άλλοι είχαν πατεράδες....



Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, την ίδια μέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε την εξής τοποθέτηση: "Πρέπει, όμως, αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας να σταθούμε όλοι μας όρθιοι. Να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Σε ό,τι με αφορά, εγώ μια ευχή έχω να εκφράσω: Να 'ναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το

Tuesday, April 14, 2015

Ουδέν κακόν αμιγές καλού... (;)

Η πυρκαγιά στην "Παναγίτσα" και η Ελληνική Κοινότητα της Μοντρεάλης...


Μια πυρκαγιά σε οποιοδήποτε ακίνητο είναι καταστροφή. Ολοσχερής όμως καταστροφή μιας εκκλησίας από την φωτιά είναι κάτι παραπάνω, είναι οδυνηρή.! Η οδύνη αυτή αντανακλά τόσο στους πιστούς γενικότερα αλλά ειδικότερα και πολύ περισσότερο, στους ενορίτες οι οποίοι με τον οβολό τους - και πολλές φορές από το υστέρημά τους - συντηρούσαν την εκκλησία τους με όλες τις αναμνήσεις που είχαν από αυτή.
Και είναι αυτές οι αναμνήσεις οι οποίες ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ...επιστρέψουν στο χώρο, ό,σα χρήματα και να ξοδευτούν για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών του Ναού.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι -όσο νωρίς κι' είναι ακόμα για τέτοιες σκέψεις- οι άρχοντες της Κοινότητας του Μοντρεάλ, δεν θα επαναλάβουν το σφάλμα των "αρχόντων" της Κοινότητας Τορόντο, μετά το κάψιμο της τοροντιανής Παναγίας, πριν από μια δεκαΑΙΤΙΑ, περίπου. 
Τότε η Παναγία, κόντρα στις προσπάθειες - επιθυμίες Σωτηρίου - Μενεγάκη, να υπερχρεώσουν την Κοινότητα, ώστε να πέσει ευκολότερα στα χέρια της Μητρόπολης, πρόταξε τα στήθη της και ουσιαστικά "θυσιάστηκε" για την σωτηρία του οργανισμού.! Φυσικά η θυσία αυτή ...δεν έγινε αντιληπτή από τους Μενεγάκη-Γερονικολό και το "λάθος" έγινε. Με τη σύμφωνη, πάντα, γνώμη του μητροπολίτη.!! Αποτέλεσμα του "λάθους" αυτού, η Κοινότητα να μην μπορεί ακόμα να συνέλθει οικονομικά, διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή την πτώχευση.!!!
ΣΤΗΝ ίδια οικονομική κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Κοινότητα του Μόντρεαλ, την κυνηγούν όλοι, με πρώτον και ...καλλίτερο τον μητροπολίτη, ο οποίος και κατάσχεσε θαρρώ ακόμα και τις εισπράξεις των μυστηρίων των εκκλησιών της.!
Και να, ξανά και πάλι, η "Παναγίτσα" έβαλε το χεράκι της, μπας και τη φορά αυτή πέσει σε σοβαρότερη κοινοτική διοίκηση.! Για να δούμε, θα τα καταφέρει; 



Το κυβερνητικό συνονθύλευμα περιλαμβάνει


1. Αυτούς που πιστεύουν ότι πήραν τη ρεβάνς του 1949 
2. Τους περιθωριακούς της πολιτικής που ξαφνικά έγιναν "κάποιοι”
3. Τους κομπλεξικούς δεξιούς που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του Σαμαρά και ψάχνουν να βρουν τον τρόπο
4. Πράσινα λαμόγια που ήταν

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: Φωτιά στην εκκλησία της Παναγίας

 Η  "Κοίμησις της Θεοτόκου", η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Park Extension καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά χθες το απόγευμα.!




ΜΟΝΤΡΕΑΛ -Η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ θρηνεί την καταστροφή της εκκλησίας "Κοίμησις της Θεοτόκου" στο Park Extension από μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας.
Γύρω στις 8:00, μ.μ. η Π. Υ. του Μόντρεαλ κλήθηκαν στην εκκλησία που βρίσκεται στην οδό  De L'Épée.
Στις 9:30 μ.μ., επιβεβαιώθηκε ότι είναι μια φωτιά  συναγερμού #3.
Θεατές παρακολουθούσαν ανήμποροι να βοηθήσουν, τα τζάμια που  γκρεμίζονταν και τους

Το αφεντικό του βενζινάδικου













Αντί για τον υπάλληλο, "απολύει" τη Ζωή .!

TΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Ιδιοκτήτης πρατηρίου: Απίστευτο το περιστατικό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα

Σάλος έχει προκληθεί από την καταγγελία πολίτη μέσω του Facebook, την οποία αποκάλυψε το iefimerida, σύμφωνα με την οποία η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προπηλάκισε και απείλησε με απόλυση υπάλληλο βενζινάδικου στην Αιδηψό γιατί αρνήθηκε να της αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητό της.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, Κωνσταντίνος Τσαούσης, μίλησε σοκαρισμένος για το περιστατικό, το οποίο έμαθε από τους υπαλλήλους του όταν επέστρεψε στο πρατήριο.

«Δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα», τόνισε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ο οποίος υποστήριξε ακόμα πως «αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα» και ότι το περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής είναι πέρα για πέρα αληθές, καθώς κανείς από τους υπαλλήλους του δεν θα έλεγε ψέματα.

Monday, April 13, 2015

Πόση προσβολή αντέχει ο Τσίπρας;




Όταν ο Πανούσης (ο υπουργός, όχι ο διασκεδαστής) έγραφε για την «Αριστερά του Τίποτα», στο μέγαρο Μαξίμου πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα. «Δεν αφορούν, προφανώς, ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν» ισχυρίστηκαν.

Είναι το άκρον άωτον της αυτοτύφλωσης ή της κουτοπονηριάς. Προφανώς, προφανέστατα, όσα έγραψε τότε ο Πανούσης αφορούσαν όλους αυτούς και όλα αυτά, που, οι περί τον πρωθυπουργό ερμηνευτές των λεγομένων του, ήθελαν να μην αφορούν, αυτοεξαπατώμενοι και

Ελεγξέ το – Διάγραψέ το!


​«Υστερα από πέντε χρόνια Μνημονίου το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 115% στο 180% του ΑΕΠ. Μάθε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος» μας προτρέπει η αντρική φωνή σε ένα από τα σποτάκια δραματοποιημένης δημαγωγίας που παρήγαγε η υπερκινητική και υπεροπτική πρόεδρος της Βουλής. «Ελεγξέ το – διάγραψέ το».
Ο ερευνητής της αντιμνημονιακής αλήθειας καλό θα ήταν να ξεκινούσε κατ’ αρχήν διορθώνοντας τα νούμερα: το χρέος το 2009 ήταν 127% κι όχι 115% του ΑΕΠ.

Αλλά γιατί άραγε αυξήθηκε το χρέος (παρά τα «κουρέματα» και τις μειώσεις επιτοκίων); Μήπως επειδή μπήκαμε στο Μνημόνιο με ένα πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. (10,5% ΑΕΠ); Μήπως επειδή κάθε χρόνο από το 2009 μέχρι το 2013 (που για πρώτη φορά τα έσοδα ξεπέρασαν τις πρωτογενείς δαπάνες) φορτώναμε νέα ελλείμματα, νέο επιπλέον χρέος, πάνω στο ήδη υπάρχον;

Και μήπως επειδή συρρικνώθηκε το ΑΕΠ, ο παρονομαστής, στη βαρύτερη Μεγάλη Υφεση της

Έργα και ημέρες της προέδρου Ζωής.!

Αντί να προσλάβουν κόσμο σε δουλειές, απειλούν να απολύσουν έναν φουκαρά εργαζόμενο σε βενζινάδικο.!!!

Ναι, η βρωμιάρα, κι' εμείς περιμένουμε να ...σώσει την Ελλάδα.!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα 


Ενα απίστευτο – διπλό – επεισόδιο, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνέβη στην Αιδηψό.

Η πρόεδρος της Βουλής προπηλάκισε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων από τον οποίο απαιτούσε να της αλλάξει λάστιχο στο

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλιπαρεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑνΕλλ να εφαρμόσει τους νόμους

Μόνο η λέξη «απελπισία» μοιάζει αρκετή για να περιγράψει κανείς το περιεχόμενο της σημερινής ανακοίνωσης των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κεντρικό κτήριο του οποίου τελεί εδώ και 15 μέρες υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδόν ικετεύει την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους και να κυβερνήσει τον τόπο, κάτι που περιγράφει με εξαιρετική σαφήνεια την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Η διακυβέρνηση μιας χώρας χρειάζεται δουλειά, αλλά τα κωλόπαιδα αυτά των Τσιπρ-Ανέλ, πότε δούλεψαν στη ζωή τους, ώστε να το κάνουν και τώρα;

Sunday, April 12, 2015

Ο ΒΛΑΞ και Ο ΠΟΝΗΡΟΣ...


Εντάξει, ο κ. Μεν, είναι Β Λ Α Ξ με περικεφαλαία ή έστω επιστήμων ΒΛΑΞ, αλλά ο άλλος, ο κ. ...Δεν, που θα έγραφε κι' ο ίδιος, τι έπαθε; Μπορεί να μην είναι έξυπνος αλλά πονηρούλης είναι, (γιαυτό και κάνει τις απάτες του), πώς έπεσε στη λούμπα που του έστησε ο μΕΓΑΛΟΣ ...αποστήμων; Ο ...Δεν, ή καλλίτερα ο ...παγκόσμιος, έχει κοροϊδέψει κόσμο και κοσμάκη, πώς τα ...κατάφερε και παρασύρθηκε από τον πανεπιστημιακό βλάκα;
Ναι, αναφέρομαι σε κείνες τις ...αδελφές ψυχές ή τις Κεμπεκουά επιστολές, αν θέλετε, οι οποίες μόνον ρεζίλι των σκυλιών τους έκαναν παρά "νταντά" στον παραλήπτη, όπως νόμιζαν.! Μα τόσο μεταδοτική είναι τελικά η βλακεία;  'Η ...μ' ό,ποιον δάσκαλο καθίσεις; Ή, ακόμα, πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι;
ΟΛΑ ...ευπρόσδεκτα.!!! Άμα χρειαστεί τα ξαναλέμε... 
Μ. & Δ. 

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά...

Ανάσταση στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδας, Peterbogough

Ύστερα από 6 και κάτι μήνες, οι κάτοικοι του Peterborough είχαν την ...τύχη να παρακολουθήσουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου την Μεγ. Παρασκευή και χθες βράδυ την Ανάσταση του Κυρίου, αφού έπεισαν τον συνταξιούχο γέροντα και πρώην ιερέα του ναού, π. Ιωάννη Άνεμο να τελέσει τις ιερές ακολουθίες του Επιταφίου Θρήνου και της Αναστάσεως. Λίγοι -δεν ξεπέρασαν τους 60- οι παρευρεθέντες πιστοί, αλλά με ευλάβεια παρακολούθησαν μέχρι τέλους, ψάλλοντας όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη.
Μεγάλη η συμπαράσταση στον ιερέα από τους ιεροψάλτες Νίκο Αυλωνίτη και Βασίλη (William) Τσαπραλή.

Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, όπως μας τα έστειλε ο ανταποκριτής μας...















Τρεις κυρίες της οικογένειας Μηνιώτη -Ειρήνη, Μαριάνα, Κική, με τα δυο παιδιά, Νίκο και Όλγα

Ο παλαίμαχος της ενορίας Βασίλης Πάππας με τη σύζυγό του
Η ψυχή του ναού και πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ. Ασπασία 
και ο σύζυγός της Κώστας Μπουζινέλος




Καλό Πάσχα.!

Χριστός Ανέστη..!!
Χρόνια Πολλά.!!!