Search This Blog

Saturday, June 16, 2012

Η Ελλάδα στα προημιτελικά ...



...με το χρυσό γκολ του Καραγκούνη...
Η Εθνική μας ανέτρεψε τα προγνωστικά, αποκλείοντας τo φαβορί, τη Ρωσία.
Ο ...
 κεραυνός του Καραγκούνη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του Α' ημιχρόνου, μας έδωσε το διαβατήριο.

Είχαμε δοκάρι και ευκαιρίες, παρά την πολιορκία των Ρώσων που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική μας γραμμή.
Οι παίχτες της Εθνικής θύμισαν την ψυχωμένη εκείνη ομάδα του 2004...
Η Ντάνφορθ πείρε …φωτιά από τη μεγάλη γιορτή των Ελλήνων, αλλά ο Αντίποδας, ως …συνοικιακό blog σας μεταφέρει φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνοικία PAPE & MORTIMER, έξω και μέσα από το εστιατόριο FLORIDA.











Καλό Σαββατοκύριακο
και καλό …βόλι.!
είτε στην Νέοδημοκράτισα...
...είτε σας αρέσει η Συριζούλα
ή και γιατί όχι στην Πασόκα…
Αν (σας) είναι εύκολο, …διαλέξτε.!
(Μόνον για τους ...ελλαδίτες.!)


ΜΙΑ όμορφη Μουσικοχορευτική βραδιά στο MEGAS, χθες Παρασκευή.

Ο Γιώργος Αζέλης με την Αγγελική Σαμαρά και τον Ανδρέα Νενδάνη, έδωσαν τα ρέστα τους, ώστε να διασκεδάσουν οι λίγοι αλλά εκλεκτοί φιλοξενούμενοι πελάτες τους.
Οι παρακάτω φωτογραφίες τα λένε όλα…













Friday, June 15, 2012


Ποδηλάτης θα πάει...


 ...από τα Τρίκαλα στο Μόναχο 
για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ονομάζεται «Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα» και είναι το ταξίδι που θα κάνει με ποδήλατο ο Στέλιος Βάσκος, προκειμένου να ενισχύσει τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», διανύοντας συνολικά 4.000 χιλιόμετρα.
Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουλίου.
Ο Στέλιος Βάσκος αφού ανέλυσε την διαδρομή προς και από το Μόναχο και ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι θα πάει και θα έρθει με την δύναμη του Θεού.
«Ξέρω ότι η επιστροφή θα είναι πολύ δύσκολη αλλά με όλη αυτήν την στήριξη και την δύναμη που μου δίνει η προσφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα τα καταφέρω», δήλωσε.
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η προσπάθεια του Στέλιου δείχνει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδος γιατί δυστυχώς τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν μία μαύρη πλευρά της χώρας μας. Η προσπάθεια του Στέλιου θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για την δημιουργία μιας ακόμη μονάδας κινητής εντατικής Θεραπείας για νεογνά και μωρά».
Στο εγχείρημα λόγω της φύσης του και της ιδιαιτερότητάς του έχουν ληφθεί μία σειρά από προληπτικά μέτρα ώστε πρώτα απ' όλα να επιστρέψει υγιής ο Στέλιος Βάσκος. Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα θα τον ακολουθεί, ασθενοφόρο όπου παραχωρείται, περιπολικά στα δύσκολα κομμάτια της διαδρομής και ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο στο οποίο ο Στέλιος θα ξεκουράζεται και θα δέχεται την ιατρική φροντίδα.

Thursday, June 14, 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ:


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας
για 60 παιδιά.
 Μαζί θα τα καταφέρουμε.


Αγαπητοί φίλοι,

Δεν θα σας μιλήσω για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες & τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώνουμε &  μας γεμίζουν αβεβαιότητα για το μέλλον.

Θα σας μιλήσω όμως για την κινητοποίηση αλληλέγγυων Ιδιωτών και Φορέων, οι οποίοι αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της πραγματικότητας, εξασφάλισαν & προσφέρουν 2 Νέα Σπίτια στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δύο νέους ολοκαίνουργιους χώρους, ικανούς να γίνουν το σπίτι 60 παιδιών που πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους.

Πιστεύουμε ότι Όλοι Μαζί μπορούμε να στελεχώσουμε & να λειτουργήσουμε τα δύο αυτά νέα σπίτια και να επιτύχουμε έναν ακόμα στόχο, την ΑΣΦΑΛΕΙΑ 60 παιδιών, που σήμερα κινδυνεύουν!

Καλώ όλους Εσάς που διαχρονικά είστε συνοδοιπόροι μας, να συμβάλλετε στη νέα αυτή προσπάθεια, στηρίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη,!

Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες 2 ακόμη σπιτιών για 60 παιδιά!


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» γίνεται καθημερινά αποδέκτης δεκάδων αιτημάτων από Εισαγγελείς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι επικοινωνούν μαζί μας διερευνώντας το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουμε σε κάποιο από τα σπίτια μας, παιδιά που πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να απομακρυνθούν από το κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον τους. Παιδιά, που βασανίζονται και παραμένουν εγκλωβισμένα.

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν αποτελούν σημεία των καιρών, αυτό όμως που σίγουρα είναι πρωτόγνωρο είναι η ραγδαία αύξηση των αιτημάτων. Αιτημάτων που δεν χρήζουν απλής και ευκαιριακής διεκπεραίωσης αλλά ουσιαστικής και σταθερής φροντίδας και υποστήριξης σε κάθε επίπεδο.

Χάρη σε όλους εσάς, σε εσάς που σταθερά συμμετέχετε και στηρίζετε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθημερινά βρίσκουμε λύσεις. Η φιλοξενία όμως παιδιών που κακοποιούνται παραμένει κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Στα 11 σπίτια μας σήμερα μένουν μόνιμα 287 παιδιά, ενώ συνολικά έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 580 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Για όλα αυτά τα παιδιά, τα σπίτια μας είναι η οικογένειά τους και όχι απλά ένα κατάλυμα. Εκεί μεγαλώνουν, πηγαίνουν σχολείο, κοινωνικοποιούνται, με ασφάλεια και αγάπη, διασκεδάζουν, ονειρεύονται το μέλλον τους. Σήμερα, τα παιδιά μας -που πλέον έχουν ανεξαρτητοποιηθεί- είναι περήφανα για τον εαυτό τους, κάνουν τη δική τους οικογένεια και πλέον δυνατά και ασφαλή προχωράνε. Δίπλα τους σταθερά το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μας, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εκπαιδευτικοί.

Και όμως τα 11 αυτά σπίτια δεν επαρκούν και αδυνατούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες.

Και έτσι παιδιά που πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους, ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να τα στηρίξουμε.

Ενδεικτικά, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι από το 2002 έως και σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να αρνηθεί τη φιλοξενία 1278 παιδιών! Παιδιά για κάποια από τα οποία η κατάληξη ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» οφείλει παρά τις τεράστιες δυσκολίες να προχωρήσει. Οφείλουμε ΟΛΟΙ να σταθούμε δίπλα στα παιδιά που κακοποιούνται και να τους εξασφαλίσουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ένα ασφαλές σπιτικό, εκπαίδευση, φροντίδα, αγκαλιά, μία οικογένεια!

Τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη τύπου, θα ανακοινώσουμε και θα ενημερώσουμε εκτενώς τους πολίτες για όλες τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει και πως όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση του σκοπού.


Κώστας Γιαννόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.

ΟΤΑΝ ΤΟ …ΚΑΛΟ ΑΡΓΕΙ,



Το καλλίτερο περί των …πτυχίων
της Θ. Ακαδημίας, …τρέχει.!

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ λίγα λόγια για τον μητροπολίτη και τα …πτυχία της Θεολογικής Ακαδημίας. Να ‘μαστε για τη συνέχεια…
Διαβάζουμε, λοιπόν, πρωτοσέλιδα στην «Ορθόδοξη Πορεία», τις πατρικές νουθεσίες του μητροπολίτη Σωτήριου, στους απόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας, κατά την εκδήλωση της απονομής των …πτυχίων τους.
Μεταξύ άλλων τους λέει:
«Ανταποκριθήκατε στην πρώτη κλήση. Εγγραφήκατε στην Θεολογική μας Ακαδημία. Καταβάλατε κάθε προσπάθεια. Σας βοήθησαν, ο Διευθυντής και οι Καθηγητές. Φθάσατε στο τέρμα. Σήμερα παίρνετε τα πτυχία σας. Ευχαριστώ την Θεολογική μας Ακαδημία, τον Διευθυντή και τους καθηγητές της. Εγκάρδια συγχαίρω σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον…»

 Από τα λίγα αυτά λόγια του μητροπολίτη, γίνεται αντιληπτό ότι ψεύδεται, προσπαθώντας να …πείσει 700 άτομα και μαζί τους, τόσους επίσημους προσκεκλημένους, ότι οι απόφοιτοι είναι περισσότεροι του ενός.!!!
(εκτός κι’ αν χρησιμοποιεί τον πληθυντικό …ευγενείας, απευθυνόμενος προς τον ένα και μοναδικό, αλλά αριστεύσαντα, απόφοιτο…) Και επειδή ο ίδιος, προφανώς δεν φοβάται το Θεό και σίγουρα δεν γνωρίζει τη λέξη ντροπή, μάλλον θα πάνε χαμένα ό, τι από δω και πέρα πούμε… Ας …βράζει, λοιπόν, στο ζουμί του και στα χρήματα, περιμένοντας ότι καλλίτερο νομίζει για τον εαυτό του …Το γεγονός και μόνον ότι …καμαρώνει, επειδή κοροϊδεύει κάποια κουτορνίθια, δείχνει την …κατάταξή του στο ανθρώπινο άλμπουμ.! Τους άλλους, ας είναι σίγουρος πως δεν τους δουλεύει. Απλά κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι και, απ’ ότι λένε, την πλάκα τους…

Υ. Γ. Αλήθεια, πόσο θα αντέξει ακόμα η λειτουργία της Ακαδημίας; Διότι με έναν μαθητή κάθε χρόνο και χωρίς τον Ιδρυτή και …αιμοδότη της αείμνηστο Χριστοδούλου, για πόσο μπορεί ακόμα να συνεχίσει; Όσο για τον πρέσβη κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος τρέχει ξωπίσω του, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ο ίδιος γνωρίζει καλλίτερα από μας, τι και γιατί, πρέπει να κάνει…

ΤΟ …ΚΑΛΟ ΑΡΓΕΙ.!



Τα …πτυχία (!) των αποφοίτων
της Ακαδημίας…

ΠΕΡΑΣΑΝ δυο-τρεις εβδομάδες από την μεγάλη γιορτή της απονομής των πτυχίων (;) στους απόφοιτους (;) της Ελληνορθόδοξης Ακαδημίας της Μητρόπολης. Γράφτηκαν όσα γράφτηκαν, στα ΜΜΕ αλλά επειδή δεν είναι και τόσο αξιόπιστα (θυμάστε, όλοι, τι έγραφαν για τον «Παρθενώνα» των Μενεγάκη – Γερονικολού, ενώ συνέβαιναν ακριβώς τα αντίθετα.! Εξ’ αιτίας αυτού, και επειδή δεν ήμουν καλεσμένος στην εκδήλωση, περίμενα την «Ορθόδοξη Πορεία», ώστε να έχω μια από πρώτο χέρι …αξιόπιστη ενημέρωση και ακριβή καταγραφή του γεγονότος…

Γράφει, λοιπόν, το έγκυρο όργανο της Μητρόπολης Καναδά, μεταξύ άλλων;
«Στην 12η απονομή πτυχίων της Θεολογικής μας Ακαδημίας, το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ανεγνώρισε το πτυχίο της Θεολογικής μας Ακαδημίας.»

(σ. Αντίποδα: Εδώ έχουμε την πρώτη αναφορά της λέξης πτυχίου, στον πληθυντικό.!)

Στη συνέχεια, γράφει: «Την ανακοίνωση έκαμε επισήμως ο Πρέσβης της Ελλάδος στον Καναδά Εξοχ. κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο οποίος εργάστηκε πολύ για την αναγνώριση αυτή και τον ευχαριστούμε θερμά…»

(σ. Αντίποδα: Εδώ έχουμε μια ερώτηση: Ως προς τι, εργάστηκε πολύ, ο κ. πρέσβης; Είναι ιδικός σε θέματα Θεολογίας, ώστε, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο ΚΑΙ παρακολούθηση των μαθημάτων, ενέκρινε τη σωστή εργασία που γίνεται στη σχολή, μεταφέροντας την εμπειρία του στους αρμόδιους του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.; ή μήπως μεσολάβησε στους υπεύθυνους, ώστε να …κάνουν και λίγο τα στραβά μάτια, ας πούμε; Μια απορία εκφράζουμε, μήπως και μάθουμε, οι κοινοί θνητοί, λίγα πράγματα παραπάνω, για παρόμοια θέματα… ΤΙΠΟΤΑ άλλο.!)

Λίγο παρακάτω, η «Ο. Π.» γράφει:
«Η τελετή απονομής πτυχίων της Θεολογικής μας Ακαδημίας ήταν, όπως κάθε χρόνο, επιτυχής σε όλα. Επτακόσιοι και πλέον συνδαιτυμόνες παρεκάθησαν στο δείπνο» κ. λπ….

(σ. Αντ.: Εδώ έχουμε μια ακόμα αναφορά απονομής πτυχίων, αλλά πουθενά ο αριθμός των αποφοιτησάντων (!!!), ενώ πληροφορούμαστε πεντακάθαρα ότι οι συνδαιτυμόνες ήταν 700.! Μήπως ο αριθμός (των αποφοίτων) ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσαν να μετρήσουν; Και γιατί φιγουράρει μόνον η φωτογραφία του αριστεύσαντος με την οικογένειά του και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος απόφοιτος; Μήπως ισχύει κι’ εδώ το γνωστό «όταν υπάρχει δεσπότης, παππάς δεν βλογάει;» Δηλαδή υπάρχει, μήπως, εκκλησιαστικός κανόνας που …απαγορεύει την φωτογράφιση του αριστεύσαντα με …κατωτέρους του;
Αλήθεια, κι’ εσείς στο …κόλπο άγιοι πατέρες, συνερ-γάτες της Πορείας; Δεν γνώριζε κανείς σας ότι ήταν απονομή πτυχίου κι’ όχι πτυχίων; Έτσι, με τόοοση …αξιοπιστία ενημερώνετε πάντα, εσείς της Συντακτικής Επιτροπής, το χριστεπώνυμο πλήρωμα την Μητρόπολης Καναδά; Να πω ή να μην πω καμιά κουβέντα, …π. Αυγερόπουλε;
Υ. Γ. Έμειναν κάποια …ρέστα για τον μητροπολίτη (για το ίδιο θέμα), να τ’ αφήσουμε για άλλη μέρα; Ας τ’ αφήσουμε…

Wednesday, June 13, 2012

ΚΑΡΑΜΟΥΤΖΟΥΝΗΣ ΚΑΙ…


Το κτίριο της Pape

ΠΡΙΝ πάρα πολλά χρόνια, επί προεδρίας Καραντώνη, θαρρώ, έγινε μια αγορά ενός κτιρίου επί της PAPE, για τη στέγαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, ώστε να βρίσκονται κοντά στους ομογενείς μας για να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλλίτερα. Μετά από χρόνια και λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της Κοινότητας, ένεκα της κακής διαχείρισης των ηγετών της δεκαΑΙΤΙΑΣ, (Μενεγάκης – Γερονικολός και …βάλε.!) το κτίριο πουλήθηκε, σε μια τρέχουσας αξίας τιμή, για να πληρωθούν κάποιοι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί, έτσι ώστε να κερδηθεί χρόνος και να σωθεί η Κοινότητα,  Έγιναν τότε όλα νομότυπα και το … «κόλπο», όπως όλα δείχνουν, έπιασε.!
ΤΙ στο διάολο θέλει τώρα ο κυρ-Θανάσης κι’ ανακατεύει (ή ανακατεύεται;) την υπόθεση αυτή; Ούτε  στην αγορά του συμμετείχε, ενεργά, ούτε στην συντήρησή του, μα ούτε και στην πώλησή του..! Είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι αυτοί που είχαν τα …γένια για την αγορά του, δεν είχαν και τα χτένια ώστε να γνωρίζουν καλλίτερα απ’ αυτόν τι αγόραζαν; Δεν νομίζει ότι οι κτηματομεσίτες, οι δικηγόροι ή ακόμα οι χρηματοδότες της αγοραπωλησίας αυτής, θα πρέπει κάτι παραπάνω να γνωρίζουν από έναν, έστω και …έμπυρο, δημοσιογράφο; Σαν πολύ …Καραμουντζούνης μας το παίζεις μεγάλε.! Και είναι υποθέτω περιττό να (σας) θυμίσω τι τελικά έκανε ο τότε προστάτης των φτωχών και αδυνάτων Καραμουτζούνης… Εντάξει; Εξάλλου στο σπίτι του …κρεμασμένου δεν μιλάνε για …τέτοια πράγματα…
Βρε ουστ πηγαίνετε στα σπίτια σας… παλιοκοπρίτες (που λέει ο λόγος).!



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ...


Για τη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Σπιτιού

Ενας αναγνώστης μας, προφανώς ένοικος του Ελληνικού Σπιτιού, μας έστειλε, λίγο καθυστερημένα, ένα σχόλιο για την Γ. Σ, του Οργανισμού. Σεβόμενοι την ηλικία του και τον κόπο να (μας) γράψει, το δημοσιεύουμε στην πρώτη σελίδα…

Αγαπητοί κύριοι του ΑΝΤΙΠΟΔΟΣ

ΕΤΥΧΕ να παρακολουθήσω, από τους καναπέδες της «ΕΣΤΕΙΑΣ», την Γενική Συνέλευση των μελών του Ελληνικού Σπιτιού, για την οποία τολμώ να πω πως δεν αισθάνομαι καθόλου ευτυχής. Τούτο οφείλεται στο ότι, ενώ το Δ. Συμβούλιο έφερε τις προτάσεις για τις συγκεκριμένες αλλαγές, ήταν τα περισσότερα μέλη του τα οποία τις καταψήφισαν, τελικά. Ειδικά την πρόταση αποπομπής του εκπροσώπου της Κοινότητας την καταψήφισαν ΟΛΟΙ σχεδόν οι σύμβουλοι, μηδέ του προέδρου εξαιρουμένου.! Δεν νομίζετε ότι ένα Δ. Σ. το οποίο διαχειρίζεται περιουσία μεγαλύτερη των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να κάνει λίγο παραπάνω Home Work, ώστε να βγαίνει πιο …μονιασμένο προς τα έξω;
Ακόμα και στην πρόταση μείωσης των μελών που σχηματίζουν απαρτία, ήταν χωρισμένο τουλάχιστον στα δυο…
Αφήνω κατά μέρος την …ιστορία αποπομπής του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας, διότι αντιλήφθηκαν όλοι ότι ήταν για γέλια. Η μάλλον για κλάματα, αφού ουσιαστικά  εκτελέστηκε εντολή κονδυλοφόρου ο οποίος μόνο καλό δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει. Υπάρχουν δυστυχώς ακόμα ηγέτες που τον φοβούνται (ή μήπως τον κατευθύνουν;) και κάνουν πράξη τις υποδείξεις του.
Εν κατακλείδι, τέτοιες πράξεις μάλλον κακό παρά καλό προσφέρουν στην ομογένεια την οποία λένε πως θέλουν να υπηρετούν.
Ευχαριστώ για την ανάρτηση του σχολίου μου.

(σ. Α. είναι μια ...σεβαστή άποψή σας, αγαπητέ)   

ΜΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΥΖΟ


Κατέληξε σε παγωμένη μπύρα...
(το ότι δεν ενδιαφέρει κάποιον, είναι ...άσχετο.!)

ΜΙΑ …αιφνιδιαστική βραδινή έξοδος για ψαρικά και ούζο, έγινε προχθές από τους Γιάννη Φαναρά, Κυριάκο Καράτση και Χρήστο Γουγά.  Το ούζο μπορεί να μην βρέθηκε αλλά το αντικατέστησε επάξια ή μάλλον καλλίτερα, λόγο της ζεστής βραδιάς, η παγωμένη Stella. Όσο για τους ψαρομεζέδες δεν το συζητάμε… Το καλλίτερο απ’ όλα ήταν, φυσικά, το σέρβις… Η Τίνα με τη βοηθό της έδωσαν τα …ρέστα τους, για τα οποία δεν μετάνοιοσαν… Οι φωτογραφίες θα μας; πουν περισσότερα...




Tuesday, June 12, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ
ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ και πολύ σωστά , ο εκδότης του «Ελληνικού Τύπου» κ. Κώστας Κρανιάς, για το πέταγμα της εφημερίδας του, στα σκουπίδια της εκκλησίας του Αγ. Ιωάννη και συμμερίζομαι απόλυτα την ενόχλησή του. Είναι αδιανόητο, την σήμερον ημέραν, να βρίσκουν θέση στους κάδους απορριμμάτων, έντυπα που δεν έχουν διαβαστεί…
Στην υπόθεση αυτή, μόνον ο θιγόμενος από το σχετικό δημοσίευμα  θα μπορούσε να είναι ο ηθικός αυτουργός της πράξης και κάποιος, δήθεν πιστός, υποκριτής να είναι, ασυζητητί, ο εκτελεστής της εντολής του εκπροσώπου της …αγάπης. Διότι τόσο οι  αυλοκόλακες όσο και οι σφογγοκωλάριοι, δεν έχουν μυαλό για να αποφασίσουν από μόνοι τους, κάτι τέτοιο.!
Το ότι κατά τον κ. Κρανιά … «Είναι φύσει αδύνατο να διανοηθεί ότι κάποιος από τα εμπλεκόμενα μέρη είναι κατά κάποιο τρόπο συνεργός στην πράξη αυτή» σε μένα δεν πέφτει και πολύς λόγος.! Δικαίωμά του…
Όμως στο ίδιο …τσουβάλι, θύμα και …θήτης, μου είναι λίγο δύσκολο να το δεχθώ… Όπως μου είναι δύσκολο να κατανοήσω την προσφώνηση του παπά Φίλιππα ως π. (ατέρα) Φίλιππα.!
(Τι διάολο φοβία είναι αυτή;)
Και κάτι άλλο: Ο ένας συνεργάτης σας κ. Κρανιά, σχίζει δημοσίως τα έντυπα άλλων,  εσείς διαμαρτύρεστε, και σωστά, επειδή σας πετούν την εφημερίδα, αλλά δεν σας καίγεται καρφάκι όταν ο άλλος συνεργάτης σας και μάλιστα ο αρχισυντάκτης, αποκαλεί «ζωντανά» 108 νοματέους, μέλη της Κοινότητας.!!!   
(Θυμάστε αλήθεια, κ. Κρανιά, την, …απείρου κάλους, παρόμοια στιγμή –πριν δυο περίπου χρόνια- όταν ο πρόεδρος της Κοινότητας συνεπικουρούμενος από κάποιον, δυστυχώς ακόμα, συνεργάτη της εφημερίδας σας, έσχιζαν έντυπα του “emphasiwworld”εκτιθεμένα, στο «Πολυμενάκειο», προς ανάγνωση;)
Όταν κ. Κρανιά, έχετε στην αυλή σας τέτοιου είδους καθάρματα και δεν την ξεβρομίζετε, μήπως δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε, έστω κι’ αν σας πνίγει το δίκιο; Λέμε τώρα...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ.

Monday, June 11, 2012

Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ


Παρέμεινε η Κοινότητα,
Δεν θα συμμετέχει η Ομοσπονδία.!
ΜΕ 60 ΜΕΛΗ Η ΑΠΑΡΤΕΙΑ ΤΩΝ Γ. Σ.

ΜΕ …απαρτία 46 μελών (ενώ στο …δρόμο έγιναν 60!) άρχισε η συνεδρίαση της Γ. Συνέλευσης του Ελληνικού Γηροκομείου, χθες το απόγευμα. Με ομόφωνη εκλογή του προεδρεύοντα κ. Γιώργου Μάνιου, ο οποίος είναι από τους πολύ λίγους, καλά, γνώστες του αντικειμένου αυτού, άρχισε η συζήτηση των θεμάτων που ήταν η αποπομπή των εκπροσώπων της Κοινότητας και της Ομοσπονδίας από το Δ. Συμβούλιο του οργανισμού. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει ο πρόεδρος της Κοινότητας ως μέλος του Συμβουλίου, ενώ για λίγους μόλις ψήφους απορρίφθηκε η παραμονή του αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης των μελών για το σχηματισμό απαρτίας, από 100 σε 50, επικράτησε η αντιπρόταση του κ. Μουρατίδη, ώστε τελικά να χρειάζονται 60 παρόντα μέλη για την απαρτία…
Τα άλλα θέματα ήταν ο οικονομικός απολογισμός και η αναφορά του προέδρου κ. Ξενία, για διάφορα τρέχουσας φύσης ζητήματα του Γηροκομείου.
Μερικές φωτογραφίες από την Γενική Συνέλευση…