Search This Blog

Thursday, September 15, 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΤΟ Καλοκαίρι έφερε μια ακόμα απώλεια στο Δ. Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας. Παραιτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο στους γνωρίζοντες μερικά πράγματα γύρο από την Κοινότητα, ο σύμβουλος κ. Γκέκας Μιχάλης-Τζούνιορ. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση εδώ και αρκετό καιρό, μεταξύ των μελών της παιδικής χαράς Νο 2. Έτσι μετά την αποχώρηση των κ. κ. Αλέξη και Γερονικολού Τζούνιορ, ήρθε η σειρά του κ. Γκέκα, ενώ βρίσκεται στα …σκαριά η αποχώρηση του κ. Κίμωνος. Λέγεται ότι τα ποντικάκια φεύγουν λίγο πριν απ’ τα ποντίκια από το καράβι….. Σε λίγες ώρες τα …υπόλοιπα!

Όταν η …Στάμνα, πάει πολλές φορές στη βρύση……


ΣΑΡΑΝΤΑ χιλιάδες δολάρια έστειλαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στην Ελλάδα, οι αρμόδιοι του BIA της Danhforth. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από τα έσοδα του Pilaros Taste of Danforth, της οποίας εκδήλωσης σκοπός, είναι μεταξύ άλλων και η βοήθεια σε παρόμοιους οργανισμούς . Η πράξη αυτή εκτιμήθηκε δεόντως τόσο από τους επιχειρηματίες της περιοχής όσο και από την παροικία γενικότερα, αλλά… Αλλά υπήρξαν (και υπάρχουν;) μερικοί ομογενείς οι οποίοι δεν συμφωνούν με την συγκεκριμένη ενέργεια.! Και ένεκα της διαφωνίας τους αυτής, κατήγγειλαν  το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες, με το αιτιολογικό ότι βγήκαν παράνομα χρήματα εκτός Καναδά!!! Έτσι ακριβώς…..
Η καταγγελία της πράξης αυτής έχει ονοματεπώνυμο, ως προερχόμενη από τους γνωστούς-άγνωστους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ασχολούνται «μόνον» με ζητήματα της περιοχής και του BIA ! Οι αρμόδιοι, (λέγεται ότι) βρίσκονται στα ίχνη των «καρφιών» αυτών και πως σύντομα θα βγούν στη δημοσιότητα…..
Λέγεται μάλιστα ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις πληροφορίες οι οποίες διοχετεύτηκαν τόσο στο «ΒΗΜΑ», πριν από λίγους μήνες, όσο και στην “GLOB AND MAIL”, πριν λίγες μόλις εβδομάδες…..
ΕΙΝΑΙ δηλαδή άνθρωποι της …διπλανής πόρτας οι οποίοι γνωρίζουν καλά την τέχνη να …σερβίρουν ξαναζεσταμένο, ένα φαΐ μαγειρεμένο πριν οχτώ σχεδόν χρόνια και μια σοβαρή εφημερίδα της πόλης μας, να μας το παρουσιάζει (για τους δικούς της προφανώς λόγους) ως φρέσκια είδηση!!!
Ποιόν καναδό πολίτη ενδιέφερε η είδηση του τραυματισμού ενός ανθρώπου, πριν από 8 χρόνια, 8 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Τορόντο;
Πέρσι …ψόφησε, φέτος …βρώμισε που λέει κι’ ο λαός μας.… Κάτι θα πρέπει να ξέρει ο κυρ-γιάννης από τέτοια…. Αλλά θα επανέλθω για περισσότερα….

Wednesday, September 14, 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΗΝ Πέμπτη το βράδυ συνεδριάζει το Δ. Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, με βασικό θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού, ο οποίος θα παρουσιαστεί στα μέλη του οργανισμού στην Γενική Συνέλευση της 25ης  Σεπτεμβρίου. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός αφορά το έτος 2010, η πρώτη εξαμηνία του οποίου διοικήθηκε από τον απελθόντα, διορισμένο, πρόεδρο Χρήστο Γερονικολό, ενώ το άλλο εξάμηνο από τον νυν πρόεδρο Νίκωνα Γεωργακόπουλο και φυσικά την ενδιάμεση 16ήμερη παρουσία, ως εκλεγμένου προέδρου, του καθ. Γιώργου Γκέκα. Θα είναι νονίζω η πιο ενδιαφέρουσα παρουσίαση οικονομικού απολογισμού της Κοινότητας, αφού …ασχολήθηκαν μαζί του τρεις πρόεδροι και δυο ταμίες…
Τα ό,ποια άλλα θέματα υπάρξουν στην Ημερήσια Διάταξη, δεν έγιναν γνωστά, τουλάχιστον στον ΑΝΤΙΠΟΔΑ. Κάτι που θεωρείται, εξ’ άλλου, φυσικό…

Οι έχοντες την μεγαλύτερη ευθύνη του απολογισμού:
Ο πρόεδρος Νίκωνας Γεωργακόπουλος και Dr. George Nikopoulos. Αριστερά ο εκδότης της "Εβδομάδας" Βασίλης Σκλάβος 

Παπούτσι από τον τόπο σου…

ΕΝΑΣ γνωστός – πασίγνωστος θα έλεγα- ομογενής, θέλησε να στείλει στον κουνιάδο του στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψης της συζύγου του, ένα μικρό δωράκι, έτσι για τα χαιρετίσματα που λέμε. Τι να στείλει, τι να του πάρει, σκέφτηκε  πως ένα κατοστάρικο και μάλιστα αμερικάνικο θα ήταν η καλλίτερη λύση για όλους.! Τόσο για τη μεταφορά του όσο και για την διευκόλυνση  να το χρησιμοποιήσει όπως εκείνος ήθελε…

Έλα όμως που η μοίρα επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμα κι’ εκεί που δεν μπορείς με τίποτα να φανταστείς… Και για να μην τα πολυλογώ, το αμερικάνικο (ως πιο …σοβαρό νόμισμα) δολάριο, έφτασε στα χέρια του παραλήπτη ο οποίος κάποια στιγμή το κατέθεσε στην τράπεζα για ανταλλαγή με ευρά.! Έλα όμως που ο τραπεζίτης, λόγω πείρας, διαπίστωσε αμέσως ότι το αμερικάνικο χαρτονόμισμα ήταν πλαστό.! Ο κουνιάδος το παρέλαβε, πήγε σπίτι το είπε στην αδελφή του, εκείνη με τη σειρά της στον σύζυγο και γέλασαν όλοι μαζί για το …πάθημά τους.!
Σκεφτείτε, το ρεζίλι του ομογενή μας αν το συγκεκριμένο κατοστάρικο να  έφτανε σε κάποιον μακρινό φίλο ή συγγενή… Αν το κατοστάρικο ήταν καναδέζικο, δεν θα συνέβαινε τίποτα από τα παραπάνω. Να γιατί είχαν δίκιο όταν έλεγαν: παπούτσι από τον …τόπο σου.!