Search This Blog

Saturday, June 27, 2020

Στο Νοσοκομείο ο Αλβανίας Αναστάσιος


Στο Νοσοκομείο Τιράνων εισήχθη χθες ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Μετά τη γνωμάτευση των ιατρών οι οποίοι διαπίστωσαν στένωση της στεφανιαίας, τον υπέβαλαν αυθημερόν σε αγγειοπλαστική επέμβαση, με μεγάλη επιτυχία.
 Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας, βρίσκεται σε ανάρρωση, με την υγεία του να εξελίσσεται ικανοποιητικά και σε 2-3 ημέρες θα εξέλθει του Νοσοκομείου επιστρέφοντας στα καθήκοντά του…
Να σημειώσουμε ότι ο Αναστάσιος διάγει το 90ο έτος της ηλικίας του και προφανώς ήλθε η ώρα της ξεκούρασης από τα υψηλά καθήκοντά του…  

Friday, June 26, 2020

26 Ιουνίου 2020- Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Και «Εκλογή» επισκόπων χωρίς …συνυποψήφιο.!


Όπως ακριβώς «Εκλέχτηκαν» οι 3 βοηθοί του Σωτήριου.!

Βέβαια θυμόμαστε όλοι πως έγινε η «εκλογή» των τριών επισκόπων της αρχιεπισκοπής Καναδά, οι οποίοι προτάθηκαν από τον Σωτήριο και χωρίς κουβέντα ή άλλη υποψηφιότητα, «εκλέχτηκαν» …δημοκρατικότατα ως βοηθοί του αρχιεπίσκοπου.!!!
ΣΤΗΝ  προχθεσινή συνεδρίαση της Γενεύης, λοιπόν, τα «άγια και ιερά» μέλη της Συνόδου, …εξέλεξαν δυο νέους επισκόπους  ως βοηθούς δυο μητροπολιτών.
Ο ένας, ο αρχιμανδρίτης Σμάραγδος Καραγιαννίδης «εκλέχτηκε» μετά από πρόταση του μητροπολίτη Χαλκηδώνος Αθανασίου, , ως βοηθός του επίσκοπος, χωρίς συνυποψήφιο.!

Πληροφορίες για Ομαδική φυγή ιερέων.! Εισαγωγή νέων από Ελλάδα;



Αναγνώστης μας – ένας από τους λιγοστούς – γράφει για την …αμοιβαία αγάπη των ιερέων και Σωτήριου  και το έργο της πατριαρχικής «ακαδημίας» του:
Anonymous Anonymous said...
Έχασε την ισορροπία της η Αρχιεπισκοπή Καναδά....
Ο Σωτήριος επισημάνει την ανυπακοή διό παπάδων που επιλέξαν να αγνοήσουν την σύναξη που κάλεσε...
Τέλος πάντων, έχει κι’αλλα προβλήματα ο Μεγάλος
Τέσσερις παπάδες εξέφρασαν επιθυμία να φύγουν απ’τον Καναδά..... Πρ. Θεολόγος, Πρ. Ο. Δρόσος,
Πρ. Χριστιανός και Πρ. Μιχάηλ ..... Πάμε στην Ελλάδα για παπαδομαζωμα εφ’ όσον η Πατριαρχική Ακαδημία δεν είναι ικανή να ξεφουρνίσει Παπάδες
June 20, 2020 at 7:03 PM
Την παραπάνω πληροφορία πήραμε από φίλο – αναγνώστη μας και δημοσιεύσαμε 5-6 μέρες πριν, χωρίς όμως σχόλιο, αφού δεν ήμασταν απόλυτα σίγουροι ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει. 

Thursday, June 25, 2020

Μηχανισμό Αγιοκατάταξης έχει δημιουργήσει ο Βαρθολομαίος…


Σε …μηχανισμό αγιοκατατάξεων έχει μετατρέψει την «Ιερά» Σύνοδο του Πατριαρχείου, τα τελευταία χρόνια, ο ποιμενάρχης της Πόλης Βαρθολομαίος.! Μεταφερόμενοι ως αθίγγανοι, από τη μια χώρα στην άλλη, οι «εκλεγμένοι» από τον ίδιο (με διορισμό) «άγιοι συνοδικοί» επίσκοποι του θρόνου, υπογράφουν και εγκρίνουν την αγιοποίηση διάφορων αποδημησάντων εις Κύριον πρώην πατριαρχών, επισκόπων-μητροπολιτών και  άλλων κατώτερων κληρικών.

Wednesday, June 24, 2020

Ο Αυστραλίας Μακάριος διαθέτει κατοικία 6.5 εκ. δολαρίων;



Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το (δήθεν;) σπίτι που αγόρασε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του αρχιεπίσκοπου Μακάριου.! Για το θέμα αυτό γράφτηκαν δεκάδες σχόλια υπέρ και κατά της πληροφορίας αυτής, η οποία διαψεύστηκε τόσο από την Αρχιεπισκοπή όσο και από την εταιρία που διαχειρίζεται την περιουσία και τα ακίνητα της εκεί Εκκλησίας. Ακόμα και περί τους 400.000 ομογενείς πήραν θέση υπέρ του Μακαρίου, με τελευταία την Ηγουμένη Φιλοθέη.

Sunday, June 21, 2020

Ο Εφραίμ γονατιστός μπροστά στην Αγ. Ζώνη, προσεύχεται για τον Κορωνοϊό.!


Πολλές προσευχές «έπεσαν» το τελευταίο τετράμηνο για να σταματήσει η πανδημία του Κορωνοϊού. Προσευχές στο Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, την Παναγία και όλων των Αγίων, του Αγίου Πνεύματος συμπεριλαμβανομένου. Όπως όμως, όλα δείχνουν, σοβαρό αποτέλεσμα ΔΕΝ υπήρξε, - μέχρι στιγμής - ώστε οι, όλων των βαθμών κληρικοί, να αποταθούν πλέον σε αγιοποιημένα υλικά αγαθά, όπως είναι η Αγία Ζώνη, μπας και κάνουν το θαύμα τους.

Θ. Κοινωνία: Πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας πιστός χριστιανός…



Με την ευκαιρία της σημερινής δεύτερης Κυριακής με ανοιχτές τις εκκλησιές μας, με τη συμμετοχή πιστών και ειδικότερα με κάποιους εξ’ αυτών να προσέλθουν μπροστά στον ιερέα για να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, δημοσιεύουμε κάποιους κανόνες και τις σχετικές υποχρεώσεις τις οποιες έχει ο κάθε πιστός χριστιανός ώστε μπορεί και να δικαιούται να κοινωνήσει. Αφορμή τούτης της καταχώρησής μας είναι η «χάβρα ιουδαίων» που δημιουργήθηκε την π. Κυριακή σε εκκλησία του Τορόντο, από μερικούς «πιστούς» οι οποίοι προσπάθησαν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και όρους, στον ιερέα του Ναού.!