Search This Blog

Saturday, April 6, 2013


Μουσική βραδιά με τον
Πάνο Μπούσαλη…
Μια όμορφη αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά με τον και για τον Πάνο Μπούσαλη οργάνωσαν χθές το βράδυ, συγγενείς και φίλοι του στο Crystal B. Hall.
Περισσότεροι από 250 ομογενείς Λάκωνες και φίλοι τους παραβρέθηκαν να διασκεδάσουν και να αποχαιρετήσουν ένας καλό φίλο ο οποίος επισκέπτεται κάθε χρόνο την πόλη μας και συμβάλει με τη φωνή του στις εκδηλώσεις Λακωνικών συλλόγων και όχι μόνο.
Καλό ταξίδι φίλε μας και ελπίζουμε να τηρήσεις την υπόσχεσή σου και να βρεθείς σύντομα ξανά κοντά μας.
Μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση



































Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Κορασίδων: 
Θρίαμβος επί της Ρωσίας και πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ έγραψε η Εθνική Κορασίδων.


Και οι 12 ήταν υπέροχες… Η νεανική παρέα των Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου, Βασιλαντωνάκη Ψωμά, Γκουντιμένκο, Χαμπηλομάτη, Κοκκινάκη, Φακοπουλίδου, Σουπιώνη, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου και Καλατάντζε αποδείχθηκε συνεπής στο σημερινό της ραντεβού με την ιστορία στο Μπαρ. Στον αγώνα για τις θέσεις 5-8 η Εθνική Κορασίδων του ομοσπονδιακού τεχνικού διδύμου, Φλώρου-Καλμαζίδη, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση «πάτησε» τη Ρωσία με 3-0 (25-21, 25-21, 25-21) και
Ο Γιάννης Μπουτάρης πρωτοσέλιδο
στη Globe and Mail



“Αυτός ο Έλληνας ήρωας σκοτώνει το δημοσιονομικό τέρας” είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «The Globe and Mail» και το οποίο αναφέρεται στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, «φιλοξένησε» χθες η εφημερίδα «The Globe and Mail». Το κείμενο, που υπογράφει ο Έρικ Ρέγκουλι, σκιαγραφεί την προσωπικότητα και τις δραστηριότητες του δημάρχου, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «προσπαθεί να σκοτώσει το δημοσιονομικό τέρας» στην πόλη του. Ως αποτέλεσμα, δε, του έργου του, σημειώνεται ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις λίγες πόλεις με ισορροπημένο προϋπολογισμό».

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για τις προσπάθειες του Γιάννη Μπουτάρη να μπουν σε τάξη τα 

Thursday, April 4, 2013

Αποσύρεται η διάταξη για τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού


Αποσύρεται η παράγραφος 1 του άρθρου 11, που αφορούσε τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε), από το νομοσχέδιο «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας», ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Στην ανακοίνωση προέβη ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής.

Η σχετική διάταξη για την αναδιοργάνωση της Γ.Γ.Α.Ε θα επανέλθει, όπως είπε, στο νομοσχέδιο που αφορά το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στο προσεχές χρονικό διάστημα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη κοινής, ενιαίας φωνής από όλα τα κόμματα στην αναδιοργάνωση και την αξιοποίηση του απόδημου ελληνισμού.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι, στις προθέσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν η

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


Δημοσιεύουμε παρακάτω μέρος μιας συνέντευξης του μητροπολίτη σε
παροικιακό ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό του Μόντρεαλ, με την ευκαιρία της τελευταίας εκεί επίσκεψής του.
Επειδή η συνέντευξη αυτή έχει την πλάκα της και θα κουβεντιαστεί πολύ –άρχισε ήδη να συζητιέται- την δημοσιεύουμε όπως μας εστάλη, ώστε να έχετε μια εικόνα του περιεχομένου της, πριν από ό, ποια σχόλια προκύψουν… 

Συνέντευξη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τορόντο στο ραδιοφωνικό σταθμό CFMB σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και Μητρόπολης
(23 Μαρτίου  2013)
Τελίδης: Σεβασμιώτατε, να περάσουμε σε ένα επίμαχο θέμα, στην πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και Μητρόπολης – Μητροπολίτη, το οποίο τελικά δεν πέρασε στην Γενική Συνέλευση. Αντ’ αυτού μπαίνει μια άλλη πρόταση, η οποία τελικά δεν ξέρω αν σας έχει παρουσιαστεί ή αν θα σας την παρουσιάσουμε. Πώς είδατε εσείς την επόμενη μέρα, μετά τη Γενική Συνέλευση; Να ακούσουμε τις αντιδράσεις σας και τι πρέπει να περιμένουν τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και γενικότερα οι πιστοί.
Μητροπολίτης. Να ξεκινήσουμε από λίγο πιο πίσω για να φθάσουμε εκεί. Υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες οι οποίοι, όταν ακούνε Επίσκοπος Σωτήριος ή Μητροπολίτης Σωτήριος, δεν σκέφτονται τίποτε άλλο, αλλά λένε ότι είναι μόνο για λεφτά. Λεφτά θέλει, λεφτά, λεφτά, λεφτά. Ποια είναι η

Μεγάλη εκδήλωση με θέμα:
«Το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας 
στον Καναδά»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας στο Καναδά».
Δυο καθηγητές των πανεπιστημίων του Τορόντο και Γιόρκ, οι κ. κ. Μιχ. Βιτόπουλος και Περικλής Τρίφωνας, μαζί με τον υποψήφιο καθ. Θέμη Αραβοσιτά, παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η διδαχή των γλωσσών κληρονομιάς και πώς θα μπορούσε αυτή να βελτιωθεί και να επεκταθεί σε περισσότερους αποδέκτες. Την παράσταση «έκλεψε» η συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου με την εμπεριστατωμένη εισήγησή της και την εν γένει παρουσίαση και διεύθυνση της εκδήλωσης, ενώ ο κ. Αραβοσιτάς «κέρδισε» τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την Ελληνική ως Γλώσσα Κληρονομιάς στον 21ο αιώνα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο συντονίστριας στο Γενικό Προξενείο, με την Δρ. Χατζηδιάκου, σε συνεργασία με τον σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Οντάριο, με την κ. Ξενικάκη, το Γρ. Παιδείας της Μητρόπολης, με τον κ. Βολονάκη και το Γρ. Παιδείας της Κοινότητας, με την κ. Μάγδα Σιγάλα.
Η απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης αυτής θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως «απάντηση» στα τελευταία δημοσιεύματα-λιβελογραφήματα τόσο κατά της συντονίστριας Εκπαίδευσης, Δρ. Χατζηδιάκου, όσο και κατά του Θέμη Αραβοσιτά.
Επειδή όμως τέτοια μεγάλα και αξιόλογα θέματα δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστούν από τούτη τη θέση, θα σας παρουσιάσουμε μερικές φωτογραφίες και αργότερα ολόκληρη  την εκδήλωση όπως καταγράφηκε από την greekworld live.com και τον κ. Τάκη Γαλιάτσο...