Search This Blog

Friday, June 4, 2021

ΔΕΝ έχει όρια η γαϊδουριά του κουραφέξαλα.!!!

Έθεσε σε αργία τον ιερέα του Αγ. Παντελεήμονα, επειδή του ζήτησε άδεια να πάει στην Ελλάδα για, οικογενειακούς, λόγους υγείας.!!!

Όταν, δυο χρόνια πριν, αποφάσισε να τιμωρήσει, ξεσπιτώνοντας τον ιερέα του Αγ. Παντελεήμονα π. Οδυσσέα Δρόσο και εξορίζοντάς τον στο Βανκούβερ, στη θέση του έφερε τον π. Οικονόμου ο οποίος υπηρετούσε την μία από τις εκεί κοινότητες.

Ύστερα από δυο περίπου χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στην ενορία των αγίων Παντελεήμονα, Άννης και Παρασκευής, τους παρουσιάστικε ένα δύσκολο οικογενειακό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μετακομίσουν στην Ελλάδα όπου η έδρα του θεράποντα γιατρού. 

Thursday, June 3, 2021

Φίλος αναγνώστης γράφει πληροφορίες και σκέψεις του, για την «Στέγη» της Κοινότητας Μόντρεαλ...

 «Όλα αυτά είναι μέρος του σχεδίου του Αρχιεπισκόπου να αποσταθεροποιήσει την ΕΚΤ/EKΜM και να μην τους εμπιστευτεί κανένας και τελικά θα αναλάβει τα πάντα.»

Επειδή αρκετοί αναγνώστες μας δεν έχουν πρόσβαση σε σχόλια κάποιων σχολιαστών, ένεκα καθυστέρησης της δημοσίευσής τους και διότι το παρακάτω σχόλιο έφτασε στα χέρια μας, για τεχνικούς λόγους,  σε 4 διαφορετικά μέρη, η δεοντολογία μας επιβάλει την αναδημοσίευσή του ως ένα αυτοτελές κείμενο, ώστε να γίνει κτήμα όλων των αναγνωστών μας οι οποίοι και θα εξάγουν και τα ό,ποια δικά τους συμπεράσματα…

Γράφει, λοιπόν, ο εκ μοντρεάλης ανώνυμος σχολιαστής:  

Tuesday, June 1, 2021

Συνεχίζει τις αλητήριες ερωτήσεις του ο κ. Μανίκης…

  Πόσο μπορεί κάποιος ν’ αντέξει; (2)


Διαβάζοντας κάποιος την πρώτη ενότητα του …βαρύγδουπου (14ου) σχολείου του κ. Μανίκη, αντιλαμβάνετε μεταξύ  άλλων ότι ο συγγραφέας του μιλάει για συμφωνία η οποία επιβάλεται να γίνει μεταξύ των δυο μερών.! Στο άρθρο του αυτό, μάλιστα, αναφέρεται πάνω από 5-6 φορές σε «Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς του Καναδά».!

Ξεχνάτε, μήπως, ή εθελοτυφλείτε κ. Μανίκη ότι οι δυο μεγάλες, ή  τουλάχιστον, η Κοινότητα του Τορόντο,  ιδρύθηκαν από Όλους τους Έλληνες της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων μπορεί και να μην ήταν καν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά βοήθησαν με τη συμμετοχή τους σ’αυτές, στα Εκπαιδευτικά, Πολιτιστικά και τα τόσα άλλα, πάσης φύσεως ελληνικής κουλτούρας θέματα; 

Μέχρι την Δευτέρα 31 Μαΐου, 2021 έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $735,530 από την γενναιόδωρη προσφορά 1045 δωρητών!

 




Αγαπητά μέλη και φίλοι,



 

Συνεχίζουμε αδιάκοπα και με αποφασιστικότητα το έργο μας για την αντιμετώπισης της κρίσης.

 

Μέχρι την Δευτέρα 31 Μαΐου, 2021 έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $735,530 από την γενναιόδωρη προσφορά 1045 δωρητών!

 Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε έμπρακτα την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της. 

 

Ελάτε μαζί μας, συμμετέχετε στην προσπάθεια μας!

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 Σας υπενθυμίζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσφέρετε τη δωρεά σας:

 1.   Μέσω της ιστοσελίδας της ΕΚΤ: donate@greekcommunity.org

 2.   Με Ηλεκτρονική Μεταφορά Χρημάτων (E-transfer) στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείουofficemanager@togreekcom.org

Πάντα αναγράφετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας ώστε να αποσταλλεί η απόδειξη.

 3.   Με επιταγή προς την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο

     Διεύθυνση αποστολής: 30 Thorncliffe Park Dr., Toronto, ON, M4H 1H8

 4.   Με πιστωτική κάρτα μέσω τηλεφώνου στο 416-425-2485.·        Αφήστε μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

 Θα θέλαμε να σας υπευνθυμίσουμε ότι αποδείξεις για φορολογική χρήση εκδίδονται για ποσά άνω των $25

 

Συνεχίζει τις αλητήριες ερωτήσεις του ο κ. Μανίκης… Πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος;

 Αν ήταν η ζήλεια ...ψώρα.! Διακδικεί τους προς Σωτήριο τίτλους μας, για πάρτη του, ο κ. Μανίκης… (;)

Διαβάζοντας το 14ο κατά σειρά …πόνημα του κ. Μανίκη, στο ΒΗΜΑ, διαπιστώνει -έστω και αργά – καποιος, ότι ο κ. Μανίκης έχει απόλυτο δίκιο όταν, επί τόσο καιρό τώρα, διαμαρτύρεται κατηγορόντας μας ότι άδικα αποκαλούμε τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά και «πάσας εσκιμώας περιφέρειας», πρώην μοντρεαλήτη , αλιτήριο και κάποια άλλα κοσμιτικά που δεν έρχονραι πρόχειρα στη μνήμη μας.

Και βέβαια, ο λόγος είναι , όπως πολλοί -σωστά- αντιληφθήκατε και κάποιοι μου το επισημάνατε, , το ότι διεκδικεί για πάρτη του , για την αφεντια του δλδ, όλους αυτούς τους τίτλους. Για το λόγο αυτό συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια, μέσα στα ατέλειωτα σεντόνια που δημοσιεύει, μπουρδοκλώνοντας τους αναγνώστες του, ώστε να πετύχει άφεση αμαρτιών με τις ευχές του αλητήριου πνευματικού πατέρα του κ.κ.κ.κ. Σωτηρίου του ΜΕγάλου.!