Search This Blog

Thursday, February 10, 2022

Αναγνώστης ζητά διευκρινήσεις για τους …νεοφώτιστους επισκόπους και ιδιαίτερα για τον Κεράμων Βαρθολομαίο…

 

Όποιος, λοιπόν, γνωρίζει κάτι ας το πει και σε μας:

Μπορεί κάποιος να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με τον Επίσκοπο Κεράμων Βαρθολομαίο; Το όνομά του αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των Επισκόπων στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής. Τον Μάιο του 2021, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή στην Κοινότητα του Μόντρεαλ να σταματήσει να πληρώνει τον μισθό του στον Επίσκοπο. Μετά από αυτό πήγε στην Ελλάδα για λίγους μήνες. Τώρα είναι πίσω στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ. Φαίνεται ότι είναι ένας απλός ιερέας. Παραπονιέται ότι δεν πληρώνεται. 

Wednesday, February 9, 2022

Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

 

Η ιδέα να εορτάζεται οργανωμένα και συστηματικά η ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο από τους Έλληνες, τη Διασπορά μας, τους φιλέλληνες και φίλους της ελληνικής γλώσσας δεν εκκινείται μόνο από την επιθυμία να τιμήσουμε τη γλώσσα μας για τη συνέχειά της μέσα στο χρόνο και για τη συμβολή της στον παγκόσμιο πολιτισμό. Εντάσσεται, επίσης, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων πολιτικών της Πολιτείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να προάγουν την ελληνική γλώσσα και να μεριμνήσουν για τη συνεχή διάδοσή της σε όλο τον κόσμο.

Monday, February 7, 2022

Κοινότητα Μόντρεαλ, Κόκωνας, Φιλική Εταιρεία, αφοί Μανίκη, Σύρρος, Αρχιεπισκοπή και το …κερασάκι Μενεγάκης.!!!

 Σχόλιο αναγνώστη μας από Μόντρεαλ, με αφορμή συνέντευξη Μανίκη στο Odyssey TV…


 

Η οικογένεια Μανίκη συνεχίζει τις προπαγανδιστικές της επιθέσεις. Αυτή τη φορά ήταν στο Odyssey TV. Είδαμε τον περασμένο μήνα ότι πολλά από τα μέλη της οικογένειάς τους είναι μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Τώρα έχουμε άλλο ένα από αυτά που ασκεί κριτική στην κοινότητα. Αφορά τον Γιάννη Μανίκη που είναι ο αδερφός του Χρήστου Μανίκη. Ο Γιάννης ήταν πάντα ένας από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους της παροικίας που έδινε τα περισσότερα χρήματα στην κοινότητα.