Search This Blog

Saturday, March 7, 2015


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, λάβαμε και ευχαρίστως δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση μαζί με τις ευχαριστίες του.

Αγαπητέ κύριε Γουγά, αγαπητοί μας,

Σας αποστέλλουμε συνημμένα ευχαριστήριο επιστολή και φωτογραφίες από τα εγκαίνια του νέου χώρου του Συλλόγου μας Το χαμόγελο του παιδιού, που έγινε τον Ιούλιο του 2014 στην Βροχίτσα Ηλείας. Ένας χώρος που στεγάζει την ημερήσια φροντίδα παιδιών, κέντρο ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης καθώς και κέντρο προσωρινής φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο.

Οι πολλοί και καλοί φίλοι - εθελοντές ομογενείς μας στο Καναδά, ιδιαίτερα στην περιοχή του Τορόντο, πολλές φορές ο καθένας με τον τρόπο του είναι αρωγοί στην μεγάλη μας προσπάθεια να σταθούμε δίπλα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλά και διάτορα προβλήματα.

Παρακαλούμε να δημοσιευτεί και σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που είστε δίπλα στο «χαμόγελο του παιδιού»


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς, σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους μικρούς και μεγάλους φίλους της ομογένειας του Τορόντο και της γύρω περιοχής, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους, τις δράσεις του οργανισμού μας. Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερη σημασία με όλα αυτά που βιώνει η Ελλάδα μας.


Ιδιαίτερα θέλει να ευχαριστήσει, τους πολύ καλούς μας φίλους και εθελοντές Ανδρέα Παπαδάκο, Νικόλαο Τσερωτά και Κώστα Κουτρουμπή, που για άλλη μια φορά προσέφεραν τα μέγιστα, για την ανακατασκευή του νέου χώρου του Οργανισμού μας, αυτόν της Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών, που βρίσκεται στην Βροχίτσα Ηλείας και που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία.








Friday, March 6, 2015

Αποκλειστικό: Αντρίκος, Νίκος και Σοφία Παπανδρέου «έφαγαν» την Παναρίτη στο «Φιλίππου» στο Κολωνάκι


Γεύμα στο εστιατόριο «Φιλίππου» στο Κολωνάκι είχαν το μεσημέρι τα τρία αδέλφια του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, Αντρίκος και Σοφία.


Στη χαμηλόφωνη συζήτηση που είχαν οι τρεις τους στο στόχαστρο βρέθηκε η Ελενα Παναρίτη για τα όσα είπε τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά τη διαπραγμάτευση που έκανε ο Γιώργος

Αγωγή του Γιώργου Παπανδρέου κατά του Ερβέ Φαλτσιανί


Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλτσιανί – του πρώην εργαζομένου της HSBC που έγινε γνωστός επειδή απέσπασε τα στοιχεία μεγάλου αριθμού καταθετών από την HSBC της Γενεύης- κατέθεσε ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ γίνεται λόγος για «άθλιες συκοφαντίες» οι οποίες έχουν σκοπό τον «τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως

Εργαζόμενοι στις Σκουριές:

 Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του Λαφαζάνη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές.
Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό το οποίο αναφέρει «είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του κ. Λαφαζάνη».



ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Μια ...σωστή πράξη έκανε ο κ. Λαφαζάνης με την παρέα του και βγήκαν στους δρόμους.! Αν είναι δυνατόν.!!
Διότι ως γνωστόν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ως κομουνιστές και δίκαιοι όπως είναι, σκέφτηκαν την ισότητα των Ελλήνων και είπαν: Αφού ΔΕΝ μπορούμε να βρούμε δουλειά στους άνεργους ας απολύσουμε τους εργαζόμενους.! Και το έκαναν...

Thursday, March 5, 2015

Καρχιμάκης: Με το Βενιζέλο είχαμε λογικές Προκρούστη ή ακορντεόν...




Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου έριξε το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Από την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ανέτρεψε τον κ. Παπανδρέου και κατέλαβε με πραξικοπηματικό τρόπο υπήρξε η αρχή του ενός ανδρός. Είχαμε ...

Wednesday, March 4, 2015

Συνέντευξη με τον Δημ. Καρύγιαννη

Συνέντευξη του ομογενή μας δημοτικού συμβούλου και πρώην βουλευτή Δημ. Καρύγιαννη στο KAIADAS TV και τον Τάκη Γαλιάτσο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΩΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ





Αγαπητά Μέλη, Υποστηρικτές και Φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Μαρτίου, που έχει οριστεί ως Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς (Greek Heritage Month) βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και είναι γεμάτες με υπερηφάνεια για την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας! Με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, 1821 που πλησιάζει, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλους στην ετήσια Χοροεσπερίδα κατά την οποία θα τιμήσουμε και θα γιορτάσουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ο χορός για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου, 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Paramount Conference & Event Centre" στις 6:30 μ.μ.

Ελάτε να περάσουμε μαζί μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση. Το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο θα μας προσφέρει μια εντυπωσιακή παράσταση!

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι $125 για τους ενήλικες, $85 για τους μαθητές (ηλικίες 13-18) και $60 για παιδιά (ηλικίας 12 και κάτω). Η αγορά εισιτηρίου περιλαμβάνει διάφορα ορεκτικά, γεύμα 4 πιάτων, επιδόρπιο, αλλά και σταθμούς με Ελληνικό καφέ, λουκουμάδες, κρέπες και πίτσα. Επιπλέον στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΠΑΡ.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα, Κυριακή 29 Μαρτίου, 2015 στις 1:00 μ.μ., με την ετήσια καθιερωμένη Παρέλαση στην οδό Danforth,από την οδό Jones μέχρι την οδό Broadview.

Ανυπομονούμε να σας δούμε φέτος όλους στην Χοροεσπερίδα και στην Παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 


25ης Μαρτίου 1821.




Tuesday, March 3, 2015

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική...


"όλο το Μάρτιο η ελληνική διασπορά μιλά ελληνικά "!


Το «Μιλήστε ελληνικά τον Μάρτιο» είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία με στόχο την ενθάρρυνση της εκμάθησης των ελληνικών στην ελληνική διασπορά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα -που δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς εκτός από την εθνική επέτειο, τον Μάρτιο διοργανώνονται μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ σε όλη την Αυστραλία-, καλούνται όσοι έχουν ελληνική καταγωγή να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν τα ελληνικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες, στη δουλειά, το σχολείο, το σπίτι.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, ( πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην δήμαρχος του Φίτζροϊ,

Monday, March 2, 2015

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ 

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ !...


Οσονούπω ?...

Η αυτοαποκαλούμενη "αριστερή πλατφόρμα" του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, με δήλωση, του άτυπου αρχηγού της, Π. Λαφαζάνη, πως όλο το νταβαντούρι, με τις επισημάνσεις της, τις διαφωνίες της και τις καταγγελίες της, γίνεται για "τα μάτια του κόσμου" ή καλύτερα, για την παγίδευση των,

Sunday, March 1, 2015

Γιάννης Ραγκούσης:

 Μια παρασιτική ελίτ επιβραβεύει τους πολιτικούς που στο παρελθόν ξόδεψαν το μέλλον




Η Ελλάδα της κατανάλωσης θέλει πολιτικούς που καταναλώνουν ιδέες, πολιτικούς που δεν παράγουν πρωτογενή ανάλυση και ατζέντα. Θέλει πολιτικούς που διασφαλίζουν την ενεργό ζήτηση της οικονομίας με δανεικά κι όχι με κέρδη.

Που προστατεύουν την φοροδιαφυγή και όχι τη φορολογική δικαιοσύνη. Κυρίως όμως θέλει

ΟΙ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...


Οι ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ, τόχουν δηλώσει, ξεκάθαρα, πως είναι αντίθετοι με τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup και που δίνει 4 μήνες παράταση στη δανειακή σύμβαση. Λαφαζάνηδες, Νταβανέλοι, Καλύβηδες και Σια, μιλούν, για τη μη εφαρμογή της ή και για την κατάργησή της.

Παράλληλα, μια 20δα, περίπου, βουλευτών, ψήφισε, (στην εσωτερική διαδικασία της Κ.Ο.), ενάντια

ΥΠΟΤΑΓΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ


Κίνημα: Επιχειρήσεις «κάθαρσης» που αντιγράφουν το «βρώμικο '89»











Ως προσπάθεια αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, ενόψει των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει και τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη για όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει, εκλαμβάνει, κατ' αρχάς, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών την πρόταση του κ.