Search This Blog

Tuesday, August 27, 2013

Προκαλεί ο Κυριάκος…
Πού ήταν ο κύριος αυτός όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις για το δημόσιο;
«Αν η αναμόρφωση στο Δημόσιο είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, θα είχαμε αποφύγει τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων». Τάδε έφη στις 21 Αυγούστου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής της ΝΔ και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε κυβέρνηση συνεργασίας που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επαναλαμβάνει σε κάθε του συνέντευξη.

Για να δούμε όμως ΤΙ ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στο δημόσιο και ποια ήταν η στάση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη και του ιδίου.

Οκτώβριος 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακοινώνει την κατάργηση των 20-30.000 stage στο δημόσιο.

Μία, Προ μνημονίου, απόφαση πρωτοφανής, αφού στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έκανε πάντα μία κυβέρνηση είναι να βάζει κι άλλους στο δημόσιο, όχι να απομακρύνει. Μία πραγματικά πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά και προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου αρχηγού.

Ο Α. Σαμαράς, δηλώνει στις 24/10/2009: ««Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη»».

Η Ν. Μπακογιάννη, δηλώνει στις 21/10/2009: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς».

Κάποια διαφορετική αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς, θα συμφωνούσε με τους δύο υποψηφίους.

Νοέμβριος 2009. Η κυβέρνηση ανακοινώνει το δραστικό περιορισμό των συμβασιούχων στο δημόσιο. ΠΡΟ Μνημονίου. Ακόμη μία πολιτικά πολύ δύσκολη και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις αποφάσεις αυτές οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά πάνω από 110.000.

Ποια ήταν η στάση της ΝΔ; Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι ενάμιση χρόνο μετά, το Μάρτιο του 2011 , ακόμη χάιδευε τα αυτιά συμβασιούχων για μονιμοποίηση.

Όλο αυτό το διάστημα κάποια διαφορετική αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται στο θέμα. Προφανώς, θα συμφωνούσε με το κόμμα του.

Δεκέμβριος 2009. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου που υπάγει στο ΑΣΕΠ κάθε πρόσληψη στο δημόσιο, ακόμα και συμβασιούχων, καταργώντας όλα τα παραθυράκια ρουσφετιών. Ακόμη μία πραγματική επανάσταση στο δημόσιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξάγεται στις 20/12/2009. Η ΝΔ καταψήφισε, ναι καταψήφισε το νομοσχέδιο, παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Κάποια διαφορετική στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται, αν και σήμερα δηλώνει οπαδός του «σκληρού ΑΣΕΠ». Προφανώς τότε, δεν ήταν.

Μάρτιος 2010. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής διεξάγεται στις 17/3/2010. Η ΝΔ το καταψηφίζει μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, και αποχωρεί, ναι αποχωρεί, από τη συζήτηση.

Κάποια διαφορετική στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς θα συμφωνούσε με την ηγεσία του κόμματος του.

Μάιος 2010. Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο-επανάσταση στην Αυτοδιοίκηση του «Καλλικράτη», το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε την κατάργηση 12.000 περίπου αμοιβόμενων αιρετών στην Αυτοδιοίκηση και την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας 10.500 εργαζομένων.

Η ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής διεξάγεται στις 27/5/2010. Η ΝΔ καταθέτει πρόταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου που απορρίπτεται. Στη συνέχεια, μαζί με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Κάποια διαφορετική στάση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοείται. Προφανώς θα συμφωνούσε με την ηγεσία του κόμματος του

Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι όταν πριν μία τριετία o Παπανδρέου με το Ραγκούση και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινούσαν την αναμόρφωση του δημοσίου παίρνοντας πολιτικές αποφάσεις, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, για να μειώσουν τον όγκο του και να βάλουν κανόνες ευνομίας και ευταξίας στη λειτουργία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καβαλήσει το άρμα της δημαγωγίας του κόμματός του και δεν έλεγε κουβέντα στα δύσκολα. Τσιμουδιά. Στήριζε στην πράξη κάθε απίθανη δημαγωγία.

Και τώρα προκαλεί... 

Monday, August 26, 2013

Παυλόπουλος: Έγκλημα Παπανδρέου η υπαγωγή στο μνημόνιο.!!!






Ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή επανήλθε με νέες δηλώσεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, χαρακτηρίζοντας της εγκληματική. Για την διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να προστατέψει τα φέουδα του, ενώ χαρακτηρίζει ανύπαρκτη την διαπραγμάτευση με την τρόικα. Τέλος, από τα πυρά του πρώην υπουργού δεν ξέφυγε και η πολιτική ελίτ της ΕΕ την οποία χαρακτήρισε ανέτοιμη [patratora]...

Epikairo: To screenshot που παραθέτουμε μάς κάνει όλους αυτόπτες μάρτυρες του πραγματικού εγκλήματος. Όσο για τις δηλώσεις Παυλόπουλου περί ανεπάρκειας της πολιτικής ελίτ της ΕΕ, σε λίγο αδειάζει η θέση του Όλι Ρεν. Ο Παυλόπουλος έχει χρέος και ευθύνη να αναλάβει επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρώπης και σε καθημερινά skype briefing με τον Ομπάμα και τον Τζακ Λιού να περισώσει ό,τι απέμεινε από τη λαβωμένη Ευρώπη.

Sunday, August 25, 2013

ΣΤΟ ΚΑΛΕΤΖΙ Ο ΓΑΠ

Συνάντηση φιλων του ΠΑΚ...

Στη γενέτειρα των Παπανδρέου βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η επίσκεψη αυτή στο Καλέτζι Αχαΐας, πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας προαναγγελθείσης μάζωξης μελλών και φίλων του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) από το Τορόντο του Καναδά, όπου ζούσε ο πρόεδρός του Ανδρέας Παπανδρέου.
Το Σάββατο μετά τις σχετικές ομιλίες τα μέλη και φίλοι του ΠΑΚ παρακάθισαν σε γεύμα με τους  ήχους μουσικής και τραγουδιών της εποχής εκείνης.
Σήμερα Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013, οι συγκεντρωθέντες μαζί με τον Γιώργο και τη Σοφία Παπανδρέου, παρακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση για τους αποβιώσαντες, πρώην πρωθυπουργούς, Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου.




Στο μέσον της φωτογραφίας ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Νίκο Σκουλά και αριστερά η Σοφία Παπανδρέου με τον Κώστα και τη Ζωή Κουτρουμπή. Αριστερά με το αυτί στο ...χέρι του ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μάνος.



Τι θα είχε συμβεί επί ΓΑΠ αν είχε καταφερθεί ο Πούτιν κατά της Ελλάδας;


Ο Γιώργος Παπανδρέουσυκοφαντήθηκε και στοχοποιήθηκε και από δυνάμεις της σημερινής Νέας Δημοκρατίας ως προδότης, ως συνωμότης κατά της χώρας, ως πιόνι μυστικών κι άλλων δυνάμεων που είχαν στόχο την υποδούλωση της χώρας.

Φυσικά, λόγω της αμερικανικής καταγωγής της μητέρας του, από την πρώτη στιγμή που πολιτεύτηκε σε αυτή τη χώρα κάποιοι θεωρούν δεδομένο ότι είναι και «πράκτορας των Αμερικάνων». Τέλος, αρκετοί είναι εκείνοι που τον θεωρούν και πράκτορα του...Ισραήλ μιας και ο πατέρας της γιαγιάς του(!!!) ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Όταν λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που κλήθηκε από την Ιστορία να λάβει τη δύσκολη απόφαση του Μνημονίου, όλοι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στο ψέμα και στις φήμες, έσπευσαν να τον κατηγορήσουν γιατί δεν δανείστηκε από την Κίνα και τη Ρωσία, χώρες οι οποίες υποτίθεται ότι σκίζονταν να μας δανείσουν.

Όλοι αυτοί έχασαν τη μιλιά τους στην περίπτωση της Κύπρου. Ο Νίκος Αναστασιάδης προσέφυγε στον Πούτιν, του ζήτησε πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα απαιτούσα μια ελληνική διάσωση και ο Ρώσος ηγέτης αρνήθηκε ουσιαστικά μέχρι και να το συζητήσεις. Οι ελλαδικοί εθνικοί μύθοι κατέρρευσαν.

Χθες, το παραμύθι τέλειωσε οριστικά. Επί πρωθυπουργίας του εθνικιστή Σαμαρά, ο Πούτιν προχώρησε σε μια από τις πιο σκληρές δηλώσεις οποιουδήποτε ξένου ηγέτη κατά της Ελλάδας, προτείνοντας σε ομοεθνείς επιχειρηματίες του να μην επενδύουν στη χώρα μας.

Οι σχετικές αντιδράσεις είναι μάλλον χλιαρές, κανείς δεν ψάχνει να βρει αν ο Σαμαράς έχει κανα παππού ή μπατζανάκη με...εβραϊκές ρίζες, κανείς δεν ψάχνει τις τσέπες του μήπως βρει κανα σήμα της CIA. Άλλο Σαμαράς, άλλο Παπανδρέου. Άλλο κάποιος που μας είναι οικείος λόγω της φαύλης του πλευράς κι άλλο κάποιος που μοιάζει ξένος και διαφορετικός για τα δικά μας γούστα.
Πώς να κρατηθεί κανείς και να μην ξεστομίσει ένα «Αυτή είναι η Ελλλάδα»;