Search This Blog

Saturday, May 10, 2014

Συγκάλεσαν το Συμβούλιο Χαρίτων και χάρισαν την ποινή υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη της ΝΔ !!!



H συνέχεια του ενδιαφέροντος ρεπορτάζ που κάνει ο Γ. Παπαχρήστος στα σημερινά Νέα παρακάτω:

Friday, May 9, 2014

Μεγάλη η εκδήλωση για τους 

...απόφοιτους της θεολογικής ακαδημίας.! 


Ήταν όλα τους καλά παιδάκια. Και υπάκουα.! Τους είπε ο πνευματικός τους πατέρας να σηκωθούν όρθιοι, για την ...πρωινή τους προσευχούλα (εντάξει ξέρω ότι ήταν βράδυ) και μετά στη γραμμή και ένας ένας να πάνε στο μπουφέ για να πάρουν το φαγάκι τους, να φάνε φρόνιμα να καθαρίσουν το τραπέζι τους και μετά να ακούσουν με προσοχή τους ομιλητές, από μητροπολίτη μέχρι προξένους και ...άλλες δημοκρατικές δυνάμεις... Πέρασαν όλοι καλά και ευχάριστα με κόστος ένα μόλις πενηντάρικο.!! Ήταν όλοι παρόντες  Οι κυρίες των φιλοπτώχων, όπως πάντα, οι άγιοι πατέρες (αν μπορούσαν ας έκαναν αλλιώς..) σχεδόν όλοι οι άρχοντες του πατριαρχείου, μαζί με τον ένα και μοναδικό ...αιώνιο υποψήφιο και φυσικά δυο ...παπαδάκια, παλαιοί απόφοιτοι της "ακαδημίας", αφού έχουν ήδη χειροτονηθεί κληρικοί (!!!), χωρίς κανένας να ασχοληθεί μαζί τους... Ο μεγάλος απών της εκδήλωσης ήταν ο πρέσβης Αγγελόπουλος ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πλέον και δεν ανακατεύεται σε τέτοια πράγματα, ενώ ζει ακόμα στον Καναδά όπως λένε οι κακοί... Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν το ότι ο πρόεδρος της Κοινότητας κρατούσε εισιτήριο εισόδου, σε αντίθεση με τους άλλους επίσημους οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι.! Είδες Αντώνη τι παθαίνει  κάποιος όταν γράφει τέτοια βαριά γράμματα στον Σωτήριο; Ένα άλλο γεγονός που μας έκανε εντύπωση ήταν η παντελής - με μια εξαίρεση-απουσία των ΜΜΕ. Μήπως είναι σε απεργία και δεν το πήρα μυρωδιά, ή πήραν αυτοί μυρωδιά την ...φάμπρικα των αποφοίτων και δεν ασχολούνται μαζί του;

Γιατί ο Λοβέρδος τοποθετείται περίπου ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; 

Ποιοι είναι οι 30 βουλευτές της Ελιάς;


Διαβάζω τη  συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο Real.gr και αληθινά αναρωτιέμαι τι άλλο μας μένει να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα, με πόσα άλλα παράλογα θα χρειαστεί να αναμετρηθούμε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, ίδρυσε κόμμα, πήγε στη ΔΗΜΑΡ, έβρισε τους 58, έφυγε από τη ΔΗΜΑΡ και μετά πήγε στην Ελιά μαζί με τους 58, σήμερα τοποθετείται, όχι μόνο σαν να έχει επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σαν να είναι αυτός που αποφασίζει για την τύχη του.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Δεν μπλοφάρουμε. Πάνω στις πλάτες μας δεν θα παίζονται πλέον παιχνίδια. Αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις εκλογές, δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, οι τριάντα βουλευτές μας θα αποσυρθούν. Αν αποδοκιμαστούμε δεν θα υπάρχει δεδηλωμένη. Θέλει ο λαός να συνεχίσουμε; Μας επιδοκιμάζει. Δεν θέλει; Μας αποδοκιμάζει. Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αν μας επιδοκιμάσει, συνεχίζουμε χωρίς νέα μέτρα και νέες μνημονιακές υποχρεώσεις.

Συμμετέχει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κυβέρνηση και δεν το γνωρίζουμε; Διαθέτει Κ.Ο η Ελιά και δεν έχουμε ενημερωθεί; Έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός στον Λοβέρδο να κυβερνήσει και περιμένει να τον επιδοκιμάσει τώρα;

Έχουμε τρελαθεί τελείως; Τύποι σαν τον Λοβέρδο δεν έχουν καταλάβει ότι οποιοσδήποτε Έλληνας δεν βιοπορίζεται από τους ίδιους, τους θεωρεί γελοίους.
parapolitiki

Δεύτερο καλύτερο θέατρο παγκοσμίως το Ηρώδειο,

σύμφωνα με  δημοσίευμα της Glob and Mail


Στιγμιότυπο από την παράσταση «Τόσκα» στο Ηρώδειο, το 2012

Στη δεύτερη θέση των κορυφαίων χώρων με ζωντανές παραστάσεις κατατάσσεται το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού σε ειδικό ένθετο που φιλοξενεί η έγκριτη εφημερίδα «Globe and Mail» με τίτλο «Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις».
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που αφορά τη χρήση προνομίων από πιστωτικές κάρτες με τίτλο «Top venues for live theatre» (Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις) και παρουσιάζει τις καλύτερες τοποθεσίες ανά τον κόσμο όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.
Σχετικά με το Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού υπάρχει αναφορά στην ιστορία του, ενώ χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο παράδειγμα αυθεντικού ελληνικού αμφιθεάτρου και περιγράφεται ως «η τέλεια τοποθεσία όπου συναντάται η μοντέρνα μουσική με την αρχαία ατμόσφαιρα». Είναι το ιδανικό όλων των καλλιτεχνών, αναφέρει το δημοσίευμα.
Πρώτο στη λίστα έρχεται το θέατρο Minack Theatre, Porthcurno της Αγγλίας, και έπονται του Ηρωδείου, η Όπερα του Σύνδεϊ, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και άλλα διάσημα θέατρα του κόσμου.

Thursday, May 8, 2014

Συνεχίζονται οι συναντήσεις 

για τα πανηγύρια...
Το φίδι είναι η Κοινότητα

Πολύ σούρτα - φέρτα παρατηρείται τελευταία μεταξύ κοινοτικών παραγόντων του πανηγυριού και των διοργανωτών του φεστιβάλ των φεστιβαλίων, την ίδια περίοδο του καλοκαιριού. Δεν ξέρω ποιος ζητάει τις συναντήσεις αυτές και ούτε φυσικά με ενδιαφέρει. Εκείνο που εγώ μαθαίνω από τον περίγυρο των ...νεοφώτιστων είναι ότι τα πράγματα άρχισαν να ...γίνονται σκούρα γι' αυτούς αφού όποια πόρτα και να χτυπήσουν την βρίσκουν εφτασφράγιστα κλειστή.! Πληροφορήθηκαν αστραπιαία , όπως φαίνεται, οι ομογενείς ότι οι καραγκιόζικες και άλλες κωλ-ο-τουριάρικες εκδηλώσεις τους πέφτουν πάνω και εναντίον της Ελληνικής Κοινότητας και σφυρίζουν όλοι τους

Wednesday, May 7, 2014

Επιστολή - καταπέλτης - του προέδρου της 

Ελληνικής Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη

 προς τον μητροπολίτη Σωτήριο

Μια επιστολή έκπληξη, θα λέγαμε, για μας είναι η παρακάτω επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη. Μεγάλη η επιστολή (7 σελίδες, σχεδόν) αλλά μεγαλύτερο το περιεχόμενό της.! Προφανώς κάτι πάει να κινηθεί στον ...χειμαζόμενο οργανισμό. Με τα συγχαρητήριά μας στον πρόεδρο κ. Αρτεμάκη, σας την παραθέτουμε αυτούσια για μελέτη και μετά βλέπουμε. Ακολουθεί η επιστολή...




7 Μαΐου, 2014
Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο (Κανάδα)
 1 Patriarch Bartholomew Way (86 Overlea Blvd.) Τορόντο, Οντάριο M4H 1C6 

Σεβασμιότατε,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 15ης Απριλίου, 2014 καθώς και για τις Πασχαλινές σας ευχές.
Στην επιστολή μας της 9ης Απριλίου, 2014 αποσαφηνίσαμε τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της Μητρόπολής και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Προσπαθήσαμε επίσης να εξετάσουμε το θέμα της διαφάνειας, και της υπευθυνότητας αλλά πάνω από όλα προσπαθήσαμε να συμμορφωθούμε με τη Νομοθετική Διάταξη Οντάριο 2010 των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και στο πλαίσιο λειτουργίας της Φιλοπτώχου που λειτουργούν από τις τέσσερις εκκλησίες οι οποίες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΝΟ

Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο!


Δεν είμαστε εναντίον οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στο τίμιο κέρδος και στη διασκέδαση της ομογένειας.

Είμαστε όμως αντίθετοι στην "εθελοντική" ανάμειξη ατόμων που έχουν ωφεληθεί, με το αζημίωτο, από την Ελληνική Κοινότητα με, ίσως, τον ποιό υψηλό μισθό στον οργανισμό.

Είμαστε αντίθετοι στην αχαριστία που επιδεικνύει ένας υπάλληλος της ΕΚΤ όταν γιά χρόνια "άρμεγε" τον κουρβανά και οι διοικήσεις της πρόσφεραν "γη και ύδωρ" εκτιμώντας το πολιτιστικό έργο της, με το αζημίωτο φυσικά.

Η κ. Νάνσυ Αθανασοπούλου εξέπληξε και απογοήτευσε ακόμη και τους πιό ένθερμους υποστηρικτές της, με την αποφαση της να συμμετέχει "εθελοντικά" σε φεστιβάλ ιδιωτικής πρωτοβουλίας ενώ την ίδια χρονική περίοδο η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ πάνω από 20 χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κ. Νάνσυ Αθανασοπούλου επιδιώκει την έξοδο από την Κοινότητα και εάν έχει συνομιλήσει με άλλους οργανισμούς, παλιούς ή καινούργιους, γιά πιθανόν συνεργασία.. αλλά οι τίμιοι άνθρωποι ξεκαθαρίζουν τη θέση τους φανερά και όχι πισώπλατα.

Posted by Idas Makednos 

ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Μέσα σε λίγα λόγια ένα τόσο μεγάλο περιεχόμενο.! Τι άλλο να προσθέσουμε;

ΞΕΝΗ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"...

Άνοιξε ...πόρτα ένας "φίλος" αναγνώστης μας, πήρε θάρρος και μας βομβαρδίζει συχνά πυκνά με κάποιες "συνεργασίες" του. Δύσκολο σε μας να του πούμε όχι και μάλιστα όταν δεν έχουμε σοβαρούς λόγους. Διαβάστε τον και τις όποιες ερωτήσεις ή διαφωνίες σας στον ίδιο, σας ...παρακαλώ..!

Όχι που θα τους άφηνε...


Άνω κάτω έκανε την ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας ο ...παγκόσμιος της δημοσιοκαρφίας. Τό 'φερε από δω το πήγε από κει κατάφερε να μαντρώσει αρκετά πρώην στελέχια αλλά και νυν κοινοτικούς εργαζόμενους, διορίζοντας τους ως ...υψηλόβαθμα στελέχη του νέου "πολιτιστικού" οργανισμού του τον οποίο ίδρυσε για να μας διασκεδάσει με Καραγκιόζη και άλλες  "πολιτιστικές" εκδηλώσεις.! Πάνω από 6-7 ομογενείς οι οποίοι προσποιήθηκαν για κάποια διαστήματα ότι αγαπούσαν την Κοινότητα, θέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους στη διάθεσή της,  μόλις βρήκαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο  εθνικός εκβιαστής, έτρεξαν να στελεχώσουν την ιδιωτική προσπάθειά του σε βάρος της Ελληνικής Κοινότητας μας ! Ναι οι ρεμπεσκέδες..... Όταν ήθελαν να τους γνωρίσει ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους έτρεχαν να εκλεγούν στην ηγεσία της για να τη διαφεντεύουν. Βλέποντας όμως ότι δεν έχει ψωμί, όπως προφανώς φαντάστηκαν, ..σκοτώθηκαν να πάρουν "εξέχουσα" θέση σε μια διοργάνωση η οποία έχει στόχο να πλήξει την Κοινότητα αφού οι εκδηλώσεις της ..έτυχε να συμπέσουν με το πανηγύρι που για δεκάδες χρόνια οργανώνει η ίδια με το τμήμα συλλόγων της, στο προαύλιο του Αϊγιάννη ! Το γεγονός ότι μεταξύ των όσων πάνε κόντρα στην Κοινότητα συμπεριλαμβάνεται και μια, ακριβοπληρωμένη επί χρόνια, υπάλληλός της, ΔΕΝ νομίζω ότι χρειάζεται ειδική μνεία καθ' ότι με την πράξη της αυτή και μόνο, αποδεικνύει το πόσο μικρό είναι το επαγγελματικό ανάστημά της..... Σας ευχαριστώ πολύ!

Tuesday, May 6, 2014

ΣΠΑΡΤΗ...

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. Στη συνέντευξή Τύπου που έδωσε σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξιστόρησε το παρακάτω περιστατικό.
Αυτή η κουβέντα είναι για εμένα η μεγαλύτερη δικαίωση για την απόφαση μου να παραιτηθώ από αυτήν τη Νέα Δημοκρατία. Η Ν.Δ. που ξέραμε, η Ν.Δ. που αγαπήσαμε, έσβησε όπως ο πυρσός, θαρρείς και τα σύμβολα είναι αυτά που ενοχλούσαν. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εκτίμησε, δεν σεβάστηκε, τις επανειλημμένες πρωτιές που έφερα στην παράταξη αγωνιζόμενος στο πεζοδρόμιο και όχι στα σαλόνια. Οι πολίτες όμως έχουν και μνήμη και κρίση και θα τιμωρήσουν την αδικία. Εγώ νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη που έφερα τον Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία» δήλωσε με νόημα ο κ. Ψωμιάδης.

Εκδήλωση -πνευματικού- αποχαιρετισμού 

Αζεμόπουλου από τον πνευματικό του πατέρα.


Αποχαιρετιστήρια - πνευματικού περιεχομένου- εκδήλωση προς τιμή του αποχωρούντος γενικού προξένου και πνευματικού του τέκνου Δημ. Αζεμόπουλου, οργανώνει ο πνευματικός του πατέρας Τριαντάφυλλος Πορφύρης, ιερέας του Αγ. Γεωργίου.
Η εκδήλωση δεν θα έχει καμία σχέση με την "οικογενειακή" εκδήλωση του μητροπολίτη η οποία ήταν μεν δωρεάν αλλά περιορισμένης συμμετοχής αφού και τα δωρεάν αρνιά των φιλοπτώχων ήταν επίσης περιορισμένα, ενώ τα ό,ποια χρήματα συγκεντρωθούν θα πάνε για τις ανάγκες του ιερού ναού.
Η πληροφορία μας ήρθε μόλις σήμερα από φίλο αναγνώστη (τη στιγμή αυτή ταξιδεύει για Ελλάδα) ο οποίος δεν θέλησε να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες, για να μη ...φωτογραφηθεί ως καρφί.!!
Ουδέν κρυφό ...από τον ήλιο, που λέει και ο παγκόσμιος της ...πένας...

Τι openGOV; 

Κυβερνητική σταθερότητα σημαίνει 

να διορίζεις τον Ζαγορίτη 

Συνήγορο του Καταναλωτή..

Βόμβα Καρχιμάκη: 

«Ποιοι εγνώριζαν και έσπασαν ομόλογα 

πριν το κούρεμα του χρέους»;


Βαρυσήμαντη δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη ταράζει τα νερά και επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση σημαντικά ζητήματα που κάποιοι -υψηλά ιστάμενοι- θέλουν να θάψουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όμως τα ερωτήματα είναι εδώ και παραμένουν αμείλικτα. Αναλυτικά η δήλωση του πρώην Γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ:

Μπορεί η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αναλάβουν

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σχόλιο Αναγνώστη μας.

Λάβαμε σχόλιο αναγνώστη για τις ...απόψεις της κ. Φραγκούλη περί τουρισμού και τουριστών και το μεταφέρουμε για μια ακόμα καλύτερη ενημέρωσή της, αφού οι αναγνώστες μας έχουν ήδη αντιληφθεί την πραγματικότητα από τα πρώτα κι' όλα σχόλιά μας...

Τζουστινάκι - Τουριστάκι - Ασχετάκι; 

Μεγάλη τρικυμία προκάλεσε το σχόλιό μας για τον Τουρισμό. Όμως απο την άλλη πλευρά βρήκε νόημα η ζωή της Κας Φραγκούλη.Τόσο προθυμία και επιμονή για να αποδείξει τα αναπόδεικτα πρώτη φορά μου συναντάω. Επειδή έχω μια δυσκολία στο αν πρέπει να την κατατάξω στους άσχετους τους ανίδεους ή στους κολλημένους απλά σημειώνω επιγραμματικά ότι.

1.Το σχόλιο μου αναφέρει επίσημα πραγματικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά. (www.Goverment Canada.com/Tourism and Leisure.) η οποία καταγράφει τα στοιχεία των επιβατών κατά την έξοδο και είσοδό τους στην χώρα (άκρως αξιόπιστη καταγραφή)

2. H kα Φραγκούλη δεν μας αναφέρει πουθενά, με ποιά στοιχεία συγκρίνει την 88.1% αύξηση;

Σε πραγματικούς αριθμούς σημαίνει ότι αφού το 2010 είχαμε 139.000 Καναδούς τουρίστες το ενιάμηνο του 2013 είχαμε συν 122.450 ήτοι σύνολο 261.450 (απλή αριθμητική) !!!!!

Ακόμη και άν το 2011 υπήρξε πτώση στον αριθμό των επισκεπτών είναι αδύνατο να έπεσαν κάτω από 100.000. Mε άλλα λόγια η Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας από έναν προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

3. Αν πάλι συμφωνήσουμε ότι τα στοιχεία της είναι πραγματικά και είχαμε αυτή την αύξηση τότε το 2012 πήγαν στην Ελλάδα μόνο 9,133 Καναδοί. Ίσως τότε πρέπει να μας εξηγήσει ποιους μετέφεραν οι πτήσεις της Air Transat και της Air Canada χωρίς να υπολογίσουμε τις άλλες αεροπορικές εταιρείες? Μάλλον άδειες πηγαινοερχόντουσαν!

4 . Από πότε η τράπεζα της Ελλάδος μετράει εισερχόμενους και εξερχόμενους τουρίστες? Μήπως μετράει συνάλλαγμα? Λέω εγώ κι' αν κάνω λάθος να με διορθώσετε.

5. Για να τελειώνουμε με τις αμπελοφυλλοσοφίες κανείς Πρέσβης η Πρόξενος δεν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τίποτε θετικό για τον τουρισμό,το αντίθετο θα έλεγα. Ευτυχώς που υπάρχουνε κάποιοι συνεπείς τουριστικοί παράγοντες-επαγγελματίες , κάποιοι φιλότιμοι Έλληνες και φιλέλληνες, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού όσο υπήρχε και όταν διέθετε κονδύλια για διαφήμιση και προβολή και μια Ελλάδα που από μόνη της είναι πόλος έλξης για τους Καναδούς.

6.Ασχολήσου Τζουστινάκι με κάτι που ξέρεις καλύτερα όπως συγγραφή παραμυθιών που έχεις και τη δυνατότητα να τα δείς να παίζονται και στο θέατρο, γιατί αν περιμένεις να δαφνοστεφανωθείς μέσα από τις κολακείες σου προς ...μεγάλους, μάλλον ατύχησες, στα καμαρίνια θα μείνεις.

Αναγνώστης σου.

Monday, May 5, 2014

Σχόλιο αναγνώστη μας

Ένας αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο το οποίο και δημοσιεύουμε, όχι μόνο για την ενημέρωσή σας όσο και ...πολύ περισσότερο (!!) για τα καλά του λόγια προς εμάς.! Σ' ευχαριστούμε φίλε για την συμμετοχή σου στην ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Αγαπητέ Αντίποδα,

Σε ευχαριστούμε για τη μαχητική ενημέρωση που προσφέρεις, σε αντίθεση με διορισμένους οιονεί δημοσίους υπαλλήλους όπως η Κα Φραγκούλη που, όπως φάνηκε και από την τελευταία σας κονταρομαχία, αναπαράγει άκριτα τις ανακοινώσεις του κ. Αγγελόπουλου χωρίς, ως όφειλε ως δημοσιογράφος, να το ψάξει έστω και λίγο.

Διότι αν το έψαχνε από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως η ίδια αναφέρει, θα έβλεπε ότι η αύξηση του 2013 καταμετράται έναντι του 2012, που ήταν το έτος κατά το οποίο η τουριστική ροή από τον Καναδά προς την Ελλάδα καταβαραθρώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας (αλλά αυτά προφανώς τα στοιχεία τότε η κυρία Φραγκούλη δεν τα γνώριζε ή δεν θεώρησε σκόπιμο να τα δημοσιοποιήσει....). Πρόκειται συνεπώς το
 2013 για μια πολύ λογική επάνοδο στους συνήθεις αριθμούς με προσθήκη το 2013 όσων ομογενών δεν μπόρεσαν να έλθουν στην Ελλάδα λόγω αβεβαιότητας το 2012.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ορθά αναφέρει ο Δραγουμάνος, οι τουριστικές ροές δεν αποτελούν επιτυχία η αποτυχία των διπλωματικών αρχών στον Καναδά ή της πρεσβείας, η οποία δεν είχε καμία δράση στον τομέα αυτό, απλά έσπευσαν να ανακοινώσουν την αύξηση με στόχο να χρησιμοποιήσουν την ευνοϊκή αυτή εξέλιξη για την προσωπική τους προβολή. Η Κα Φραγκούλη δεν θα έπρεπε να υποπίπτει σε τέτοιες εμφανείς παγίδες.

Εύχομαι να συνεχίσεις πάντα ανεξάρτητος και να είσαι αμείλικτος, η Ελλάδα χρειάζεται κριτική και όχι γλύψιμο!

Ενας αναγνώστης

Και, μεταξύ μας, ένα αίνιγμα που σίγουρα ενδιαφέρει εσένα και τους αναγνώστες σου:   Πού βρίσκεται τον καιρό αυτό ο συνταξιούχος πλέον κ. Αγγελόπουλος ? Από έμπιστους φίλους στην κοινότητα Οττάβας ακούσαμε κάποια πράγματα, θα τα επαληθεύσουμε όμως, και θα επανέλθουμε διότι παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον !!
Ένα σχόλιο της κ. Φραγκούλη και μια απάντηση του dragoumanos. blog 

Προς πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών-αναγνωστών μας, τους οποίους σεβόμαστε ό,σο μας είναι δυνατόν, (ξέρουν αυτοί...) αναδημοσιεύουμε ως κύριο θέμα το σχόλιο που έστειλε στον Αντίποδα η  κ. Φραγκούλη, ώστε να γίνει κτήμα όλων όσων δεν επισκέπτονται τα σχόλια...
Έτσι θα πληροφορηθούν και οι πιο ανίδεοι από σας πόσο ..."άχρηστοι και αναξιόπιστοι και γελοίοι" είμαστε... Όλα στο φως εδώ και τώρα κυρία Ιουστίνη μας ή επί τω παιδαριώδες, "Τζουστινάκι", όπως ως επί το πλείστον  υπογράφεις. Αυτά για τώρα...
Για την ιστορία, στο τέλος αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του dragoumanos.blog το οποίο ασχολείται ως επί το πολύ με θέματα του Υπ. Εξ.

Justine FrangouliMay 5, 2014 at 12:14 AM

Επειδή είστε άχρηστοι και αναξιόπιστοι και γελοίοι, σας παραπέμπω στα στοιχεία της Τράπεζας της΅Ελλάδας για το πρώτο 9μηνο του 2013.
Και βέβαια γελοιότεροι είναι αυτοί στην Αθήνα που αναπαράγουν τις αστείες σας ανακρίβειες.
Αλλά από τότε που βγήκε το μπλόγκινγκ, ο καθένας σας γράφει ό,τι νάναι και κάνει και τον παράγοντα.
Τζουστινάκι

Record Year for Canadians visiting Greece

January 27th 2014, Ottawa

Arrivals from Canada to Greece, according to latest statistics during the January - September 2013 period, increased by 88,1%, over the same period of 2012, an additional 76.573 visitors.

Αισιοδοξία επικρατεί στην Οττάβα για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό των Καναδών, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας που αφορούν στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά χώρα προέλευσης (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013). Ετσι η άνοδος των αφίξεων από τον Καναδά στην Ελλάδα, κατά 88.1% ήτοι, σε απόλυτους αριθμούς, (76573 περισσότεροι επισκέπτες για το πρώτο εννιάμηνο του 2013) , δημιουργεί μια βάσιμη ελπίδα για περαιτέρω αύξηση των αριθμών.
Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι "η αύξηση αυτή που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας αναδεικνύει την Ελλάδα σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Καναδούς".
Αξίζει να επισημανθεί ότι η ποσοστιαία αύξηση που παρουσίασε ο Καναδάς είναι τέτοια που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, από πλευράς ποσοστιαίας αύξησης, ενώ η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σε απόλυτους αριθμούς, είναι εφάμιλλη με αυτήν των ΗΠΑ (76573 περισσότεροι επισκέπτες από τον Καναδά για το 2013 και 78173 περισσότεροι επισκέπτες από τις ΗΠΑ για το ίδιο διάστημα) παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς πληθυσμιακά αποτελεί περίπου το 1/8 των ΗΠΑ

Απάντηση ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ*
Είναι φυσικό να μην άρεσαν στην κα Φραγκούλη, τα όσα (όχι εμείς αλλά ο εκ Καναδά επιστολογράφος μας) ανέφερε. Δικαίωμά της. Από εκεί και πέρα τα περί «κακόβουλων» και «λοιδορίας» στο πρόσωπό της, μάλλον δική της εκτίμηση είναι, μιας κι εμείς δεν προσφύγαμε σε χαρακτηρισμούς.
Επί της ουσίας τώρα. Η αμφισβήτηση του ρεπορτάζ της. Δεν γνωρίζαμε ότι όσα γράφονται στο μπλογκ της, αποτελούν την επίσημη εκδοχή του ΑΠΕ. Γιατί το ρεπορτάζ της γίνεται για το ΑΠΕ, αν δεν είναι λάθος η πληροφόρησή μας. Αλλά αρκετά με αυτού του είδους τα παιχνίδια στην Ελλάδα της κρίσης. Κι εξηγούμαστε: μας παραθέτει το ρεπορτάζ της σαν αποδεικτικό των όσων γράφει στο μπλογκ της;
Η αύξηση, αν υπάρχει των τουριστών, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, είναι ένα θέμα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τις καταγεγραμμένες στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Αθηνών, εμφανίζεται αύξηση εισόδου ατόμων με καναδικά ή αμερικάνικα διαβατήρια. Όχι όμως απλώς Καναδών και Αμερικανών. Γιατί τότε, δεν αναγνωρίζουμε τους Έλληνο-Αμερικανούς και τους Ελληνό-Καναδούς, τους χαρίζουμε στις χώρες που μετανάστευσαν. Τους οποίους το 2013 δεν έφεραν πίσω στην Ελλάδα οι ακούραστοι πρέσβεις μας στην Ουάσιγκτον και Οττάβα, αλλά η καμπάνια του ΕΟΤ και των αντιστοίχων τοπικών ομοσπονδιών.
Επίσης, όταν μιλάμε για αύξηση των τουριστών, δεν την μετρούμε σε επίπεδο ετών κρίσης, δηλαδή 2010-12013 αλλά σε επίπεδο προ και μετά την κρίση. Γιατί αν ήταν συγκρίσιμα το 2013 με το 2012 ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα είχατε, αν συγκρίνατε αριθμούς του 2010 και 2011.
Τώρα για τον άξιο διπλωμάτη, αφήστε να το κρίνει η υπηρεσία του, δηλαδή το ΥΠΕΞ. Το ότι ο κ. Αγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει για την «αύξηση ρεκόρ» δεν τον κάνει αυτόματα άξιο διπλωμάτη μιας και η τουριστική καμπάνια της Ελλάδας, ούτε είναι δική του, ούτε ο ίδιος επιχείρησε να την παρουσιάσει έτσι. Πρόκειται για δική σας εκτίμηση, όπως και το «άξιος» που αυτόματα δημιουργεί ερωτηματικά για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, μιας και όπως διδάσκουν στην δημοσιογραφία, χαρακτηρισμοί παρόμοιοι δεν παρατίθενται σε ρεπορτάζ αλλά σε σχόλια, κλπ.
Αυτά και τέλος με την υπόθεση αυτή.

* Τα σχόλια-απάντηση της κας Φραγκούλη έφθασαν στον ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟ μέσω facebook, κι όχι σαν απάντηση στο ίδιο το δημοσίευμα αλλά θεωρήσαμε χρέος μας να το αναβάσουμε εδώ μαζί με το βασικό θέμα, όπως και την απάντησή μας.

Σημ. Αντίποδα: Σας αφήσαμε το καλύτερο και το κολακευτικότερο για μας, έτσι για να σας φτιάξουμε τη ...βραδιά.! Γράφει, λοιπόν, η κ. Φραγκούλη στο blog της:


Ο Δραγουμάνος απλώς αντέγραψε ένα αναξιόπιστο μπλόγκ του Τορόντο,ονόματι Αντίποδας  το οποίο είναι γνωστό για την ελαφρότητα  των πηγών του. Αυτή είναι η παραπολιτική του δημοσιογραφία; Να αναπαράγει ό,τι νάναι χωρίς να κάνει έλεγχο στοιχείων;:

Αυτόν τον Δραγουμάνο διαβάζουν όλοι στο υπεξ παρόλο που αναγκάζεται να ανακαλεί τα σχόλιά του λόγω της έλλειψης ρεπορτάζ.

Αλλά Δραγουμάνοι και άλλοι Αντίποδες ας πάνε στα σπίτια τους επιτέλους. Στη δημοσιογραφία δεν χωρεί η αναξιοπιστία!!! Αρκετά με αυτούς!
Τζουστινάκι!

Αντίποδας.: Συμφωνούμε απόλυτα με το "Τζουστινάκι!", αλλά το ...μόνο που δεν ξέρει είναι ότι ο Αντίποδας ΕΙΝΑΙ σπίτι του (από κει αναρτά τις δημοσιεύσεις του) και άρα ΔΕΝ μπορεί να πάει εκεί που είναι, Σωστά; Όσο για τον Δραγουμάνο, τι να πω; Αν διαθέτει γραφείο ας το παρατήσει να πάει σπίτι του τον υπολογιστή του, προκειμένου να ικανοποιήσει το "Τζουστινάκι", τι να (ξανά)πω...

Sunday, May 4, 2014

Η αιτία επίσκεψης του μητροπολίτη στο Πατριαρχείο...


Ουδέν κρυφό ...από τον Ήλιο, που λέει κι' ο ...παγκόσμιος της δημοσιογραφίας.! Ξέρετε γιατί δέχτηκε να πηγαινοέρχεται μια φορά το μήνα ο μητροπολίτης μας στην Κωνσταντινούπολη; Θέλει σώνει και καλά να πείσει τον πατριάρχη να χρήσει άρχοντα του πατριαρχείου τον Σκλάβο.! Το έκανε σκοπό της ζωής του, λένε οι παροικούντες την Μητρόπολη, να το πετύχει αφού του το υποσχέθηκε ενώπιον του εκκλησιάσματος του Προφήτη Ηλία της Μισσισάγκα, πριν ένα χρόνο και κάτι... Και ξέρετε καλά ότι όταν ο Σωτήριος υπόσχεται κάτι, πρέπει οπωσδήποτε να το φέρει σε πέρας. Εντάξει;
Επίσης ξέρετε ότι τέτοιες υποσχέσεις για τον Σωτήριο (θα) ήταν ψωμοτύρι, αν δεν τύχαινε να ...σκοντάψει στην ενημέρωση του πατριάρχη από τον μοναδικό απατεωνίσκο-εκβιαστή ο οποίος δεν γράφει και πολύ κολακευτικά λόγια για τον υποψήφιο άρχοντα... Για την ιστορία να σας πω ότι ο πατριάρχης διαβάζει μέρα νύχτα τα ...άρθρα του μεγαλοεκδότη αφ' ότου τον ενημέρωσαν μερικοί φίλοι του, κάτοικοι της περιοχής Ντάνφορθ-Πέηπ, ότι κάθε φορά που εξέρχεται του γραφείου του κάνει πέντε φορές το σχήμα του σταυρού για να τον δουν οι περαστικοί και οι γείτονες, πόσο θρησκευόμενος τύπος είναι.! Σ' αυτό ακριβώς έγκειται και η ...δυσκολία του Σωτήριου να πείσει τον Βαρθολομαίο ότι πρόκειται για τον χειρότερο όπως είχε γράψει κάποτε στην Ορθ. Πορεία... Δύσκολη η ζωή για άρχοντες κ. Σκλάβε...
Ακόμα και την φωτογραφεία του με τον Αβραμόπουλο (λένε ότι) σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για να μεταπείσει τον πατριάρχη.!!!


Αν είχε κερδίσει ο Βαγγέλης 
το 2007…
…μεταξύ άλλων, θα (ξανα)έκοβε και θα έραβε ο Τσουκάτος στο ΠΑΣΟΚ.

Πώς το έγραφαν τότε, το Σεπτέμβριο του 2007, μετά τις εκλογές; «Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και πολύ καιρό εργάζεται για λογαριασμό του αφενός ένας οργανωτικός μηχανισμός με βασικό μοχλό τον Θ. Τσουκάτο κι αφετέρου ένας κύκλος βουλευτών και παραγόντων του ευρύτερου χώρου».

Έτσι το 2008, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα μάρκα της Siemens, τα «μαύρα ταμεία» και τον Τσουκάτο, το ΠΑΣΟΚ θα είχε τελειώσει.