Search This Blog

Saturday, December 10, 2011

Του Δεκέμβρη στις 9, πούχεις Άννα τη γιορτή σου...

Μια ακόμα όμορφη κι’ ευχάριστη μουσική βραδιά στο εστιατόριο MEGAS, ήταν η χθεσινή Παρασκευή, γιορτή της αγίας Άννας ή Αννούλας του χιονιά, που λέει και το όμορφο τραγουδάκι…
Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε και τους παρακάτω, τους οποίους φωτογραφήσαμε και σας παρουσιάζουμε και για
δική σας ενημέρωση…
Οι γιατροί Ρίτσα και Θανάσης Φούσιας, ο πρόεδρος της Ντάνφορθ  Ντίνος Βοϊδονικόλας και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βελώνης, απολαμβάνουν
τις πενιές του Γιώργου Ατζελή.
Η Σοφία Παπανδρέου συζητάει με την γιατρό Ρίτσα Φούσια


Ο Γιώργος Αζελής με μια παρέα από όμορφές κυρίες, γιορτάζουν
την Αννούλα. Είναι, από αριστερά, η Μαρία, η εορτάζουσα Αννούλα,
 η Λαμπρινή και η Μαρίνα.



Ο Γιώργος Αζελής με την Τασία και την Καίτη

Ο Γιώργος σε ένα σπέσιαλ κομάτι για την εορτάζουσα Αννούλα, (αριστερά) και την φίλη της Μαρία

Η Σοφία Παπανδρέου, η Κατερίνα Χαραλαμπίδου και ο Χρήστος Γουγάς

Ο γιατρός Θανάσης Φούσιας τραγουδόντας ένα ρεμπέτικο

Ο Γιώργος με την Αννούλα και την Λαμπρινή...


...κι' εδώ  με την Μαρία



Ο Ανδρέας με την Μαρία και την Αννούλας

Ο Γιώργος με τους Θανάση Φούσια, Ντίνο Βοϊδονικόλα και Βαγγέλη Βελώνη 

...Ρέστα από την Αννούλα και τον Γιώργο για το ζεϊμπέκικο της Μαρίας

Η Αννόύλα χορεύει, ενώ η Μαρία παρακολουθεί...

Ο Ντίνος Βοϊδονικόλας με τον ιδιοκτήτη του MEGAS Νίκο Κωστή

Η καίτη έστω και ...κρυμένη με την Τασία

Η Αννούλα χορεύει με τους ήχους της Αγγελικής Σαμαρά

Και το τέλος της Βραδιάς με ένα τσάμικο...

Στις τρεις γυναίκες, την πρόεδρο της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, και στις ακτιβίστριες Λέιμα Γκμπόουι, επίσης από τη Λιβερία, και Ταουακούλ Κάρμαν, από την Υεμένη, απονεμήθηκε
το Νομπέλ Ειρήνης σε τελετή
στο Όσλο.
ΟΙ τρεις γυναίκες με το Νόμπερ Ειρήνης
Ο πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ, «για τον μη βίαιο αγώνα τους για την ασφάλεια των γυναικών και για τα δικαιώματα των γυναικών να συμμετέχουν πλήρως στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης».
Η πρόεδρος της Λιβερίας δήλωσε ότι είναι τιμή της να ακολουθεί τα βήματα των Αφρικανών που έχουν κερδίσει το βραβείο πριν από αυτή, όπως ο Ντέσμοντ Τούτου και ο Κόφι Ανάν.

Εξέφρασε τη λύπη της για το λαό της Νορβηγίας, όπου 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 22 Ιουλίου από τη δολοφονική μανία του Άντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ.

«Πιστεύω ότι το βραβείο αυτής της χρονιάς όχι μόνο αναγνωρίζει τον αγώνα μας στη Λιβερία και την Υεμένη» είπε η Λέιμα Γκμπόουι, «αλλά αποτελεί αναγνώριση και τιμή των αγώνων των απλών γυναικών στην Αίγυπτο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Τυνησία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και σε κάθε ταραγμένη γωνιά του κόσμου».

Friday, December 9, 2011

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΡΟΝΤΟ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
Ρεμπέτικη Μουσική Λαϊκή Βραδιά
Στο «Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο»
το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011
Στις 7:00 Το βράδυ
Θα υπάρχει άφθονο
ΦΑΓΗΤΟ – ΠΟΤΟ – ΜΟΥΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Είσοδος $ 25.00, έξοδος δωρεάν…
Για την Κοινότητα ρε …γαμώ το !!!

Thursday, December 8, 2011

Τηλεδιάσκεψη ηγεσίας Ομοσπονδιών και Κογκρέσου, για την περεταίρω πορεία τους…
Στελέχη της Ομοσπονδίας του Οντάριο η οποία προταγωνιστεί
στις εξελίξεις
Την προσεχή Κυριακή, στα γραφεία του συντονιστή ΣΑΕ Καναδά, όπου συστεγάζεται το Εθνικό Κογκρέσο, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη όλων των προέδρων των Ομοσπονδιών και του Εθνικού Κογκρέσου, με αντικείμενο την από δω και πέρα πορεία των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανισμών των Ελλήνων του Καναδά. Μεταξύ των άλλων θα δρομολογηθούν και οι εργασίες για την οργάνωση του πανκαναδικού συνεδρίου για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Εθνικού Κογκρέσου, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε …χειμερία νάρκη και μετά την παραίτηση του μεγάλου …ηγέτη και προέδρου του Χρήστου Γερονικολού !!
Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει και το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας, έστω κι’ αν δεν είναι μέλος της Ομοσπονδίας του Οντάριο.! Τέτοια πράματα συμβαίνουν σε μεγάλους …σοβαρούς, ελληνοκαναδικούς,  οργανισμούς….
Εν τω μεταξύ έχει αποφασιστεί ήδη το συνέδριο της Ελληνοκαναδικής  Ομοσπονδίας του Οντάριο για την 25η 26η και 27η προσεχούς Μαΐου, στο Τορόντο. Αυτά για τώρα….

Wednesday, December 7, 2011

Συνεδριάζει το Δ. Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Συνεδριάζει απόψε το Δ. Συμβούλιο της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο. Δεν γνωρίζουμε τα θέματα αλλά υποθέτουμε πως μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η διενέργεια του πανκαναδικού συνέδριου του Κογκρέσου, για την εκλογή του νέου (λες και υπάρχει παλιό)  εθνικού συμβουλίου. Και φυσικά θα ενημερωθούν και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της οργάνωσης για τις σχετικές συζητήσεις οι οποίες έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ μεταξύ των αντιπροσωπειών των Ομοσπονδιών Οντάριο και Κεμπέκ, παρουσία του προέδρου του Εθνικού Κογκρέσου.
Εντάξει όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα, αλλά βρε παιδιά γιατί οι συνεδριάσεις σας να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γνωρίζουμε; Μήπως μπορεί ο επί των δημοσίων σχέσεων …υπουργός σας να μας πει κάτι;

Είναι, τελικά, αμαρτία το ψέμα και η υποκρισία;

ΟΥΤΕ λόγος μας πέφτει, αλλά ούτε και συνήγοροι είμαστε σε θέση να γίνουμε. Είναι όλοι τους μεγάλα παιδιά και μπορούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους από μόνοι τους….
Αλλά -για να κάνουμε λίγο και τον συνήγορο του …διαβόλου-, πόσο κακό είναι να πει ένας μητροπολίτης για κάποιον συγκεκριμένο ορθόδοξο χριστιανό ότι «…είναι ο μοναδικός πρόξενος που από την πρώτη ημέρα είναι κοντά στην Εκκλησία, …αγαπά την Ελλάδα… είναι καλός Χριστιανός…»; Ποιος είναι  ο αρμοδιότερος να μας διαβεβαιώσει για κάτι τέτοιο, εκτός του μητροπολίτη; Όταν τα παλιά …καλά χρόνια μια υπηρεσία ήθελε να μάθει για τα κοινωνικά φρονήματα κάποιου Έλληνα, στην αστυνομία δεν απευθύνονταν;
Το ότι ο κ. Αζεμόπουλος ζήτησε …ψιθυριστά από τον σεβασμιώτατο να «..μη λέτε τόσο καλά λόγια… μου δημιουργείτε εχθρούς…», πόσο άδικο είχε; Δεν είστε ήδη οι πρώτοι του εχθροί, αποκαλώντας τους ψεύτες και υποκριτές;
Αλλά μήπως και η …φιλοφτωχήνα που σας μετέφερε τον διάλογο, δεν είναι υποκρίτρια; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αγαπητοί…..

Tuesday, December 6, 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ

Την εσχάτη των ποινών, επέβαλε το κακουργιοδικείο του Μπράμπτον, στον δολοφόνο του
Γιώργου Κουτρουμπή.

 ΟΠΩΣ ήταν σχεδόν βέβαιο, σήμερα Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, στις 4:30 το απόγευμα το κακουργιοδικείο του Μπράμπτον, ανακοίνωσε την απόφασή του, στην εκδίκαση της υπόθεσης του κατηγορούμενου Andrew Campbell, για την δολοφονία του ομογενή μας Γιώργου Κουτρουμπή. Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών, ύστερα από την εισήγηση των ενόρκων, ότι η δολοφονία έγινε εκ  προμελέτης, ήταν η εσχάτη των ποινών η οποία μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη, αφού ο Καναδάς έχει καταργήσει την ποινή του θανάτου. Με την απόφαση αυτή ο καταδικασθείς δολοφόνος έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης μόνο μετά την παρέλευση 25 χρόνων από την ημέρα της φυλάκισής του.  Με την ανακοίνωση της απόφασης, που ήταν η μεγαλύτερη δυνατή, οι γονείς,  η σύζυγός του Ρόντα, ο αδελφός του Βασίλης, συγγενείς και φίλοι του Γιώργου ξέσπασαν σε κλάματα, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, τόσο για τον άδικο χαμό του όσο και για την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της δίκης, οι γονείς του άτυχου Γιώργου, Κώστας και Ζωή, ρωτήθηκαν από τον εισαγγελέα αν δέχονται να καταδικαστεί ο ένοχος, αφού ομολόγησε, σε 20 χρόνια φυλάκισης χωρίς την διαδικασία της ακροαματικής διαδικασίας. ΟΠΩΣ όμως ήταν φυσικό οι γονείς του αρνήθηκαν τον συμβιβασμό με τον στυγερό δολοφόνο του γιού τους, ώστε σήμερα να έχουμε την καταδικαστική απόφαση της εσχάτης των ποινών, όπως προαναφέραμε.
Να σημειώσουμε ότι ο κατηγορούμενος δολοφόνος δεν δέχτηκε να απολογηθεί ώστε να μην επιβαρύνει την ούτως ή άλλως επιβαρυμένη θέση του, καθώς και ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να τον υπερασπιστεί .!

Ακυρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής…

ΣΤΗΝ ακύρωση της συνεδρίασης  της προσεχούς Παρασκευής προχώρησε η παιδική χαρά, της Κοινότητας, για λόγους που μόνον αυτοί κι’ εμείς, γνωρίζουν και γνωρίζουμε….
Μάθετέ το λοιπόν κι’ εσείς ώστε να υπάρχουν και κάποιοι που σέβονται τον ομογενή που αγαπάει τον πολύπαθο Οργανισμό..! Είδαν, που λέτε, στην Γραμματεία της Κοινότητας ότι πολλοί, προσκείμενοι σ’ αυτή, σύμβουλοι, απάντησαν αρνητικά σε μια τέτοια συμμετοχή καθ’ ότι Παρασκευή βράδυ τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα για οικογενειάρχες με αρχές, αποφάσισαν να την ακυρώσουν, μεταθέτοντάς την σε άλλη ημερομηνία που θα αποφασιστεί εν καιρώ και αφού πρώτα συμφωνήσει η πλειοψηφία των προσκείμενων στον πρόεδρο και τον γραμματέα, συμβούλων.
Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα ότι θέλουν να φέρουν το νέο Καταστατικό ως πακέτο και να το «περάσουν» …νύχτα..!! Κούνια που τους κούναγε ! Λογαριάζουν χωρίς τον …ξενοδόχο. Δεν ξέρουν ότι ο Κακαγιάννης και η Σκουτάκη, μόνον όταν θέλουν μπορείς να τους κοροϊδέψεις….. Θα δούμε !!!

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 2.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του συμπληρωματικού Καταστατικού (μας) για την Κοινότητα. Περιμένουμε τις απόψεις σας
ΕΙΔΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ) ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Α) Για τους παραπάνω σκοπούς, καθώς και τους παρεπόμενους και βοηθητικούς (…όποιας αναπηρίας) να ασκεί οποιεσδήποτε από τις εξουσίες προβλέπονται από το νόμο για ανώνυμες (μόνον....) εταιρίες ή με οποιοδήποτε άλλο καταστατικό ή νόμους που από καιρού εις καιρόν (ακόμα και τον …κακό τους) ισχύουν, εκτός εάν η εν λόγω εξουσία είναι αντίθετη προς το καταστατικό (όπως ας πούμε ο προεδρεύον κ. Κακαγιάννης;) ή το εθιμικό δίκαιο που αφορά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, και ιδίως χωρίς να περιορίζεται η γενικότητα (ενώ για την …ειδικότητα, βλέπουμε) των προαναφερθέντων: (!!!!!)
1. Να συσσωρεύει κατά περιόδους χρηματικά κεφάλια ή κεφάλαια της εταιρίας και από το εισόδημα αυτό που υπόκειται σε οποιοδήποτε καταστατικό ή νόμους που από καιροί σε καιρό (έστω και τον …κακό τους) ισχύει….
2. να επενδύει και να επανεπενδύει τα κεφάλαια της εταιρίας (δηλ. της Κοινότητας, τα οποία έχουν συσσωρευτεί κατά την 10ετία Μενεγάκη) κατά τον τρόπο που καθορίζεται από τους συμβούλους, (ακόμα και στο καζίνο;) και όταν κάνει τέτοιες επενδύσεις, οι διευθυντές δεν πρέπει να περιορίζονται σε επενδύσεις που επιτρέπονται από το νόμο για Τραστείς, εφόσον οι εν λόγω επενδύσεις είναι λογικές, συνεπείς και αρμόζουσες στις περιστάσεις και δεν συνιστούν, άμεσα ή έμμεσα, διαπλεκόμενα συμφέροντα. (Έτσι, ξεκάθαρα πράγματα….)
3. Να ζητά και να εισπράττει δωρεές, κληροδοτήματα, κληρονομιές και επιχορηγήσεις, και να συνάπτει συμβάσεις, συμφωνίες, και εργολαβίες που σχετίζονται με τα παραπάνω.
(αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι μια δωρεά ή κληρονομιά για να εισπραχτεί θέλει και τον εργολάβο της….)
4. Να αποκτά με αγορά, συμβόλαιο, δωρεά, κληρονομιά, παροχή, χορηγία, κληροδότημα ή με άλλο τρόπο οποιαδήποτε προσωπική ιδιοκτησία και να συνάπτει και να εκτελεί τυχόν συμφωνίες, συμβόλαια ή εργολαβίες σχετικές με τα ανωτέρω, και να πουλά, διαθέτει και να μετατρέπει το ίδιο ή οποιοδήποτε μέρος αυτής μπορεί να θεωρηθεί σκόπιμο. (το παραπάνω άρθρο το γράψαμε επί τούτου κατανοητό, ώστε να μη  χρειάζονται διευκρινήσεις.….)
5. Να αποκτά με αγορά, χρηματοδοτική μίσθωση, άλλη επινόηση, δωρεά, ή με άλλο τρόπο, ακίνητη περιουσία (άμα τύχει και κινητή….) και να διατηρεί την εν λόγω ακίνητη περιουσία ή έννομο συμφέρον που είναι αναγκαία για την πραγματική χρήση και εγκατάσταση της εταιρίας ή για την άσκηση των φιλανθρωπικών δεσμεύσεων, καιόταν πλέον δεν είναι απαραίτητο, να πωλεί, να διαθέτει και να μετατρέπει αυτό ή οποιοδήποτε μέρος αυτού… (ούτε εδώ νομίζουμε ότι χρειάζονται διευκρινήσεις….)
6. Να απασχολεί και να πληρώνει κατάλληλους βοηθούς, υπαλλήλους, εκπροσώπους, ιερείς, καθηγητές θρησκευτικών και εργαζομένους και να αναλαμβάνει την προμήθεια, εξοπλισμό και διατήρηση γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων, και να αναλαμβάνει τέτοιες λογικές δαπάνες, εφόσον είναι αναγκαίο, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν καταβάλλει καμιά αμοιβή σε διευθυντή με οποιαδήποτε ιδιότητα. (στην παραπάνω περίπτωσή μας οι εργαζόμενοι θα εργάζονται ενώ οι άλλοι απλώς θα αμείβονται. Επίτηδες βάλαμε άμισθο διευθυντή, μη τυχόν και μας προκύψει κανένας άλλος Μάνιος. Ο Σελιώτης είναι αρκετός….)
7. Να εκτυπώνει, να δημοσιοποιεί, να πωλεί και να διανέμει έντυπο υλικό.
8. Να συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς, είτε είναι ανώνυμες επιχειρήσεις είτε όχι, οι οποίοι έχουν παρόμοιους σκοπούς εν συνόλω ή μερικώς με αυτούς του Οργανισμού.

Β) Ο οργανισμός θα λειτουργεί χωρίς αξίωση κέρδους για τα μέλη του και οποιαδήποτε κέρδη ή άλλα οφέλη στον οργανισμό θα χρησιμοποιούνται για την προώθηση των σκοπών του.
Γ) Ο Οργανισμός θα υπόκειται στο νόμο περί φορολογίας φιλανθρωπικών οργανισμών και στην νομοθεσία περί φιλανθρωπικών δωρεών…( όποια άλλη δωρεά θα απαγορεύεται.)
Δ) Οι σύμβουλοι θα υπηρετούν χωρίς αξίωση αμοιβής και κανείς δες θα έχει οποιοδήποτε όφελος από τη θέση του/της με την προϋπόθεση πως θα μπορούν να αποζημιωθούν τα λογικά έξοδα που έχουν κάνει κατά την εξάσκηση (ή …ξέσκηση) των καθηκόντων τους.
Ε) Η δανειοληπτική ικανότητα του Οργανισμού σύμφωνα με οποιοδήποτε καταστατικό κανονισμό που έχει ψηφιστεί και επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το άρθρο 59 του νόμου περί ανωνύμων εταιριών περιορίζεται στο δανεισμό των χρημάτων για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, με την προϋπόθεση ότι η δανειοληπτική δυνατότητα του οργανισμού δε θα είναι περιορισμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να δανείζεται με αντάλλαγμα την εγγύηση των ακίνητων ή προσωπικών περιουσιακών στοιχείων.
ΣΤ) Μετά τη διάλυση του οργανισμού και την πληρωμή όλων των χρεών και χρηματικών εκκρεμοτήτων, η εναπομείνουσα περιουσία θα διανέμεται ή θα εγκαταλείπεται (εμείς προτιμούμε την εγκατάλειψη!) σε …κυνωφελείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς οι οποίοι έχουν αντικείμενο εφαρμογής στον Καναδά. Τέλος
Ζ) Εάν είναι φανερό πως κατά την κρίση του υπουργού, κατόπιν αναφοράς του Δημοσίου Εφόρου, ο οργανισμός έχει αποτύχει στην πλήρωση των όρων του νόμου για φιλανθρωπικά ιδρύματα ή του νόμου για τις φιλανθρωπικές δωρεές, τότε ο υπουργός θα μπορεί να διατάξει έρευνα με σκοπό να αποφασιστεί αν υπάρχει επαρκής λόγος ώστε ο Ανώτατος Κυβερνήτης να διατάξει σύμφωνα νε την υποπαράγραφο 817 του νόμου για τους οργανισμούς, ακύρωση της άδειας λειτουργίας του οργανισμού και την διάλυσή του. (Μόνο, όμως,  αν είναι φανερό κι’ όχι κρυφό….)
ΕΔΩ σταματάμε με την συγγραφή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ και αύριο αρχίζουμε τη συγγραφή των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. ΣΑΣ προτρέπουμε να φυλάξτε το …πόνημα τούτο διότι είμαστε σίγουροι ότι θα μας αντιγράψουν…..

Monday, December 5, 2011

Μια πρώταση Καταστατικού.....

ΕΠΕΙΔΗ δεν τα κατάφεραν να συμφωνήσουν και να εγκρίνουν το νέο σχέδιο του Καταστατικού της Κοινότητας, οι κοινοτικοί μας σύμβουλοι, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα δικό μας Καταστατικό να τους το προτείνουμε και αν τους αρέσει ας το ψηφίσουν και ας το φέρουν στην Γενική Συνέλευση για τελική και …αμετανόητη έγκριση, από τα μέλη..!!!  Το κείμενο θα είναι στην ελληνική γλώσσα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιος να το καταλάβει και να αναλάβει την μετάφρασή του…
ΕΠΕΙΔΗ, δε, πολλές από τις σκέψεις μας είναι ίδιες με κάποιες υπάρχουσες στον προηγούμενο καταστατικό χάρτη του 1992, θα αρκεστούμε σε κάποιες συμπληρωματικές  παραγράφους-άρθρα για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Α) Να ενισχύει και να ενθαρρύνει την Ελληνική Γλώσσα και να την υποστηρίζει μέσω της σωστής διδασκαλίας.
(σ.σ. Η ελληνική γλώσσα ως γνωστόν θέλει την ενθάρρυνσή της!)
Β) Να ενισχύει και να ενθαρρύνει τις πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Ορθόδοξης Πίστης, και της Ελληνικής Ιστορίας ή οποιουδήποτε αυτών σε συνδυασμό.
(σ.σ. Όμως ενθάρρυνση θέλουν και οι πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται-άμεσα- με την προώθηση της Γλώσσας, της Θρησκείας και της Ιστορίας. Με την φράση «ή οποιουδήποτε αυτών σε συνδυασμό», εννοούμε κάτι σαν το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, να καταλάβετε.)
Γ) Να λαμβάνει και διατηρεί χρηματικά ποσά και να τα χρησιμοποιεί στο σύνολο ή εν μέρει και το εισόδημα από αυτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:
1. παροχή υποτροφιών, χορηγιών εξειδίκευσης, βραβείων και οικονομικής βοήθειας σε φοιτητές.
2. την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας σε εκπαιδευτικά ιδρλυματα του Καναδά που έχουν καταχωρηθεί, επίσης ως φιλανθρωπικές οργανώσεις σύμφωνα με το νόμο περί φορολογίας εισοδήματος. Και
3. την ίδρυση σχολείων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και των σημαντικών πτυχών του ελληνικού πολιτισμού προς όφελος των πολιτών.
(σ.σ. Τα παραπάνω Γ) 1, 2, 3, νομίζουμε ότι είναι αρκούντως κατατοπιστικά ώστε να μη χρειάζονται κάποια διευκρίνηση. Εντάξει;)
Δ) Να ιδρύει, να συντηρεί και να λειτουργεί ένα ή περισσότερα κοινοτικά κέντρα στην πόλη του Τορόντο, παρέχοντας σεμινάρια, προγράμματα, αθλητισμό, θέατρο, τέχνη, μουσική, χειροτεχνεία, χόμπι και ψυχαγωγία προς όφελος των πολιτών. (σ.σ. Ο χορός συμπεριλαμβάνεται μέσα στον αθλητισμό, αλλά επειδή χαλάνε τα πλακάκια θα γίνει προσπάθεια αποφυγής του..)
Ε) Να φέρει σε επαφή τους πιστούς της Ελληνορθόδοξης Πίστης για την καλύτερη παρακολούθηση, διατήρηση και διαιώνιση της αληθινής και αυθεντικής μορφής της Ελληνορθόδοξης Πίστης και παράδοσης, σύμφωνα με τα δόγματα, κανόνες, τελετές, τις διοικητικές ρυθμίσεις, τις συνήθειες και τα έθιμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας  όπως έχουν διατυπωθεί σύμφωνα με την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση από τις επτά Οικουμενικές Συνόδους της Μίας και Αδιαιρέτου Εκκλησίας του Χριστού και των Συνόδων της, και έχουν εγκριθεί σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.
(σ.σ. Εδώ βάζουμε δυο φορές το όνομα της Κωνσταντινούπολης  καθώς και τη χώρα, ώστε αν τυχόν ποτέ, παρουσιαστεί ένα άλλο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε μια άλλη Κωνσταντινούπολη,   να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος άλλος Μενεγάκης ή Γκέκας ή Νίκωνας δεν θα μας μεταφέρει εκεί…. Υποθέτουμε ότι το υπόλοιπο σκεπτικό της παραγράφου είναι αρκούντως  κατ-ανόητο)
ΣΤ) Να εξασφαλίζει και να παρέχει υπηρεσίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα στους φτωχούς και άπορους. ΚΑΙ
Ζ) Να παρέχει δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν καταχωρηθεί, επίσης ως φιλανθρωπικές οργανώσεις σύμφωνα με το νόμο περί φόρου εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι κανένας από τους σκοπούς του Οργανισμού δεν θα μπορεί να ασκηθεί σε αντίθεση με το καταστατικό ή το εθιμικό δίκαιο που διέπει φιλανθρωπικές πράξεις.
(σ.σ. Το …κόλπο στα παραπάνω γραφόμενα είναι να πείσουμε πρώτα τις άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις να μας βοηθήσουν, πρώτα,  να ξεχρεώσουμε τα 12.000.000 $ του χρέους μας και μετά εμείς θα τους βοηθάμε με το παραπάνω…)
ΕΔΩ σταματούμε για σήμερα την συγγραφή του Καταστατικού μας, ώστε να κάνετε τις ό, ποιες παρατηρήσεις –διορθώσεις και μετά να επανέλθουμε με το άλλο άρθρο μας το οποίο θα περιέχει Ειδικές και Γενικές προβλέψεις.
ΑΝ κάποιος συνάδελφος έχει έτοιμο στον υπολογιστή του το νέο Καταστατικό, ας μας το στείλει ή ας το δημοσιεύσει, ούτως ωστε να μας απαλλάξει από τον κόπο της …συγγραφής του..!!