Search This Blog

Friday, November 4, 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ



Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Γιορτάζοντας  τα 20 χρόνια της ίδρυσής του
ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΕΙ
Μεγάλο χορό μετά φαγητού
ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 7:00 Μ.Μ.
Στο Parkview Manor-55 Barber Greene Rd. στο Toronto
ΕΙΣΟΔΟΣ $ 85.00

Thursday, November 3, 2016

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο

Αγγελία

H Ελληνική Κοινότητα Τορόντο επιθυμεί να εντάξει άμεσα στο δυναμικό της άτομο για το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (Κωδικός Θέσης: CSR2016-2) για πενθήμερη, πλήρη απασχόληση.
Απαραίτητα Προσόντα:
- Απόφοιτος/η λυκείου με ελάχιστη εργασιακή εμπειρία 2-3 χρόνια σε περιβάλλον γραφείου
- Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας
- Καλή γνώση χειρισμού εφαρμογών ΜS office (Excel, Word,

Για να μη ξεχνάμε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…



Για να μην ξεχνάμε ποιοί μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού… ενώ η …δικαιοσύνη παραείναι τυφλή, εκτός από την περίπτωση που μετράει …αναδρομικά.!!!

Δυστυχώς, τα στοιχεία είναι κόλαφος για τον Καραμανλή και την παρέα του οι οποίοι
 έχουν το ακαταδίωκτο και την πλήρη κάλυψη των παρανομιών τους…


1.Πρωτογενείς δαπάνες:
Από 30 δις ευρώ το 2003, Ο Καραμανλής «κατάφερε» να τις φτάσει στα 59 δις ευρώ το 2009 (αύξηση 96,66 %)
2.Δημόσιο χρέος: Από 178 δις ευρώ το 2003, «κατάφερε» να το αυξήσει κατά 68,5% και να το

Επίσκεψη, γνωριμία και γεύμα στο νέο εστιατόριο-ταβέρνα «Ανέστης».



Επίσκεψη του γενικού πρόξενου, του προέδρου της Κοινότητας και του προέδρου του Ολυμπιακού, στο νέο εστιατόριο-ταβέρνα "Anestis" το οποίο άνοιξε τις πόρτες του την π. Δευτέρα, στο 526 Danforth Ave..
Οι κ. κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Αντώνης Αρτεμάκης και Ανδρέας Παπαδάκος, μετά τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους για καλές δουλειές, απόλαυσαν ένα μεσημβρινό γεύμα, ήπιαν ένα ποτηράκι κόκκινο «Υπάρχω» και συζήτησαν για λίγο με το αφεντικό του καταστήματος Γιώργο Σκιούρη. Τη στιγμή αυτή τους «συνέλαβε» ο φακός  και τους παρουσιάζουμε μέσα από την παραπάνω φωτογραφία… Η συνάντηση αυτή, βέβαια, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία και ότι όλο και κάτι θα «μαγείρευαν» αλλά ήταν αδύνατο να τους αποσπάσουμε κάποιο μυστικό ή έστω μια μαγική λέξη. Πάντως «ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον ήλιο», που λέει κι’ ο …παγκόσμιος.!

Wednesday, November 2, 2016

Το νέο Εκτελεστικό του «Ελληνικού Σπιτιού»



Συνεδρίασε χθες το νεοεκλεγέν Δ. Συμβούλιο του «Ελληνικού Σπιτιού» και αποφάσισε την κατανομή των θέσεων του Εκτελεστικού στους παρακάτω εκλεγμένους συμβούλους, για τα επώμενα 3 χρόνια, ως εξής:
 Executive John C. Fanaras-  President and Chair, Alexander Alexakis- 1st Vice PresidentJames Karas- 2nd Vice President, Peter Xenias- Treasurer, Tom Noitsis- Secretary
 Directors Costa Babalis, Basil Carayannis, Greg Kanargelidis, Nicolas Kourous
Mike Neroulas, Nick Tryphonopoulos, Tom Tsiokos, Vivian Xenias.
Εδώ να σημειώσουμε ότι οι κ.κ. Μ. Νερουλάς και Τ. Τσιόκος, προτάθηκαν από τον πρόεδρο και έγιναν δεκτοί από το Δ. Συμβούλιο, ώστε να συμμετέχουν στη διοίκηση του οργανισμού καλύπτοντας ειδικές ανάγκες του.

Ex-Officio
Irene Dotsikas- Ladies Auxiliary, Andonis Artemakis- Greek Community of Toronto



ΤΑ Νούμερα και τα "νούμερα"...



Ποσό «νούμερο» πρέπει να είναι κάποιος ώστε να μη βλέπει ότι την Ελλάδα χρεοκόπησε ο Καραμανλής;
 Με αφορμή τα πυρά που δέχεται ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το υποτιθέμενο «μαγείρεμα» των στοιχείων του ελλείμματος, ο Σήφης Πολυμίλης κατακεραυνώνει με κείμενο του στο Βήμα όλους όσους πιστεύουν πως για την κατάσταση στην Ελλάδα φταίνε τα λάθος στοιχεία και όχι η πολιτική του Κώστα Καραμανλή.
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:
Είναι δυνατόν επτά χρόνια βουλιαγμένοι στην κρίση να μη συνειδητοποιούμε το πώς βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση; Είναι δυνατόν σήμερα ο σιωπηλός Βούδας που με την πολιτική του βύθισε τη χώρα να θεωρείται… εθνικό κεφάλαιο; Κι όμως στη χώρα της συνωμοσίας, της αρπαχτής και της

Πλησιάζει η ώρα για το συνέδριο του «Εθνικού»…(24-28 Νοεμβρίου)

 Συνεχίζονται εντατικά οι προετοιμασίες του Επαρχιακού Κογκρέσου για τη διοργάνωση του «συνεδρίου» του «Εθνικού» στο Τορόντο, στις 24 του Νοέμβρη στο «Πολιτιστικό Κέντρο» της Παμμακεδονικής… Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει επίσημα συμμετοχή η Αδελφότητα Ποντίων, ο Σύλλογος Θεσσαλονικαίων, η κ. Κόντου και μερικές ακόμα δεκάδες σύλλογοι από όλο

Monday, October 31, 2016

«Η αληθινή αγάπη θυσιάζεται αλλά ποτέ δεν εκβιάζει»…(Σωτήριος)



«Η αληθινή αγάπη θυσιάζεται αλλά ποτέ δεν εκβιάζει»,  λέει ο Σωτήριος με το τελευταίο του ρητό.! Μήπως όμως μπορεί να μας το κάνει λίγο λιανά ώστε να έχουμε να του δίνουμε ρέστα; Διότι πώς είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος μητροπολίτης να μιλάει για αγάπη όταν ουδεμία σχέση έχει μαζί της; Πού τη βρήκες την αγάπη εσύ κ. Σωτήριε; Τι άλλο αγάπησες εσύ μωρέ, εκτός από τα χρήματα; Προχθές, γιορτή του Αγ. Δημητρίου, εκατοντάδες πιστοί στον Ναό του Αγίου όπου συμμετείχες στη λειτουργία και όχι μόνο ΔΕΝ πήγες στην πίσω αίθουσα για την καθιερωμένη, μετά τη λειτουργία,

Υπεγράφη, τελικά, η συμφωνία ελ. εμπορίου Ε.Ε.-Καναδά


Η Ε.Ε. και ο Καναδάς υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών (CETA), η οποία είχε καθυστερήσει λόγω εσωτερικών διαφωνιών στο Βέλγιο, κάτι που καθιστά αβέβαιο το επόμενο στάδιο: την υποχρεωτική επικύρωσή της από καθένα από τα κοινοβούλια των χωρών της Ένωσης...
«Τι υπομονή!» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό κατά την άφιξή του στην έδρα του Συμβουλίου της Ε.Ε..
«Τα δύσκολα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά τα καταφέραμε», του απάντησε ο Τριντό. «Παίξατε

Από την Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Λεοφ. Ντάνφορθ.




Μια ακόμα πετυχημένη  Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου 1940, διοργανωμένη από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και το ΒΙΑ της Ντάνφορθ. Παρ’ όλο που ο καιρός ΔΕΝ ήταν ο ιδανικότερος, επέτρεψε στους μαθητές των σχολείων και τα Δ. Συμβούλια των οργανισμών και Συλλόγων να παρελάσουν με άνεση τιμώντας τη μνήμη των προγόνων μας οι οποίοι αγωνίστηκαν και πολλοί θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας Ελλάδας.
Ευχαριστημένοι ήταν και οι πρόεδροι κ.κ. Αν. Αρτεμάκης και Ντίνος Βοϊδονικόλας αφού ο καιρός τους επέτρεψε να πετύχει η διοργάνωση αυτή.
Μετά την παρέλαση επίσημοι και λαός κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Μ.

Sunday, October 30, 2016

Σύλλογος Αργιθεατών «ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ» ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ




Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ο άψογα οργανωμένος ετήσιος Χορός του Συλλόγου Αργιθεατών «Τα Άγραφα», παρουσία πολλών αγραφιωτών και φίλων τους. Το χορευτικό συγκρότημα «ΤΩΝ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΤΡΙΛΙΟΤΩΝ» υπό τον Μενέλαο Παπαδημητρίου, το οποίο ήρθε από την Ελλάδα, προσκεκλημένο του Δ. Συμβουλίου του συλλόγου και το οποίο  «έκλεψε» κυριολεκτικά την παράσταση με τους διαλεγμένους χορούς που παρουσίασε με το ξεκίνημα της εκδήλωσης. Παρών ο