Search This Blog

Friday, December 20, 2013

Ήταν μια πράξη ελέγχου...
Εγώ πιστεύω ότι ο ....κ  Λιάπης έκανε αυτή την κίνηση για να δοκιμάσει αν οι Αρχές εργάζονται σωστά όπως επί των ημερών του .! Διότι ΔΕΝ γίνεται με 20 ακίνητα περιουσία να καταδέχτηκε να "κλέψει" το δημόσιο τέτοιες πενταροδεκάρες... Έτσι δεν είναι;
Ν. Σ. Παπ.

Thursday, December 19, 2013


Την αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Πατάνε τα κορδόνια τους ή κάνουν ότι τους περνά από το χέρι τους για να μη κυβερνήσουν..

 Βασίλης Αξελής

WWW.GREEKWORLDLIVE.COM

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των σχολείων 
της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο
Μια ακόμα παραγωγή της 
SPARTAN PRODUCTIONS 
και του κ. Τάκη Γαλιάτσου

Wednesday, December 18, 2013

Συνέλαβαν τον Λιάπη...

Ακούσατε κάπου ή είδατε γραμμένο το όνομα του Λιάπη τον τελευταίο χρόνο; ΟΧΙ. Γιατί λοιπόν να μη σκαρφιστεί κάτι ώστε να ασχοληθούν μαζί του τα ΜΜΕ; Το ότι ήταν ...βλακεία, τι να κάνουμε; Με τον παρά μου και την κυρά μου... Τι ...σοφότερο θα  μπορούσε να σκεφτεί ο απόγονος του "εθνάρχη"; 
Αυστραλία: 
Σημαντικό εργαλείο που ενώνει τον Ελληνισμό, το διαδίκτυο- Εκδήλωση για το μέλλον της ομογένειας



του ανταποκριτή Σ. Χατζημανώλη

Το διαδίκτυο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη της ομογένειας, στην ταυτότητά της και στις σχέσεις της με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση Σωκρατικών Διαλόγων για το μέλλον της ομογένειας που οργάνωσε το Κέντρο Διαλόγου του Πανεπιστημίου La Τrobe της Μελβούρνης.

Η καθηγήτρια Ιστορικών και Φιλοσοφικών Μελετών του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Τζόι Δαμούση ήταν συγκεκριμένη:

«Οι συζητήσεις για την ταυτότητα της δεύτερης και τρίτης γενιάς των Ελληνοαυστραλών δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να αναγνωρίζουμε και το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέουν πλέον τους ομογενείς με τον χώρο της καταγωγής αλλά και παγκοσμίως και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύπτουμε και το ιστορικό και πολιτιστικό μας παρελθόν».

«Το ίντερνετ είναι ένα εργαλείο που ενώνει τον ελληνισμό και με απεριόριστες δυνατότητες» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Τας Σγαρδέλης.

Η ιδέα των Σωκρατικών Διαλόγων ήταν του υποδιευθυντή του Κέντρου Διαλόγου του Πανεπιστημίου La Τrobe, δρ Μιχάλη Μιχαήλ, για μία νέα διαδικασία αντικειμενικής, θεώρησης του παρελθόντος του Ελληνισμού της Αυστραλίας, την αξιολόγηση του παρόντος και τον σχεδιασμό μίας κοινής στρατηγικής για την κατάκτηση του μέλλοντος.

Ο διάλογος κάλυψε τις θεματικές ενότητες:
- παρελθόν, παρόν και μέλλον του Ελληνισμού της Αυστραλίας
- ελληνική ταυτότητα στην Αυστραλία, παράγοντες που επηρέασαν τη διαμόρφωσή της και παράγοντες που προκαλούν τη μετάλλαξή της
- παροικία, προσδιορισμός της παροικίας σε σχέση με τους αυξανόμενους μικτούς γάμους, την ελάχιστη μετανάστευση από την Ελλάδα και την πολιτισμική αποστασιοποίηση των νέων γενεών Ελληνοαυστραλών
- θρησκεία και ελληνική ταυτότητα, είναι η θρησκεία αδιαίρετο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας;
- ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα αδιαίρετο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας;
- ποιο στοιχείο θα προσδιορίζει μελλοντικά την ελληνική ταυτότητα, η γλώσσα ή η θρησκεία;
- παροικία και Εκκλησία, σε ποιο βαθμό ανταποκρίνεται η Εκκλησία στις ανάγκες των νέων γενεών και ποιες αλλαγές είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη μόνιμης σχέσης αλληλοσεβασμού
- δομές της ελληνικής παροικίας, οι Κοινότητες, οι Ενορίες, οι Εθνικοτοπικοί και άλλοι οργανισμοί της ομογένειας αντανακλούν τις αλλαγές που συντελούνται στον παροικιακό χώρο;
- έχουν οι φορείς αυτοί τους οικονομικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό για τη μετάβαση από το σήμερα στο αύριο
- παροικιακοί οργανισμοί, υπάρχει ή όχι ανάγκη εξορθολογισμού με στόχο την αξιοποίηση νεκρών περιουσιακών στοιχείων και αδρανούς ανθρώπινου δυναμικού;
- παροικιακή ιστορία, ρόλος της ομογένειας στην οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη της Αυστραλίας και βαθμός αναγνώρισης του ρόλου αυτού από την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία
- το χώρο εργασίας και στον κοινωνικό χώρο
σχέση γεωγραφικού χώρου καταγωγής των Ελλήνων μεταναστών και των προσδοκιών τους από την Αυστραλία
- σχέση των Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας με τη γενέτειρα, παλιννόστηση.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

Tuesday, December 17, 2013


Για λέγε, για λέγε...


Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει αυτή η κωμωδία με τα πόθεν έσχες των πολιτικών, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Γιατί σε συνθήκες όπως αυτές που ζούμε, πάει πολύ να μας βάζουν να... κλαίμε κι από πάνω για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται. Ας πούμε, διαβάζοντας ότι η Θεοδώρα (Τζάκρη) έχει καταθέσεις σε μετρητά... 1 ευρώ ή ότι ο πρόεδρος Αλέξης 100 ευρώ και ένα σωρό άλλοι ότι έχουν μερικές εκατοντάδες ευρώ καταθέσεις, έχω την εσωτερική παρόρμηση να τον δημιουργήσω τον ΟΑΠ (Ομιλος Αναξιοπαθούντων Πολιτικών) και να ξεκινήσω άμεσα εκστρατεία για την οικονομική τους στήριξη. Θα το οργανώσω σε στυλ τηλεμαραθώνιου με καλεσμένους στο στούντιο, οι οποίοι θα είναι καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, τηλεοπτικοί αστέρες κ.λπ. Θα μας μιλούν για τη συναρπαστική ζωή τους και ταυτόχρονα το τηλεφωνικό κέντρο θα δέχεται ποσά για τους αναξιοπαθούντες: η κυρία Μάρθα από τα Πατήσια 20 ευρώ, ο κύριος Δημοσθένης από το Πέραμα 35 ευρώ, ο κύριος Κοσμάς από την Πάτρα 60 ευρώ, η κυρία Ματούλα από την Κύμη Ευβοίας 15 ευρώ, και πάει λέγοντας!
Και εννοείται ότι θα τον καθιερώσω τον θεσμό «τηλεμαραθώνιος υπέρ των σκοπών του ΟΑΠ» σε ετήσια βάση, γιατί είναι και πολλοί πανάθεμά τους, που έχουν την ανάγκη όλων μας...
Γελούν ίσως ορισμένοι, αλλά θα σημειώσω, κακώς. Για κλάματα είναι η όλη ιστορία. Και επειδή κι εγώ κάνω δήλωση πόθεν έσχες (όπως άλλωστε υποχρεούνται όλοι οι δημοσιογράφοι), θυμώνω διαβάζοντας τις δηλώσεις μερικών μερικών. Μεγάλε, ποιον κοροϊδεύεις όταν με χειρόγραφο τρόπο, και γράμματα που θυμίζουν... ιατρική συνταγή, προσπαθείς να θολώσεις τα νερά; Ή όταν μου λες, έχω σπίτι στο εξωτερικό, αλλά το πού βρίσκεται δεν σε αφορά. Οπως δεν σε αφορά και το πώς το απέκτησα.

Επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα, θα αναφερθώ στην περίπτωση του υφυπουργού Νότη (Notis για τους φίλους) Μηταράκη. Ο εν λόγω υφυπουργός απέκτησε το 2010 διαμέρισμα 139 τ.μ. στο Λονδίνο, αξίας 1,3 εκατ. ευρώ. Γράφει λοιπόν στη δήλωσή του ότι το διαμέρισμα βρίσκεται στο Λονδίνο, στον Νομό... Λονδίνου, στην τοποθεσία... Λονδίνο! Και στο ερώτημα πώς το απέκτησε, βάζει έναν αριθμό 7. Τι είναι αυτό το 7 (το έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον και άλλοι); Είναι μια υποπερίπτωση για τον τρόπο κτήσης του περιουσιακού στοιχείου. Ο σχετικός κατάλογος αναφέρει:
1. Εισόδημα έτους
2. Πώληση περιουσιακού στοιχείου
3. Εισόδημα προηγούμενων ετών
4. Δωρεά
5. Δανεισμός
6. Γονική παροχή
7. Συνδυασμός περισσοτέρων
8. Αλλες περιπτώσεις
Ο Μηταράκης, ο Notis που λέμε, δεν μπαίνει καν στον κόπο να εξηγήσει τι είναι αυτός «ο συνδυασμός περισσοτέρων». Του έπεσε το λαχείο; Κέρδισε στο τζόκερ; Βρήκε τον μήνα που θρέφει τους εννιά; Πήρε προίκα; Παρακάλεσε το «τζίνι» το οποίο πετάχτηκε μπροστά του στο Χάιντ Παρκ μια συννεφιασμένη ημέρα που έκανε τζόγκινγκ, να του χαρίσει διαμέρισμα στο Λονδίνο; Αγνωστο. Ολα περιγράφονται με τον σημαντικό - από υπάρξεως του ανθρωπίνου γένους - αριθμό 7.

Υποθέτω ότι θα έχει τις σχετικές απαντήσεις - για τους ψηφοφόρους του κυρίως, όχι για μένα. Και ότι παράλληλα θα εγκαταλείψει και αυτή τη φυσική σεμνότητα που τον διακρίνει και θα μας ενημερώσει πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το... φτηνό, μικρό, λιτό, διαμερισματάκι στο Λονδίνο. Είναι, ας πούμε, στο υποβαθμισμένο Βόρειο Λονδίνο όπου κατοικούν μετανάστες από κάθε γωνιά της Γης και ντρέπεται να μας το πει; Διότι δεν τολμώ να πιστέψω ότι βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο Τσέλσι ή στις συνοικίες των βρετανών ευγενών όπως το Μέιφερ, το Μπεϊσγουότερ ή το Κένσιγκτον...
(Επίσης, αν γίνει και πιο διευκρινιστικός για τη θέση του διαμερίσματος - και όχι «Νομός Λονδίνου, τοποθεσία Λονδίνο» και τέτοια ανόητα - θα μπορέσουν να εξαχθούν και ασφαλή συμπεράσματα για την αξία του διαμερίσματος, λέω εγώ τώρα...)

Θεία Δίκη; Στο μεταξύ, κλαίω που ο αποκαλούμενος και ως «ο καλύτερος πελάτης των χασαποταβερνών Χασιάς και Μεσογείων» πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έχασε λέει 160.000 ευρώ από το PSI. Αν και δεν πιστεύω στις σχετικές δεισιδαιμονίες, εκτιμώ ότι μια κάποια «θεία Δίκη» λειτούργησε στην περίπτωσή του, δεδομένης της καταστροφής που επέφερε στη χώρα η λαίλαπα της 5ετούς και πλέον διακυβέρνησής του.

Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ


Στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου...

Χαοτικός γαρ, οι σκέψεις τρέχουν, έρχονται, φεύγουν, μα δε χάνονται. Είναι όλες σε τούτο το όραμα που με δένει με την Ελλάδα.

Ήρθε το 2004, η ώρα μου να προσπαθήσω να χτίσω αυτό που ΄χω κατά νου, η δική μου ώρα.
ο κόσμος μαζί μου, δίπλα μου, πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι, αυτό δεν αλλάζει...

έψαξα, βρήκα τους ανθρώπους, όχι τους φίλους ή τους γνωστούς, τους καλύτερους, αυτούς που μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά, να υλοποιήσουν το όραμα.

Χωρισμένος στα δύο είμαι, μισός δικαιοσύνη, μισός δημοκρατία, αυτός είμαι, έτσι πλασμένο και τ' όραμα.
στην κοινωνική δικαιοσύνη ήμασταν ένα βήμα πίσω από τους υπόλοιπους, τους ''προηγμένους'', έπρεπε να αλλάξει.

όπλα μας η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η ανοιχτότητα. Άρχισα να μπολιάζω, από το 2005 ακόμη, μέτωπό μου ο μετα-οθωμανισμός, το παζάρεμα, ο πελατειασμός.

στη δημοκρατία διεκδίκησα την περισσότερη συμμετοχή. Με κόλλησε ο παππούς μου, μού ΄γινε ανάσα ο εκδημοκρατισμός, εισπνοή, εκπνοή.

εκλογή προέδρου από τη βάση, πρόσβαση των πολιτών σε κάθε απόφαση, έλεγχος, διαβούλευση, συμμετοχή στο κάθε ό,τι και τι

και δημοψηφίσματα, διάολε. ναι, δημοψηφίσματα, να μη φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα.

βρήκα τους ανθρώπους, γέμισα το γραφείο μου νέα παιδιά, το πλάνο ήταν έτοιμο, η Ελλάδα στην αφετηρία της αλλαγής, πάμε για την επανάσταση του αυτονόητου.

μα δεν υπολόγιζα τη χρεοκοπία, μού παραδόθηκε η Ελλάδα σχεδόν νεκρή. Έπρεπε να διαπραγματευτώ, το έκανα, δε διαπραγματεύτηκα όμως τ' όραμά μου.

θα δώσω τη μάχη, είπα μέσα μου, ξεκίνησα. ΑΣΕΠ παντού, δίχως μόρια και συνεντεύξεις, δι@ύγεια, opengov, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, απογραφή, ενιαίο μισθολόγιο.

και δημοκρατία περισσότερη ακόμη, να σπάμε δεσμά, να απελευθερώνουμε απόψεις, να λειαίνουμε δόγματα, να μάθουμε να ρίχνουμε τοίχους

και μέτωπο με τα οργανωμένα συμφέροντα, τα βαλιτσάκια, τους τηλεκόλακες της διαπλοκής, τους ελεγκτές της πληροφορίας.

Στο δρόμο τα έχασα όλα, φίλους, συνεργάτες, ανθρώπους που τους πήρα από το πουθενά και θέλησαν να με οδηγήσουν στο πουθενά.

δεν τους κρατώ κακία, δεν είμαι τέτοιος εγώ, κι ας ένιωθαν όλοι ότι μπορούν να γίνουν αρχηγοί, ας τους έδωσα και αυτό το δικαίωμα, να σκέφτονται όπως σκέφτονται.

δεν έκοψα κεφάλια, ακόμη και στα δύσκολα, υποβάθμισα, ναι, όταν χρειάστηκε, αυτά έχει η πολιτική, οι ισορροπίες, όμως δεν τσαλαπάτησα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ίσως να ΄γινα λίγο πιο σοφός, παρακολουθώντας μέρα τη μέρα πώς κάνει τον άνθρωπο πλαστελίνη η εξουσία, αυτό μόνο.

άφησα να με ρίξουν, πικραμένος, το έπετρεψα, ένιωσα προδωμένος, τελειωμένος, μόνος, έχοντας πάντα στου νου την πατρίδα, και ας μ' έλεγαν προδότη οι προδότες.

2 χρόνια μετά, βλέπω την Ελλάδα χωρίς όραμα να βολοδέρνει ανάμεσα στον εθνικισμό και το λαϊκισμό, γεμάτη τυχοδιώκτες, κοντούς ανεμικούς αρχηγίσκους.

αμφίθυμα τα βλέπω όλα, από τη μια έχω τη λύση, ξέρω καλά τη μάχη· και από την άλλη στους τοίχους της ψυχής μου ξεραμένη παραμένει η λάσπη.

και ο φόβος, ο φόβος όσων σκέφτονται μην επιστρέψω, αυτόν τον διακρίνω σε κάθε τους ματιά, είναι το σύστημα παντού βλέπεις.

άντε στο διάολο, λέω, δεν αξίζει, είναι γολγοθάς η ιστορία, λυγάνε τα γόνατα, πονάει η ψυχή, πονάει η ρημάδα.

ανοίγω το διαδίκτυο, σερφάρω· στο facebook δεκάδες γκρουπ με τ' όνομά μου, στο twitter μοναχικοί πιστοί φίλοι όσων μαζί πιστέψαμε

blogs, sites, άνθρωποι, γράφουν ασταμάτητα, ακόπαστα, για μένα, κι ας πέρασε καιρός, τούτοι δε σταμάτανε, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, είναι εκεί.

ένας άτακτος στρατός που ποτέ δεν έθρεψα παρά μόνο με όραμα, χτυπάει τα άρβυλα με ρυθμό και περιμένει, εμένα, με το έτσι θέλω, δε ρωτά.

ω ναι, είμαι και γω προδότης, συλλογιέμαι. έχτισα, έφτιαξα μια γενιά, και την παράτησα, εγώ, όχι αυτή. Τύψεις.

το κάλεσμα συνεχίζει, αμείωτα, έρχεται από παντού, όσο τα αδιέξοδα μεγαλώνουν δυναμώνει κι αυτό.

δε μπορώ να σας παρατήσω, δε μου το επιτρέπει η συνείδησή μου, δε μου το επιτρέπει η άποψή μου.

ξέρω, περιμένετε ένα νεύμα μου, μία λέξη μου, σε πρώτο πληθυντικό, ένα ''πάμε''.

ξέρω, θάναι δύσκολη η μάχη, δέκα φορές πιο δύσκολη ακόμη.Και μεις, όμως, δέκα φορές πιο έτοιμοι.

Άλλωστε, πώς να ζήσει ο στρατιώτης χωρίς τη μάχη;

δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μόνο μία λέξη... επιστροφή.

epikairo.gr/

Monday, December 16, 2013

Αυστραλία: 
Ομογενής νέος συγγραφέας χαρακτηρίζεται «μεγάλο ταλέντο»
του  Σ. Χατζημανώλη

Ως ένας από τους ανερχόμενους νέους συγγραφείς της Αυστραλίας «που θα αφήσει εποχή», χαρακτηρίζεται ο 24χρονος ομογενής Γουίλ Κωστάκης από το Σίδνεϊ.
Το 2005 ο Κωστάκης κέρδισε το βραβείο του Κορυφαίου Νέου Συγγραφέα της εφημερίδας Sydney Morning Herald για μια σειρά διηγημάτων του.
Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Loathing Lolα και πρόσφατα το δεύτερό του με τίτλο The First Third.
Στο βιβλίο αυτό καταπιάνεται με μια διαλυμένη ελληνική οικογένεια της Αυστραλίας και την προσπάθεια ενός αγοριού να την επανασυνδέσει. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε νέα άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών και καταπιάνεται με θέματα όπως αυτά της ταυτότητας, των πιέσεων που δέχονται οι νέοι καθώς μεγαλώνουν αλλά και της αθανασίας.

Οι κριτικοί κάνουν λόγο για «μεγάλο ταλέντο» που θα ξεπεράσει τα αυστραλιανά σύνορα.


Δε θα μείνει ούτε αγκάθι στο λαιμό του Καραμανλή
 
Διαβάζω σε ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας για τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή σε ψαροταβέρνα και επίλυση των όποιων διαφορών φαίνεται να δημιούργησε ο αυθορμητισμός Στουρνάρα που είπε αμάσητη την αλήθεια ότι ο Καραμανλής χρεοκόπησε τη χώρα· όχι αυτολεξεί, με νούμερα το παρέθεσε ο άνθρωπος. Το ρεπορτάζ καταλήγει στο μέλι-γάλα και την αδιαμφισβήτητη στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά με αντάλλαγμα, προφανώς, την ομερτά για τη χρεοκοπία. Και θα την τηρήσει τη συμφωνία ο Σαμαράς, εκείνη ντε που έκαναν με αντάλλαγμα την προεδρία, το 2009...

Δε μπορεί, θα μπήκε στον πειρασμό ο Αντώνης να τον ρωτήσει πώς κατάφερε εκείνο το 15,6% έλλειμμα να το κρύψει τεχνηέντως κάτω απ' το μαξιλάρι αλλά θα φοβήθηκε μη μείνει κανά αγκάθι στο λαιμό του καταλληλότερου.

Αχ [ανατολίτικο], εδώ σε θέλω καρδιά μου, νάμαι σερβιτόρος σε κείνη την ψαροταβέρνα, να πηγαινοέρχομαι και να σερβίρω φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με μεγάλη στάμπα μπρος-πίσω ->

epikairo.gr

Sunday, December 15, 2013

Η Ώρα έφτασε.!!!



Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου 

 Γράφει ο Ν Βράχος

 Τώρα ξέρουμε !Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, 
 στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας. Τον μοναδικό πολιτικό, που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
Τον ευγενή άνθρωπο που δεν ανταπέδωσε ούτε μία ύβρη στο ποτάμι της συκοφαντίας που δέχεται, τον αγωνιστή που πάλεψε και παλεύει για μια Ελλάδα καλλίτερη. Για μια Ελλάδα με μέλλον , όραμα και ελπίδα !
Τον πολιτικό που αγωνίζεται για ιδέες και οράματα με σεβασμό για όλους και αυτοσεβασμό πρωτόγνωρο για την Ελληνική πολιτική ιστορία.
**Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.

Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.
Γιώργο,
η Ελλάδα χαμογελά, οι Έλληνες ελπίζουν ξανά.
Η Ιστορία σε περιμένει να συνεχίσεις το έργο σου !