Search This Blog

Saturday, August 23, 2014

Πωλήθηκε τελικά, κ. Κρανιά;


ΔΕΝ είναι μόνο τα Αθηναϊκά ΜΜΕ που "θρηνούν" κάθε φορά που κάποιος βγάζει για πούλημα το ιστορικό Καστρί, έστω και χωρίς την άδεια της ιδιοκτήτριας Σοφίας Παπανδρέου. Είναι και κάποια ή μάλλον κάποιο παροικιακό έντυπο, ο εκδότης του οποίου, ακολουθώντας τα χνάρια κάποιου γραφικού συνεργάτη του, βάζει τα κλάματα κάθε φορά που το θέμα σκάει μύτη στην Αθήνα και του το μεταφέρει ο ...επιτετραμμένος, στα της οικογένειας Παπανδρέου, συνεργάτης του.

Να τα δάκρυα και οι αναστεναγμοί του κ. Κρανιά, να τα μοιρολόγια και τα ...μαλλιοτραβήγματα για το κακό που τους βρήκε... Άκου εκεί να πουλάνε ένα σπίτι σύμβολο δημοκρατικών αγώνων, κατοικία του Γέρου της Δημοκρατίας και άλλα πολλά αβανταδόρικα.!

Ξέρουν πολύ καλά ως σύγχρονοι γκεμπελίσκοι τη μέθοδο της παραδημοσιογραφίας πως, Λέγε - Λέγε όλο και κάτι θα μείνει... Εκεί θα σε παρασέρνει κάθε φορά που θέλει να βγάλει τα αποθημένα του ο συνεργάτης σου κ. εκδότα και συ ένεκα ηλικίας ή μη γνωρίζοντας περισσότερα, πέφτεις στην παγίδα του.! Το ίδιο δεν έκανε και με την ...περιβόητη συνέντευξη της Μιμής; Σε παρέσυρε ή σε ανάγκασε, να ομολογήσεις ότι "ήταν τιμή" σε σας και την εφημερίδα σας η συνέντευξη εκείνη.!!!

Ακόμα και αν είχατε υπόσχεση μεριδίου από κείνα τα διακόσια χιλιάρικα, δεν θάπρεπε να ακολουθείτε τον συνεργάτη σας στην κατηφόρα αυτή κ. εκδότη...

Αλλά εκείνη, όμως, η φράση της Σοφίας: «Η οικία των Παπανδρέου ούτε πωλήθηκε ούτε πωλείται», σας τελείωσε ολους, κατέρρευσε όλο το οικοδόμημα της γελοιότητας, του ψεύδους και της κακοήθειας που έστησαν κάποιοι και από εμπάθεια βιαστήκατε να μεταφέρετε στο εδώ αναγνωστικό σας κοινό, λες και οι άνθρωποι τρώμε κουτόχορτο... .

Ό,τι όμως και να κάνετε όσο και να προσπαθείτε, η αλήθεια θα πέφτει πάνω σας σαν αστροπελέκι και οι Παπανδρέου, τώρα και πάντα, θα δικαιώνονται... Τι να λέμε τώρα.!

Εμμανουήλ Κριαράς


Πέθανε σε ηλικία 108 ετών ο σπουδαίος φιλόλογος, καθηγητής


Πλήρης ημερών, σε ηλικία 108 ετών, «έφυγε» το απόγευμα της Παρασκευής από τη ζωή ο σπουδαίος φιλόλογος, καθηγητής, Εμμανουήλ Κριαράς.

Ο Εμμανουήλ Κριαράς, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας, πέθανε στο σπίτι του από ανακομή καρδιάς.

Πριν από περίπου έναν μήνα είχε νοσηλευτεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στο ισχίο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα

ELLADA TV - ΣΠΑΡΤΗ


Αιχμές  Γρηγοράκου κάτα Γ. Παπανδρέου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.





Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στον ΕΛΛΑΔΑ TV και στον Αντώνη Φελούρη ο Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο υπουργός του Σαμαρά Γρηγοράκος αρχικά αναφέρθηκε στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας ως λάθος την παρουσία προεκλογικά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά.
Σημειώνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ από το Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» με ομιλητή τον Γ. Παπανδρέου, και στις 3 Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, στο Ζάππειο, με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
πηγή: "ο Καιάδας"

Σχ. Αντ.: Το μόνο που δεν μας είπε ο ...υπουργός, είναι πώς κατάφερε -χωρίς ντροπή- να μεταθέσει τη γυναίκα του από δακτυλογράφο κάποιου νοσοκομείου σε γραμματέα της βουλής με τον σχετικά παχυλό μισθό; Δεν μας είπε επίσης, πόσο ...καλύτερο είναι  το να γίνει ένας δημοκράτης, ΝεοΔημοκράτης, όπως έκανε ο ίδιος, από το να μεταπηδήσει σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως έπραξε η κ. Κοππά, αρνούμενη να συνεργαστεί με τους παρα φύση εξουσιομανείς ;
Πώς θα μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση παρουσίασης του βιβλίου μιας από τις καλλίτερες παρουσίες στην Ελληνική Βουλή, την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας; ΔΕΝ ξεπουλάνε ΟΛΟΙ και ΟΛΑ για μια καρέκλα στον πισινό τους βρε Γρηγοράκο και ιδιαίτερα οι σοβαροί άνθρωποι...
Τέλος, παραφράζοντας τη λαϊκή παροιμία να πω:  "έκανε κι' ο γρηγοράκος κώλο κι' έχεσε τον κόσμο όλο..."!!! Γέρασες, ...υπουργέ, πότε θα σοβαρέψεις;;;

Thursday, August 21, 2014

Ελλάδα-Τουρκία:

Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Σύμ. Πρ. A’


Ο νέος γενικός πρόξενος 
ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Στις αρχές της εβδομάδας ανέλαβε τα καθήκοντά του νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, αντικαθιστώντας τον μέχρι τώρα γενικό, κ. Δημ. Αζεμόπουλο.
Μπορεί οι συγκυρίες κάτω από τις οποίες αναλαμβάνει το Γενικό Προξενείο να μην είναι οι ιδανικότερες, λόγω των οικονομικών δυσκολιών της Ελλάδας, αλλά σίγουρα  αναλαμβάνει  ένα από τα μεγαλύτερα Προξενεία και μια  θέση με πολλές απαιτήσεις...
Στις μόλις τέσσερις μέρες της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του έδειξε μια κάποια περισσότερη του δέοντος κινητικότητα, η οποία όπως ήταν φυσικό είχε και το ...σκόνταμμα της βιασύνης. (ΜΜΕ ας πούμε...)
Ας αφήσουμε όμως τη γκρίνια - που στο κάτω κάτω δεν γίνεται για δικό μας όφελος - για αργότερα αν χρειαστεί, ευχόμενοι στον κ. γενικό καλή και εποικοδομητική παραμονή του στην πόλη μας για το καλό όλων, αν είναι δυνατόν.!

Tuesday, August 19, 2014

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...


Συνάντηση Πατριάρχη - Αρχόντων


Ο Άρχοντας κ. Τσατσαρώνης με τον
παρ' ολίγο μητροπολίτη Καναδά κ. Αζεμόπουλο

 Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί τούτες τις μέρες, ομάδα ομογενών με επικεφαλής τους Άρχοντες του Πατριαρχείου της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο. Εκτός από τα διάφορα αξιοθέατα της Πόλης και γενικότερα της Τουρκίας οι Άρχοντες θα επισκεφτούν το Πατριαρχείο για να  πάρουν τις ευχές και ευλογίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Στην αποστολή βρίσκονται μεταξύ άλλων, ο "πρόεδρος" του ΣΑΕ Καναδά Γιάννης Δάγωνας, ο πρόεδρος του προφήτη Ηλία Δημ. Τσατσαρώνης κ. α.

Monday, August 18, 2014


Ο Ψυχάρης χτυπάει πάντα δυο φορές!


Με νέο άρθρο του στο (μόλις 40 σελίδων) Βήμα της Κυριακής, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρηςεπανέρχεται στα των Μέσων Ενημέρωσηςκαι την αδυναμία του κράτους να... νομοθετήσει (γενικώς και ειδικώς) αναφέροντας πως ο χώρος των ΜΜΕ υπήρξε ανέκαθεν «στίβος αναμετρήσεως ιδεών αλλά και λημέρι απατεώνων»!..
Ο Ψυχάρης κάνει πάλι λόγο για «λιμοκοντόρους της ενημέρωσης» και επειδή βλέπει το... μέλλον φοβάται ότι «οι ρυθμίσεις που εψήφισε η κυβέρνηση για θέματα του Τύπου μπορεί εύκολα να καταργηθούν ». Και το μόνο που θα μείνει.. τελικά , λέει ο Ψυχάρης είναι «το ολιγοπώλιο της βλακείας που το συγκροτούν οι γνωστοί λιμοκοντόροι της ενημέρωσης που παρακαλούν για “χαρτζηλίκι”».

Sunday, August 17, 2014

Περιπολόπουλα...


ΠΡΟΣΟΧΗ 

Οι ζέστες χτυπάν κατακούτελα και τους βουλευτές...

Είναι ζωτικής σημασίας η παρέμβαση της Ραχήλ Μακρή... Ίσως θα πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και να προτείνει τη δημιουργία περιπόλων γύρω από την Αμφίπολη, κυρίως τις μέρες που όλοι οι Έλληνες είναι σε διακοπές και οι Γερμανοί καιροφυλαχτούν και σκάβουν λαγούμια για τη μεταφορά των πιθανών οστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βόννη. Ορθή θα ήταν και η περιπολία από νερού. Ο Καμμένος θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται με το σκάφος του πάνω κάτω στον ποταμό Στρυμώνα, τουλάχιστον για
λίγες ημέρες, μέχρι να δοθεί μία συστημική εθνική λύση. Αυτό το σαββατοκύριακο ίσως να μην καταφέρουν νας μας ''κατακλέψουν'' διότι είμαστε και υπό την προστασία της παναγίας. Αλλά αυτές οι ρημάδες μέρες που έπονται είναι κρίσιμες για το έθνος. Αλέρτ, λοιπόν. Και μην πείτε ότι δεν αναδημοσιεύαμε και δεν αναδείξαμε το θέμα -νυν υπέρ πάντων Ελλάς.
epikairo.gr