Search This Blog

Friday, March 9, 2012

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

...για την προεδρεία της Κοινότητας..!!
ΤΗΝ χτεσινή Ημέρα της Γυναίκας, επέλεξε για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, ως αρχηγός συνδυασμού, στις προσεχείς κοινοτικές εκλογές, η ομογενής μας κ. Ειρήνη Κερογλίδου, σημερινή αντιπρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του Ελληνικού Σπιτιού.

Πληροφορίες μας λένε ότι ο συνδυασμός είναι ήδη στα σκαριά και θα συμμετέχουν πολλές κυρίες με ικανότητες σε διοικητικά θέματα.

Το ενδιαφέρον της κ. Κερογλίδου και του συνδυασμού της για την Κοινότητα, και με δεδομένη την απόφαση του νυν προέδρου κ. Γεωργακόπουλου, να μη διεκδικήσει ξανά την προεδρεία, ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για τον πολύπαθο οργανισμό.  Ο οποίος, έφτασε στο χείλος του γκρεμού ή και …κάτι παρακάτω, κατά τη διάρκεια της 10ετίας των κ. κ. Μενεγάκη – Γερονικολού με τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του .!

Μέχρι τότε όμως ο δρόμος είναι μακρύς και θα τα πούμε πάρα πολλές  φορές…. Υπομονή..!!   

Από την χτεσινοβραδινή...


...Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου

 Συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας χθες βράδυ, με θέμα την έγκριση κάποιων αλλαγών του νέου Καταστατικού και μαζί την έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2012. Επειδή μας ήταν αδύνατο να παρακολουθήσουμε την έκτακτη αυτή συνεδρίαση την οποία κάλεσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, για τους δικούς του λόγους, ο γενικός γραμματέας κ. Κακαρέλης, πρέπει να πούμε μόνο τούτο: Μια κακή μετάφραση στα ελληνικά, με μια κάκιστη ανάγνωσή του από τον «ολιγοελληνομαθή» κ. γενικό, αντιλαμβάνεστε πολύ καλά το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να φέρει, ως προς την σοβαρότητα του οργανισμού… Έτσι αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε απ’ τη συνέχεια της συνεδρίασης….

Με την ευκαιρία της παρουσίας μας εκεί, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας λίπη ότι μια κυρία σύμβουλος έμεινε εκτός μιας κάποιας φωτογράφησης σε κοινοτική εκδήλωση κάτι που είναι ….απαράδεκτο.!! Ο αίτιος της παράληψης αυτής θα πρέπει να τιμωρηθεί άμα τη επιστροφή του κ. προέδρου, από τις διακοπές του. Ξεσήκωσε την αίθουσα η μανδάμ με τις φωνές της.! Τέτοια η τρέλα της…..

Κάτι άλλο που μάθαμε στη συνάθροιση αυτή είναι το ότι για την αποτυχία της εκδήλωσης των συλλόγων Κρητών και Ποντίων ευθύνεται αποκλειστικά ο γενικός πρόξενος διότι την είχε αναλάβει υπό την αιγίδα του το Γενικό Προξενείο.!!!

Ένα ακόμα ….σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε στη συνάντηση αυτή ήταν το αν θα έπρεπε να κάνει την αναφορά του εκκλησιαστικού συμβουλίου η πρόεδρός του η οποία προήδρευε του Γ. Συμβουλίου ή ο αντιπρόεδρος αυτού..!! Δεν ξέρουμε τελικά τι απέγινε αλλά πιστεύουμε ότι η αναφορά θάπρεπε να γίνει από τον κ. Τράϊκο….

Άντε τώρα, με έναν σύμβουλο να διαμαρτύρεται για μια φωτογραφεία, έναν άλλο να κατηγορεί τον πρόξενο για την αποτυχία κάποιας εκδήλωσης και τον τρίτο να επιμένει να κάνει την αναφορά για τα κεριά της εκκλησίας, να πάει μπροστά αυτή η έρμη η Κοινότητα….
...και μάλιστα με τα οικονομικά χάλια που την παρέδωσαν οι της 10ετίας ηγέτες της, οι οποίοι τώρα απολαμβάνουν τους μισθούς τους από το καναδικό κράτος.!

Χθες βράδυ…

…ΟΜΙΛΙΑ-ΔΙΑΛΕΞΗ
του καθ. Νίκου Σκούτερη,
στην Παμμακεδονική ένωση… 
Ο ομιλιτής καθηγητής Νίκος Σκούτερης
Ομιλία του καθηγητή  της Νομικής σε πανεπιστήμιο της Ολανδίας,  Νίκου Σκούτερη, πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης Τορόντο.
Η ομιλία που είχε τα χαρακτηριστικά της διάλεξης σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, διήρκησε κάτι λιγότερο από δυο ώρες και οι εκατό περίπου παρευρεθέντες είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να ενημερωθούν τόσο για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, όσο και, πολύ περισσότερο, για την νομική πλευρά του θέματος. Σίγουρα ήταν τυχεροί όσοι βρέθηκαν και άκουσαν τον ομογενή εξ΄Ολανδίας καθηγητή, τον οποίο παρουσίασε ο ομογενής καθηγητής του πανεπιστημίου του Γιόρκ κ. Σάκης Γκέκας.
Μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την διάλεξη



Thursday, March 8, 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που είναι εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά, ευχαριστεί θερμά, τους παρακάτω, που με την αμέριστη βοήθειά τους και την ευγενική τους προσφορά, συντελούν και αυτοί,  ώστε να καλύπτουμε πιο πολλές ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός και συγκεκριμένα των παιδιών του σπιτιού μας στην Κυλλήνη Ηλείας

Την κυρία Joanne Christakis, η οποία κατέθεσε το ποσό των 100 ευρώ, για την μνήμη του αγαπημένου της  Γεωργίου Κουτρουμπή, καθώς επίσης την Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Toronto, που κατέθεσε το ποσό των 100 ευρώ, για την μνήμη Γεωργίου Τζούμη.


Wednesday, March 7, 2012

Η παρέα της Τετάρτης….

…Ολοήμερη έξοδος !

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ήταν σήμερα η έξοδος της παρέας της Τετάρτης…
Από τις 12:30 το μεσημέρι στο εστιατόριο ΠΑΛΛΑΣ, στο 722 Pape Ave., ενώ μετά τις 4:00 η συνέχεια δόθηκε στο Florida, χίλια πεντακόσια μέτρα βορειότερα, δηλ. στο 940 Pape Ave.
Και στις δυο περιπτώσεις το κρασί που καταναλώθηκε ήταν το No 1, Papadakos Reserve (2009).!
Την παρέα αποτελούσαν οι κ. κ. Ανδρέας Παπαδάκος, Νίκος Τσερωτάς και Κώστας Κουτρουμηπής, ενώ προστέθηκαν ο ιερέας π. Ευάγγελος Μπαρδινιώτης, ο τραπεζίτης Μιχάλης Γκιουλέκας και ο Μενέλαος Παπαδήμος, μπάρμπας του πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Παραθέτουμε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μάζωξη για τους …άπιστους Θωμάδες.!!
Από δεξιά: Ανδρέας Παπαδάκος, Κώστας Κουτρουμπής και
Νίκος Τσερωτάς
Ο Πήτερ Χατζής μεταξύ των κ. κ. Ανδρέα Παπαδάκου
και Κώστα Κουτρουμπή
Ο τραπεζίτης Μιχάλης Γκιουλέκας με τον Κώστα Κουτρουμπή
και τον Ανδρέα Παπαδάκο
Ο π. Ευάγγελος Μπαρδινιώτης με τον κ. Μεναίλαο Παπαδήμο
και τον Πήτερ Χατζή
Αδυναμία του Κουτρουμπή ήταν ο κ. Σωτήριος ως Επίσκοπος. Τώρα συμπαθεί περισσότερο τους απλούς κληρικούς. Κάποιο λόγο θα έχει
Η απογευματινή συνέχεια στο Florida όπου διασκεδάστηκε δεόντως
 η νίκη της Κύπρου επί της γαλλικής Λυών...
...για τη νίκη της Κυπριακής ομάδας και μια αγκαλιά από την Εύα..!

   

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ....

Συνεργάτης μας γράφει:

Δηλαδή, κ. προϊστάμενε του Αντίποδα, ο κ. Κώστας Πάππας ως πρόεδρος του Κογκρέσο, είναι τώρα ανώτερος, δηλαδή προϊστάμενος του κ. Δαλακούρα ο οποίος έμεινε στάσιμος στην προεδρία της Ομοσπονδίας ! Σωστά; Και με την ευκαιρία θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή τους στα χρήματα των ταμείων των οργανισμών τους, καθ’ ότι αμφότεροι, λόγω του μεγέθους τους, θα πρέπει να έχουν και ταμεία ανάλογου ύψους…. Σωστά;
Να σκεφτούν μόνον τι έπαθε ο τότε συνάδελφός τους, της Κοινότητας, ο οποίος έχασε για λίγο τον έλεγχο και καταχρέωσε τον οργανισμό χωρίς να πάρει χαμπάρι…!! Οι διάδοχοί του τρέχουν και δεν φτάνουν….
ΠΡΟΣΟΧΗ στα ταμεία σας κύριοι προέδροι..!!

Προϊστάμενος: Εμπιστευόμαστε την οξυδέρκειά τους, αγαπητέ.…

Tuesday, March 6, 2012


Το λάθος μας…

  ΗΤΑΝ τελικά λάθος μας να μην πιστέψουμε το σχόλιο του «ωτακουστή» ο οποίος μας είπε ότι θα έχουμε σύντομα ανακατατάξεις στον  ομογενειακό Τύπο ή παραιτήσεις στον οργανισμό. Τελικά μαθαίνουμε ότι ο Τύπος και η ενημέρωση, χάνουν ένα επίλεκτο μέλος τους το οποίο κερδίζει η ομογένεια ως ηγέτη του..!! Ο εκδότης έχασε έναν συνεργάτη του αλλά επέβαλε την εφαρμογή των αρχών του…. ΜΠΡΡΡΡΡ……

Monday, March 5, 2012

Ο Justin Trudeau στη Danforth
O κ. Ξustin Trudeau (αριστερά) με τον υποψήφιο της περιοχής κ. Grant Gordon και τον υπεύθυνο του προεκλογικού του αγώνα.
ΟΛΑ σχεδόν τα καταστήματα της Danforth επεσκέφθη σήμερα ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων της περιοχής  Toronto-Danforth, κ.  Grant Gordon, στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους και να εκλεγεί ομοσπονδιακός βουλευτής στη θέση του αποβιώσαντος αρχηγού του NDP Jack Layton. Στην προεκλογική αυτή έξοδο ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων συνοδευόταν από  τον ομοσπονδιακό βουλευτή Justin Trudeau,  γιο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Pierre Τrudeau. Το απόγευμα οι δυο καναδοί πολιτικοί πέρασαν και από τη λέσχη των ηλικιωμένων, επί της Pape ave., όπου και τους συναντήσαμε για μια χειραψία και λίγες φωτογραφίες…
O Justin Trudeau και ο Grant gordon εν μέσω μιας ομάδας θαμόνων
της λέσχης των ηλικιομένων
O Justin Trudeau με τον ομογενή φωτορεπόρτερ του "Ελληνικού
Τύπυ" κ. Γιώργο Τριανταφυλίδη
Ο Justin με τους Γιώργο Τσιακοτό και Βασίλη Μπλουγούρη
Οι Justin Trudeau και Grant gordon με τον Χρήστο Γουγά
Ο Γιώργος Τσιακωτός, χαιρετά και προφανώς ...συμβουλεύει
τον κ. Trudeau.!! Παρακολουθεί ο κ. Κακαφλίκας
και ο κ. Χάρης Καλόφωνος

Και επίσημα…

…πρόεδρος του Κογκρέσο
ο κ. Κώστας Πάππας !

Ο νέος πρόεδρος κ. Πάππας
Τι σου είναι, τέλος πάντων η τεχνολογία…. Δεν πρόλαβε να υποβάλει την παραίτησή του ο πρόεδρος του Κογκρέσο κ. Μανωλικάκης και η αντικατάστασή του με όλες τις επισημότητες και με …καθολική ψηφοφορία όλων των …εκλεκτών εκλεκτόρων..!! Μέσω χτεσινής τηλεδιάσκεψης, λοιπόν, έγινε και επίσημα η εκλογή του εκτελεστικού αντιπροέδρου κ. Πάππα, στη θέση του προέδρου του Εθνικού Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου. Με την ευκαιρία αυτής της τηλεδιάσκεψης, μπήκαν απ’ το παράθυρο και μερικοί ακόμα σύμβουλοι, προς αναπλήρωση των, ούκ ολίγων, παραιτηθέντων….

Η επιλογή του κοινοτικού …κόλπου του «παραθύρου» τέθηκε με …απόλυτη επιτυχία και στον ανώτατο αυτό οργανισμό, τον οποίο επιμένουν μερικοί να κρατούν ζωντανό, προφανώς για τους δικούς τους λόγους, καθ’ ότι την προσφορά του στην ομογένεια ψάχνουν ακόμα να την βρούν, οι ομογενείς μας, αλλά στα χαμένα, με …μόνη εξαίρεση την εποχή της προεδρίας Γερονικολού η οποία άφησε πράγματι …αξιόλογο έργο πίσω της..!!

Ομογενής βουλευτής...


Έθεσε όρους.…
…ώστε να παραβρεθεί στο χορό του
συλλόγου του.!!!

ΟΡΟΥΣ έθεσε στο Δ. Συμβούλιο του συλλόγου του, ομογενής βουλευτής, για να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους και να παραβρεθεί στην εκδήλωσή του συλλόγου η οποία έγινε προχτές…

Ένας από τους όρους του, ο οποίος έγινε γνωστός διά της …μεθόδου των διαρροών, ήταν ότι για να τους τιμήσει με την παρουσία του ο κ. βουλευτής, θα έπρεπε να …αποτρέψουν την είσοδο  στην ίδια αίθουσα, σε τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής τους για να παρακολουθήσει και καταγράψει με την κάμερά του την εκδήλωση.! Άνθρωποι του συμβουλίου λέγεται ότι ζήτησαν την κατανόηση του αντιπροσώπου του καναλιού, ο οποίος, αποδεχόμενος το αίτημά τους, δεν μαγνητοσκόπησε την εκδήλωσή τους.!
Έτσι η εκδήλωση διεξήχθη με σχετική ηρεμία αφού οι διαφωνίες και διαμαρτυρίες, (ουσιαστικά γιουχάϊσμα) κάποιων παρευρισκομένων μελλών, υπήρξαν μεν αλλά ήταν σχετικά χαμηλών τόνων.!!
Ήταν, ίσως, αυτό το γεγονός, για το οποίο ήθελαν να αποφύγουν την κάμερα, ώστε να μείνει μακριά από τα μάτια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.!  Λέτε;….
Υ. Γ. Ξέρουμε, βέβαια, ότι θέλετε ονόματα, αλλά δεν μας τα έδωσαν.! Αν βρεθεί κάποιος να μας τα πει με σχόλιο θα το δημοσιεύσουμε αμέσως…. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ κι’ εμείς με αγωνία….!


Sunday, March 4, 2012

Μια βόλτα στο….

Christina’s Restaurant
Ο Στέφανος Χατζηστεφάνου ...δίνει τα ρέστα του με
τη βοήθεια του Σάντρος

Κατάμεστο από ομογενείς και μη, για καλό φαΐ, ποτό, μουσική και διασκέδαση, ήταν χτες βράδυ το εστιατόριο Christinas επί της Ντάνφορθ.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Ανδρέας Παπαδάκος με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον εξ Ελλάδος επισκέπτη, φίλο τους Δημοσθένη Αθανασούλη. Ο Θανάσης Ταγκαλάκης με τη σύζυγό του Ζωή και τη φίλη τους Τάνια Θεοδωρίδου. Ο κ. Μαρίνος Γεωργάτος με τον Σάκη Τζίνη και την συντροφιά τους. Ο Βασίλης και η Κατερίνα Μόσιος και πολλοί άλλοι.

Παρακάτω λίγες φωτογραφίες απ’ όσους θαμώνες μας επέτρεψαν τη φωτογράφησή τους….
Ζωή Ταγκαλάκη, Βασίλης και Κατερίνα Μόσιος, Τάνια Θεοδωίοδου
Ο Ανδρέας Παπαδάκος (αριστερά) ο Δημοσθένης Αθανασούλης
και ο Γιάννης Παπαδόπουλος
Δυο καλοί φίλοι. Η Κάθυ και ο Βασίλης Μόσιος σε μια βραδινή σαββατιάτικη έξοδο...
Ο Θανάσης Ταγκαλάκης με τη γυναίκα του Ζωή και τη φίλη τους
Τάνια Θεοδωρίδου
Ο κ. κ. Μαρίνος Γεωργάτος και Σάκης Τζίνης με την όμορφη 
συντροφιά τους
Κι' ο χορός, με τις τρείς όμορφες υπάρξεις, καλά κρατεί...
Η Ζωή και ο Θανάσης Ταγκαλάκης σε ένα καλό Ζεϊμπέκικο χορό
Η κ. Τάνια Θεοδωρίδου σέρνει το χορό
Ένας χασάπικος από ένα όμορφο μεσόκοπο ζευγαράκι των ...ήντα, το οποίο μάλλον ζηλέψαμε πολλοί....
Ένα ακόμα όμορφο στιγμιίτυπο από το χορό
Τελευταία και καλλίτερη....
Προσυνεδριακή συνάντηση
Ηλείων στο Τορόντο

Προσυνεδριακό γεύμα εργασίας είχαν χτες το βράδυ, εκπρόσωποι του συμβουλίου της  Ομοσπονδίας Ηλείων Αμερικής και Καναδά, με εκπροσώπους του συλλόγου Ηλείων του Τορόντο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του εστιατορίου ΠΑΛΛΑΣ, στο 702 Pape Av. και παραυρέθηκαν 22 μέλη της Ηλειακής οικογένειας Αμερικής και Καναδά. Το μεθεπόμενο Σάββατο τα μέλη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας θα βρεθούν στο Μόντρεαλ για μια παρόμοια συνάντηση με το Δ. Συμβούλιο των εκεί Ηλείων, οι οποίοι είναι και οι οργανωτές του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τους στα τέλη του Μάη. Μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε...
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα
 από τους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή
αυτή συνάντηση.
Όρθιος ο πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Λουκάς Μαρίτσας κατά την εισήγησή του. Δεξιά ο κ. Σπύρος Κοκκόνης και αριστερά του οι κ. κ. Τριαντάφυλλος Άγγης και Βασίλης Γρίλας.
Ο κ. Διονύσης Γερασιμόπουλος (όρθιος) με την σύζυγό του Ευαγγελία, αριστερά ο κ. Παναγιώτης Πλιάκας
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Δέσποινα Σκούρα με τους  Άννα και Σωτήρη Πετρόπουλο
Η κ. Ελένη Δρακοπούλου και ο κ. Παναγιώτης Φουντής
ο κ. Θεόδωρος Τσαλής με τη σύζυγό του Χριστίνα
Ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος με τους κ. κ. Βασίλη Μαρίτσα και
Πασχάλη Τιλέλη 
Ο Χαράλαμπος και η Πέλη Μητροπούλου
Σωτήρης Σκουμπούρης και Κώστας Κουτρουμπής
Από αριστερά: Άγης Τριαντάφυλλος, Μαρίοτσας Λουκάς, Κοκόνης Σπύρος, Πλιάκας Παναγιώτης, Διονύσης Γερασιμόπουλος,
Ευαγγελία Γερασιμόπουλου και Βασίλης Γρίλας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λουκάς Μαρίτσας, ο Κώστας Κουτρουμπής και ο Ανδρέας Παπαδάκος