Search This Blog

Saturday, April 29, 2023

Έργα και ημέρες του επί-σκοπού Ιάκωβου, τη σύντομη, μέχρι στιγμής, θητεία του επί του ...θρόνου.!!!

Αναγνώστης μας, ο οποίος κρατά μεν την ανωνυμλια του, αλλά γνωρίζει πολλά, όπως δείχνουν οι μαρτυρίες του, πλέκει το ...εγκώμιο του σχετικά πρόσφατα χειροτονηθέντος επισκόπου Ιάκωβου, προς ενημέρωση των αναγνωστών μας και πολύ περισσότερο του πιστού πληρώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, γενικότερα και φυσικά του ...αφεντικού της αρχιεπισκόπου Σωτήριου. Πάρτε μια εικόνα, λοιπόν, και καταθέστε τις ό,ποιες συμπληροματικές ή και διαφορετικές απόψεις σας, για καλύτερη ενημέρωση ημών και των υπολοίπων αναγνωστών μας... 


Well maybe if Bish Iakovos wasn't such a douchebag towards priests they wouldn't feel compelled to criticize him.


Iakovos has verbally abused almost every single priest in Quebec, he threatened the Abess/Gerontisa at St Kosmas monastery, tried to force the nuns to get the covid vaccine at the monastery in Quebec and brought doctors with him to do it, threatened the livelihood and family of Fr Apostolos and Presvytera and was on speakerphone for everyone to hear it first hand, verbally abused the Greek community board in Montreal and then they quit in

Friday, April 28, 2023

Ένας ακόμα, νέος, Αθανασούλας στις τάξεις των κληρικών της Αρχιεπισκοπής Καναδά...

 Ενα ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο ...πνίγηκε, λόγω μεγέθους, στα σχόλια... Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του – θα πρέπει να – είναι ο συγγραφέας του ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από τους κληρικούς ή έστω από κάποιον που γνωρίζει, καλύτερα ημών και υμών, πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω της Αρχιεπισκοπής... Διαβάστε το λοιπόν και ξαναβλέπουμε.:

 

Archbishop Sotirios’ nephew is not married and he’s already repeatedly said he will make him a Bishop for Canada. Read that again.

Sotirios made his nephew Fr Evangelos a “celibate priest” just like Sotirios was. So not a monk but not a married priest. It’s an innovation from Archbishop Iakovos's days when anything went because the Patriarch didn’t have enough power to stop him and that’s why we have so many hierarchs across America who haven’t stepped foot in a monastery and think the church is a business and that money and power is the goal.

Tuesday, April 25, 2023

Χειροτονία ιερέως για την ενορία του Αγ. Ιωάννη (;).!!!

 

Αγαπητέ κ. Αντίποδα, πληροφορίθηκα ότι, όχι μόνον ο αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος ανακοίνωσε την απομάκρυνση του ιερέως Φίλιππα από την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, αλλά μια εβδομάδα μετά, ταξίδεψε στην Ελλάδα όπου χειροτόνησε τον ανηψιό του Ευάγγελο, μαθητή της ιερατικής σχολής του Τορόντο, σε διάκονο, σε κάποια εκκλησία της Αθήνας, ενώ την επωμένη ημέρα τον ανύψωσε σε ιερέα, με την χειροτονία του στην εκκλησία του χωριού τους, σε κάποιο μέρος της Ηπείρου. Όπως, επίσεις, λένε οι πληροφορίες μου, ο νεοχειροτονηθείς, ως ιερέας, ανεψιός του, θα αντικαταστήσει τον ιερέα Φιλίππου, στην ενορεία του στο Σκάρμπορω. Λάνε μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες μου, ότι στην τελετή των χειροθεσιών του π. Εωάγγελου, παραυρέθηκαν και μέλη του Δ. Συνβουλίου της ενορείας του Αϊγιάννη, μεταξύ των οποίων βρήσκονταν και η πρόεδρος! Επειδή δεν πέρνω όρκο για την αλήθεια των πληροφοριών μου αυτών, θα ήθελα, σε παρακαλώ να τις επιβεβαιώσεις ή να τις διαψεύσεις, εαν γνωρίζεις περισσότερα πράγματα. Ή έστω κάποιος από τους αναγνώστες σου. Ευχαριστώ και συγνώμη για την ενόχληση αυτή.

Sunday, April 23, 2023

Διάδοχοι των Αποστόλων οι αρχιερείς.!!!

 


Ένα άσχετο σχόλιο, ενός πανάσχετου σχολιογράφου, σε άσχετο, γι’ αυτόν, θέμα, το οποίο ...αξίζει να διαβαστεί, έστω και προς γνώση και ...συμμόρφωση, όλων.!!!

(Όπου διαβάζετε «κοινότητα», εννοείται η σημερινή ΚΕΝΟΤΗΤΑ, όπως την κατάντησαν τα διάφορα παλιοτόμαρα των τελευταίων διοικήσεων...).
Unknown commented on "Μια ...ενδιαφέρουσα άποψη περί δικαιωμάτων, δεσποτάδων, Χριστού και συμβουλίων επί των εκκλησιών.!!!"

Εκεί αρχίζει το λάθος και ο εμφύλιος πόλεμος. Τα μόνα έσοδα που έχει η κοινότητα είναι τα memberships της που ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη Εκκλησία. Ίσως μπορούν να πληρώσουν έναν εργάτη με αυτά τα έσοδα.