Search This Blog

Saturday, October 15, 2011

ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…. Και η ΜΑΥΡΟΥΛΑ!

ΜΕ δυο άδειες βαλίτσες περπατούσαν προς γνωστό εστιατόριο της PAPE οι κ. κ. Νίκωνας και Κακαρέλης την Παρασκευή το απόγευμα. Είχαν απ’ ότι έμαθα ραντεβού με τους αγοραστές του «Κέντρου», οι οποίοι θα τους πλήρωναν σε ….μετρητά το αντίτιμο κατ’ απαίτηση του προέδρου, γι’ αυτό και η βαλίτσες…. Βέβαια η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε καθ’ ότι οι αγοραστές είχαν σε μετρητά μόνο τα 2.5 εκατομμύρια, με τη συμφωνία να αναλάβουν 3.2 εκ. υποθήκη από την τράπεζα. Ο Νίκωνας δεν το δέχτηκε και η πώληση ακυρώθηκε !!
ΤΗΝ ίδια όμως στιγμή βγήκε και κάτι «καλό». Έπιασαν την …μαυρούλα στα ….πράσα να επισκέπτεται την Αγ. Ειρήνη για να ελέγξει την λειτουργία της πίσω αίθουσας ως προς την προσφορά τους στην ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, όπου διαπιστώθηκε ότι οι γέροντες ήταν εκεί χωρίς την παρακολούθηση κάποιου υπεύθυνου…!!!
ΤΟ γεγονός βέβαια είναι άνευ σημασίας αφού οι Υπηρεσίες σταμάτησαν την λειτουργία τους, ούτως ή άλλως, λόγο αδιαφορίας κάποιων αρμόδιων να ανανεώσουν τις αιτήσεις χρηματοδότησής τους …!!!  

ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ, (ΜΑΣ) ΕΙΠΑΝ !!!

ΝΥΧΤΑ έφυγε από την γενέτειρά του, την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της 10ετίας…..
Πήγε για μια οικογενειακή του υπόθεση κι’ έφυγε ….νύχτα για να μη παρουσιαστεί στο τοπικό κανάλι όπου είχε κλείσει ραντεβού και τον περίμεναν για να απαντήσει σε κάποιες «κατηγορίες» τις οποίες του κατάμαρτύρησαν μερικοί ομογενείς στο ίδιο κανάλι, το Καλοκαίρι που μας πέρασε…..
Ετσι είναι κ. Μενεγάκη. Είτε παραμείνεις βουλευτής, είτε γίνεις υπουργός ή ακόμα και πρωθυπουργός, η συμπεριφορά σου προς την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, η εν γνώσει σου υπερχρέωσή της και ουσιαστικά η πτώχευσή της, θα σε ακολουθούν κατά πόδας ό,σο κι’ αν προσπαθείς να κρυφτείς…..
Πέτυχες με τη συμπεριφορά σου να μην μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ακόμα και άνθρωποι του ….κλειστού οικογενειακού σου περιβάλλοντος, αφού βλέποντάς τους οι συμπατριώτες,  αναφέρονται όχι με τα κολακευτικότερα, για σένα, λόγια…..  Μέχρι και άνθρωπο που έβαλες το χέρι στο μέλι σε αποκαλούν, χωρίς να έχει αποκαλυφτεί κάτι τέτοιο και κάτι που δεν συμμεριζόμαστε μέχρι τα αποτελέσματα του επίσημου ελέγχου ο οποίος ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν.….

Friday, October 14, 2011

ΠΡΟΣ «ΜΑΚΕΔΝΟΝ και «idias1912»…

ΔΕΝ μπορώ να το φανταστώ !!! Εσείς , άνθρωποι της  Κοινότητας, και ….βασικά εθνικόφρονες, δημοσιεύσατε την γελοιογραφία του «ΑΡΚΑ» χωρίς να αντικαταστήσετε την Ελληνική Σημαία με το logo της Κοινότητας; Ή έστω να το προσθέσετε σε κάποιο σημείο κοντά στους …εργαζόμενους για την ….σύλληψη, βρε παιδί μου; ΔΙΟΤΙ πράγματι χρειάζονται συλλήψεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και, πολύ περισσότερο, στην Κοινότητα !!! Τι λες κι’ εσύ γιάνι κοντέ, ιανι ψηλέ και μικέ Ε-πιστολέρη, μιας και γνωρίζετε από …..ευκαιρίες;
Α, να μου χαθείτε, που παρά λίγο να σας πάρω στο σοβαρά……. κι’ εσείς ξεπέσατε στο επίπεδου του γελοι(ογράφ)ου. Δεν βρήκατε κάτι άλλο εκτός από τη σημαία μας βρε; Με τέτοια προσφορά στον πολιτισμό και τον απόδημο, μοιράζονται τα ….ORDERs off, μωρέ;

Thursday, October 13, 2011

ΠΡΟΣ …ΑΧΘΟΦΟΡΟ-ΚΑΡΑΓΩΓΕΑ …ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΧΟΛΙΟ


Κύριε αχθοφόρε-καραγωγέα, σταμάτησε να προκαλείς την παροικία και να διασύρεις ανεξέλεγκτα τους συμπάροικους σου.
Κατάλαβε ότι ακόμη και στην κακόπιστη λιβελογραφία υπάρχουν όρια και ηθικοί φραγμοί, τα οποία εσύ έχεις προ πολλού ξεπεράσει.
Έφτιαξες ηλεκτρονικό μέσο που το έχεις μεταβάλλει σε σκουπιδοτενεκέ, με μοναδικό σκοπό να καταφέρεσαι αναίσχυντα ενάντια σε όλους εκείνους με τους οποίους συνυπήρχες, τους είχες κάποτε κολλητούς όταν είχες οικονομικά συμφέροντα, απλά και μόνο διότι είχαν την ευθιξία και την τόλμη να ξεχωρίσουν κάποτε την θέση τους από την δική σου. Δικαίωμα τους. Αναγνώρισε τους το και τράβα το δικό σου δρόμο.
Πίστεψε με είσαι μοναδικό και σπάνιο είδος κακοήθη στο ναδίρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παράδειγμα προς ...απομίμηση.
Έχεις πλέον καταντήσει με την απαράδεκτη συμπεριφορά σου ανεξέλεγκτος, επηρμένος, κακοήθης, περιφρονητικός, αυθάδης και προκλητικός.
Σύνελθε επί τέλους και προσπάθησε και συ να γίνεις ένα κομμάτι αυτής της τόσο όμορφης παροικίας που της αξίζει καλύτερη μοίρα από εκείνη με την οποία εσύ την έχεις καταδικάσει με τα αποκυήματα της βάρβαρης αρλουμπολογίας σου.
Νομίζω ότι με λίγη θέληση και λίγο κουράγιο θα το καταφέρεις. Όσο δε για τα κόκαλα που αναφέρεις, ασχολήσου με εκείνα που σου προσφέρουν οι δικοί σου προστάτες που άλλωστε είναι και ευλογημένα και σταμάτησε να γλύφεις εκεί που άλλοτε έφτυνες. Αμην.
(Για την αντιγραφή «ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ»)

Αντίδωρα και "χαβαλετζήδες"....

ΚΑΙ μόνο το γεγονός ότι τα ….αντίδωρα είναι κατά πολύ ακριβότερα από τα λουλούδια του ΑΝΤΙΠΟΔΑ, στοιχειώδης ευγένεια απαιτεί ευχαριστίες. Λόγο ζάχαρου, όμως, το κρασάκι πήγε σ’ έναν κολλητό και τα φρούτα στην δικιά του. Στην υγεία όλων μας, λοιπόν….. ΚΑΙ επειδή η …. «συμφωνία μας» παραβιάστηκε με το ξεκίνημά σας, (Παραιτήθηκε λέει η «αρχηγός» της αντιπολίτευσης….) ή (Δυστυχώς μερικοί "χαβαλετζήδες", που μόνη τους απασχόληση είναι ο χαβαλές γύρω από τη Κοινότητα, χαίρονται λες και έπιασαν κελεπούρι.) ή ακόμα (Προβάλλουν την "δήθεν" αγάπη τους γιά τη Κοινότητα, ενώ το μόνο που τους νοιάζει είναι ο "χαβαλές" γύρω από αυτή.) ίσως χρειαστεί, καμιά φορά, η ανταπόδοση. ΚΑΙ ίσως… οι παιδικές εξάψεις να μην είναι, τελικά, πολύ ….«πιό καλύτερες» !!!

Wednesday, October 12, 2011

ΚΑΙ ….ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ !!!

ΤΟΝ μητροπολίτη Σπάρτης, λέγεται ότι ….έκλεισε για να φέρει ως προσκεκλημένο του στο Τορόντο, ο βουλευτής κ. Μενεγάκης κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην γενέτειρα.
Η επίσκεψη αυτή θα έχει ως στόχο την επιτόπια προσευχή των δυο ανδρών, μαζί με το χριστεπώνυμο λακωνικό πλήρωμα της πόλης μας, μήπως και σωθεί η Κοινότητα από τα οικονομικά χάλια στα οποία την έφεραν οι ηγέτες της 10ετίας. Η επίσκεψη του «αγίου Σπάρτης» κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από τις αποτυχημένες, για το ίδιο θέμα, προσευχές του ντόπιου μητροπολίτη, τις οποίες πεισματικά αρνείται να ακούσει ο Παντοδύναμος. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι δεήσεις του επισκέπτη ιεράρχη θα εισακουστούν, με αποτέλεσμα να σωθούν όλοι μαζί, δηλαδή η Κοινότητα και οι ηγέτες οι οποίοι ευθύνονται για το κατάντημά της. Λέγεται μάλιστα ότι με μεγάλη χαρά δέχτηκαν την είδηση οι λακωνικοί σύλλογοι και η ομοσπονδία τους στο Τορόντο !

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ …..ΣΑΝΟΥ;

{«Ρωτάει και θέλει να μάθει ο "γαυγάς" … που δεν έχει κάνει ποτέ τίποτε … τι έκαναν οι δυο τρεις δικοί του «δημόσιοι άνδρες», κάποιες συμπεριφορές ή επάρσεις των οποίων έχω σχολιάσει αραιά και που ... μεταξύ αστείου και σοβαρού.
Φυσικά αν και μου δείχνει τα δόντια του για χάρη των κολλητών του, δεν φαίνεται να έχει την διάθεση να υπερασπιστεί και τα ονόματα Κρανιάς, Μενεγάκης, Γερονικολός, Μάκης, Σωτήριος κ.α. στα οποία έχω αναφερθεί κατά καιρούς, γιατί γι’ αυτούς έχει πει πολλά περισσότερα ο ίδιος, (κρυμμένος πάντα ο μπαγάσας).
Έτσι αποδεικνύει ο αφελής πως ένας αμαξάς μπορεί και σχολιάζει ή καυτηριάζει την πράξη, χωρίς να έχει τίποτε με τα πρόσωπα που την διαπράττουν, ενώ ένας «κόπρος» γαυγίζει και δείχνει τα δόντια του μόνο αν διανοηθείς να "πειράξεις" όποιους … του πετούνε κανένα "κόκαλο για να γλύψει" και τον έχουν υπό την προστασία τους ή για την προστασία τους.» }

ΕΨΑΞΑ, δυο-τρεις μέρες τώρα, να ανακαλύψω τον συντάκτη του παραπάνω κειμένου, αλλά αδύνατο ! Με τη βοήθεια κάποιων φίλων, και ….επιστρατεύοντας τη λογική, αποκλείσαμε …..  τόσο το άλογο το οποίο είναι σοβαρό και περήφανο ζώο, καθώς επίσης και την άμαξα, της οποίας η αποστολή, από κατασκευής της, είναι εντελώς άλλο πράμα από το να γράφει αρλούμπες…..  Έτσι, λοιπόν, καταλήξαμε στο …..σανό του αλόγου ! Μόνο ένα ….. φυτό θα μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο…… Ως εκ τούτου, ό, ποια σχόλια περισσεύουν !
(Κι’ ας μη το ιδιοποιηθεί ο αμαξάς, διότι δεν του μοιάζει….)

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΑ…..

ΕΝΑ καινούριο μπλόγκ έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες μέρες στο παροικιακό …στερέωμα ! Φέρει το όνομα «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» ενώ τα κείμενα υπογράφονται από τον “idas1912.blogspot.com”. ΕΝΑ καλωσόρισμα κι’ από μας τους ….παλιότερους, δεν θα ήταν κακό, μαζί με τις ευχές μας για μακροημέρευση προς το καλό της ενημέρωσης των ομογενών και λοιπών
επισκεπτών του.
(σημείωση: Τα απειλητικά μηνύματα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, είναι απλές ….παιδικές εξάψεις ! Δεν νομίζω να εννοούν κάτι ώστε να χρείζουν προσοχής. Εκτός κι’ αν είναι με τη σύμφωνη γνώμη του κ. γενικού, πράγμα εντελώς απίθανο, απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω….)