Search This Blog

Saturday, March 13, 2021

Η Αρχιεπισκοπή μας είναι περίγελος. . . . όλη η ηγεσία πρέπει να φύγει. είναι καρκίνος στην εκκλησία μας. Γιατί οι μελλοντικές γενιές να έρθουν στις κοινότητες; Τι έχουμε να προσφέρουμε;

Ξένη Δημοσίευση...


 Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στον Καναδά βρίσκεται σε κρίση και αντί να εστιάσουμε στον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε τις κοινότητές μας καλύτερες και ισχυρότερες, μπλέκουμε σε όλες τις μαλακίες. Η Εκκλησία βρίσκεται σε κρίση και αν υπήρχε καλή ηγεσία θα επικεντρωνόμασταν στην επίλυση του προβλήματος και όχι στα συμπτώματα. Η Αρχιεπισκοπή έχει χάσει τον έλεγχο και αντί να βοηθά τις κοινότητες η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι τα τέλη που θα εισπράξει από αυτές. Υπάρχει μια έξαρση φυγής ιερέων της, λόγω κακής ηγεσίας. Η πλειοψηφία των ιερέων θέλει να φύγει από αυτή την Επισκοπή,  ο Σωτήριος  ζει σεένα εναλλακτικό σύμπαν. 

Friday, March 12, 2021

Ενισχύσεις από Μόντρεαλ, στους εναντίων της Κοινότητας αγράμματους εκδότες.


 Πολεμικές ενισχύσεις από το ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ, υπέρ του κουραφέξαλα Σωτήριου, ήρθαν να ενώσουν τις …δυνάμεις τους με τους ντόπιους, παγκόσμιους και μη, εκδιδόμενους…

Μάλιστα, πρόκειται για τον κ. Χρήστο Μανίκη ο οποίος τρέχει πρώτος να δώσει χέρι βοηθείας στον φίλο του τον Σωτήριο. Είναι, όπως λέμε, όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, μη τυχόν και του ξεφύγει του Σωτήρη καμιά αδέσποτη και δεν την …συλλάβει πρώτος.!

Ελληνική Κοινότητα: Ένας ενημερωτικός οικονομικός απολογισμός του οργανισμού, για την τελευταία 20ετία, με αφορμή κάποιων κακόπιστων δημοσιευμάτων....!

 

12 Μαρτίου, 2021 

Αξότιμα Μέλη και Φίλοι, 

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα επικοδομητικά σας σχόλια και την αδιάκοπη συμπαράστασή σας. Η  συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε την επιτυχή επίλυση των τρεχόντων  προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κοινότητά μας. Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να ρίξουμε  άπλετο φως στις διαδικασίες και ενέργειές μας, καθώς γνωρίζουμε ότι η παραμικρή παρερμηνεία της  αλήθειας μπορεί να οδηγήσει σε άνευ λόγου παρεξηγήσεις και έντονες αντιδράσεις. Δυστυχώς, πρόσφατες ανακριβείς πληροφορίες δημιούργησαν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με την κατανομή  και τη διαχείριση των κεφαλαίων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο από το παρών Διοικητικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν τον πυλώνα της αξιοπιστίας  και της ευθύνης μας. 

Ουρανοκατέβατες μαλακίες υπογεγραμμένες από τον έτερο παροικιακό, αγράμματο…εκδότη.!!!


 Έπεσε σήμερα, στα χέρια μας η έκδοση της «Εβδομάδας» της 9ης Μαρτίου, όπου μετά το πρωτοσέλιδο …βαρύγδουπο άρθρο, στο οποίο γίνεται ενδελεχής ανάλυση της οικονομικής ιστορίας της Ελληνικής Κοινότητας, υπήρξε και ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα, μεγέθους ¼ της σελίδας των Ουρανοκατέβατων, στην οποια καταχωρούνται όλα όσα γραπτά έχουν σχέση (και στόχο;) με τον εξευτελισμό του π. εκδότη της Β. Σκλάβο. 

Thursday, March 11, 2021

Εγώ διάβασα την ευχή, να φύγουν το ποντίκια, αλλά πάρτε και μια γάτα, για καλό και για κακό…

 Όλοι γνωρίζετε ότι, μόλις ο ιερέας τελείωσε με την ευχή που διάβασε για να φύγουν τα ποντίκια, συμβούλεψε στους νοικοκύρηδες – για καλό και για κακό -   να πάρουν και μια γάτα στο σπίτι.! Ε, κάτι παρόμοιο έκανε σήμερα ο Σωτήριος. Μπορεί, λέει, να μη μεταδίδεται ο κορωνοϊός από το ίδιο κουταλάκι, ή από τη Θεία κοινωνία, γενικότερα, αλλά …συμβούλεψε τον εαυτό του να πάει για να εμβολιαστεί, για καλό και για κακό.! Και έχουμε τώρα έναν, σχετικά ασφαλή, αρχιεπίσκοπο, …για καλό και για κακό.!! Άντε σιδεροκέφαλος και με λίγες ακόμα προσευχές από θέση ισχύος, πλέον, να εισακουστεί σοβαρότερα από τον Θεό και να μας απαλλάξει όλους μας από την παρουσία του… Με τις καλύτερες των ευχών μας.!!

Wednesday, March 10, 2021

Κτηματομεσιτική ανάλυση των πωληθέντων ακινήτων της Ελληνικής Κοινότητας, από …σοβαρούς αναλυτές.!

 

Τέτοια κτηματομεσιτική ανάλυση, με τις πωλήσεις των ακινήτων της Κοινότητας, ούτε καν ο αρχιεπίσκοπος, ως ειδικός κτηματομεσίτης,  θα μπορούσε να μας παρουσιάσει.! Και όμως το έκαναν με κάθε λεπτομέρεια και επιτυχία, οι εκδότες  της «Ε».! Ειδικά, από την πολύχρονη έρευνά τους μαθαίνουμε ότι το ολικό χρέος της Κοινότητας, με την αποχώρηση Μενεγάκη, ΔΕΝ ήταν 13.5 εκατομμύρια όπως λεγόταν τότε, αλλά μόλις 8.5 εκ. $.! Φούσκωσαν, δλδ, οι νέοι διοικούντες το χρέος κατά 5 εκατ. $, με προφανή στόχο να κερδίσουν κάποιοι.!! Ελπίζουμε πάντως, ότι σύντομα θα μας πουν πού πήγαν τα 5 εκατομμύρια και σε ποιων τσέπες πήγαν τα χρήματα της διαφοράς της αξίας των σπιτιών, διότι η διαφορά είναι μεγάλη.!

Tuesday, March 9, 2021

Συγκινητική πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, προς τους ένοικους του Ελληνικού Σπιτιού…

Σε μια συγκινητική πρωτοβουλία, προχώρησε σήμερα η Νεολαία της εκκλησίας της Αγ. Ειρήνης, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, με στόχο να εμψυχώσουν και να απαλύνουν τη μοναξιά που έχει προκαλέσει, στους ένοικους του Ελληνικού Σπιτιού – Γηροκομείου – η παρατεταμένη πανδημία, εξ’ αιτίας της συμφοράς του κορωνοϊού, η οποία τους υποχρέωσε, ένα χρόνο τώρα, να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, στερούμενοι την παρουσία των παιδιών τους, των εγγονών τους και άλλων προσφιλών προσώπων των οικογενειών τους.

Απεβίωσε ο ομογενής Χρήστος Ζιάτας…

 



Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών ο ομογενής ποιητής και συγγραφέας Χρήστος Ζιάτας. Στον απελθόντα φίλο, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα της καναδικής γης που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του αιώνια, καθ’ ότι το συγγραφικό έργο του θα παραμείνει ως προσφορά του στις επόμενες γενιές… Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ φίλε Χρήστο Ζιάτα…

Αποκαλύπτονται οι υποκρίτριες θεούσες; Κάτι θα πρέπει να γνωρίζει ένας αναγνώστης μας....

 

Αγαπητέ Αντίποδα, πληροφορούμαι ότι, κάποιες κυράτσες του ΦΒ, θύμωσαν λέει, πάρα πολύ, επειδή η Ελληνική Κοινότητα σκέφτεται να εκποιήσει κάποιο ακίνητο για να σώσει τα υπόλοιπα και να σωθεί η ίδια από τους άρπαγες του Φαναρίου και της …ντόπιας Αρχιεπισκοπικής …ολιγαρχίας.! Να σωθεί δηλαδή από τον φαταούλα Βαθρολομαίο και τον τοποτηρητή του Σωτήριο… Βλέπετε, οι κυρίες αυτές ΔΕΝ αρκούνται να εκκλησιάζονται στις 15 εκκλησίες του Τορόντο, αλλά τις θέλουν οπωσδήποτε 16, ώστε να …εξυπηρετούνται καλύτερα οι …πνευματικές τους, (και όχι μόνον;), ανάγκες.! Γιατί βρε χαζούλες δίνετε τέτοια δικαιώματα; Στην ίδια πόλη ζούμε και γνωριζόμαστε, σχεδόν όλοι, μεταξύ μας… Και όσες πιστεύουν στο θεό (4-5%) φαίνονται από μακριά και όσες καμώνονται πως πιστεύουν , κι’ είναι οι περισσότερες, νομίζουν ότι ΔΕΝ τις βλέπουν, γιατί τόσο τις …κόβει το περιορισμένο μυαλό τους.! Μας το παίζουν θρησκευόμενες και το φωνάζουν μήπως πείσουν  όσους τις έχουν πάρει μυρωδιά. Ας προσέξουν, όμως, λίγο αφού σήμερα δεν μένει τιποτα κρυφό ενώ όσο φωνάζουν τόσο προκαλούν και γίνονται ΣΤΟΧΟΣ.