Search This Blog

Saturday, December 5, 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ PETERBOROUGH



ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα στην Αίθουσα του Ιερού Ναού, για την οικονομική ενίσχυση της Κοινότητας και της εκκλησίας...
Το γεύμα θα γίνει στην κάτω αίθουσα της εκκλησίας, "Louis Yeotes Com. Hall" στο 406 Parkhill Rd., όπου θα σερβιριστούν ελληνικά φαγητά με κυριότερο το παραδοσιακό ψητό αρνάκι, χοιρινό σουβλάκι, πολλά άλλα και σίγουρα ως επιδόρπιο ο σπιτίσιος Μπακλαβάς. Το κόστος όλων αυτών θα είναι 25 δολάρια για τους ενήλικες και 10 δολ. για τα παιδιά.!!!

Tuesday, December 1, 2015

Εκδήλωση Ελλήνων Ακαδημαϊκών Οντάριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Τορόντο το ετήσιο δείπνο του Συλλόγου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Οντάριο. Επίτιμη προσκεκλημένη και ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά Ανδρομάχη Καρακατσάνη. Παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο κ. Κάρας και δεκάδες ομογενείς καθηγητές που διδάσκουν σε 15 πανεπιστήμια της επαρχίας.

Οι λιποθυμία τις καρακιόζενας

Ενα  καινούριο θεατρικό έργο ετοιμάζει γνωστός ομογενής συγγραφέας  με θέμα τη λιποθυμία της παπαδιάς εντός της εκκλησίας. Η συγγραφή άρχισε ήδη και χωρίς να ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί γνωρίζουμε όμως ότι θα είναι σε στιλ καραγκιόζη και θα ανεβεί πριν από το καλοκαίρι.Αφορμή για τη συγγραφή του έργου τούτου έδωσε η κυραπαπαδιά όταν ανακάλυψε ότι το κοινοτικό συμβούλιο αντικατέστησε το γραφείο του ιερέα του ναού με κάποιο άλλο. Περιττό να πούμε ότι η απόφαση της αντικατάστασης έχει σχέση και με το κάπνισμα σε κλειστό χώρο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία...  Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.