Search This Blog

Friday, February 10, 2012

Σαν την άδικη …κατάρα !
ΔΕΝ έχει τι να κάνει…. Φοβάται  προφανώς, να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους ανθρώπους και περιφέρεται, όλη μέρα, από μηχανάκι σε μηχανάκι μέσα στα Καζίνο..!!  Σχέτο  ρεζίλι των σκυλιών ο παλιοτενεκές…. της 10ετίας. Τι να πεις; Η κατάντια στο αποκορύφωμά της…..
Αχ ρε Χάρη τι μούκανες...

Thursday, February 9, 2012

Όμορφα κι’ ωραία τα περνούσαμε…

..η παλιοπαρέα, τα γλεντούσαμε!
Από δεξιά: Τεντ Νικολάου, Χάρης Φλώρος, Ντίνος Βοϊδονικόλας,
Τεντ Μαντζιάρης και οι ιδιοκτήτες του ΜΕΓΑΣ Νίκος Κωστής &Υιός..
ΜΙΑ ωραία, ανδροκρατούμενη, παρέα εκλεκτών ομογενών, απαρτιζόμενη από τους κ. κ. Ατσιδάκο Πήτερ, Βοϊδονικόλα Ντίνο, Δαλάκη Φρέντ, Λύτρα Μπίλ, Λάστμαν Μπλέιν, Μαντζιάρη Τέντ, Νικολάου Τεντ, Σταθάκη Κεν και Φλώρο χάρη, βρέθηκε χτες βράδυ στο εστιατόριο MEGAS, επί της Ντάνφορθ, όπου και τους ….συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός μας.
Αφού έφαγαν, ήπιαν και γέλασαν με την ψυχή τους, νάσου και καταφτάνει στο τραπέζι τους ένα ολόκληρο, ξεροψημένο -με τον μοναδικό τρόπο του Νίκου Κωστή-γουρουνόπουλο, βάρους 15 περίπου κιλών, το οποίο και τιμήθηκε δεόντως από τους συνδαιτυμόνες και κάποιους τυχερούς των γύρω τραπεζιών…. Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους..


Κεν Σταθάκης, Τεντ Νικολάου και καθιστός ο Μπλέιν Λάστμαν

Οι κ. κ. Φρέντ Δαλάκης και Μπίλ Λύτρας, έτοιμοι για το γουρουνόπουλο
Τεντ Μαντζιάρης, Ντίνος Βοϊδονικόλας, Τεντ Νικολάου.
Όρθιοος ο κ. Νίκος Κωστής
Τεντ Νικολάου, Χάρης Φλώρος


Οι κ. κ. Βασίλης Σκλάβος, Νίκος Κωστής και Νίκος Μηνιώτης
Ντίνος Βοϊδονικόλας, Κεν Σταθάκης, Χάρης Φλώρος

Ανεκδοτάρα

Πάει ενας τύπος σε ενα μπαράκι και γνωρίζει μια κοπέλα, την κερνάει κανα-δυο ποτα και μετα την ψηνει να πανε σπιτι του, αυτή δεχεται και πηγαίνουν. Αυτος στο σπιτι του ειχε ενα τζακι, μολις πανε ειχε ετοιμα τα ξυλα και απλα το αναψε για να φτιαξει ατμόσφαιρα. Οταν αρχίζουν να γδύνονται αυτος βγάζει τη μπλούζα του την Dolce Gabana και την πετάει στο τζακι, βγαζει το τζην το Diesel και το πετάει στο τζακι, βγάζει το πουκάμισο, το Armani, το πεταει στο τζακι, βγάζει και το σωβρακο, το Calvin Klein, το πετάει και αυτο στο τζακι. Τοτε η γκομενα τον ρωταει:
- Γιατι πετάς τα ρουχα σου στο τζακι ;
κι’ αυτος απαντα:
- Οταν τελειώσει ο Μητσος, θα έχει περάσει η μόδα....!

ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ....

Γενική Συνέλευση της Κοινότητας

Για την Κυριακή 18 Μαρτίου, αποφασίστηκε η Γ. Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Θέματα της Συνέλευσης θα είναι η έγκριση του νέου καταστατικού, η έγκριση του απολογισμού και πιθανότατα η έγκριση της πώλησης του κτιρίου στο Σκάρμπορο, εφόσον οι αγοραστές υπογράψουν την αγορά του, στις 15 του ίδιου μήνα, οπότε λήγει η προθεσμία την οποία έθεσαν με το όφερ….
ΟΛΑ, πάντως, δείχνουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό αφού, όπως γνωρίζουμε, οι αγοραστές έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικό έρανο συγκέντρωσης χρημάτων για το σκοπό αυτό.
Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε….

Tuesday, February 7, 2012

Σε ναυάγιο….
Βρέθηκαν αρχαία ελληνικά φάρμακα

Το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα «αποκρυπτογράφησαν» Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι. Τα φάρμακα εντοπίστηκαν σε γυάλινα δοχεία, μέσα σε ναυάγιο ελληνικού πλοίου που ανακαλύφθηκε το 1989 ανοικτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, που ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, τα οποία είχαν παραμείνει άθικτα από το νερό, αφού τα προστάτευαν τα γυάλινα δοχεία.
Μετά από 20 χρόνια ερευνών, οι μελετητές κατάφεραν, όπως διαβάζουμε, να αναλύσουν τα σκευάσματα, διαπιστώνοντας πως κάθε χάπι ήταν μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο, και τα οποία χρησίμευαν για τη θεραπεία των ασθενών στην αρχαία Ελλάδα.

«Για πρώτη φορά έχουμε, πλέον, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού», δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist.

Στα χάπια εντοπίστηκαν ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βαλανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι (αλφάλφα), αχίλλεια, όπως και ιβίσκος, που πιθανώς είχε εισαχθεί από την Ανατολική Ασία, την Ινδία ή την Αιθιοπία.

Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης, ιατρός και βοτανολόγος (πρόδρομος των φαρμακοποιών), κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ., περιέγραφε στα κείμενά του το καρότο ως πανάκεια για πολλά προβλήματα υγείας, θεωρώντας, για παράδειγμα, ότι αν κανείς το έχει φάει προκαταβολικά, δεν τον βλάπτουν τα ερπετά, ενώ παράλληλα βοηθά στη σύλληψη παιδιού.

Η ανάλυση των αρχαίων παρασκευασμάτων-χαπιών, εκτός από τις νέες πληροφορίες, έχει δημιουργήσει και νέα μυστήρια για τους αρχαιοβοτανολόγους. Η μελέτη του DNA δείχνει ότι τα χάπια πιθανότατα περιείχαν και ηλίανθους, ένα φυτό που οι επιστήμονες ως τώρα πίστευαν ότι δεν υπήρχε στον «παλαιό κόσμο», προτού οι Ευρωπαίοι το ανακαλύψουν στην Αμερική.
Αν το εύρημα επιβεβαιωθεί, οι βοτανολόγοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν την παραδοσιακή ιστορία του φυτού και την παγκόσμια διασπορά του, όπως δήλωσε ο Τουγουέιντ, αν και παραμένει ακόμα η πιθανότητα η παρουσία ηλίανθου στα αρχαία χάπια να προέρχεται από πρόσφατη γενετική «μόλυνση».

Ελπίζουν μάλιστα οι επιστήμονες πως θα καταφέρουν να "αποκρυπτογραφήσουν" και τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί για να παρασκευάσουν τα φάρμακά τους, αισιοδοξώντας πως ίσως έτσι ανοίξουν νέοι δρόμοι στη φαρμακολογική έρευνα.

Monday, February 6, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Το Φιλανθρωπικό και Εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την ίδρυση των Οικουμενικών Κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας.
Είμαστε ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός οργανισμός που υποστηρίζει και δυναμώνει άτομα και οικογένειες προσφέροντας μια σειρά από ανθρωπιστικές υπηρεσίες στον τομέα της μετανάστευσης, ευρέσεως εργασίας, υγείας και  κοινωνικές  υπηρεσίες.
Σαν ανθρωπιστικός οργανισμός, προσφέρουμε οικογενειακές, υγειονομικές, μεταναστευτικές και εργασιακής ενασχόλησης υπηρεσίες με σκοπό να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους και να σιγουρέψουμε  την ανάπτυξή, την ανεξαρτησία και την ζωτικότητά της Ελληνικής κοινότητος του Οντάριο. Οι Οικουμενικές και Κοινωνικές υπηρεσίες είναι έτοιμες και είναι στη διάθεση σε όλες τις ομάδες και κοινότητες ανεξάρτητα από την  εθνικότητά τους, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και το γένος τους.
Οι Οικουμενικές Κοινωνικές και Υγειονομικές υπηρεσίες θα είναι στη διάθεση του κοινού από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 2012 και θα προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες:
• Εξυπηρέτηση μεταναστευτικών υποθέσεων
• Εξυπηρέτηση κατ’ οίκον για ενήλικες και υπερήλικες
  Εκμάθηση Αγγλικών σαν δεύτερη γλώσσα
• Υγειονομική ενημέρωση και προβολή
• Δικηγορική βοήθεια/συμβουλή
• Κοινωνική συνηγορία
• Βοήθεια στη συμπλήρωση αιτήσεων για κοινωνική πρόνοια, συντάξεις κλπ.
Τα γραφεία μας βρίσκονται στο 2117-Β Broadview Avenue ( νότια από το  to Cosburn Avenue) και θα είμαστε ανοιχτά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο 416 644-1115 η στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@hcfo.ca για να κλείσετε ραντεβού. Το προσωπικό μας ή οι εθελοντές μας θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν.
February 6, 2012

Michael Stoeber....

....Spiritual Impressions
February 6 – March 3, 2012
Έκθεση Ζωγραφικής
Στην galleria 814,
814 St. Clair Ave. West, Toronto
Επίσημα εγκαίνια:
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου,
4:30 – 7:00 μ.μ.
Ωρες επίσκεψης:
 Τρίτη-Παρασκευή 12 – 6
Σάββατο 12 - 4

Sunday, February 5, 2012

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ…

Μια όμορφη μουσική βραδιά στο Μουσικό Καφενείο «AVLI».
Κατάμεστη η αίθουσα από νέους και …ώριμους ομογενείς οι οποίοι άκουσαν (και χόρεψαν) μέχρι τις πρωϊνές ώρες, παλιά και νέα τραγούδια από παλιούς και νέους μουσικούς. Οι φωτογραφίες μας μάρτυρες…..
Η Μουσκή παρέα της ΑΥΛΗΣ
Ειρήνη Στούμπου, Denise White, Stefanie Gray, Σπύρος Παράσχης

Πρώτο πλάνο η Γαρουφαλιά και ο Ευθύμης Ζοσημάς με τον
Φώτη Ζαβετσιάνο

ΤΕΛΟΣ....

....Τι κρίμα..!!
Πέρα απ’ τις ό,ποιες διαφωνίες μας, δεν είναι ευχάριστη η είδηση του «τέλους» του …νεαρού μπλογκ «Μακεδνος». Ας ελπίσουμε ότι από το …απονενοημένο διάβημα θα προκύψει κάτι καλό.
Θα λείψει….

Μια Παρασκευή …

…Πού αλλού; Στο MEGAS.!
Μια ακόμα διασκεδαστική Παρασκευή στο ΜΕΓΑΣ… Φωτογραφικά στιγμιότυπα που αξίζει να τα δείτε…
Η Αγγελική Σαμαρά με τον Γιώργο Αζέλη και τον Ανδρέα Νανδάνη
Η Αγγελική Σαμαρά με μια περέα φιλων της
Ο Γιώργος Αζέλης με την Δήμητρα Κοτζιά και τον Ανδρέα Νενδάνη