Search This Blog

Saturday, December 3, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.....

ΕΥΤΥΧΩΣ που στην Κοινότητα υπάρχουν και …υπάκουα παιδιά και μας άκουσαν αυτή τη φορά, στέλνοντας στα ΜΜΕ, επιστολή, με την οποία ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ την κανονική λειτουργία των Κοινωνικών τους Υπηρεσιών και συγχρόνως ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ την στάση του  προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Σταύρου Δαλακούρα.…. Έτσι μπράβο !! Τα παιδάκια της παιδικής χαράς αρχίζουν να μαθαίνουν σιγά σιγά. Το μόνο κακό είναι το ότι η επιστολή Ανακοίνωση-Καταγγελιά, έφτασε στα χέρια μας ….ορφανή ! Άνευ δηλαδή πατρός και μητρός….. Την υπογράφει απλά η νταντά ή καλλίτερα η μπέμπισίστερ ή ακόμα καλλίτερα η μικρηξαδέλφη..!! Προφανώς ο κ. γενικός της Γραμματείας, ενώ συνήθως είναι λαλίστατος,  τη φυλάχτηκε τη δουλειά για κάποιο λόγο που αυτός γνωρίζει !!!
ΜΕ το θέμα της Ομοσπονδίας, ασχολήθηκαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ τα οποία παραυρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της προπερασμένης Κυριακής, εκτός ενός. Της εφημερίδας «ΕΛΛΑΣ NEWS»..! Ασχολήθηκαν δηλαδή και ο κ. Κρανιάς από το Τηλεσκόπιο»» και ο κ. Κουτίνας από τον DNA και ο κ. Μάκης Ανδρικόπουλος από τον «Ε. Τύπο» και ακόμα  ο ΙΔΑΣ από τον «ΝΑΚΕΔΝΟΝ»..!!
( Η κ. Γιώργαινα ασχολείται τηλεφωνικά με την ενημέρωση των ….αναγνωστών της..!!!)

Ηρεμία - Τάξη - Ασφάλεια..!!

ΜΕ Ηρεμία Τάξη και Ασφάλεια, άρχισε το πρωί στις 9:30 στο «Πολυμενάκειο», κεκλεισμένων των θυρών, η συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου, για την επεξεργασία του νέου καταστατικού της Κοινότητας, το οποίο ετοίμασε, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μια επιτροπή νομικών και άλλων παραγόντων
του HHF...!
Οι εργασίες του Συμβουλίου άρχισαν στην ώρα τους και τελείωσαν σχετικά γρήγορα, αφού υπήρχε σχεδόν ομοφωνία στην κατά  άρθρο εξέτασή του. Όπως δείχνουν τα πράγματα ο οργανισμός θα έχει σύντομα τον νέο καταστατικό χάρτη του, με κλεισμένα όλα τα παράθυρα, ώστε να είναι απαραβίαστο στο μέλλον.
Αργότερα …περισσότερα...!

Friday, December 2, 2011

Τους τρέλανε για τα καλά…

O πρόεδρος κ. Δαλακούρας, με τον πρόεδρο
κ. Γκέκα και την υποψήφια πρόεδρο
κ. Ζουμπανιώτη...
ΤΟΥΣ …τρέλανε τους ανθρώπους της Κοινότητας ο πρόεδρος ! Ποιος πρόεδρος; Μα φυσικά ο Δαλακούρας της Ομοσπονδίας του Οντάριο…
Γιατί; Διότι όπου βρεθεί κι’ όπου σταθεί λέει, λένε, ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Κοινότητας έκλεισαν !! Πέρα του ότι δεν έχουμε ακούσει τον κ. Δαλακούρα να λέει κάτι τέτοιο, ας υποθέσουμε ότι το είπε….. Και λοιπόν; Πρώτον ποιος τον άκουσε και δεύτερο ποιους …πελάτες έχασαν; Και βασικά ο κ. Νίκωνας ήταν αυτός που ανακοίνωσε επίσημα και βαρύγδουπα την αναστολή των κρατικών επιχορηγήσεων και την απόλυση των υπαλλήλων !! Μια επίσημη επιστολή ή έστω μια ανακοίνωση μέσω των ΜΜΕ, θα έλυνε το πρόβλημα αυτομάτως….
(Το ότι ο κ. Σελιώτης φωνάζει και οδύρεται μη του δίνετε και μεγάλη σημασία. Έτσι έκανε από μικρός !! Τώρα στα γεράματά του θ’ αλλάξει; Πέρα του ότι αν του πει κάποιος ότι η σφραγίδα του δεν θα χαλάσει από την αχρησία, αν κρατάει κλειστή τη θήκη της μελάνης).

Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Δαλακούρας ή ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, της Ομοσπονδίας, θα επανορθώσουν αμέσως το λάθος….. Εκτός κι’ αν τα άλλα λεχθέντα από τον κ. Δαλακούρα είναι το πρόβλημά τους… Δηλαδή τα περί Μενεγάκη και την 10ετία του ! Κάτι που ούτε διορθώνεται ούτε βελτιώνεται, καθ ότι είναι σωστά όπως τα είπε… Σωστά;

Thursday, December 1, 2011

Ο Παπούς του Τοτού...

Ο Τοτός κι’ ο παπούς του...

Μια μέρα στην τάξη του Τοτού η δασκάλα βάζει την εξής εργασία στα παιδιά:
- Θέλω να κάνετε το εξής: Θα μου πείτε μια μικρή πρόταση, από την οποία θα βγαίνει ένα συμπέρασμα, που θα εκφράζεται με την λέξη «προφανές». Παράδειγμα: «Στο σπίτι έχουμε ανάψει το τζάκι. Είναι προφανές λοιπόν ότι κάνει κρύο».

Αρχίζει πρώτη η Ελενίτσα:
- Εμένα ο μπαμπάς μου έχει ιδιωτικό αεροπλάνο, η μητέρα μου σκάφος, εγώ έχω αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό που με φέρνει στο σχολείο. Είναι προφανές λοιπόν ότι είμαστε μια πλούσια οικογένεια!

- Μπράβο, μπράβο Ελενίτσα!, επικροτεί η δασκάλα.

Ακολουθεί ο Νικολάκης:
- Εμένα ο πατέρας μου είναι καθηγητής πανεπιστημίου, η μητέρα μου έχει διπλώματα σε δυο επιστήμες, εγώ ξέρω τρεις γλώσσες και έχω μια τεράστια βιβλιοθήκη. Είναι προφανές λοιπόν ότι είμαστε μια μορφωμένη οικογένεια!

Συνεχίζει η Σούλα:
- Ο μπαμπάς μου είναι πρωταθλητής Ευρώπης, η μητέρα μου έχει τρέξει σε Ολυμπιάδα, εγώ από 5 χρονών ασχολούμαι με την κολύμβηση. Είναι προφανές λοιπόν ότι είμαστε μια αθλητική οικογένεια!

Έρχεται και η σειρά (αναπόφευκτα) του Τοτού:
- Ο δικός μου ο πατέρας είναι βοσκός. Η μητέρα μου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου, το ίδιο. Κι εγώ δε, κάπου-κάπου βοσκάω πρόβατα. Μια μέρα λοιπόν, βλέπω τον παππού μου, ξαφνικά να αφήνει τα πρόβατα και να ανηφορίζει τρέχοντας στον λόφο, κρατώντας τους.«Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Ο παππούς μου όμως, όχι μόνο δεν ξέρει αγγλικά, αλλά είναι τελείως αγράμματος.

Είναι προφανές λοιπόν ότι πήγαινε για ...χέσιμο!

Διαδικτυακή σύνδεση σχολείων Τορόντο-Αδελαΐδας

Η οθόνη της τηλεδιάσκεψης όπου διακρίνονται οι υπεύθηνοι
της Αυστραλίας.
ΜΙΑ πρωτότυπη, για μας τουλάχιστο, έξυπνη και ενδιαφέρουσα διαδικτυακή σύνδεση-συνάντηση- σύσκεψη- συνομιλία, είχαν την τύχη να βιώσουν μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας με μαθητές των ελληνικών σχολείων της Αυστραλίας. Η συζήτηση έγινε με την επίβλεψη του διευθυντή του γραφείου Παιδείας Θέμη Αραβοσσιτά, της διδασκάλισσας Μάγδας Σιγάλα και της συντονίστριας Εκπαίδευσης στο Γ. Προξενείο Δρ. Δέσποινας Χατζηδιάκου, από πλευράς Τορόντο και τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς της Αδελαΐδας στην Αυστραλία. Επίσης  οι μαθητές του εξωτερικού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για λίγο και με μαθητές σχολείου από το Ηράκλειο Κρήτης και από τη Ρόδο.! ΩΣ πρώτη προσπάθεια θεωρείται αρκετά πετυχημένη, ενώ τα παιδιά έμειναν κατ’ ευχαριστημένα από την επαφή αυτή. Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από τον ανταποκριτή της ΕΡΤ κόσμος κ. Τάκη Γαλιάτσο ώστε να χρησιμοποιηθεί στα προγράμματά της
για τον απόδημο.
Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες από την προσπάθεια αυτή.
Μαθητές και δάσκαλοι συμμετάχουν και παρακολουθούν
την τηλεδιάσκεψη


Ο εκπρώσοπος της ΕΡΤ Τάκης Γαλιάτσος επί το έργο...


Η Αναστασία Κακαγιάννη, πρόεδρος του Τμήματος Νεολαίας της Κοινότητας, παρακολουθεί την προετοιμασία της τηλεδιάσκεψης με τις κυρίες Μάγδα Σιγάλα και Δέσποινα Χατζηδιάκου

 
Μάγδα Σιγάλα, Δέσποινα Χατζηδιάκου και Θέμης Αραβοσσιτάς
Και ενώ, ο Θέμης Αραβοσσιτάς, ο Τάκης Γαλιάτσος και ο Παναγιώτης Τσίλας, φροντίζουν τα της σύνδεσης....


...Η Χριστιάνα και η Λίνα παρακολουθούν τις προετοιμασίες τους.!

Η κ. Σιγάλα και ο Θέμης Αραβοσσιτάς στο Γραφείο Παιδείας

Wednesday, November 30, 2011

Εγκαίνια των Γραφείων της Ομοσπονδίας

ΣΕ μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα έγιναν χτες βράδυ τα εγκαίνια των Γραφείων της Ελληνικαναδικής
Ομοσπονδίας του Οντάριο,
στο 1127 Broadview Avenue.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο επαρχιακός βουλευτής της περιοχής κ. Πήτερ Τάμπουν, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Φραγκεδάκη, η σύμβουλος εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, ο πρόεδρος του ΒΙΑ της Ντάνφορθ κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας καθ. Γιώργος Γκέκας, η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού κ. Ειρήνη Καρογλίδου, η γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Τ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο αντιπρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών κ. Κώστας Κατσανέβας  και πολλοί άλλοι ομογενείς. Μετά την τελετή του αγιασμού από τον π. Νικόλαο Αλεξανδρή, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο βουλευτής κ. Τάμπουν, η κ. Φραγκεδάκη, η Δρ. Χατζηδιάκου, ο κ. Μάνιος και φυσικά ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Σταύρος Δαλακούρας ο οποίος αναφέρθηκε για λίγο στους σκοπούς, στόχους και επιδιώξεις της Ομοσπονδίας. Την εκδήλωση κάλυψαν τα περισσότερα ελληνόφωνα ΜΜΕ.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες
από την εκδήλωση…
Το μεγαλύτερο μέρος του Δ. Συμβουλίου με τον βουλευτή Πήτερ Τάμπουν

Τέσσερις όμορφες κυρίες: Τερέζα Νικολαΐδου, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κερογλίδου και η Ακόλουθος Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου

Χρήστος Βογιατζής, Κυριάκος Καράτσης, Νίκος Μπαμπάτσικος και Γιώργος Μάνιος

Ο Κωστής Κατσανέβας με τις κυρίες Τερέζα Νικολαΐδου, Ειρήνη Μαντέλου
και την μητέρα του Σοφία Παπανδρέου

Ο καθ. Γιώργος Γκέκας με τις κυρίες Ειρήνη Μαντάλου, Ειρήνη Κερογλίδου
και Σοφία Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργος Πορνάρας με τον Γιώργο Μάνο
και τον Στάθη Τροχάτο

Ο πρόεδρος του ΒΙΑ Ντίνος Βοϊδονικόλας με τον σύμβουλο της
Κοινότητας Νίκο Μπαμπάτσικο

Η Ακόλουθος Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου συνομιλεί
 με τον Μάκη Ανδρικόπουλο
Η κ. Σισάκη με τους Χρήστο Βογιατζή, Κυριάκο Καράτση και Αντώνη Αρτεμάκη
Ο Δημοσιογράφος Θανάσης Κουρτέσης χαιρετά τον φωτογράφο.
 Παρακολουθεί ο Γιώργος Αλικάκης
Ο Στάθης Τροχάτος εν μέσω των Κώστα Ρούση και Γιώργο Μάνιο
Η Ελένη Ζουμπανιώτη με τον Σταύρο Δαλακούρα. Δίπλα ο ...αντίπαλος Γιώργος Γκέκας
Η κ. Φραγκεδάκη με τους εκπρώσοπους των φοιτητών
Ο Νίκος Βασιλάκος με την γυναίκα του
ο Μάκης Ανδρικόπουλος με τον Δημήτρη Αγουρίδη
Ο π. Νικόλαος Αλεξανδρής με τον πρόεδρο Σταύρο Δαλακούρα
Ο Γιώργος Νικολάου, ταμίας της Ομοσπονδίας, με την γυναίκα του Ιωάννα
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με την αγαπημένη του γυναίκα
Ο Γιώργος Μάνος, δεν φωτογραφίζει μόνον αλλά και φωτογραφίζεται
 με την κ. Σοφία Παπανδρέου.
Δυό μέλη του συμβουλίου, οι κ. κ. Νίκος Βασιλάκος και Γιώργος Παπαδάκης
Η Μαίρη Φραγκεδάκη συνομιλεί με τον Γιώργο Γκέκα. Παρακολουθεί ο Γιώργος Νικολάου. Στο βάθος οι κ.κ. Γαλιάτσος και Αλικάκης
Σκλάβος και Μάνος, επί το έργον, προσπαθούν να φωτογραφήσουν τον κόσμο
Τ'ελος το μυαλό της οργάνωσης, η δεσποινίς Δαλακούρα η οποία ...εργάζονταν
 καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

Tuesday, November 29, 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ….

….τα εγκαίνια της Ελληνοκαναδικής
Ομοσπονδίας του Οντάριο
Στο 1127-Β Broadview Ave.,
Νοτίως της Cosburn Ave.
Τελούνται σήμερα τα εγκαίνια των Γραφείων της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας στις 7:00 το απόγευμα.
Στην τελετή των εγκαινίων θα χοροστατήσει ο π. Νικόλαος Αλεξανδρής, ενώ έχουν προσκληθεί πολλοί επίσημοι μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος κ. Δημήτριος Αζεμόπουλος και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος.
Ο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ θα είναι εκεί και θα σας μεταφέρει, εκτός απ’ τις φωτογραφίες του και …μπόλικο …κουτσομπολιό (αυτό δηλαδή που οι μορφωμένοι – νάναι καλά - ονομάζουν …Παραλειπόμενα)..!!

Ο κ. γενικός …πρόεδρος, στο Γενικό …απολύσεις !!!

Ο νέος πρόεδρος των Αθηναίων
κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος με την
απερχόμενη κ. Ελένη Αγά.
Ολόκληρες καταχωρήσεις δίνουν και παίρνουν, τούτες τις μέρες, τόσο στα μπλόγκς όσο και στις εφημερίδες,  με επίκεντρο τον γενικό πρόξενο και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο.
Το ένα θέμα – το καλό - έχει σχέση με την ανάληψη της προεδρίας του Συλλόγου Αθηναίων από τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτριο Αζεμόπουλο.!
Των Αθηναίων, μελών του, είναι ο Σύλλογος ό, τι θέλουν τον κάνουν και ό, ποιον θέλουν εκλέγουν ως πρόεδρό τους… Το μόνο που δεν έπραξαν σωστά είναι το ότι έκαναν τη Γενική Συνέλευσή τους …κρυφά από τους υπόλοιπους ομογενείς. Ούτε μια ανακοίνωση στα Μ. Μ. Ε. δεν πείρε το μάτι μας, για τον χρόνο και τον τόπο της Συνέλευσης, ενώ άλλες παλιότερες εποχές, γνωρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες, ακόμα κι΄όταν πραγματοποιήθηκε στην προξενική κατοικία…. Η μυστικότητα αυτή, υποθέτουμε πως ήταν και η αιτία να μην υπάρξει …αντίπαλη υποψηφιότητα..!! Η απερχόμενη πρόεδρος κ. Αγά, οφείλει μια απάντηση…. Το εάν ο κ. Αζεμόπουλος είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι είναι βεβαίως λάθος ερώτηση, αφού είναι Αθηναίος και μένει μόνιμα και νόμιμα στο Τορόντο την στιγμή της εκλογής του….. Εντάξει;
ΤΟ άλλο θέμα – το κακό – είναι το γεγονός ότι το Γενικό μας προξενείο στο Τορόντο, έχασε 4 από τα καλλίτερα στελέχη του εδώ προσωπικού του. ΔΕΝ γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους της ομαδικής απόλυσης των τεσσάρων, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι οι ομογενείς θα πρέπει να υποφέρουν για να εξυπηρετηθούν κατά τους καλοκαιρινούς, τουλάχιστον, μήνες !! Ας ελπίσουμε ότι ο κ. γενικός θα ανασκουμπώσει τα μανίκια του και μαζί με τους εξ’ Ελλάδος αποσπασμένους, καλά υποθέτουμε πληρωμένους και με την ελλαδικής νοοτροπίας δημοσιοϋπαλληλική …απόδοση, σκύψουν πάνω στις υποθέσεις των ομογενών μας, ώστε να (μας) προσφέρουν  μια υποφερτή εξυπηρέτηση…. Έστω κι’ αν ακόμα χρειαστεί να …ανασταλούν για λίγο καιρό οι υποχρεώσεις της προεδρίας….. ΟΛΑ τα προβλήματα έχουν τη λύση τους, αρκεί να τα προσέξουμε !!!

Sunday, November 27, 2011

Μερικές εικόνες από την
Μουσική Βραδιά της Παρασκευής στο εστιατόριο «Μ Ε Γ Α Σ»
Ο Γιώργος Αζέλης με τον Μπάμπη στο κλαρίνο

Η Αγγελική Σαμαρά με τον Ανδρέα Νενδάνη στο αρμόνιο

Νίκος Τσερωτάς, Ειρήνη Μαντέλος και Αντώνης Αρτεμάκης

Η Σοφία Παπανδρέου και η εορτάζουσα Κατερίνα Χαραλαμπίδου
H Τούλα Σοφρονίου με το Χρήστο Γκούβερη και τον Άγγελο Γιωργίτση

Ο Στάθης Τροχάτος με τους φίλους του Μπάμπη, Δημήτρη και Ανδρέα

Ο Λουκάς Κατσιλίρας με τον Θόδωρο Κοκοράκη και φίλους τους 

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου με τον Άγγελο Γιωργίτση

Ο Γιώργος Αζελής πάιζει μπουζούκι για ...πάρτι τους. Είναι ό Γιώργος Λεουτσάκος, ο Χρήστος Γκούβαρης και ο Άγγελος Γιωργίτσης

Η όμορφη Μαρία αν δεν ήταν εγονή του θα ήταν η πιο μικρή
πελάτισα του Νίκου Κωστή...

Ο Γιώργος και η Άγγελική παίζουν και τραγουδούν για την
Ελένη Παπαδοπούλου και τον Σπύρο Βέργο

Όλοι τους έτοιμοι για το έργο... Πίσω από το μπαρ η Ειρήνη προσπαθεί,
 εις μάτην, να αποφύγει το φακό...

Ο Μπάμπης και ο Νίκος με έναν φίλο τους