Search This Blog

Saturday, April 3, 2021

Ξενη Δημοσίευση...

 

Στην Ιστοσελίδα του κ. Μάκη Ανδρικόπουλου, στο ΦΒ, εντοπίσαμε, αλιεύσαμε και, άνευ αδείας, αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, σχετικό με την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο…

 Μακης Ανδρικόπουλος

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

(ΤΟΡΟΝΤΟ)

Ακούγεται κατα κόρον τον τελευταίο καιρό,είτε ξεκάθαρα είτε κεκαλυμμένα,ότι η τωρινή ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας,η οποία πρίν 10 χρόνια παρέλαβε ένα σκάφος σχεδόν βυθισμένο,μέσα από τα τόσα άλλα κακά(!) που δημιούργησε από οικονομική και όχι μόνο κακοδιαχείρηση,έφτασε στο σημείο να θέλει σήμερα,προκειμένου να σωθεί ο Οργανισμός,να πουληθεί μία ή περσότερες από τις εκκλησίες που έχει.

Thursday, April 1, 2021

Το κτήριο της πρώην Επισκοπής παραδίδεται στους αστέγους, από τον μέτοχο Άγιο Νικόλαο και τη σύμφωνη γνώμη της συνεταίρου Του .!


 Μόλις μας πληροφόρησε ένας «φανατικός», όπως λέει, αναγνώστης μας ότι ο ‘Αγιος Νικόλαος αποφάσισε να παραχωρήσει το κτήριο της πρώην Επισκοπής Κωσταντίας, στο 27 Τέντιγκτον, στην υπηρεσία αστέγων της πόλης μας, μετά την κατά το ήμισυ απόκτηση των μετοχών της εταιρίας «Ρέππας Εντερπρΐζες» η οποία το πρωτοαγόρασε για να το σώσει από τα αρπαχτικά της τότε εποχής.

Αυτό, λοιπόν, το ακίνητο όπως όλα δείχνουν, θα στεγάζει σύντομα ένα μεγάλο μέρος των άστεγων της περιοχής, αφού,  όπως λέγεται, συμφωνεί με την πρόταση του Αγίου και η δεύτερη μέτοχος και κατ’ εξακολούθηση ενισχύτρια της ιεράς μας έδρας, είτε ονομάζεται Επισκοπή, είτε Μητρόπολη ή ακόμα και Αρχιεπισκοπή. (Παραλίγο, μάλιστα, ο Αντίποδας να βρεθεί στη φυλακή όταν τόλμησε να αμφισβητήσει τις μεγάλες δωρεές της εν λόγω κυρίας, προς την Εκκλησία και τα …σχολεία της.!). Ελπίζουμε ότι σε λίγο θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους λαλίστατους φίλους που θα αρχίσουν  να μας βομβαρδίζουν με τις ερωτήσεις τους, ως φίλοι και υποστηριχτές του μακαριότατου αρχι-επισκοπού Σωτηρίου…

Wednesday, March 31, 2021

Μήνυμα της Ανεξάρτητης Ερανικής Επιτροπής για τη σωτηρία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο

 


Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Όπως έχετε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους τελευταίους δύο μήνες η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση που έχει επέλθει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με τις εκκλησίες κλειστές και με μηδενικές εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων τους τελευταίους 12 μήνες, οι πηγές εσόδων είναι ελάχιστες. Αυτή η πανδημία μπορεί να διαρκέσει άλλους 12 μήνες προτού τα πράγματα επανέλθουν στο φυσιολογικό και η Κοινότητα ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ακόμη και χωρίς δραστηριότητες, τα μηνιαία έξοδα είναι περίπου $170,000  το μήνα, ποσό που περιλαμβάνει εκτός από την πληρωμή της υποθήκης στην τράπεζα, την ασφάλεια των κτηρίων, τους λογαριασμούς ρεύματος, θέρμανσης και ύδρευσης, τη μισθωδοσία, τα πολιτιστικά προγράμματα, τα σχολεία, τη συντήρηση των κτηρίων κ.λπ.

Tuesday, March 30, 2021

Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς στον Καναδά

 

Ανακοίνωση  Αρχιεπισκοπής.!!!

Για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης η Κυβέρνηση του Οντάριο και η Αρχιεπισκοπή Καναδά ανακοινώνουν την ίδρυση Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς

 


Η Αρχιεπισκοπή Καναδά γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ιδρύει Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Οικονομικά συμβάλλει η Κυβέρνηση του Οντάριο με το ποσό των τριακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων δολαρίων ($325.000).

 Την ανακοίνωση έκανε σήμερα 25 Μαρτίου 2021 ο Πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford, ο οποίος είπε:

Sunday, March 28, 2021

Προδότες της Ελληνικής Κοινότητας μεταξύ των μελλών της Ερανικής Επιτροπής; Πιθανότατος δάκτυλος του προέδρου της …10αιτίας.!!

 

Αμέσως, σχεδόν, μετα την ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας για την οικονομική στενότητα του ταμείου της στην ανταπόκρισή της στις οικονομικές υποχρεώσεις της, σχηματίστηκε ερανική επιτροπή από αξιόλογους ομογενείς οι οποίοι προσπάθησαν από την πρώτη ημέρα και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τη  συγκέντρωση χρημάτων και την αποφυγή πώλησης ακινήτου της, για κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού.