Search This Blog

Saturday, July 12, 2014

Σχόλιο αναγνώστη...

Το φεστιβάλ των φεστιβαλιών και τα .....νούμερα!


Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη, ο οποίος φαίνεται ότι κάτι ξέρει και επειδή ως νέοι δημοσιογραφούντες δεν επιτρέπεται να κρύψουμε από σας τους αναγνώστες μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έρχονται, τις παραδίδουμε στην κρίση σας.....

Αγαπητέ Αντίποδας, διάβασα στην ...παγκόσμια που λες και συ, ότι το σύνολο των επισκεπτών στο φεστιβάλ of φεστιβάλς, έφτασε στο νούμερο των 12.463 ατόμων! Επειδή έτυχε να βρίσκομαι καθημερινά στο χώρο εκείνον, θέλω να σας πω ότι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν τουλάχιστον διπλάσιος, αν όχι και λίγο παραπάνω και αναρωτιέμαι: Γιατί αυτή η μείωση στο μισό; Είναι για φορολογικούς λόγους ή απλώς για να μη δώσουν όλα όσα έταξαν στους διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς; Και κάτι άλλο: Στις 12 χιλιάδες και κάτι που μας λένε, συμπεριλαμβάνουν και τους εβδομήντα δύο (72) που παραυρέθηκαν την προ τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, δηλαδή τη Δευτέρα το βράδυ; Μάλιστα το νούμερο αυτό είναι μετρημένο με τα ίδια μου τα μάτια τα οποία τσεκάρισα λίγες ημέρες πριν σε ομογενή γιατρό, ώστε να μη δέχομαι οποιαδήποτε διάψευση...... Πάντως εάν η απόκρυψη των μισών σχεδόν επισκεπτών είναι για φορολογικούς λόγους εγώ δεν θα είμαι αυτός που θα τους  ξεμπροστιάσει, όπως κάνουν αυτοί, για να πάθουν ζημιά, αλλά αν το έκαναν από συμπαράσταση στην Ελληνική Κοινότητα και την ηγεσία της ώστε να μη νιώθουν τόσο άσχημα -όπως έπαθαν οι Αργεντίνοι από τους Γερμανούς με το 7-1 -που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν μόλις 7 χιλιάδες και κάτι στις 3 πρώτες ημέρες, τους συγχαίρω και θα πρότεινα να ανακηρυχτούν δια βίου επίτιμα μέλη της, ή ακόμα να τους παραδώσουν και την ηγεσία της, με συνοπτικές διαδικασίες!!! Αυτά για τώρα.


Thursday, July 10, 2014

Μαργαρίτης-φέστιβαλς...

Πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.!


Μια πολύ ...ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί από χθες το πρωί, στα διάφορα στέκια της Ντάνφορθ. Πρόκειται για το πολυετές συμβόλαιο που υπόγραψαν αρμόδιος της εταιρείας των Φεστιβάλς με τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος για τα επόμενα 7 χρόνια θα πρέπει να εμφανίζεται αποκλειστικά στις εκδηλώσεις της εταιρείας και των άλλων "παραγωγών" του μεγάλο-δημόσιο-γραφικού οργανισμού της παγκόσμιας ομογενειακής ενημέρωσης. Απ' ότι λέγεται το ντιλ κλείστηκε ..προφορικά την παραμονή της λήξης των φετινών εκδηλώσεων, στο χώρο που έγιναν αυτές και ενώπιων αρκετών επισκεπτών του φεστιβάλ... Οι συμβαλλόμενοι αφού αντάλλαξαν ...όρκους φιλίας και αιώνιας συνεργασίας, μέσω διάφορων χειρονομιών και ...φιλοφρονήσεων, χώρισαν με τον καλλιτέχνη να αναχωρεί στην Ελλάδα -έχοντας εισπράξει μεγάλες προκαταβολές-για ...ανανέωση της καρταρόμπας του και ...άμεση επιστροφή για τη συνέχεια των παραστάσεων. Καμιά σχέση, δηλαδή, με τον Πετρέλη ο οποίος και στο Πολυμενάκειο παραυρέθηκε και σε εκδήλωση προς τιμή του σε νεοανακαινησθέν κατάστημα-εστιατόριο επί της Ντάνφορθ... Ε, τι να κάνουμε; Εκτός από τις κιτς υπάρχουν και οι σοβαρές διοργανώσεις από σοβαρούς ανθρώπους στην παροικία μας. Συμβαίνουν αυτά... 

Wednesday, July 9, 2014



Δείτε πού, ο Έλληνας, δίνει οκτώ ευρώ για έναν φραπέ, δεκατρία για γεμιστά και έξι για μία τυρόπιτα.!


Μπορεί η υπόθεση του περιπτερά που χρέωνε το μπουκάλι νερό τρία ευρώ κάτω από την Ακρόπολη να έκανε αρκετούς να απορήσουν, ωστόσο, η κατάσταση… σε άλλα σημεία της Αττικής είναι το ίδιο απελπιστική αν όχι χειρότερη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στην παραλιακή, σε τουριστικά σημεία δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους, οι τιμές είναι κυριολεκτικά εξωφρενικές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα καταστήματα δεν κόβουν αποδείξεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τιμοκαταλόγου:

Φραπέ με παγωτό – 8,50 ευρώ, Irish Coffee – 9,00 ευρώ, Γεμιστά – 13 ευρώ
Χωριάτικη σαλάτα – 8 ευρώ, Μοσχαράκι με πατάτες -19 ευρώ, Ενα κομμάτι τυρόπιτα – 6 ευρώ

Σημειωτέον ότι οι τιμές αυτές είναι με ΦΠΑ στο 13%, ενώ, παράλληλα, τουρίστες και παραθεριστές τονίζουν ότι η έκδοση απόδειξης παραμένει σε αρκετές περιπτώσεις μυστήριο.

ΣΤΙΣ 14-18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ


Στη Δημοκρατία, την οποία πρέπει να «επανεφεύρουμε» θα είναι αφιερωμένο το 15οΣυμπόσιο της Σύμης, το οποίο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου στις Σπέτσες από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου, ενώ, παράλληλα, θα λειτουργήσουν, για ένα διήμερο, επιμορφωτικά σεμινάρια για νέους, με το ίδιο θέμα....

Η Δημοκρατία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι το διακύβευμα για τις επόμενες δεκαετίες. Και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, που σήμερα ισοδυναμεί με την “επανεφεύρεση” και τον “επανασχεδιασμό” της, αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα για κάθε πολίτη, για κάθε κοινωνία, σε κάθε γωνιά της γης.

Tuesday, July 8, 2014


«Βιβλίο» για μπιντέ...


Ο για βαριά κακουργήματα κατηγορούμενος ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου περιγράφει την κρατούμενη Βίκη Σταμάτη με όλα τα αγοραία κλισέ που αφορούν γυναίκες.
Ο γνωστός εκδότης της μπανιέρας έβγαλε την (Κυριακή) ένα «βιβλίο» για μπιντέ. Ο για βαριά κακουργήματα κατηγορούμενος ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού εξασφάλισε την αποφυλάκισή του, τώρα αποφάσισε να χτυπήσει την κρατούμενη Βίκη Σταμάτη, σύζυγο Τσοχατζόπουλου.
Σε απόλυτο εμετικό και σεξιστικό παροξυσμό την περιγράφει με όλα τα αγοραία κλισέ που αφορούν γυναίκες: αράχνη, Αντουανέτα, αρπακτικό, μέγαιρα, στα όρια της πορνείας, σπάταλη, βίαια και άσπλαχνη.
Με τον ίδιο παροξυσμό περιγράφει και την «Άγκελα», την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου φιλοτεχνώντας το άλλο αγοραίο γυναικείο πορτρέτο, εκείνο της «Γερμανίδας».
Στην μπανιέρα του Αναστασιάδη, εκτός από αυτό το τυπωμένο σκουπίδι, χωράνε όμως και οι 100 χιλιάδες αναγνώστες της φυλλάδας του που χωρίς ντροπή για την έννοια «βιβλίο» πήραν αυτό το πράγμα στα χέρια τους πληρώνοντας 4,5 ευρώ!
Α.Ψ.

Sunday, July 6, 2014

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ, ΤΕΛΙΚΑ, ΧΘΕΣ...


Κάπως έτσι ήταν το πανηγύρι της Κοινότητας χθες Σαββάτο βράδυ κι' αυτοί - κάποιοι δηλαδή - μας το παρουσίασαν με χιλιάδες κόσμου. Έψαξαν στην ...ιστορία, βρήκαν διάφορες παλιές, μπαγιάτικες, φωτογραφίες και μας τις παρουσίασαν για φρέσκες.! Οι ...αυθεντικές είναι τούτες και πιστέψτε μας, όσοι ΔΕΝ πήγατε...
...Κάποιος Πετρέλης τραγουδάει για τους ...θαμώνες της παραπάνω φωτογραφίας...

Ο πρόεδρος Αρτεμάκης με τον Τζίμη Μπάκα και τον Χατζηθεοφάνους, ετοιμάζονται
 μήπως και τιμήσει κανένας το πανηγύρι τους.!!!

Τρεις ομορφιές. Η αναδημοσίευση ...εσκεμμένη μπας και "εκτεθούν"...

Η πανταχού παρούσα δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Φραγκεδάκη με τον Γιάννη Κακαγιάννη

Στη μέση ο Γιώργος Αλικάκης με δυο ....αγνώστους

Σαββατόβραδο και ...ανατροπές 

στο Πανηγύρι της Κοινότητας...

Έλεγαν και συνεχίζουν να λένε, οι μέτρ του είδους, ότι μια φωτογραφεία  = χίλιες λέξεις.! Και ήταν σωστό μέχρι χθες το βράδυ, που η Ελληνική Κοινότητα και ο Πετρέλης, μέσα από ένα πανηγύρι το ανέτρεψαν και θα λέμε πλέον από δω και πέρα: "Μια φωτογραφεία = τρεις χιλιάδες λέξεις.!!!
Διότι τόσοι ήταν οι επισκέπτες του πανηγυριού στον Αι-Γιάννη, χθες βράδυ. Κι' αν κάποιοι από το "φεστιβάλ" of, δεν πιστεύουν, ας μετρήσουν κεφάλια και θα δουν ότι ίσως να είναι και λίγα περισσότερα...