Search This Blog

Thursday, July 11, 2013

Αδίστακτος κωλοτούμπας...


ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 
ΚΑΙ ΟΡΙΑ !...

Όι «New York Times» σε προχθεσινό άρθρο τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνουν μια πολύ εύστοχη περιγραφή στο τι έκανε, με την πρόσφατη συμφωνία με την τρόϊκα ο Σαμαράς, προκειμένου να δοθεί, πετσοκομμένη, η νέα δόση.

Ο αδίστακτος, λοιπόν, κωλοτούμπας – πρωθυπουργός, «…συμφώνησε να μειώσει, πάλι, τους

Wednesday, July 10, 2013

“El Dorado Gold”

Παρέμβαση Καρύγιαννη  
για την επένδυση στις Σκουριές...

“Μειωμένος ως ‘Ελληνας” δήλωσε ότι ένιωσε, μετά τη χτεσινή επίσκεψή του στις Σκουριές Χαλκιδικής και έπειτα από όσα είδε εκεί, ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής του Καναδά, Τζιμ Καρύγιαννης, ο οποίος σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε λάβρος κατά της επένδυσης της καναδικής “El Dorado Gold” για την εξόρυξη χρυσού.
Ο κ.Καρύγιαννης, που -όπως υποστήριξε- επισκέφτηκε τις Σκουριές χθες το βράδυ, κατήγγειλε ότι “όταν έφτασε, ο υπάλληλος της εταιρείας security πήγε να του επιτεθεί” και ότι είδε παράνομα κομμένα δέντρα και “‘ξυρισμένη’ όλη την περιοχή”.
“Όταν μιλάμε για επενδύσεις στην Ελλάδα [πρέπει να διασφαλίζουμε ότι], οι εταιρείες επενδύουν
Και ο μήνας έχει 9, κύριε Καραμανλή





Αυτή είναι η εισαγωγή του Βαγγέλη Παπαχρήστου στο σημερινό του άρθρο στα Νέα, με τίτλο ''το τραμ το γαλάζιο''. Στο άρθρο, ο Παπαχρήστος μάς θυμίζει ότι το τραμ παρέδωσε κερδοφόρο η κυβέρνηση Σημίτη με ένα δίκτυο 26 χλμ, 47 σταθμών και 190 υπαλλήλους. Το ίδιο τραμ παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ζημιωμένο κατά 190 εκ. ευρώ και με 690 υπαλλήλους! 

Τι ακριβώς συνέβη; Νομίζω το εξηγεί άριστα ο Παπαχρήστος σε επόμενο σημείο του άρθρου:






Σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσουμε ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκείνη την περίοδο ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΜ ΑΕ [τα ΄χουμε πει για τον Παπαμιμίκο, σχολή Παυλόπουλου -Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του Παυλόπουλου και του Παπαμιμίκου].

Διαβάζοντας μάλιστα τις γελοίες δικαιολογίες των Καραμανλικών ότι το χρέος αυξήθηκε επί Καραμανλή επειδή πληρώναμε τόκους και το έλλειμμα προφανώς όχι λόγω αύξησης δαπανών [αθρόες προσλήψεις-αυξήσεις μισθών στον Δ.Τ. κατά ~30%, διπλασιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης] αλλά λόγω φουσκώματος [με την τρόμπα] από τον Παπακωνσταντίνου, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και δεν τα τέντωσα τελείως ακόμη, επειδή μόλις διάβασα το τουί του Ανδρέα Ψυχάρη, ότι ο τελευταίος που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας είναι ο Καραμανλής.

Φορτώνω και γω στο τραμ το τελευταίο το screenshot με τις φαρμακευτικές δαπάνες [οι τιμές σε δις, έτσι;] και άντε στο καλό ρε παλικάρια...





Tuesday, July 9, 2013

O ΓΑΠ αντεπιτίθεται...


Σκληρή απάντηση στους επικριτές του...

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προ καιρού, «μάθαμε» με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συμμετείχε ως Πρωθυπουργός, προκάλεσε...
αμηχανία στους Ευρωπαίους ηγέτες, γιατί λέει, μίλησε με ευθύτητα για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιαστών; Ο Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα για να

Monday, July 8, 2013

Παπακωνσταντίνου:

 Δεν μετανιώνω... 
δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...

Μια συνέντευξη στην Corriere della Sera του πρώην υπουργού οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με τίτλο "Περικοπές; Έχουμε κάνει πάρα πολύ γρήγορα" αποκαλύπτει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις επιλογές του, αφού διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει επειδή "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε ο από μηχανής θεός, ούτε χρήματα από την

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ...


Το αχτύπητο δίδυμο του παγκοσμίου τένις...

Σε αστέρια του παγκοσμίου τένις εξελίσσονται οι ομογενείς τενίστες Νίκος Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης που χθες κατάφεραν να στεφθούν οι μεγάλοι νικητές στο διπλό των juniors του τουρνουά τένις του Wimbledon.

Οι δύο ομογενείς κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη νίκη, ενάντια στο δίδυμο Enzo Couacaud και Stefano Napolitano με 6-2 και 6-3.

Για τον Νίκο Κύργιο η δόξα της νίκης δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο καθώς είχε ήδη καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης στην κατηγορία των νέων. Το μέλλον του Κύργιου είναι πλέον στην κατηγορία των Ανδρών καθώς ο 18χρονος ταλαντούχος τενίστας αναμένεται να στραφεί τώρα στην διεκδίκηση της συμμετοχής του στο US Open, το οποίο αρχίζει στα τέλη Αυγούστου...
http://neoskosmos.com

Sunday, July 7, 2013

Ραγκούσης:


Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι.  Σε κάνει το ΝΒΑ.!

Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κανείς έχει επιλέξει να κινηθεί, η άσκηση της πολιτικής δεν μπορεί παρά να γίνεται βάσει αρχών οι οποίες δεν μπορούν να προσαρμόζονται στις περιστασιακές ανάγκες που προκύπτουν από την επικαιρότητα.

 Τα τελευταία περίπου δυο χρόνια οι συνεχείς μεταμορφώσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν πάψει να

ΟΙ ...ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ...

Η κοινωνική, οικονομική και θεσμική στοχεύση της ΝΔ, προϋποθέτει την διάλυση των κοινωνικών οικονομικών και δημοκρατικών κατακτήσεων του ΑΝΔΡΕΑ.!

του Χαρη Τσιοκα

Οι δηλώσεις Βοριδη ,Λαζαριδη, Κεφαλογιαννη, Γεωργιάδη, και άλλων στελεχών της ΝΔ για τον Ανδρέα Παπανδρέου , την συμβολή του στη εξέλιξη της χώρας και της κοινωνίας δυστυχώς αποτέλεσαν θέμα προσώπων και όχι πολιτικού φορέα!
Ενώ είναι εμφανές πλέον, ότι για την ΝΔ, η αντιμετώπιση της κρίσης περνά μέσα από την

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ (ΜΑΣ;) ΑΦΟΡΑ...


Απλά ρωτάω

Βλέπω με λύπη μου, ένα ιστολόγιο, να έχει θέσει ως σκοπό της ύπαρξής του, την διαφήμιση του ονόματος των Παπανδρέου και του αποθνήσκοντος ΠΑΣΟΚ.
Μα δεν βλέπω να ασχολείται με κάτι άλλο.

Το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ, και ο μεγάλος Αντρέας, και ο πανάξιος κι αδικημένος Γιωργάκης, και να ο Βενιζέλος ο "μικροπρεπής" σε σύγκριση με τους "τεράστιους" Παπανδρέου, και φταίει πρώτα ο Καραμανλής, ενώ όσα έκανε ο Αντρέας ήταν καλά χρυσά και άγια, και να ο σάπιος ο Σαμαράς, ενώ ο αξιολογότατος Γιωργάκης έπεσε από την κυβέρνηση με δόλο, και.. και.. και.. και..
Και.. φτάνει γαμώ το κέρατο μου.. Έλεος!

Εδώ η Ελλάδα τελείωσε, την κατασπάραξαν ΟΛΟΙ όσοι κυβέρνησαν μετά την χούντα, ΜΑ ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, και εσείς εκεί ακόμη ασχολείστε με κόμματα και μ@λ@κίες;


ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΚΟΠΤΕΣΘΕ,
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
παρά μόνο για το κόμμα, όλοι σας.
Αν σας ένοιαζε αυτή η πατρίδα, έστω και 10% από όσο σας νοιάζει το κόμμα σας, τότε θα υπήρχε κάποια ελπίδα να αναστηθεί.
Αντί τα κόμματα να ανήκουν στην Ελλάδα, θεωρούσαν (και θεωρούν ακόμη) πως τους ανήκε η Ελλάδα, σε σημείο να την ξεπουλήσουν για ένα πινάκιο φακής.


Η ελπίδα πέθανε πριν τα κόμματά σας.
Η Ελλάδα έσβησε, πριν τα κόμματά σας.

Την Ελλάδα ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ
με όπλα, τα ίδια σας τα κόμματα,
όχι όμως και τα κόμματά σας..
Αυτά, προσπαθείτε να τα κρατήσετε ζωντανά, με νύχια και με δόντια,
αδιαφορώντας πλήρως, για το ότι η πατρίδα ξεψυχάει!
Κι αυτό το λέτε εσείς πατριωτισμό;
Απλά ρωτάω, γιατί.. μόνο πατριωτισμός δεν είναι..
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Εαν γνώριζα ότι τόοοσο πολύ θα σας ενοχλούσαν οι αναδημοσιεύσεις μου, δεν θα το έκανα…
Πιστεύω όμως ότι ένας ακόμα idiot, στη σωρεία των τόοοσων άλλων Ελλήνων, δεν θα πρόσθετε κάτι …σοβαρό.!

Ή μήπως δεν είναι …idiots όσοι απέχουν των κοινών και ειδικότερα όποιοι δεν ασχολούνται με τους ανώτατους αυτούς δημοκρατικούς θεσμούς, όπως είναι τα κόμματα, αφήνοντας τους πολιτικούς να αλωνίζουν; Και επειδή (έχω δικαίωμα να) πιστεύω ότι οι πολιτικοί Παπανδρέου είναι από τους λίγους σοβαρούς (αν όχι οι μόνοι) που είχε και έχει η χώρα μας, είπα να είμαι οπαδός τους, αν δεν σας ενοχλεί… Με την ευκαιρία, αφήνουμε για σας όλους τους καρπούς της επανάστασή σας. Αυτά για τώρα….  

Ο ...ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ....

Ο Παυλόπουλος ξεχνά τις προσλήψεις των "δικών τους παιδιών"....

Ο Παυλόπουλος πρώην υπουργός της καταστροφικής διακυβέρνησης Καραμαλή μιλώντας στον Real Fm 97.8 υποστήριξε πως οι Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου ευθύνονται για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
«Υπάρχει μια διαχρονική επιδείνωση των πάντων από τότε που η χώρα μπήκε στην τότε ΕΟΚ, δηλαδή από εκεί που άφησε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλή, η οποία κορυφώθηκε στην περίοδο Σημίτη, ήταν ο τρόπος με τον οποίο έγινε η προετοιμασία για να μπούμε στην ευρωζώνη και το ευρώ και η οποία μετά οδήγησε στην καταστροφική πορεία Γ. Παπανδρέου».

Μίνι μανιφέστο


του Νίκου Παπανδρέου

Στο εξωτερικό η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα που δεν δέχεται αλλαγές: πρώτα απ’ όλα φαίνεται σαν να μην μπορεί να αλλάξει νοοτροπία. Δεύτερον, οι αντιστάσεις σε μεταρρυθμίσεις που απλώς θα εκσυγχρονίσουν την χώρα είναι τεράστιες και γι’ αυτό εκτελούνται με ρυθμό χελώνας.
Αλλά τούτη η αντίδραση στην «αλλαγή» έχει μια δόση από παράδοξο, επειδή η ψυχή του Έλληνα χαρακτηρίζεται από μια διάθεση να δέχεται το καινούργιο, είναι ένα πνεύμα ανήσυχο, έτοιμο να δεχτεί και να αφομοιώσει νέες συνθήκες και να προσαρμοστεί αναλόγως. Έτσι μεγαλούργησαν οι πρόγονοι, έτσι στέφθηκαν με νίκες ως «γένος»- για να χρησιμοποιήσουμε την έννοια του Παπαρρηγόπουλου- έτσι κέρδισαν τη μάχη οι Έλληνες που πρόκοψαν στο εξωτερικό, καθώς έφυγαν με ένα πουκάμισο και τελικά θριάμβευσαν σε κάθε τομέα.

Το πνεύμα της αναζήτησης
Αν κάνουμε αναδρομή στους Αρχαίους Έλληνες, παρατηρούμε έναν έντονο προβληματισμό, μια

«Πύρινη κόλαση» στο Κεμπέκ






 60 αγνοούμενοι έπειτα από εκτροχιασμό τρένου και έκρηξη βαγονιών.!

Περίπου 60 άνθρωποι αγνοούνται μετά τον εκτροχιασμό και την έκρηξη τουλάχιστον τεσσάρων βαγονιών ενός τρένου που μετέφερε καύσιμα και άλλα εύφλεκτα υλικά σε μια μικρή πόλη στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ενας εμπορευματικός συρμός που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, εκτροχιάστηκε στο κέντρο της μικρής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ σήμερα στη 01:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και πολλά βαγόνια του εξερράγησαν με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε να εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 30 κτίρια, ανάμεσά τους καφέ και εστιατόρια γεμάτα πελάτες.

Ο Γιανίκ Γκαν, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, είπε στο Radio-Canada ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν τουλάχιστον 30 πελάτες όταν έφυγε, μερικά λεπτά πριν από το δυστύχημα.

«Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω», είπε ο Γκαν. «Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Εκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε».

Οι φλόγες ήταν ορατές από απόσταση, καθώς έφθασαν σε ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων στη Λακ-Μεγκαντίκ, μια μικρή πόλη περίπου 6.000 κατοίκων στις όχθες μιας λίμνης. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει εάν και πόσα θύματα υπήρξαν.

«Όταν βλέπεις το κέντρο της πόλης σου σχεδόν κατεστραμμένο, διερωτάσαι πώς θα το ξεπεράσεις αυτό», είπε δακρυσμένη η δήμαρχος της πόλης Κολέτ Ρόι-Λαρός σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα.

Το τρένο, που είχε 73 βαγόνια με καύσιμα και πετροχημικά προϊόντα υπό πίεση, εκτροχιάστηκε αφού ο μηχανοδηγός το είχε σταθμεύσει κι ενώ ουδείς επέβαινε σε αυτό, ανέφερε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc. «Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται» ανεξέλεγκτο, είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Μακόνιγκλ.

Περίπου 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στελέχη της καναδικής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπαν ότι ζήτησαν βοήθεια από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 20 οχήματα της πυροσβεστικής συνέχιζαν να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά ώρες μετά το δυστύχημα.

«Υπάρχουν ακόμα βαγόνια που είναι υπό πίεση. Δεν είμαστε βέβαιοι διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε κοντά, έτσι εργαζόμαστε υποθέτοντας ότι περιέχουν φορτίο υπό πίεση και θα μπορούσαν να εκραγούν. Γι' αυτό η πρόοδος είναι αργή και δύσκολη», δήλωσε ο Ντένις Λοζόν, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής.