Search This Blog

Saturday, March 2, 2013


Και αυτό το συνέδριο …ψήφισε!

pasok_synedrio_gap
Για λίγες έστω στιγμές, κατέστη ξανά κόμμα με νεύρο και αναπνοή το ΠΑΣΟΚ, όταν εισήλθε στον χώρο του συνεδρίου, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου. Από το άκουσμα κιόλας της έλευσής του στο χώρο, οι παριστάμενοι σύνεδροι έσπευσαν να χαιρετίσουν και να ασπαστούν τον μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης αποκαλώντας τον από καρδιάς «πρόεδρε». Ο άνθρωπος που σήκωσε στις πλάτες του για δύο χρόνια την άδικη μοίρα της χώρας, κρατώντας την όρθια στα πόδια της με απόλυτο προσωπικό πολιτικό κόστος και άλλα 5 χρόνια παλεύοντας με την χειρότερη, πελατειακή και σπάταλη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Παπανδρέου που πολεμήθηκε όσο κανείς από τα εγχώρια και όχι μόνο παρασιτικά οικονομικά, εργολαβικά και πολιτικά συμφέροντα, ο Γιώργος της λαϊκής βάσης και της κατευθείαν ψήφου από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, ο άνθρωπος που λογοδοτεί μόνο στον λαό και στην ιστορία και δεν σκύβει το κεφάλι σε κανένα από τα ξοφλημένα απολειφάδια του παλαιοελλαδικού συστήματος, παραμένει ο αγαπημένος των ηρωικών αγωνιστών της δημοκρατικής παράταξης, που έχουν το θάρρος και τη δύναμη ακόμα να παλεύουν, έστω και μέσα από το «κουφάρι» του άλλοτε κραταιού κόμματος.
Οι εικόνες που εκτυλίχθησαν πριν από λίγο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τον απλό λαϊκό και ανιδιοτελή τώρα πια κόσμο, που ακολουθεί ακόμα το όνομα και το σύμβολο με τον πράσινο ήλιο, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε πάρα πολλούς αποδέκτες: Σε αυτούς που πριόνισαν «από μέσα» την δημοκρατική νομιμότητα και τάξη, σε αυτούς που προσπαθούν με το σάλιο τους να κρατήσουν ανοιχτά τα χρεοκοπημένα μαγαζάκια του παλαιωμένου χαρτιού και των βαλκανικών τηλεοράσεων και στην τυχοδιωκτική παρέα που κατέλαβε την εξουσία πάνω στο αίμα μιας παράταξης που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα η ζωντανή.
Το μήνυμα αυτό είναι ξεκάθαρο, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει ακόμα πιο μακριά. Κι έχει ονοματεπώνυμο, ιστορία και υπογραφή!

Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΒΔΟΜΟΣ ΜΥΘΟΣ :
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου το Μνημόνιο»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το ελληνικό δημόσιο είχε να καλύψει λήξεις παλαιότερων ομολόγων που μόνο το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου έφταναν τα 23,5 δισ. Η ημερομηνία ορόσημο ήταν η 19η Μαΐου 2010 - όταν έληγε ομόλογο ύψους 8,5 δισ. Αν δεν μπορούσε να το αποπληρώσει η Ελλάδα, θα χρεοκοπούσε βίαια την ίδια ημέρα. Μια εθνική τραγωδία, δεδομένου ότι το πρωτογενές έλλειμμα βρισκόταν ακόμα τότε στα 24 δισ., όταν 30 δισ. ήταν το συνολικό ετήσιο κόστος μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων. 
Στις 3 Μαρτίου 2010 η Ελλάδα ανακοινώνει το τρίτο πακέτο μέτρων. Όλοι ομολογούν ότι η χώρα έχει ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις υποχρεώσεις της. Σε αντίθεση όμως με τους κοινοτικούς αξιωματούχους, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο κρατά ψυχρή στάση, αποφεύγοντας ακόμη και την παροχή ξεκάθαρης πολιτικής στήριξης. Οι αγορές δεν ηρεμούν. Τα
spreads παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το ΔΝΤ δεν μπορούσε να καλύψει παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό (περίπου 10-12 δισ.) των τεράστιων δανειοδοτικών αναγκών της χώρας για τους επόμενους μήνες. Δημιουργείται η ανάγκη να οικοδομηθεί σε χρόνο μηδέν εναλλακτικός μηχανισμός δανειοδότησης της Ελλάδας. 
Μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μέσα σε δύο μήνες, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαΐου 2010, έχοντας να αντιμετωπίσουμε όλη την αναξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης και την επιφυλακτικότητα πολλών ευρωπαίων εταίρων…
α) διαπραγματευτήκαμε και πείσαμε την Ε.Ε. να δημιουργήσει από το μηδέν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας,
 
β) διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση της χώρας με το ιστορικά πρωτοφανές ποσό των 110 δισ. ευρώ,
γ) διαπραγματευτήκαμε και αποφύγαμε, σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια ακόμη πιο επώδυνες λύσεις στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τελικά η εκταμίευση της πρώτης δόσης του Μηχανισμού Στήριξης στην Ελλάδα, μετά από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης (Ε.Ε. και ΔΝΤ) και τεχνική προεργασίας, ολοκληρώθηκε μόλις στις 18 Μαΐου 2010 το μεσημέρι. Λίγες μόνο ώρες πριν τη λήξη του ομολόγου των 8,5 δισ. στις 19 Μαΐου 2010.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η έμφαση από την πλευρά των εταίρων δόθηκε στα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα. Οι εναλλακτικές επιλογές δεν ήταν άπειρες, και οι περιορισμοί πολλοί. Η έμφαση ήταν στην άμεση, «εμπροσθοβαρή» μείωση του ελλείμματος με μέτρα σίγουρου αποτελέσματος. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να μετριάσουμε ή να αποφύγουμε τις πιο επώδυνες λύσεις…
α) Διαπραγματευτήκαμε την επέκταση της περιόδου προσαρμογής σε πέντε χρόνια - η μεγαλύτερη που δόθηκε ποτέ σε χώρα - για να πέσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% στο τέλος του 2014.
β) Αποφύγαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
γ) Δεν υπήρξαν μαζικές απολύσεις το δημόσιο και διασώθηκε μέρος του 13ου και του 14ου μισθού στους χαμηλόμισθους του δημόσιου τομέα και στις συντάξεις.

Συμπέρασμα:
Έγινε χωρίς προηγούμενο διαπραγμάτευση, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες που είχαν διαμορφώσει οι χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης, και για τους καλύτερους δυνατούς όρους της συμφωνίας με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και κυρίως για να υπάρξει η συμφωνία και μάλιστα, χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα η χώρα, χωρίς χρεοκοπία. Μια συμφωνία, για την οποία ουδεμία πρόβλεψη υπήρχε στην ΕΕ. Όλα τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, εμείς και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στήθηκαν με σκληρή διαπραγμάτευση εκ του μηδενός
.

Friday, March 1, 2013


Οι δυο …μαμές.!
Όπου επεμβαίνουν δυο μαμές, το μωρό, αν είναι …άτυχο και ζήσει, θα βγει στραπατσαρισμένο.! Έτσι έγινε και με το …αυριανό γράμμα του …εκδότη-παραγωγού, προς τους ευγενικούς του αναγνώστες. Πριν, όταν ήταν γραμμένο από τον ένα και μοναδικό, με μεγάλη πείρα σε τέτοια, έβγαινε μεν κουτσό αλλά με λίγη προσπάθεια καταλάβαινε κάποιος το νόημά του.! Το αυριανό με την επέμβαση της άλλης … (ποντικο) μαμής, τον κυρ-Κώστα με το πενάκι του, δεν διαβάζεται με τίποτα.!! Κι’ αν έστω διαβαστεί, νόημα ΔΕΝ βγαίνει…. Είναι κουτσό, δεν έχει χέρια και του λείπει η κεφαλή. Το ξέσκισε κυριολεκτικά ο ανόητος. Το έγραψε κατ’ εικόνα και ομοίωσή του, δηλαδή α(νεγ)κέφαλο… Τι έχουν να δουν ακόμα τα ματάκια σας, αγαπητοί μου…..


Στην περιοχή του Νιαγάρα, στα σύνορα με τις Η.Π.Α., όπου δεσπόζουν οι επιβλητικοί καταρράκτες, λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια μια δραστήρια Ελληνική Κοινότητα που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο στην διατήρηση και προώθηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας σε μια από τις πιο τουριστικές και ακμάζουσες περιοχές του Καναδά. Η Ελληνική Κοινότητα Νιαγάρα εδρεύει στην πόλη St. Catharines σε ένα ιδιόκτητο κοινοτικό κέντρο στο οποίο στεγάζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης, σχολείο, αίθουσες εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων. Το τριήμερο της Γιορτής της Οικογένειας, η Κοινότητα διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει μαθητές της που συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις Ελληνομάθειας 2012.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν για να απονείμουν τα βραβεία στους μαθητές, η Συντονίστρια Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Καναδά, Δέσποινα Χατζηδιάκου, ο Διευθυντής Παιδείας της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά) Σπύρος Βολονάκης και ο εκπαιδευτικός Θέμης Αραβοσιτάς, εκπρόσωπος του κέντρου ελληνομάθειας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Στην εκδήλωση που ακολούθησε τη θεία λειτουργία την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, απονεμήθηκαν στους αριστούχους μαθητές του ελληνικού σχολείου της Αγίας Αικατερίνης (Παρθενίου Στεφανία, Παρασκευόπουλο Λεωνίδα και Λάλου Δήμητρα) τα κρατικά πιστοποιητικά Ελληνομάθειας ενώ παρουσιάστηκε η μαθήτρια που αναδείχθηκε νέα «πρέσβειρα-αντιπρόσωπος» της Κοινότητας του Νιαγάρα σε διάφορες πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις της περιοχής κατά τη διάρκεια του 2013.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ελληνισμός του Νιαγάρα γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας και απέδειξε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην καλλιέργεια της γλώσσας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα έργο που με ιδιαίτερη επιτυχία φέρνουν σε πέρας οι τρεις δραστήριες δασκάλες του ελληνικού σχολείου: η διευθύντρια Ιωάννα Κουτρουλάκη, που είχε την ιδέα της εκδήλωσης, και οι συνεργάτιδες της Πηνελόπη Αποστόλου και Cathy McCormack.

Η Ελληνική Κοινότητα Νιαγάρα αποτελεί έναν ανθηρό ομογενειακό οργανισμό, παρά το μικρό σχετικά αριθμό των Ελλήνων της περιοχής (δεν ξεπερνούν τις 400 οικογένειες). Διαθέτοντας ένα άξιο διοικητικό συμβούλιο με πολλούς νέους στις τάξεις του, ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς όπως ο σημερινός πρόεδρος Χαράλαμπος Κορόσης, και με την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά όλων των μελών της, έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Αγόρασε δημόσιο σχολείο το οποίο ανακαίνισε και μετέτρεψε σε ένα υπέροχο κοινοτικό κέντρο που αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης των Ελλήνων της περιοχής που ζουν διασκορπισμένοι σε μια ευρύτατη γεωγραφική περιοχή. Διοργανώνει κάθε χρόνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, με τεράστια επιτυχία, ελληνικό φεστιβάλ στο οποίο χιλιάδες Καναδοί επισκέπτες γνωρίζουν από κοντά την ελληνική φιλοξενία και παίρνουν γεύση από τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Συμμετέχει σε διάφορες πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις, καλλιεργεί την ελληνική γλώσσα, τους δημοτικούς μας χορούς, τιμά τις θρησκευτικές και εθνικές γιορτές, φροντίζει να κρατά τη νέα γενιά κοντά στα ήθη και τα έθιμα της μητέρας πατρίδας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δραστήρια αυτή ελληνική κοινότητα και την πλούσια ιστορία της, μπορείτε να προμηθευτείτε το εντυπωσιακό ιστορικό λεύκωμα των Ελλήνων της περιοχής του Νιαγάρα, που εκδόθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της τοπικής ελληνικής κοινότητας. 
www.easterngr.blogspot.ca


Ένας καλός φίλος απ’ τα παλιά,
επισκέπτεται το Τορόντο.

Ο Γιώργος Ξεκομηνός, ομογενής για πάρα πολλά χρόνια, μπορεί να ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, αλλά δεν ξεχνάει το Τορόντο, το οποίο επισκέπτεται  συχνά, για να δει τους συγγενείς αλλά και τους πολλούς και καλούς φίλους που απόκτησε κατά την διάρκεια της πολύχρονης παραμονής του εδώ. Προχθές τον συναντήσαμε με τον εκδότη της Εβδομάδας Βασίλη Σκλάβο να συζητούν για τα παλιά και την παροικία, μεταξύ καφέ και τυρόπιτας στο γνωστό Τυροπιτάδικο “ATHENS” της Danforth.

Είμαστε σίγουροι ότι η αναμνηστική αυτή φωτογραφεία δεν θα ενοχλήσει κανέναν...

Η είδηση κυκλοφόρησε χθες, μετά από την κατάθεση στην προανακριτική της Βουλής ενός υπαλλήλου του ΣΔΟΕ : «…Πρόσκληση προκειμένου να υποβάλλουν έγγραφα στοιχεία «από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά τους και οι προϋποθέσεις ανάκτησης συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη», έχουν λάβει 49 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ από το ΣΔΟΕ…».

Οι διαρρεύσαντες την είδηση φρόντισαν να γνωστοποιήσουν και τα ονόματα αυτών των 49 ελεγχομένων, τα οποία και φιγουράρουν σ΄ όλα, σχεδόν, τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Πρώτη είδηση, η εν λόγω και για το ΒΗΜΑ, το οποίο όμως, κάτω – κάτω στο σχετικό ρεπορτάζ, στριμώχνει το αποδεικτικό στοιχείο της δημοσιογραφικής του αλητείας, που λίγο καιρό πριν, ξεδίπλωσε μέσα από τις στήλες του. «…Κατά τα λοιπά, ο πρώην διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ κ. Ν. Λέκκας διέψευσε για άλλη μια φορά ότι είχε συνδέσει το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου με την ύπαρξη συγκεκριμένου λογαριασμού που περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ, καθώς ουδέποτε γινόταν αναφορά σε ονόματα στις συσκέψεις στο ΣΔΟΕ..».

Η αλητεία του ΒΗΜΑΤΟΣ και της Παπαδάκου ξεσκεπάστηκε, πλήρως, όπως κι εκείνη του κολλητού του Σαμαρά, επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στασινόπουλου, από τον οποία ξεκίνησε η όλη βρώμικη "επιχείρηση" !...




0Ο διχασμένος προσωπικότητας..

1111Στην “διεπλανιέ” φωτογραφία, βλέπετε τον αστεροειδή Tan-As, προερχόμενο απο υπολείματα άγνωστου κομήτη, απο τον  αστερισμό του Όφεως του κατηραμένου, κι ο οποίος έχει κάνει ήδη εκτεταμένες ζημιές σε Καναδά, Αμερική, Ελλάδα, επιστρέφοντας και πάλι Καναδά για να αποτελειώσει ότι δεν πρόλαβε.

Ο τύπος είναι απο άλλο πλανήτη. Απορώ μερικές φορές, πώς γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι κάποιοι, που είναι σχιζοφρενείς σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αυτός νομίζει ότι μιλάει με Αρειανούς, με πράσινα ανθρωπάκια, όπως λέμε πράσινα άλογα ένα πράγμα.

Πρώτα πρώτα, δεν πιστεύει στον Superman, τουλάχιστον όχι όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Πιστεύει ακράδαντα πως “αυτός” ο ίδιος είναι ο Superman! Ναι.. Βζίνγκ σε λέω το ατόματο!!

Ήρθε σαν κομήτης να σώσει τα απωλεσθέντα ερίφια. Βασικά όπου πάει, σαν κομήτης το κάνει. Δεν ρώτησε ποτέ κανέναν, “χρειάζεσαι διάσωση ορέ χάπατον;”.  Στα τέτοια του, κόβει και ράβει μονάχος. Αυτός ήρθε να σώσει, και ..σώζει.

Ήρθα να σας σώσω!! Απο ποιόν να σώσει και ποιούς; Τον κόσμο εδώ; Πρώτα πρώτα, αυτοί δεν σώζονται ούτε με τάνκς, άστο.
Και δεύτερον, λέμε πάλι “άντε, ας το πάρει ο ποταμός”, να τους σώσει, αλλά απο ποιόν; Και από αυτόν.. ποιός θα τους σώσει; Γιατί, αν οι Μογγόλοι εδώ κινδυνεύουν όντως απο κάποιον, τότε κινδυνεύουν απ’ αυτόν πρώτιστα, τον αυτεπάγγελτο σωτήρα. Και τους ονομάζω Μογγόλους, διότι Μογγόλους τους θεωρεί, βρίζοντάς τους ανελλιπώς πισώπλατα.

Οι αρχαίοι μας σοφοί, έλεγαν, να φοβάσαι τον εχθρό σου μια φορά, τον κόλακα δέκα. Και ο τύπος είναι όντως η προσωποποίηση του κόλακα, (ελληνιστί= ο γλύφτης, αγγλιστί= slurp, Πακιστανιστί=Αϊ σιχτίρ).

Ήξερε και απέφυγε με απαράμιλλη μαεστρία το να γενηθεί στον αιώνα των αρχαίων Ελλήνων. Σου λέει, “οι αρχαίοι δεν τρώνε χόρτα και φαφλατωσύνες, θα φάμε τόσο ξύλο που θα πονέσουν οι ξεχασμένοι συγγενείς μας στην “Αστραλία”, οπότε, καλύτερα στον εικοστό αιώνα. Απο χορτοφάγα ζωντανά άλλο τίποτε. 

Ρε συ Ααρών, γιατί επέτρεψες κι έπεσε τότε η κυβέρνησή σου πρίν αποκαταστήσεις τον.. Superman;
Όχι δηλαδή ότι με χάλασε. Απλά, να.. είναι το γαμώτο ρε συ..

(Υ.Γ.: Ο τίτλος εμπνευσμένος απο την κινηματογραφική αποτυχία, “Ο θόρυβος των αχαμνών!” )




Ο ξεπεσμός ενός «μητροπολίτη».!!!
 
ΜΕ μεγάλη μας λύπη πληροφορούμαστε, για μια ακόμα φορά, τον ξεπεσμό του «μητροπολίτη» Τορόντο, Σωτήριου, να απαιτήσει από τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Μοντρεάλ να του παραχωρήσουν υποθήκη, μόρτγκετζ ή, σωστότερα, …ενέχυρο, μια από τις εκκλησίες τους, ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα …χάσει τα χρήματα της «λογίας», δηλαδή του κεφαλικού φόρου τον οποίο επιβάλει με τις αποφάσεις των κληρικολαϊκών.!!!


Ναι, ο μασκαράς.! Δεν ντρέπεται καθόλου για τις πράξεις του αυτές…
ΕΝΕΧΥΡΟ μια ολόκληρη εκκλησία, τον οίκο του Θεού, που οι φουκαράδες μετανάστες – πολλοί απ’ αυτούς ζούν ακόμα - έκτισαν πλένοντας πιάτα 15 ώρες την ημέρα, για να μεταδώσουν στα παιδιά τους την αγάπη της Χριστιανοσύνης.
Πού να φανταστούν οι δύστυχοι αυτοί μπροστάρηδες, στρατιώτες της πατρίδας και της θρησκείας, ότι θα γίνονταν αντικείμενο τέτοιας ΑΙΣΧΡΗΣ εκμετάλλευσης, όχι μόνο από τους διάφορους απατεώνες - πολιτικούς, αλλά, πολύ περισσότερο, από τους … «πνευματικούς πατέρες» τους;
Όταν αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιώσουν στη νέα πατρίδα τους και στερούσαν από τα παιδιά τους ακόμα και κάποια απαραίτητα πράγματα, για να βοηθήσουν στο χτίσιμο της εκκλησίας τους, ο τότε νεαρός Σωτήριος Αθανασούλας, έτρεχε από δω κι’ από κει για να βολευτεί, και να ικανοποιήσει τα ό, ποια βίτσια του και τα ό, ποια κουσούρια των …μεγάλων...
Μέχρι που κατάφερε, σκύβοντας στους δυνατούς και γλύφοντας τους …φτασμένους της εποχής κουσουριάριδες, ήρθε ως …αρχηγός της εκκλησίας, να τους πάρει τον ιδρώτα τους μέσω της «λογίας» και τώρα ολόκληρο το κτίσμα τους μέσω υποθήκης.!
Με ποιο θράσος μωρέ θα κατασχέσεις μια εκκλησία την οποία έχτισαν με κόπους πολλών ετών οι φτωχοί Έλληνες μετανάστες του Μόντρεαλ, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις σου για χρήματα;
Εκατό εκατομμύρια δολάρια περιουσία μάζεψες για την Μητρόπολή μωρέ, δεν σου φτάνουν ώστε να δώσεις μια ανάσα σε κάποιες Κοινότητες οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση; Ακόμα και το κράτος δίνει μια ευκαιρία αποπληρωμής των χρεών κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων, εσύ ανυποχώρητος προφανώς ένεκα της …πατρικής σου αγάπης;
Κέντρα Ελληνικού Πολιτισμού έκτισαν οι άνθρωποι στο Μόντρεαλ για τη διατήρηση της κουλτούρας τους και Σχολεία για να διδάξουν την Ελληνική Παιδεία στα παιδιά τους κι’ εσύ εκμεταλλευόμενος την πρώτη τους αδυναμία, ορμάς να τους τα πάρεις; 
Αφού δεν σου φτάνουν τα λεφτά γιατί διατηρείς …«ανοιχτή» την Ακαδημία και …ξοδεύεις γι’ αυτή χωρίς κανέναν σπουδαστή; Και καλά εσύ δεν ντρέπεσαι και είναι παγκοίνως γνωστό αυτό, αλλά εκείνοι οι σφουγγοκωλάριοι της διπλωματίας μας, που έτρεχαν να αναβαθμίσουν την «Ακαδημία» με τις πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας δεν γνώριζαν τι έκαναν;

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά η απληστία σου για το χρήμα.! Δεν βλέπεις τίποτα άλλο μπροστά σου, εκτός αυτού… Ακόμα και άνθρωπος της Εκκλησίας, σύμβουλος στον Άγιο Νικόλαο, έφυγε για το αιώνιο ταξίδι, αγανακτισμένος από το να σ’ ακούει κάθε φορά να τους ζητάς λεφτά.!!!
Τι στο διάολο ζητάς επιτέλους απ’ τη Ζωή μας; Μήπως την ίδια τη Ζωή μας; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…

Υ. Γ. Κάτι παρόμοιο μυρίζομαι ότι θα συμβεί σύντομα και στην αστική Κοινότητα του Τορόντο. Περιμένετε στον ΑΝΤΙΠΟΔΑ.!!!  

Thursday, February 28, 2013


Συνάντηση δημάρχου Αλεξανδρούπολης
με τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα
Για την επένδυση στο Πέραμα
Δείτε το σχετικό βίντεο…


Παρακολουθήστε ένα βίντεο της παρουσίας του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αβραμόπουλου στο Τορόντο, από τον δημοσιογράφο κ. Γαλιάτσο,  τις ομιλίες των κ. κ. Αβραμόπουλου και Αρτεμάκη, στο «Πολυμενάκειο», καθώς και την αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού προς αυτόν. Προσφορά σε όσους ήθελαν αλλά, για κάποιο λόγο, δεν μπόρεσαν να βρεθούν από κοντά, στην επίσκεψη αυτή.


Σε ισχύ η Συμφωνία Ελλάδας-Καναδά
για την Κινητικότητα των Νέων
σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου

Η Συμφωνία Ελλάδας-Καναδά για την Κινητικότητα των Νέων, η οποία υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά Στ. Χάρπερ στην Ελλάδα, τον Μάιο 2011, κυρώθηκε και τίθεται, από τον Φεβρουάριο 2013, σε ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συμφωνία αυτή, προβλέπει απλοποιημένες διαδικασίες, ώστε νέοι Έλληνες και Καναδοί πολίτες, από 18 μέχρι 35 ετών, να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, να διαμείνουν και να απασχοληθούν έως 12 μήνες στην κάθε χώρα αντίστοιχα, εφόσον πληρούν μία από τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

(α) Είναι απόφοιτοι ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία με προκαθορισμένο συμβόλαιο απασχόλησης.

(β) Είναι σπουδαστές ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια προκαθορισμένη πρακτική άσκηση.

(γ) Είναι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για μακράς διάρκειας διακοπές, με δυνατότητα προσωρινής εργασίας για να συμπληρώσουν τους οικονομικούς πόρους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι Καναδοί πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Οττάβα. Κείμενο για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα των δύο υπουργείων Εξωτερικών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσιάρας: Ψήφος στους απόδημους…
«Έφθασε η στιγμή για να κτίσουμε ένα ΣΑΕ πιο αντιπροσωπευτικό και κατ’ επέκταση πιο δημιουργικό, που να έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού».
Αυτό δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο ...
υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κ. Τσιάρας ο οποίος φθάνει αύριο στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και το Σαββατοκύριακο θα είναι στη Μελβούρνη στο πλαίσιο της πρώτης του επίσημης επίσκεψης στην Αυστραλία.
Στην ίδια συνέντευξή του, που παραχώρησε στον αρχισυντάκτη του «Νέου Κόσμου», Σωτήρη Χατζημανώλη, ο κ. Τσιάρας μιλά εφ’ όλης της ύλης. Σχετικά με το μελλοντικό ΣΑΕ υπογραμμίζει ότι:
«Προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων που βρίσκονται σε όλες τις γωνιές της γης και όχι τη συμμετοχή ενός πολύ μικρού αριθμού, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση όλων των περιοχών του κόσμου όπου ζουν ομογενείς Έλληνες, δίνοντας κυρίως έμφαση στη νεολαία και αποφεύγοντας πρακτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν προσέδιδαν αίγλη στον θεσμό, αλλά συνιστούσαν πολλές φορές και παράγοντα απαξίωσής του τόσο στον χώρο των ομογενών όσο και στην Ελλάδα.

Εστιάσαμε σε τρεις συγκεκριμένες αρχές. Οι αρχές αυτές, είναι η αυτό-οργάνωση του θεσμού, η αυτοχρηματοδότηση και η κάθετη εκπροσώπησή του».
Ο κ. Τσιάρας τάσσεται ακόμα υπέρ της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού λέγοντας:
«Είναι πλέον καιρός, η προσφορά του απόδημου Ελληνισμού να αναγνωρισθεί και στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της πατρίδας μας με τους απόδημους Έλληνες και, κατ’ επέκταση, τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές».
Για το φορολογικό θέμα (γράφουμε σε άλλη στήλη ότι δόθηκε νέα αναβολή) ο κ. Τσιάρας σημειώνει ότι «η σύναψη της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ) Ελλάδος-Αυστραλίας αποτελεί πάντοτε άμεση προτεραιότητα μας».

Ο Έλληνας υπουργός προβλέπει ακόμα ότι σύντομα θα υπογραφεί η συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μετά από ενδελεχή μελέτη της αυστραλιανής πρότασης, με την οποία συμφωνούμε κατ’ αρχήν, πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τις εν προκειμένω διαπραγματεύσεις, οι οποίες αφορούν σε νομοτεχνικά ζητήματα, και να προχωρήσουμε στην υπογραφή της Συμφωνίας».

Όσον αφορά στην εκατονταετηρίδα από την εκστρατεία της Καλλίπολης, ο κ. Τσιάρας λέει ότι «η Λήμνος θα αποτελέσει και πάλι αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων λόγω της ιστορικής προσφοράς του νησιού στην εκστρατεία, αλλά και λόγω της άριστης σύγχρονης υποδομής για την φιλοξενία των Αυστραλών και Νεοζηλανδών που θα μεταβούν στην περιοχή»....
http://neoskosmos.com/


Άμεσα τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά…
Συνεπής όπως πάντα, η κ. Φραγκούλη, απάντησε αμέσως στο δημοσίευμά μας για τον …υποτιθέμενο καυγά μεταξύ αυτής και του διαχειριστή του ΜΑΚΕΔΝΟΥ.
Γράφει, λοιπόν:

«Οχι καυγάς φίλε μου. Μην υπερβάλλουμε! Απλώς, να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, γιατί έχετε μπερδευτεί εκεί στο Τορόντο. Είστε μια ωραία παροικία και είναι κρίμα να είστε διαρκώς πικραμένοι!»

Τώρα εμείς τι να (της) ανταπαντήσουμε; Μας τα ‘πε όλα μέσα σε δυόμιση μόλις αράδες και μάλιστα σε μεγάλο μέγεθος γραμμάτων. Σε κανονικό μέγεθος θα ήταν λιγότερο κι’ από δυο… Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ξέρει γράμματα. Με πολύ λίγα λόγια λέει τόσα πολλά πράγματα… Ακόμα και την διαρκή πικρία μας διαπίστωσε, αλλά με μόλις ένα «κρίμα» μας …αφόπλισε.! Ευχαριστούμε κ. Ιουστίνη μας για την άμεση και τεκμηριωμένη απάντησή σας. Ξεχάστε παρακαλούμε ό,τι κακό κι’ αν γράψαμε… Πιστεύουμε πως θα κάνει το ίδιο και ο «ΙΔΑΣ»… Καλημέρα σας.!

Να κάνουμε και …λίγο κουτσομπολιό;
Από το σύνολο των 79 δευτερόλεπτων του βίντεο που παρουσίασε η ΝΕΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης, για το σύνολο της παρουσίας του κ. Αβραμόπουλου στο Τορόντο, τα 9 εξ’ αυτών ήταν αφιερωμένα στην Μεγαλόχαρη και τον ασπασμό της από τον κ. υπουργό.!
Χρειάζεται, μήπως, να αναφερθούμε ποιος κάνει κουμάντο στο υπουργείο των Εξωτερικών, αφού λογικά από κει επιλέγονται οι ειδήσεις που το αφορούν;
Και τώρα το κουτσομπολιό. Είδατε όλοι ότι ο κ. Αβραμόπουλος «ασπάστηκε» την εικόνα με τη μύτη του; Σωστά είδατε. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζετε είναι το ότι τα τελευταία χρόνια είναι την …μόδας και το κάνουν πολλοί ιεράρχες και αρκετοί κατώτεροι κληρικοί… Θα έχουν τους λόγους τους ή από βιασύνη ώστε να τελειώσουν στην ώρα τους την τελετή.! Τούτα μόνον, για το …άθλημα αυτό.!         

Wednesday, February 27, 2013


Επικίνδυνα ανόητοι…
Οι άνθρωποι δεν είναι μόνον ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι.!! Δεν ξέρουν και φυσικά δεν μπορούν  να κάνουν καμία δουλειά σωστά και περισσότερο αυτό που λένε ότι είναι… Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι η ανοησία τους, τους καθιστά επικίνδυνους για άλλους ανθρώπους. Ανθρώπους τους οποίους …έμπασαν στο κλαμπ της ανοησίας τους και τους οποίους «χρησιμοποιούν» προς ίδιον όφελος… Κι’ αυτοί με την αγνή τους ψυχή, τους δίνουν ό, τι και ό, σο μπορούν για να τους βοηθήσουν μη γνωρίζοντες ότι τα θηρία είναι έτοιμα να τους κατασπαράξουν, με πρώτη ευκαιρία… Διαπράττουν το «έγκλημα» και την ίδια στιγμή λένε ότι «αυτοί μας είπαν να το κάνουμε».! Άσε που μπορεί και να καμαρώνουν όταν η αλητεία τους παίρνει διαστάσεις…
ΠΡΟΣΟΧΗ…

ΑΠΕ… vs ΙΔΑΣ…
Ένας …μικροκαυγάς θαρρώ ότι ξέσπασε μεταξύ της ανταποκρίτριας του ΑΠΕ 
κ. Φραγκούλη και του ομογενειακού blog ΜΑΚΕΔΝΟΣ, θέλω να τον 
παρακολουθήσω από …κοντά, μη τύχει και …αγριέψει.!
Έγραψε, λοιπόν, ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ:


Τώρα πως μπορείς να είσαι ανταποκρίτρια, ενώ δεν έχεις παρευρεθεί όχι μόνο στην εκδήλωση, αλλά ούτε καν στη πόλη... αλλά ίσως 550 χλμ μακριά... μόνο η κ. Ιουστίνη Φραγκούλη το γνωρίζει..

Αμερόληπτη  ανταπόκριση κ. Φραγκούλη!
 

Στο παραπάνω σχόλιο ήρθε η άμεση απάντηση-καταπέλτης της ανταποκρίτριας η οποία δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα… και φυσικά η ανταπάντηση του ΜΑΚΕΔΝΟΥ. Παρακολουθήστε τα.:

Η αμεροληψία σε όοοολο το μεγαλείο της!!! Νο.2

Στην πρωινή ανάρτησή μας Η αμεροληψία σε όοοολο το μεγαλείο της!!! η κ. Φραγκούλη μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα και το δημοσιεύουμε στη κεντρική σελίδα για να μπορέσετε να το διαβάσετε όλοι...
Αλλοίμονο να μην έχουν οι ανταποκριτές τις έγκυρες πηγές τους! Τότε η δημοσιογραφία θα γράφονταν μόνο επιτοπίως κ ουχί Δι ανταποκρίσεων. Αστείο το επιχείρημα!!! Κι εσείς αν δεν υπήρχε το μακρόθεν δεν θα γράφατε τα πικρόχολα σχολιάκια σας

Στην ανταπόκριση σας δεν αναφέρετε πουθενά πως οι πληροφορίες σας βασίζονται σε έγκυρες πηγές.. Ας μή μπούμε στη διαδικασία να ερευνήσουμε το ποιόν των "έγκυρων" πηγών σας. Θεωρούσαμε πως στους επαγγελματίες δημοσιογράφους υπάρχει και η διαδικασία της διασταύρωσης της πληροφορίας. Αυτό φαίνεται δεν ισχύει για σας.
Αλήθεια μπήκατε ποτέ στο κόπο να τηλεφωνήσετε τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο; Ή σας έχουν υπαγορεύσει οι "έγκυρες" πηγές σας πως δεν είναι έγκυρη πηγή;.. .
Όσο για τα "πικρόχολα σχόλια" μας... η αλήθεια είναι πικρή..

Χωρίς να μας πέφτει λόγος, καθότι μη έγκριτο blog, θα συμφωνήσουμε με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένεκα του τεράστιου μεγέθους έχει στήσει ένα μεγάλο γραφείο ανταπόκρισης στο Μόντρεαλ, το οποίο καλύπτει ολόκληρο τον Καναδά. Η κ. Ιουστίνη Φραγκούλη είναι η διευθύντρια του γραφείου αυτού με σκοπό τον συντονισμό των έγκυρων πηγών, τις οποίες έχει επιλέξει, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Καναδά, τη συγκέντρωση των πληροφοριών τους την έγκριση και υπογραφή τους από την ίδια και την προώθησή τους στα κεντρικά του ΑΠΕ, για την ενημέρωση των συνδρομητών του.! Δεν μπορεί κ. ΙΔΑ μας, δεν είναι δυνατόν η κ. Φραγκούλη να παίρνει το ποδήλατο και να τρέχει κάθε φορά στον τόπο του …εγκλήματος από μόνη της… Απ’ ότι γνωρίζω, στο Τορόντο οι έγκυρες πηγές της είναι ο μητροπολίτης Σωτήριος και ο γενικός μας πρόξενος. Πόσο πιο έγκυρη πηγή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ειδικότερα για την επίσκεψη του υπουργού; Και μόνο το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε αυτούσια την ανταπόκριση της κ. Φραγκούλη, τα λέει όλα...


Καλύτερα παρατραβηγμένο παρά …σιωπηρό…
ΤΡΙΤΗ και τελευταία μέρα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλου και ΔΕΝ έχουμε καμιά απολύτως ανανέωση της Φωτογραφικής …Γκαρνταρόμπας του Προξενικού side στο Τορόντο.! Τι συμβαίνει; Οφείλει να γνωρίζει ο ελληνισμός, ειδικά μετά την …καθιέρωση της «Δι@ύγειας» στην ενημέρωση του λαού από την κρατική μηχανή… Περιμένουμε την επαναλειτουργία του διότι για πολλούς από μας δεν ήταν μόνο ένα απλό Μέσω Φωτογραφικής Ενημέρωσής μας, αλλά κάτι σαν … Φωτογραφικό Πρακτορείο. Και μάλιστα πετυχημένο, άσχετα αν κάποιες φορές ήταν …τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά.! Τώρα που σταμάτησε (;) μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι καλύτερα παρατραβηγμένο παρά σιωπηρό…
Θα επανέλθω μιας και το θέμα ενδείκνυται για κάτι τέτοιο…  

Η πρωτιά της και οι αλλαγές…
ΔΕΝ πρόλαβε να πάρει πρωτιά στην προτίμηση των πολιτών,  μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά, η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και νάσου οι απανωτές αλλαγές στα τουριστικά της Χώρας.
Πέρα από την καθιέρωση της αμφιλεγόμενης -από ειδικούς- ποιότητας νέου λογότυπου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, να και οι αλλαγές στα εναπομείναντα γραφεία του εξωτερικού. ΟΛΕΣ οι διευθυντικές θέσεις καλύφτηκαν από γυναίκες.! Άντε τώρα, όλες αυτές οι κυρίες, μαζί με το καινούριο λογότυπο,  να μη γεμίσουν την Ελλάδα με τουρίστες.!! Αν είναι δυνατόν.!!!
Μπράβο Όλγα…

Μια οφειλόμενη απάντηση…
Ένας, κάποιος, ανώνυμος επισκέπτης μου, ρωτάει:
«Αλήθεια, αν μου επιτρέπεις να ρωτήσω, τι σου έκαναν εσένα οι μενεγάκηδες, ο Γερονικολός ή κάποιοι άλλοι και ασχολείσαι μαζί τους; Ρωτάω μόνον από περιέργεια και τίποτα παραπέρα. Αν θέλεις απαντάς.»
Απάντηση: Τίποτα απολύτως αγαπητέ μου. Πέρα που θεωρούμασταν και -πιθανόν να- θεωρούμαστε φίλοι, ίσως να μην μπορούσαν να μου κάνουν κάτι κι’ αν ακόμα ήθελαν. Όπως, όμως, αποδείχτηκε περίτρανα, έκαναν κάποια «ζημιά» στην Ελληνική Κοινότητα, με το τεράστιο χρέος που έβαλαν στο ταμείο της. Και για να μην τα ξαναλέμε, επειδή είμαι σίγουρος ότι είναι έξυπνοι άνθρωποι, πιστεύω πως γνώριζαν πολύ καλά ότι τα έσοδά της ΔΕΝ ήταν αρκετά για να εξυπηρετήσουν ένα τόσο μεγάλο και δυσβάστακτο χρέος των 12-13 εκατομμυρίων και ως εκ τούτου θεωρώ ότι ήταν μια κίνηση πιθανόν υπό την πίεση κάποιου  (λέγε με μητροπολίτη) ώστε να καταρρεύσει και ως ώριμο  φρούτο να πέσει στα χέρια του, έστω και υπερχρεωμένη.  Δεν νομίζεις αγαπητέ ότι είναι  η … «ενοχή» τους αυτή, που τους αναγκάζει να κινούνται περιφερειακά στους χώρους της αντί να είναι μέσα και να βοηθούν για τη Σωτηρία της; Πού είναι ο αντιπρόεδρος  Γερονικολός, η αντιπρόεδρος κ. Τσικριτζή ή ακόμα και ο ταμίας Βλάσης Οικονόμου οι οποίοι παρουσιάζονταν ως παντοδύναμοι όλα αυτά τα χρόνια; Πού είναι ο Γερονικολόε Τζούνιορ που ήθελα να μάθει στα παιδιά μας γράμματα, ενώ αποκαλούσε τα παπαγαλάκια «ζώα»;
ΟΧΙ αγαπητέ μου. Εγώ είμαι με την Κοινότητα και θα καυτηριάζω όλους, όσους έκαναν ζημιά ηθελημένα ή άθελά τους, μέχρι να ομολογήσουν και να ζητήσουν έστω και τυπικά, αλλά δημόσια, συγνώμη…
Αδιαφορώντας για ότι έγινε και ξεχνώντας τα, μπορεί να έχουμε επανάληψη του ίδιου φαινομένου, από τους ίδιους ή άλλους κι’ αυτό το πράγμα δεν είναι καλό.! Σύμφωνοι;
Αυτά…   

Η …αξιοπιστία των κρατικών ΜΜΕ.!
ΣΕ χτεσινή ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Τορόντο, διαβάζουμε:
«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος νωρίτερα είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομογένειας στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.»
Οι τριακόσιοι περίπου ομογενείς οι οποίοι παραβρέθηκαν στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, εκπροσωπούσαν αποκλειστικά τον εαυτό τους και κανέναν άλλο κύριοι του ΑΠΕ. Προφανώς –σωστά- ο ανταποκριτής σας μετέφερε αυτό που θα έπρεπε κι’ όχι αυτό που έγινε. Καθ’ ότι δεν υπήρχε χρόνος απ’ ότι φαίνεται, ή ίσως …φαντασία από τους διοργανωτές, να σχεδιάσουν μια σχετική συνάντηση του κ. υπουργού με εκπροσώπους της Ομογένειας, να ακούσει τις απόψεις τους να τους μεταφέρει τις δικές του και μέσω αυτών να γίνουν κτήμα όλων μας.
Λίγο παρακάτω διαβάζουμε:
«Αναφερόμενος στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε με τους εκπροσώπους των ελληνικών οργανώσεων του Τορόντο για τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τα βήματα που γίνονται για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.»
Όπως είπαμε παραπάνω, ο κ. Αβραμόπουλος ΔΕΝ συζήτησε τίποτα απ’ όλα αυτά και με κανέναν εκπρόσωπο, -αφού άλλωστε δεν υπήρχαν τέτοιοι- αλλά απλώς μας διάβασε …συνθηματικά κάποιες σκέψεις του, μας ευχαρίστησε και αποχώρησε…
Και κάτι ακόμα:
«Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πολυδιάστατο έργο στην παιδεία και τη θεολογία, που επιτελείται από τη Μητρόπολη Καναδά.»
Εκτός του ότι η συνάντησή του με τον μητροπολίτη έγινε αμέσως μετά την άφιξή του στο Τορόντο και όχι στο «Τέλος», όπως λαθεμένα αναφέρει η …απούσα ανταποκρίτριά σας στην ανταπόκρισή της, πράγματι ο μητροπολίτης ενημέρωσε τον κ. υπουργό για το έργο στην Παιδεία και τη θεολογία, δίχως όμως να αναφερθεί σε νούμερα, τουλάχιστον όσων αφορά τους μαθητές της Ακαδημίας του, για της οποίας την αναγνώριση ως ισότιμης των πανεπιστημιακών θεολογικών σχολών της Αθήνας εργάστηκαν τόσο σκληρά οι διπλωματικές μας αρχές στον Καναδά…
Τι κατάντια, αλήθεια…  

Από την SPARTAN TV αλιεύσαμε ανταπόκριση της κ. Λένας Αργύρη στη ΝΕΤ από την επίσκεψη του του κ. Αβραμόπουλου στο Τορόντο. Επειδή μας …σκλάβωσε η αντικειμενική παρουσίαση του θέματος, κάτι παρόμοιο με την επίσης αντικειμενική παρουσίασή του από το ΑΠΕ, σας το μεταφέρουμε για όσους δεν είχατε την τύχη να το παρακολουθήσετε…



Tuesday, February 26, 2013



ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ
Πέθανε ο Παναγιώτης Γεωργακάκος
Πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσου τρου Κεμπέκ
και μέλος του Δ. Συμβουλίου του Εθνικού.
Σε ηλικία 60 ετών πέθανε, χάνοντας την άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Παναγιώτης (πήτερ) Γεωργακάκος,  πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ και μέλος του Δ. Συμβουλίου του «Ελληνοκαναδικού Εθνικού Κογκρέσου».
Ο Παναγιώτης ως γνήσιος Λάκωνας από το Φλομοχώρι, γνήσιος Μανιάτης, υπηρέτησε όλη του τη ζωή τον ελληνισμό μέσα από την Λακωνική Αδελφότητα του Μόντρεαλ της οποίας υπήρξε ενεργό μέλος.Σε μια σύντομη γνωριμία μας επί της Danforth, το περασμένο καλοκαίρι, μας εξομολογήθηκε το πρόβλημα υγείας του τονίζοντας πως θα το παλέψει και θα είναι ο νικητής… Όμως παρά το θάρρος του δεν τα κατάφερε και χθες έχασε τη μάχη για πάντα. Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ Παναγιώτη και να είσαι σίγουρος ότι θα σε θυμόμαστε…
(Η φωτογραφεία είναι από τον ΜΑΚΕΔΝΟ)

Σε τίνος χέρια βρίσκεται

 η Εξωτερική (μας) Πολιτική;
 
ΣΕ τίνος χέρια βρίσκεται τελικά η Εξωτερική πολιτική 
της Ελλάδας; 
Έχουν όλοι αυτοί οι … «αρμόδιοι», έστω και την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο για το οποίο αμείβονται  αδρά; Έχουν όλοι αυτοί τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες να προΐστανται της ελληνικής διπλωματίας και να χειρίζονται 
τα εθνικά της θέματα;
Δεν θα αναφερθώ, σήμερα, στην …ανοργάνωτη διοργάνωση της εδώ παρουσίας 
του Έλληνα υπ. Εξ., αλλά θα σταθώ σε τούτο μόνο. Είναι δυνατόν το Υπουργείο Εξωτερικών να δημοσιεύει ως ανακοίνωση δική του, την ανταπόκριση του «Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων» από τον Καναδά;
Δεν γνωρίζει κανένας τους γράμματα εκεί στην Πρεσβεία, στο Γενικό Προξενείο ή έστω ένας από την πολυμελή ακολουθία του κ. Αβραμόπουλου, ώστε να εκδώσει μια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τύπου, έστω και με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά λίγο διαφορετικά γραμμένη; Πρώτη φορά διαπιστώνουμε ότι τόσοι πολλοί και ακριβοπληρωμένοι, μπορεί να είναι τόσο ...λίγοι.! Κρίμα…..    

Monday, February 25, 2013


Από την σημερινή επίσκεψη 
Αβραμόπουλου στο «Πολυμενάκειο»

Επειδή οι ρεπόρτερ μας είχαν 8ωρη στάση εργασίας σήμερα το απόγευμα, παρουσιάζουμε μόνον φωτογραφικό  ρεπορτάζ, αφού, όπως βλέπετε παραπάνω, οι φωτογράφοι μας δεν τους συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο (;) αίτημά τους…