Search This Blog

Saturday, January 31, 2015

Όλοι στο Σύνταγμα όταν ο Τσίπρας στην Ευρώπη θα διαπραγματεύεται το χρέος της .!



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ AROURAIO

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Ευρώπη και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος μαζί με όλες τις υπόλοιπες πλατείες της χώρας, θα είναι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.


ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Να υποθέσω ότι ζητάτε κάτι σαν αυτό που έκανε ο Τσίπρας και οι οπαδοί του ΣYΡΙΖΑ, όταν κυβερνούσαν ο Παπανδρέου ή ο Παπαδήμος;

Η «δολοφονία» του έντυπου Τύπου στα χρόνια του Μνημονίου...



Με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων από την πολιτική γραμμή υποστήριξης των Μνημονίων και των σκληρών μέτρων κατά της ελληνικής κοινωνίας, οι μεγάλοι εκδότες του Τύπου «δολοφόνησαν» τις εφημερίδες τους. Και δημιούργησαν, για πρώτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία, ένα...

Friday, January 30, 2015

ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ


 ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ...

Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο και δεν έχω καμιά προκατάληψη άπέναντί του. Παρακολουθώ .ομως τις, κατά καιρούς, δηλώσεις του. Προφανώς διαθέτει γνώσεις οικονομικής θεωρίας.

Άλλο όμως η διάλεξη στους φοιτητές μέσα στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο και άλλο η σκληρή

Thursday, January 29, 2015

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΚΟΥΛΑ

Νουθεσίες περί τουρισμού σε Υπουργούς, Δημόσιους Λειτουργούς και Έλληνες Πολίτες



Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Μετά από 40 χρόνια ενασχόλησης με τον τουρισμό, δικαιούμαι, πιστεύω, να έχω άποψη, χωρίς να ζητώ να συμφωνήσετε μαζί μου. Ελπίζω, επίσης, ότι ο κάθε πολίτης του οποίου η ζωή επηρεάζεται από τον τουρισμό, θα ενημερώνεται, θα ασχολείται και θα έχει γνώμη για τον τουρισμό, μια και είναι ο ένας τομέας της οικονομίας που λειτουργεί και μας φέρνει έσοδα και θέσεις εργασίας...

Έχουμε μια νέα Κυβέρνηση που, παρότι δεν την ψήφισα, εύχομαι ειλικρινά να πετύχει - όπως

Wednesday, January 28, 2015


Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ !...


Εμπορευόμενοι το θυμό και την αγανάκτηση του λαού και αντιμετωπίζοντας κάτι ανίκανους και γελοίους αντιπάλους, πήραν ένα 36% και νάτοι νικητές !

Για να καταλάβουν τις καρέκλες, χρειάστηκε να συμμαχήσουν και προτίμησαν την ανίερη δοσοληψία με τους ευρισκόμενους ένα κλικ πριν τη Χρυσή Αυγή και το Μιχαλολιάκο, δηλαδή τους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Τμήμα Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, προσκαλεί τα Δ. Συμβούλια όλων των Συλλόγων της παροικίας μας και τα μέλη τους, στην κοπή  της παραδοσιακής Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί 
την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 2:00 μ.μ. 
στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, 
30 Thorncliffe Park Ave.
Σας περιμένουμε όλους... 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Αδελφότητα Κυριών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο «Η Πρόνοια» μαζί με την οικογένεια του Ηλία Μπουρολιά διοργανώνουν τσάι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 2015 στις 3:00μμ στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, 30 Thorncliffe Park Drive, στο Τορόντο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του 26-χρόνου Ηλία Μπουρολία, που πάσχει από νευροϊνωμάτωση, μια σπάνια πολυσυστηματική διαταραχή με νευρολογικές, μυοσκελετικές, οφθαλμολογικές και δερματικές ανωμαλίες και προδιάθεση για νεοπλασία.

Ο Ηλίας γεννήθηκε και κατοικεί στη Μαγούλα της Λακωνίας. Θα υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση της υγείας του στο νοσοκομείο “Memorial” στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας από τον καθηγητή Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής κύριο David J. David.

Η πρώτη εγχείριση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και το κόστος της ανέρχεται στα $25,000. Θα ακολουθήσει δεύτερη επέμβαση της οποίας το κόστος είναι $10,000.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο στο τηλέφωνο 416-425-2485 ή στα παρακάτω e-mails:

Χριστίνα Μπουρολιά: christine.bourolias@gmail.com

Eλισσαια Κορσιανος : ecorsianos@yahoo.ca

Σας περιμένουμε όλους , η παρουσία σας είναι απαραίτητη!

Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση θα μπορούν επίσης να καταθέσουν στον παρακάτω λογαριασμό σε όποιο κατάστημα της Toronto Dominion Bank. Branch 0241 – Account # 5240763 (Ilias Bourolias Fund)

Monday, January 26, 2015

Μια εκδήλωση που προγραμματίστηκε αλλά δεν έγινε...

Μια εκδήλωση πήγαν να οργανώσουν οι ηΓΕΤΕΣ των δυο μΕΓΑΛΩΝ οργανισμών της ομογένειας και τάκαναν σκ@τ@. 
Η ακύρωση της εκδήλωσης έγινε διότι η αρχηγίνα των PC του Οντάριο και οι δικοί της έχουν μυαλό απ' ότι φάνηκε, και δεν παρουσιάστηκαν διότι έμαθαν ότι την Κυριακή γινόταν οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και όπως ήταν φυσικό οι ομογενείς ήταν καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και άρα δεν θα παρουσιάζονταν κανένας στην Παμμακεδονική όπου θα γινόταν η μάζωξη.
Φανταστείτε λοιπόν τι ηΓΕΣΙΑ έχουμε, αφού ούτε αυτό το τόσο απλό δεν γνώριζαν ώστε να διαλέξουν μια άλλη μέρα... Με τέτοια εξυπνάδα, λοιπόν, των ...αρχηγών, πώς να μην πάει μπροστά η ομογένεια; Δεν ξέρω κατά πόσο ασχολήθηκε με την εκδήλωση ο επί των δημοσίων, ένεκα του φόρτου εργασίας του με την νέα προεδρεία που ετοιμάζεται να αναλάβει.! Ε, πώς να τα προλάβει όλα; Προεδρία του συλλόγου του χωριού του, σάπια καρπούζια να φυτέψει, τις εξελίξεις στο City Hall να παρακολουθεί, ε πόσα να προλάβει; Δεν πειράζει, μια άλλη φορά...

Ντροπή, Φτάνει πιά.!!!...

Εκκλησία Αγ. Ιωάννη, 

ο παπα-Φίλιππας ξαναχτύπησε.!!!



Σημεία και τέρατα έγιναν την περασμένη Κυριακή μέσα στο ναό κατά την ώρα της Θείας λειτουργίας, με πρωταγωνιστή τον παπα- Φίλιππα. 
Λάβρος επιτέθηκε κατά της Κοινότητας διότι αποφάσισε επιτέλους να ελέγχει  όλα τα Τμήματα του οργανισμού και να έχει λόγο σε όλες της πράξεις και ενέργειές τους.
Είναι κτήμα σου ο ναός παπα-φίλιππα ή μήπως ανήκει στην Κοινότητα η οποία καταχρεώθηκε την εποχή εκείνη για να τον κτίσει; Γιατί δεν  κάνεις την δική σου εκκλησία ώστε να έχεις την διοίκησή της και τις φιλοπτωχήνες σου, αλλά θέλεις να κάνεις κουμάντο σε ξένα χωράφια;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος ιερέας της Κοινότητας δεν κάνει το ίδιο με σένα; Είναι οι σχέσεις σου με το Θεό πιο καλές ή έχει σχέση με την καταγωγή; Κόψε την πλάκα παπα-φίλλιππα, κάνε ότι κάνουν οι άλλοι σοβαροί ιερείς της Κοινότητας ή πάρε τα μπογαλάκια σου για κάπου αλλού. Φτάνει πια με το ρεζίλεμα κάθε λίγο και λιγάκι, μόνο και μόνο για τα χρήματα. 

Τόσο πολύ ...μέλι έχει τελικά αυτή η Φιλόπτωχος, ώστε να μη μπορείτε  να την αποχωριστείτε τόσο εσύ όσο και ο μητροπολίτης;

Δεν ντρέπεστε που αύριο θα γράφουν οι καναδικές εφημερίδες οτι μητροπολίτης και ιερέας θέλουν να βάλουν χέρι στο ταμείο των Φιλοπτώχων; Γεράσατε και ξεμωραθήκατε εντελώς μωρέ; Πόσες φορές βρέθηκες κατηγορούμενος στα καναδικά δικαστήρια άγιε Τορόντο; Δεν μας φτάνει το ρεζίλεμα αυτό θέλουμε κι' άλλο;
Ντροπή σας, φτάνει πια.!!!

Sunday, January 25, 2015

Πρώτη φορά από το 1923 η ελληνική Βουλή δεν θα έχει Παπανδρέου


Η νέα Βουλή θα έχει αρκετούς... πρωτάρηδες τόσο σε πρόσωπα όσο και σε κόμματα, ωστόσο, θα υπάρχει και μια απουσία που είχε να σημειωθεί εδώ και 92 χρόνια.

Ο λόγος για το επώνυμο Παπανδρέου το οποίο δεν θα καταγραφεί στους κοινοβουλευτικούς καταλόγους για πρώτη φορά μετά το 1923.

Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 3% για να μπει στη Βουλή και έτσι σταματάει ένα απίστευτο... σερί της οικογένειας.

Ο πρώτος Παπανδρέου που εκλέχθηκε βουλευτής ήταν ο Γεώργιος το 1923, ο οποίος μπήκε στο Κοινοβούλιο με το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου.

Η παρουσία του ήταν συνεχόμενη (με τις εξαιρέσεις των περιόδων των δικτατοριών, της αποστασίας και της κατοχής) έως και το 1965.

Το 1964 εξελέγη πρώτη φορά ο γιος του Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ, το 1981 μπήκε στη Βουλή και η τρίτη γενιά, ο μετέπειτα πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.