Search This Blog

Saturday, March 1, 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "MAKEDNOS"


Γιώργος Νικόπουλος:
Ο αρχιτέκτονας του οικονομικού "νοικοκυριού" της Κοινότητας

Ευχάριστα τα νέα από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο αυτή την εβδομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδροΑντώνη Αρτεμάκη, τον Νίκωνα Γεωργακόπουλο, τονΕρμή Ιορδάνους αλλά και τον πιστό φίλο της ΕΚΤ Ανδρέα Μπενάκη γιά την επίτευξη της συμφωνίας με την τραπεζα της Royal Bank.

Πως φτάσαμε όμως εδώ; Τι χρειάστηκε η Κοινότητα να αλλάξει γιά να μπορέσει να φτάσει σ' αυτή τη συμφωνία, την οποία προσπαθεί να πετύχει εδώ και 4 χρόνια σχεδόν;

Φυσικά δεν έγινε από τη μιά μέρα στην άλλη. Παρακολουθώντας την Κοινότητα γιά πολλά χρόνια, θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε τη δική μας άποψη.

Ο Κώστας Μενεγάκης παρέδωσε μιά διαλυμένη Κοινότητα με πολλά μυστικά που ούτε καν το συμβούλιο τότε, δεν γνώριζε καλά-καλά. Παρέδωσε την Κοινότητα ένα βήμα πριν τη πτώχευση και ίσως να ήταν και ο λόγος τελικά που αποχώρησε. Έφυγε με το πιό άσχημο τρόπο που μπορούσε να αποχωρήσει ένας πρόεδρος. Να πεί ψέματα στους συνεργάτες του και στα μέλη του οργανισμού παίζοντας θέατρο με κορκοδιλίστικα δάκρυα.

Μέσα σ' αυτό το χάος, βρέθηκαν τα παληκάρια του προηγούμενου ΔΣ και, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αποφάσισαν να τραβήξουν κουπί γιά τη σωτηρία της Κοινότητας. Ένα από αυτά ήταν και ο Γιώργος Νικόπουλος.

Ο Γιώργος Νικόπουλος ήταν αυτός που μαζί με τον Νίκωνα, έβαλαν τις βάσεις γιά να μπορέσει η Κοινότητα σήμερα να μπορέσει να πετύχει συμφωνία με τη τράπεζα. Ο Νικόπουλος ήταν το "μαύρο πρόβατο" που καλέστηκε να αλλάξει όλα τα συστήματα στη Κοινότητα. Να αλλάξει νοοτροπίες και να εφαρμόσει πάνω απ' όλα, αυτό που λέμε balanced budget. Ο ρόλος του ήταν δύσκολος και παρεξηγήθηκε από πολλούς. Δεν έκανε τα "στραβά μάτια" και δεν ενέδωσε σε συνήθειες των παλιών εποχών. Η σκληρότητα του αυτή και η σύγκρουση του με παλαιά μέλη της Κοινότητας και το υπαλληλικό προσωπικό, ήταν η αιτία να βρεθεί χαμηλά στα αποτελέσματα των εκλογών. Από εκεί και πέρα, τον βλέπουμε να συμμετέχει όλο και λιγότερο.

Δεν θέλουμε να μειώσουμε τον αγώνα και τη προσπάθεια των σημερινών συντελεστών. Απλά, θέλουμε να θυμήσουμε και τον αγώνα αυτών που δεν βρίσκονται στο προσκήνιο. Νάναι όλοι τους καλά!

Posted by IΔΑΣ
Ραγκούσης: Ως εδώ και μη παρέκει... 
Εξεταστική τώρα για το πως φτάσαμε στην χρεοκοπία του 2009.

Πρέπει ο ελληνικός λαός στου οποίου τη ζωή ήρθαν ξαφνικά τα "πάνω κάτω" να μάθει όλη την αντικειμενική κι επιστημονική αλήθεια.
Πρέπει η ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί εμβρόντητη "το διαρκές ξέπλυμα" αυτών που διαχρονικά μας χρεοκόπησαν - Πρωθυπουργών, Υπουργών, Προέδρων ΔΕΚΟ, λ.χ. στα ΕΛΠΕ - να μάθει την σύγχρονη ιστορία της ώστε να κατανοήσει τις αιτίες της οικονομικής τραγωδίας που ζει .
Πρέπει η ελληνική νέα γενιά να μάθει όλη την αλήθεια για να συνειδητοποιήσει πόσο βαθύ και σύνθετο είναι το εθνικό μας πρόβλημα καθώς και πόση επίπονη και κυρίως ομαδική δουλειά απαιτεί η επίλυσή του.
Πρέπει όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα πριν το 2009 να αναλάβουν τις ατομικές και συλλογικές τους ευθύνες.
Πρέπει οι κατά καιρούς υπεύθυνοι στην ΕΕ για την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών να έρθουν αντιμέτωποι με τις δικές τους απαράγραπτες ευθύνες.
Πρέπει οι κατά καιρούς αρμόδιοι κρατικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι να απολογηθούν για τα Greek Statistics που φαλκίδευσαν το μέλλον της σημερινής νέας γενιάς.
Πρέπει ως έθνος και πολίτες να δούμε αληθινά οτι μας συνέβη προκειμένου να μην αφήσουμε να μας ξανασυμβεί.
Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν για να πάμε μπροστά. Πραγματικά κι όχι εικονικά μπροστά !
Υ.Γ. Προφανώς να ερευνηθούν τα πάντα. Αν υπήρχε εναλλακτική λύση το 2010. Πως οι ποταποί πολιτικοί τσαμπουκάδες στη Βουλή, οι κυβερνητικές αβελτηρίες όπως και τα Ζάππεια και οι πλατείες βούλιαξαν τη χώρα σε έναν παρατεταμένο φόβο επικείμενης χρεοκοπίας.
Σε κάθε περίπτωση, να γνωρίζουν, όσοι έχουν λόγους να φοβούνται, οτι αυτήν την ιστορικής και εθνικής σημασίας εξεταστική επιτροπή δεν θα την αποφύγουν.
Αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιηθεί...



Παραθέτουμε το αλησμόνητο βίντεο με τη Λαγκάρντ να διηγείται πώς ο τότε Υπ.Οικ. Γιάννης Παπαθανασίου της ανέλυσε τα μέτρα που θα πάρει η χώρα παραμονές των εκλογών του 2009 για να βγει από την κρίση, τα οποία έγραψε ένα προς ένα σε μία λαδωμένη χαρτοπετσέτα.!!! 
Ίσως το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο, της χαρτοπετσέτας,  θα πρέπει να ανεβρεθεί και να φιλοξενηθεί ως κειμήλιο στο μουσείο της Ακρόπολης. Καραδοκεί και το Λούβρο και φοβάμαι ότι θα επιστρέψουμε στο ριμέικ των μαρμάρων με συνθήματα τύπου ''bring the «χαρτοπετσέτα» back''...
Φαίνεται πως και τα ΕΛΠΕ θέλουν τη χαρτοπετσέτα τους...



Γι αυτό είσαι ο Παπανδρέου


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου 
εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 "Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει Πρόεδρο στα Ελληνικά Πετρέλαια, τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, είναι μια ακόμη απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων απαράδεκτων αποφάσεων, οι οποίες προκαλούν εντονότατο προβληματισμό ως προς τη στόχευσης τους, αλλά και αγανάκτηση, καθώς έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, για να βγει η χώρα από τη κρίση και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Βεβαίως, το ζήτημα δεν είναι ο κ. Παπαθανασίου.

Είναι οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές που επικράτησαν στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους, τα ψευδή στατιστικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών και βεβαίως, την αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όλα αυτά δηλαδή, που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.

Ο κ. Παπαθανασίου, με τις επιλογές του και τις αποφάσεις του ως Υπουργός Οικονομικών, συνέβαλε σε αυτήν την καταστροφική πολιτική. Μια πολιτική, που έπληξε το δημόσιο συμφέρον και δεν σεβάστηκε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Σε αντίθεση με την διαφάνεια που προσπάθησε - παρά τις δυσκολίες λόγω της κρίσης -, να εμπεδώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως, για παράδειγμα, στην διαχείριση και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με την διαμόρφωση σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με την εισαγωγή διαφανών κανόνων και διαδικασιών, που διασφαλίζουν τον πλούτο της χώρας και επιβάλλουν καθαρούς όρους στην αξιοποίηση του, κάτι που όλοι σήμερα αποδέχονται, παρά την σκόπιμη, αν και φαιδρή συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε.

Η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας τελευταίος Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Παπαθανασίου, παρέδωσε έλλειμμα κοντά στο 16%, ενώ λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές του 2009, με δική του ευθύνη, η αρμόδια Ελληνική Αρχή ενημέρωνε επισήμως την Eurostat, πως το έλλειμμα θα ανέρχονταν σε μόλις 6%.

Παρέδωσε χρέος διπλάσιο από αυτό που παρέλαβαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή.

Κατέστησε τη χώρα διεθνώς αναξιόπιστη, με τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα απέκρυπτε συνειδητά, μαζί με τον τότε πρωθυπουργό, την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας από τον Ελληνικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, τα πραγματικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών, φέρουν την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην εισηγητική έκθεση του περσινού προϋπολογισμού και την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σήμερα, η κυβέρνηση, με την επιλογή της, επιχειρεί να οδηγήσει στη σιωπή της λήθης τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους που με τις πράξεις τους έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής και μαζί, να επιβραβεύσει ό,τι και όποιους έσπρωξαν την Ελλάδα στην ομηρία των δανειστών της.

Και είναι αδιανόητο, ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, επέτρεψε να υπάρξει αυτή η επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε μόνο του το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης που άλλοι προκάλεσαν - και στη συνέχεια, ανερυθρίαστα, όχι μόνον ήταν απόντες αλλά και στέκονταν απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αν η κυβέρνηση κατανοεί τη σημασία της επιλογής της αλλά παρά ταύτα αδιαφορεί για αυτό, φέρει τεράστιες πολιτικές και ηθικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να της καταλογιστούν.

Αν δεν κατανοεί τη σημασία της επιλογής της, τότε εκθέτει τη χώρα σε νέους κινδύνους και έχουμε όλοι χρέος να την προειδοποιήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δείχνει ότι αδιαφορεί για τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων. Αναπαράγει αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος.

Έχει μόνον μία επιλογή. Να πάρει πίσω την απόφασή της.

Κεραυνοί Ραγκούση!

Σκληρά σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης την θέση που ανέλαβε ο Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ

"Αφού με την ψήφο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Πολιτισμού των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έγινε τελικά Πρωθυπουργός, τότε πάλι καλά να λέμε που ο Υπουργός Οικονομικών, των ίδιων κυβερνήσεων που μας χρεοκόπησαν, συμβιβάστηκε με την Προεδρία στα ΕΛΠΕ !"

Friday, February 28, 2014

Το όνειδος των εμπρηστών 
και το χρέος των πυροσβεστών
Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξεχειλίζουν το ποτήρι.
Που σπάνε και την τελευταία κλωστή ανοχής.

Ο κύριος που βλέπετε…



… ήταν Υπουργός Οικονομικών όταν, στο σχεδιάγραμμά μας, οι δύο μπλε γραμμούλες που βλέπετε παρακάτω (δαπάνες και έσοδα) σχημάτισαν το μεγαλύτερο άνοιγμα – έλλειμμα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.



Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=493975

Και όχι μόνο αυτό. Αν και οι δαπάνες είχαν σπάσει όλα τα κοντέρ και το ήξεραν, αν και τα έσοδα είχαν πιάσει πάτο και το ήξεραν, εντούτοις αυτός ο κύριος διαβεβαίωνε την Ε.Ε. ακόμα και δύο μέρες

Thursday, February 27, 2014

Για την ΑΛΗΘΕΙΑ ρε γαμώτο! (2)

Γράφει ο "MAKEDNOS":

{"Αφού ο "ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ" αυτοδιορίστηκε συνήγορος του Βασίλη Σκλάβου, ο ίδιος ξέρει γιατί, οφείλουμε να του πούμε πως σε καμμία περίπτωση δεν αναφέραμε στο κείμενο μας ότι ο Βασίλης Σκλάβος έκλεψε χρήματα από την Κοινότητα.
Αναφερθήκαμε όμως στις εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια που εισέπραξε γιά τις "υπηρεσίες" του πρίν το 2008. Κι αυτή είναι μιά ΑΛΗΘΕΙΑ που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Αν αυτά τα χρήματα ανταποκρίνονταν στις "υπηρεσίες" του "εργοδότη" του.. τότε αυτό είναι ένα τεράστιο και πολύπλευρο κεφάλαιο και ευχαρίστως να το συζητήσουμε παρουσιάζοντας ο καθείς τα επιχειρήματα του.

Ευχαρίστως να επανέλθουμε! Γιατί απλούστατα όλοι εκεί γύρω τριγυρνούσαμε και τριγυρνάμε."}

Αγαπητέ ΙΔΑΣ:
 πού είδατε ότι αυτοδιορίστηκα συνήγορος του Βασίλη Σκλάβου; Εκτός κι' αν θεωρείτε ότι η λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ είναι συνώνυμη της λέξης ΣΚΛΑΒΟΣ.!
πού είδατε να σας κατηγορώ ότι αποκαλέσατε κλέφτη τον κ. Σκλάβο;
Και βέβαια ο ίδιος παραδέχτηκε τις ό,ποιες χιλιάδες $ τις οποίες λάμβανε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του στον οργανισμό.
ΔΕΝ ξέρω αν τα χρήματα ανταποκρίνονταν στις υπηρεσίες του "εργοδότη" του αλλά για να τον πληρώνει νομίζω ναι, εκτός κι αν ο "εργοδότης" του, πρόεδρος, ήταν τόσο βλάκας.!!! Αυτό είναι κάτι που μόνο με τον ίδιο, τον πρόεδρο, μπορείτε να συζητήσετε και όχι μαζί μου, καθότι ΔΕΝ με απασχολεί η "ανταπόκρηση", ενώ τα επιχειρήματά μου είναι φτωχά έως ανύπαρκτα...
Τέλος, να επανέλθουμε αν θέλετε, στα όσα έγραψα, αλλά όχι στα όσα προσποιείστε ότι καταλάβατε...
Σύμφωνοι;
Ο Παπαθανασίου πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και ο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.! 
με την ευγενική χορηγία του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου

Νέος Πρόεδρος διορίσθηκε, από το Ελληνικό Δημόσιο, στα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-2,54% o πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους, Χρήστου -Αλέξη Κομνηνού.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου. Ο κ. Παπαθανασίου γεννήθηκε, το 1954, στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από το Βλαχόραφτι





Ανακοίνωση

Το Τμήμα Συλλόγων της Eλληνικής Κοινότητας Τορόντο σας προσκαλεί στο ετήσιο καθιερωμένο τσάι στις 2 Μάρτιου 2014 και ώρα 3:30μ.μ. στην αίθουσα Alexander the Great Youth Centre στονΙερό Ναό Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται στο 1385 Warden Avenue,Toronto. 

Παρακαλούνται όλοι και όλες να παραβρεθούν στο τσάι το οποίο διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση τον προγραμμάτων της Ελληνικής Κοινότητάς μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες όπως επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας στο τηλέφωνο 416 425 2485.

Τμήμα Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο 


Announcement

The Department of Associations of the Greek Community of Toronto would like to invite you to the annual Tea gathering which will take place at Alexander the Great Youth Center in St. John's Churchlocated at 1385 Warden Avenue, Toronto, on March 2nd, 2014 at3:30p.m.

Your attendance is necessary in support of the programs and services of our Greek Community.

For more information please contact our offices at 416-425-2485.

Associations Department, Greek Community of Toronto


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ




Αναστέλλεται η δράση όλων των παραρτημάτων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ανά τον κόσμο. 
Ζητούνται άμισθοι διευθυντές

Την προσωρινή σιγή κάθε δράσης και λειτουργίας των περίπου 13 θυλάκων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο εξωτερικό, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. του Ιδρύματος. Με επείγον έγγραφο ενημερώνει σχετικά τους προϊσταμένους παραρτημάτων, γραφείων και εστιών, προκειμένου να γίνει δραστικός εξορθολογισμός των δαπανών τους, ενώ συμπεριλαμβάνει και προσφορά υπηρεσιών

Wednesday, February 26, 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΝΟ


Ο "άΡΧΟΝΤΑΣ"..

Ο 'άΡΧΟΝΤΑΣ" Βασίλης στα κεντρίσματα του (25 Φεβρ. 2014) θυμάται τις προσφορές του προς την ΕΚΤ μόνο μετά το 2008...
Αναρωτιόμαστε μήπως μπορεί να θυμηθεί τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που εισέπραξε από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πριν από το 2008 λιβανίζοντας την εκάστοτε ηγεσία;
Τέτοια λες Βασίλη και μεγαλώνει η μύτη σου!

Posted by IΔΑΣ 

Σ. ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Μπορεί ο Σκλάβος να μη χρειάζεται ...δικολάβο, αλλά χρειάζεται σίγουρα η ΑΛΗΘΕΙΑ.! Και η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ έκλεψε καμία από τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια της Κοινότητας ή τουλάχιστον ΔΕΝ καταγγέλθηκε (για) κάτι τέτοιο. ΕΑΝ ο Μενεγάκης ή  ό, ποιος άλλος, πλήρωνε από το ταμείο της (χιλιάδες $) για να κάνει τη δουλειά του ως πρόεδρος, ας προσέχαμε και ας το καταγγέλναμε τότε, αφού εκεί γύρω περιφερόμασταν ...όλοι μας, την εποχή εκείνη.!
Και για να γίνω πιο σαφής: Όταν ζητάς, επ' αμοιβή, τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία, τον πληρώνεις. Όταν ο ίδιος αυτός προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν, είναι προσφορά και ...ίσως δικαιούται και να τις προβάλει, πώς να το κάνουμε;
ΟΛΑ τα άλλα είναι, ίσως, εκ του "πονηρού"...
Με τα υπόλοιπα (και είναι πολλά) θα επανέλθω ό,ταν και εάν χρειαστεί... 
Για την αλήθεια ρε γαμώτο.!!!

Tuesday, February 25, 2014

Αισιοδοξία για την Κοινότητα

Όπως σας ανακοινώσαμε λίγες ώρες πριν, πραγματοποιήθηκε τελικά σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη προς τα παροικιακά ΜΜΕ και όχι μόνο. Παρουσία 130 περίπου ομογενών και σύσσωμου του Δ. Συμβουλίου, ο κ. Αρτεμάκης ανακοίνωσε την ανάληψη του χρέους του οργανισμού από την Rouyal Bank, ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπληρώνοντας στο ακέραιο την Nova Scotia. Διαμεσολαβητής στην όλη υπόθεση ήταν ο γνωστός ομογενής Ανδρέας Μπενάκης, και ο ταμίας Νίκωνας Γεωργακόπουλος, οι οποίοι με τις επί μήνες άοκνες προσπάθειές τους  πέτυχαν την συμφωνία η οποία είναι σίγουρα καλύτερη και συμφέρουσα για την Κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή η κοινότητα θα ανασάνει για 3-4 χρόνια τουλάχιστον, από την χρεοκοπία στην οποία την εγκατέλειψαν οι Μενεγάκης - Γερονικολός...
Περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσετε στα παροικιακά έντυπα τα οποία καλύπτουν έγκυρα τέτοια θέματα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου

"Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις σύντομα. Γιατί η αλήθεια είναι πως ο κόσμος ανησυχεί."

Τα παραπάνω έγραψε πριν 2-3 μέρες ο ΙΔΑΣ στον Μακεδνο και αποδείχτηκε προφητικός ή καλά πληροφορημένος, αφού σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Κοινότητας καλεί τα Μέσα Ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου. (Εκτός κι' αν το κάλεσμα έγινε εξ' αιτίας της δικής του προτροπής...)
ΔΕΝ γνωρίζουμε ακριβώς το λόγο της συνέντευξης αλλά όλα δείχνουν ότι το θέμα θα; είναι τα οικονομικά του οργανισμού και συγκεκριμένα η εύρεση νέου χρηματοπιστοτικού φορέα ο οποίος θα αναλάβει το χρέος της Κοινότητας με καλύτερους όρους και μεγαλύτερες ευκαιρίες στην αποπληρωμή του, ώστε να ανασάνει λίγο ο οργανισμός...
Δεν θα επεκταθούμε στο θέμα, τώρα, για να μην κατηγορηθούμε ώς έχοντες ...ινσάιντ ινφορμέσιον, αλλά θα τα πούμε με το τέλος της αναφοράς του προέδρου.
ΒΗΜΑ: Χλεύη όταν μιλάει ο Παπανδρέου στους απόφοιτους του Harvard, σεβασμός όταν μιλάει ο Σαμαράς


Με τον τρόπο που βλέπετε παραπάνω, το ΒΗΜΑ περιέγραψε την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση των Ελλήνων αποφοίτων του Harvard, ξοδεύοντας αρκετές λέξεις για το μενού(!) της βραδιάς.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στους απόφοιτους του Harvard μίλησε και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά τότε ουδείς ασχολήθηκε με το μενού της βραδιάς, πόσο μάλλον το ΒΗΜΑ το οποίο κάλυψε με απόλυτη σοβαρότητα την ομιλία του πρωθυπουργού, χωρίς να τονίσει απαξιωτικά ότι απευθύνθηκε «σε καμιά 50αρια απόφοιτους».



Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αν πάντως βοηθά την κρίση σας, ο ένας από τους δυο έκανε βουλευτή τον γιο του εκδότη του ΒΗΜΑτος χωρίς να τον ξέρει άνθρωπος και ο άλλος αρνήθηκε να δεχθεί την παράτυπη δανειοδότηση ΜΜΕ επί των ημερών του, κάτι που ο άλλος δέχθηκε και υλοποίησε μετά χαράς.
parapolitiki

Monday, February 24, 2014

250.000 ευρώ για την ΜΚΟ του... “αγανακτισμένου” Κραουνάκη.!

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπ.Εργασίας, μάθαμε ότι η Σπείρα-Σπείρα δεν είναι απλά η θεατρική ομάδα του Κραουνάκη αλλά και Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Επιδοτήθηκε μάλιστα επί Νέας Δημοκρατίας με 250.000 από το Υπ.Εργασίας.
Φέτος, ο Σταμάτης Κραουνάκης ένωσε τη φωνή του με τους Αγανακτισμένους καταγγέλλοντας το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς που “τα φάγανε”.!!!
http://www.alexiptoto.com/
Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, παράσιτα
Είναι φανερό πως όταν λείπει ο έλεγχος και η αντίδραση του κοινού, τα παράσιτα έχουν στην κοινωνία μας ευρύ πεδίο δράσης. Και τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει τα ενοχλητικά αυτά ζωύφια που βρομίζουν την κοινωνία. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν γίνει ο βραχνάς, όπως κι εκείνοι εκ των πολιτικών που παρουσιάζονται ως σωτήρες της χώρας και του λαού. Όμως, το χειρότερο όλων είναι αυτή η κυβέρνηση κι αυτός που σήμερα υποδύεται τον πρωθυπουργό, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς. Ουδέποτε άλλοτε αυτή η χώρα ήταν τόσο άτυχη. Δηλαδή να την κυβερνούν κάποιοι καραγκιόζηδες και κάποιοι τυχοδιώκτες να συζητούν για το μέλλον της. Και το θέμα είναι ότι καθημερινά ασκείται βία στον λαό και από τους πολιτικούς και από τα μέσα

ΛΑΒΑΜΕ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Αναγνώστης (μας) γράφει...

Αγαπητέ Αντίποδα, επειδή πολλά γράφτηκαν για την απάτη της "φιλανθρωπικής" οργάνωσης "Το χαμόγελο της Ζωής", και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας αποστέλλω μια φωτογραφεία από την παράδοση των χρημάτων που απόφερε το λαχείο της τελευταίας εκδήλωσης με την Λαίδη Άντζελα, από τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, στον ομογενή καρκινοπαθή που πάσχει από καρκίνο, ώστε με τα χρήματα αυτά να γίνει καλά.
Ο μεταφορέας και ο παραλαβών το πακέτο ζήτησαν να μείνουν ανώνυμοι από μετριοπάθεια και μόνον, για να μην τους πάρει μυρωδιά κανένας......
Μόλις μάθω το ποσόν των λεφτών που ήταν στο πακέτο, θα σας το πω

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ !...

Ένα ογκώδες και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Αυτοί που κινούν τα νήματα στην Ευρώπη» εξέδωσαν δύο από τους καλύτερους ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες : η Κέρστιν Γκάμελιν της «Süddeutsche Zeitung» και ο Ράιμουντ Λεβ της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF.

Στο βιβλίο τους γίνονται εκτενείς αναφορές στην κρίση στην Ελλάδα και σε πάμπολλα γεγονότα που αφορούν την πορεία των πραγμάτων γύρω από το "ελληνικό ζήτημα".

Ολες οι περιγραφές και οι διάλογοι του βιβλίου, τονίζουν οι συγγραφείς, είναι αυθεντικά: προέρχονται από τις εκατοντάδες συνεντεύξεις που έκαναν με ειδήμονες (μεταξύ των οποίων και πρωθυπουργοί) υπό την προϋπόθεση βέβαια της απόλυτης εχεμύθειας. Αυτή η εχεμύθεια τους επέτρεψε να πλησιάσουν και τους «σέρπα», τους «ανιχνευτές» των πρωθυπουργών και καγκελαρίων για τις διασκέψεις κορυφής, και να πάρουν από αυτούς ανεκτίμητες πληροφορίες.

Εκείνο που κάνει όμως το βιβλίο τους μοναδικό είναι η πρόσβαση στα πρωτόκολλα των Antici, όπως ονομάζονται οι διπλωμάτες που κάθονται πίσω από τους αρχηγούς κρατών κατά τη διάρκεια των διασκέψεων και οι οποίοι εγκαταλείπουν κάθε 15 λεπτά της ώρας την αίθουσα (τη θέση τους παίρνουν άλλοι) για να υπαγορεύσουν αυτά που άκουσαν σε άλλους διπλωμάτες. Ετσι δημιουργούνται συνολικά 28 λίγο ή πολύ πανομοιότυπα πρωτόκολλα, όσα και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα οποία δεν είχε δει μέχρι πρότινος ποτέ δημοσιογράφου μάτι.

Η Γκάμελιν και ο Λεβ με την αξιοποίηση των «κρυμμένων μυστικών και ντοκουμέντων» καταρρίπτουν έτσι πολλούς μύθους, όπως αυτόν που λέει ότι εκείνοι που εξανάγκασαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί (λόγω του δημοψηφίσματος για το ευρώ που προετοίμαζε) ήταν η κυρία Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο «δράστης», υποστηρίζουν, ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο Παπανδρέου μαχαιρώθηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών» είχε συμπληρώσει τότε ανώτατος διπλωμάτης των Βρυξελλών.

Πως είπατε ?...

 ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ 

Sunday, February 23, 2014

ΠΛΑΚΑ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αυριανισμός είναι πάντα (και) εδώ

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Realnews (και ο IDAS) από το πανηγύρι της λάσπης που έχουν στήσει τα ΜΜΕ κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς η «εφημερίδα» του Νίκου Χατζηνικολάου, κεντρικού παρουσιαστή του Ερωτοδικείου που λέγεται «Ενικός», δεν είναι καμιά τυχαία φυλλάδα.

Η Realnews έχει γράψει χρυσές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού Τύπου όπως όταν τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α.Παπανδρέου». Η είδηση δεν ήταν κάποιο αποτέλεσμα του ελέγχου που έδειχνε κακοδιαχείριση ή κάτι τέτοιο αλλά ο ίδιος έλεγχος ο οποίος ήταν προγραμματισμένος κι αφορούσε όλα τα σχετικά ιδρύματα.

Τι έδειξε ο έλεγχος; Απολύτως τίποτα, σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα. Είδατε κανένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που να αποκαθιστά την αλήθεια ή να ζητά έστω με κάποιο τρόπο «συγγνώμη» για κάτι που ήταν εξ ορισμού 100% λάσπη; Όχι. Τίποτα.

Σήμερα, η εφημερίδα γράφει μια νέα σελίδα δόξας, αγνοώντας τη διαχρονική αξία του ρητού «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Το σημερινό της πρωτοσέλιδο μπορείτε να το δείτε παραπάνω. Τονίζει ότι «ο Γιώργος έδωσε την εντολή». Το ζουμί όμως είναι και στη σημείωση από κάτω που αναφέρει με σαφήνεια «υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και στέλεχος της ΥΔΑΣ φωτογραφίζει τον Γ.Παπανδρέου ως πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο με τη ΜΚΟ για τις νάρκες, που...περισυνέλεξε τελικά 9 εκατ.ευρώ».

Προσέξτε λοιπόν τι μας υπόσχεται το πρωτοσέλιδο: Ότι στις μέσα σελίδες θα διαβάσουμε ότι ο Παπανδρέου έδωσε συγκεκριμένη εντολή για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Χμ...Άνθρακες ο θησαυρός.

Στις μέσα σελίδες της εφημερίδας, η βαρυσήμαντη αποκάλυψη του πρωτοσέλιδου εξαντλείται σε μια μικρή μόνο παράγραφο η οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής:

Η Α.Α, υπάλληλος της ΥΔΑΣ από το 2000 ως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 αναφέρει: «Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Γενικά, τόσο για το ΔΚΑ όσο και για τις άλλες ΜΚΟ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών γινόταν αποκλειστικά από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η υπάλληλος λέει απλώς ότι για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης αποφασίζει «γενικώς» η «ηγεσία» του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία παρεμπιπτόντως δεν αποτελεί μόνο ο υπουργός αλλά και οι εκάστοτε αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
Να σημειώσουμε εδώ ότι για οποιαδήποτε χρηματοδότηση ενός υπουργείου αποφασίζει τυπικά και συνήθως και ουσιαστικά η ηγεσία του. Δεν αποτελεί όλο αυτό κάποια παρέκκλιση από την κανονική διαδικασία.

Ειλικρινά, καταλαβαίνετε εσείς από την κατάθεση της συγκεκριμένης υπαλλήλου ότι «ο Γιώργος έδωσε την εντολή για το σκάνδαλο της ΜΚΟ των 9 εκατομμυρίων ευρώ»;

Πρέπει κανείς να είναι οπαδός ή έστω πολιτικός φίλος κάποιου για να προστατεύσει έναν πολιτικό από τους συνεχιστές του Αυριανισμού; Σε ό,τι κι αν πιστεύετε, δεν ενοχλείστε όταν διασύρονται άνθρωποι κι όταν σας πουλάνε τέτοια πρωτοσέλιδα θεωρώντας σας απολύτως διαθέσιμους στις ορέξεις τους;
Δεν σας ενοχλεί το ότι όταν αντιπαθούν κάποιον, όπως τον Παπανδρέου, πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι αλλά όταν συμπαθούν κάποιον, όπως τον Καραμανλή, είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν μέχρι και ότι πήγαν να τον δολοφονήσουν;

Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Το θέμα είναι ο ρόλος αυτών των ΜΜΕ στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας