Search This Blog

Saturday, November 19, 2016

Όσα Δεν Έσβησε ο Χρόνος…




Έτοιμο το ιστορικό βιβλίο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο με τίτλο «Όσα δεν έσβησε ο Χρόνος». Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Parkview Manor στο 55 Barber Gr. Rd, από τις 7 – 9 το απόγευμα, από τον παλιό γνώριμο ομογενή μας δημοσιογράφο κ. Κωστή Χατζηκωστή ο οποίος έρχεται από την Κύπρο για το σκοπό αυτό. Όπως είναι πλέον γνωστό το υλικό του βιβλίου αυτού αναζητήθηκε και συγκεντρώθηκε  από τον  ομογενής  Μιχάλη Μουρατίδη ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο κ. Γιάννης Ροδίτης. 
 Η έκδοση αυτή της Κοινότητας έχει τη δική της αξία για τον ιστορικό του μέλλοντος ο οποίος θα αποφασίσει να ασχοληθεί και να καταγράψει την ιστορία της ελληνικής ομογένειας του Καναδά. 
.  Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ή θα συγκεντρωθούν από τους διάφορους δωρητές  για την έκδοση του βιβλίου αυτού  θα πάνε όλα στο ταμείο της Ελληνικής Κοινότητας, με στόχο την οικονομική ενίσχυσή των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων της...

Επιβεβαίωση των πληροφοριών μας για την οικονομική κατάσταση του Σωτήριου.!



Συνάντηση Αρτεμάκη - Φαναρά για τις διαφορές Κοινότητας - Σωτηρίου...
 
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από τη δημοσίευση της πληροφορίας μας ότι ο μητροπολίτης βρίσκεται σε χάλια οικονομική κατάσταση εξ’ αιτίας του ταμία της Μητρόπολης ο οποίος αρνείται να του υπογράψει κάποιες επιταγές για τα καθημερινά έξοδά του, μιας και η σύνταξή του ΔΕΝ φτάνει για όλα τα έξοδα τα οποία κάνει για τις ανά τον Καναδά περιπλανήσεις του κάθε λίγο και λιγάκι και πληροφορούμαστε από γνωστή Εβδομαδιαία εφημερίδα, προσκείμενη στον Σωτήριο και συνεπώς γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα, ότι κάποιοι ιερείς του τον πήγαν για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο, πληρώνοντας προφανώς το λογαριασμό.!
Μεγάλο, λοιπόν, το πρόβλημα του …πνευματικού μας πατέρα ώστε να πρέπει τόσο οι πλούσιοι άρχοντες όσο και οι φιλοφτωχήνες του να εντείνουν

Από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς -HHF



Εκδήλωση προς τιμή εκλεκτών ομογενών για την φιλανθρωπική προσφορά τους προς το σύνολο…
ο πρέσβης κ. Πεκ με τον πρόεδρο κ. Δάγωνα
 
Σε μια άρτια από πάσης πλευράς οργανωμένη εκδήλωση, στην πολυτελέστατη αίθουσα δεξιώσεων  Palais Rouale, ο οργανισμός Ελληνικής κληρονομιάς με πρόεδρο τον ομογενή μας κ. Γιάννη Δάγωνα, τίμησε χθες βράδυ πετυχημένους ανθρώπους της ομογένειας για την μεγάλη φιλανθρωπική προσφορά τους  σε διάφορους ομογενειακούς  φορείς οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα υπηρεσίες στην προβολή και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας στον Καναδά.
Πρόκειται για τους: Ms Toula Reppas, Dr. Asimina Arvanitaki, Dr. Savvas Chambertain and Ms. Teresa Stratas..
Την όλη επίβλεψη της πετυχημένης διοργάνωσης είχε αναλάβει ο κ. Γιώργος Κερογλίδης για λογαριασμό του ΗΗF, ενώ η κ. Δώρα Κονόμη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, στις δυο γλώσσες, το πρόγραμμα της βραδιάς.
Τους επίσημους  προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Δάγωνας ο οποίος ευχαρίστησε

Friday, November 18, 2016

Απαλλαγή εισηγείται ο εισαγγελέας για τον Γεωργίου…



Τί αναφέρει στην πρόταση του για τα περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009


Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, εισηγείται για δεύτερη φορά προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του

Thursday, November 17, 2016

Αποχαιρετιστήριο των «Ολυμπιακών» στους δυο επισκέπτες, Π. Κελεσίδη και Χρ. Καλτσά.



Οι επισκέπτες κ.κ. Παν. Κελεσίδης και  Χρ. Καλτσάς
Λίγοι αλλά  εκλεκτοί φίλοι παραυρέθηκαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έδωσε ο πρόεδρος του «Συνδέσμου Ολυμπιακού Τορόντο» κ. Ανδρέας Παπαδάκος, προς τιμή των δυο άσσων της ομάδας του Ολυμπιακού Π. Κελεσίδη και Χρ. Καλτσά. Ως γνωστό οι εν λόγω ποδοσφαιριστές επεσκέφθησαν το Τορόντο προσκεκλειμένοι του  προέδρου για να παραστούν στην γιορτή των 20 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού στο Τορόντο.
Μεταξύ των παρευρεθέντων ο πρόεδρος κ. Ανδ. Παπαδάκος με τη σύζυγό του, ο κ. Τόνυ Μαυρομαράς με τη σύζυγό του, ο κ. Πήτερ Μπαλτής με τη σύζυγό του Κάθυ, ο εκδότης κ. Σκλάβος και το στέλεχος του συνδέσμου κ. Τέρυ Παναγιωτόπουλος.


Wednesday, November 16, 2016

Διαφωνία Σωτηρίου με τον ταμία της Μητρόπολης;



Αρνείται να του πληρώσει έστω και μέρος των εξόδων των ταξιδίων του.!!!
  ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα, πληροφορούμαστε ότι, ενέκυψε μεταξύ του μητροπολίτη Σωτήριου και του ταμεία της Μητρόπολης ή έστω του μητροπολιτικού Συμβουλίου. Ο λόγος όπως λένε οι πληροφορίες μας είναι τα πολλά -πάρα πολλά- απανωτά ταξίδια του μητροπολίτη ανά τον Καναδά και όχι μόνο, επισκεπτόμενος τις ενορίες -εκκλησιές που γιορτάζουν…
Τι έχει συμβεί; Μέχρι πρότινος ο Σωτήριος πλήρωνε, λέει, τα εισιτήρια και  τα άλλα απαραίτητα έξοδα των ταξιδιών του από την τσέπη του, δηλαδή από την όποια σύνταξη εισπράττει από το καναδικό κράτος… Έλα όμως που τα χρήματα της σύνταξης δεν φτάνουν για να καλύψουν ΟΛΑ τα ταξίδια του, αφού είναι πολλά και όπως είναι γνωστό άλλα έσοδα ΔΕΝ έχει, μιας και παραιτήθηκε από την μηνιάτικη αποζημίωση εδώ και 15 περίπου χρόνια.! Έτσι αναγκάστηκε να χρεώσει το ταμείο της Μητρόπολης, κάτι που όμως ο ταμίας ΔΕΝ δέχτηκε, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μεγάλη

Monday, November 14, 2016

Πετυχημένη επίδειξη μόδας της Παμμακεδονικής...




Ξεκίνησε ερασιτεχνική, κατέληξε επαγγελματική...!



ΤΗΝ 23η ετήσια επίδειξη μόδας παρουσίασε χθες το απόγευμα το γυναικείο τμήμα της Παμμακεδονικής Ένωσης με πρωτοστάτησα, όπως κάθε χρόνο, την κ. Τερέζα Νικολαϊδου. Πάνω από 450 ομογενείς, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, παρακολούθησαν την επίδειξη της φετινής μόδας,  από δεκάδες νέους και νέες -και όχι μόνο- οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν για την επαγγελματική θα λέγαμε παρουσία τους… Φυσικά και είναι αδύνατον -σε μας τουλάχιστον- να παρουσιάσουμε λεπτομερώς τα όσα διαδραματίστηκαν πάνω στο σανίδι, ειδικά από κάποια πραγματικά ταλέντα του

Εκδήλωση-χορός για το «Ελληνικό Σπίτι» απέφερε $ 190.000.!




ΜΙΑ ακόμα πετυχημένη από πάσης πλευράς εκδήλωση είχαν την τύχη να απολαύσουν χθες το βράδυ οι πάνω από 500 ομογενείς οι οποίοι παρευρέθηκαν στο μεγάλο ετήσιο χορό του Ελληνικού Σπιτιού.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης με επικεφαλής την πρώην αντιπρόεδρο κ. Ειρήνη Κερογλίδου και την κ. Πατ Αγραπίδου, καθώς και  τη συμπαράσταση όλου του Δ. Συμβουλίου του Γυναικείου Τμήματος, πέτυχαν να φέρουν στο ταμείο του οργανισμού το ποσό των 190.000.οο δολαρίων, απαραίτητων για τη συνέχιση της σωστής λειτουργίας των υπηρεσιών που προσφέρει, επί τόσα χρόνια, σε πάνω από