Search This Blog

Saturday, October 13, 2018

Για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας…


Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε, όπως εξ’ άλλου ήταν αναμενόμενο, την πρόταση για αναβολή των εκλογών για μία ακόμα τριετία, αλλά είπαμε να μην ασχοληθούμε με αυτή, ώστε να αποφύγουμε να σχολιάσουμε το ρεζίλι των δυο παπάδων οι οποίοι παρουσιάστηκαν στη συνέλευση συνοδευόμενοι από 5-6 κολαούζους για να στηρίξουν την αντιπρόταση του παρατρεχάμενου λογιστή ώστε να αναβάλλονται οι εκλογές κάθε τρείς μήνες κι’ όχι για μια τριετία όπως ζητούσε η

Thursday, October 11, 2018

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Πατέρα Αντώνιο.!


Το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου πολίτη παρέλαβε ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου, συνοδευόμενος από 10 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» .
Ο π. Αντώνιος Παπανικολάου με τα παιδιά παρέλαβαν το βραβείο...
 
Το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, είναι ένας θεσμός , ο οποίος  θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.
Το σημαντικό και κρίσιμο το έργο της «Κιβωτού», που ιδρύθηκε το 1998 στην

Tuesday, October 9, 2018

Επιστολή Σωτήριου στον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό...


...και πώς (ή πού) τον … «έγραψαν» κανονικά.!!!

 Από τα γραφεία της  μητρόπολης Τορόντο λάβαμε την παρακάτω ΔΗΛΩΣΗ με «εντολή» να τη δημοσιεύσουμε ώστε να πληροφορηθεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα για τα έργα και τις ημέρες της πνευματικής του Αρχής και του …πνευματικού πατέρα του.!
Καλή ανάγνωση, λοιπόν, και τα ξαναλέμε…
   
ΔΗΛΩΣΗ: ΔΙΚΑΙΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗN ΕΛΛΑΔΑ
Τορόντο, Οντάριο
9 Οκτωβρίου, 2018


Στις 28 Σεπτεμβρίου, 2018 ένας θανατηφόρος σεισμός συνοδευόμενος από τσουνάμι έπληξαν την Ινδονησία, σκορπώντας τον θάνατο σε περισσότερα από 1,600 άτομα. Προσευχόμαστε ο καλός Θεός, να αναπαύει τις ψυχές όλων των τεθνεώντων και να παρηγορεί και να βοηθεί όλους τους πληγέντες απ΄αυτή την τραγωδία.

Στις 2 Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση του Καναδά, μέσω της Υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Marie-Claude Bibeau, ανακοίνωσε την προσφορά ενάμισυ (1.5)

Sunday, October 7, 2018

Προσπάθεια συλλογής χρημάτων για τα σχολεία της Κοινότητας

Αγαπητοί φίλοι,
 
 Είμαι η πρόεδρος  του τμήματος Αδελφότητας Κυριών "Πρόνοια" και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
 
 Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 συμμετέχω στο Μαραθώνιο Scotiabank Toronto Waterfront για την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.
 
Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να υποστηρίξετε τις προσπάθειες συγκέντρωσης δωρεών που θα παραχωρηθούν στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο στηρίζντας τη σημαντική προσπάθειά της να προωθήσει και να διατηρήσει τις σπουδές της ελληνικής γλώσσας και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.  
 
Το σύγχρονο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα σπουδών "Παιδεία" της Ελληνικής Κοινότητας μας ενσωματώνει τη διδασκαλία της γλώσσας και του πολιτισμού βασισμένο στην επάρκεια της. Στοχεύει στην εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερη/ξένη γλώσσα και βασίζεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις γλώσσες. Επί του παρόντος, βρισκόμαστε στο πέμπτο έτος εφαρμογής του προγράμματος «Παιδεία» στα σχολεία μας με αξιοσημείωτα θετικά αποτελέσματα.
 
Ως εκ τούτου, καλώ όλους εσάς να συμμετάσχετε στις προσπάθειές μου ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την κοινότητά μας τα επόμενα χρόνια.
 
Ο σύνδεσμος δωρεάς έχει ως εξής:
 
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.
 
 Μπέτυ Σκουτάκη,
Πρόεδρος του τμήματος της Αδελφότητας Κυριών «Πρόνοια»
Ελληνική Κοινότητα Τορόντο

Φθινοπωρινή Συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου…


Λίγα λόγια για την κατάντια της Εκκλησίας μας… 1

Και τώρα, αφού διαβάσαμε και ενημερωθήκαμε όλοι …λεπτομερώς για τη συνεδρίαση του μητροπολιτικού συμβουλίου, ας πούμε δυο λόγια για το …πράμα αυτό το οποίο ο Σωτήριος μας παρουσιάζει σαν μέγα γεγονός…
Όταν βέβαια αναφέρεται κάποιος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, γενικότερα και στην μητρόπολη Καναδά ειδικότερα, δεν ξέρει από πού να αρχίσει και που να τελειώσει αφού όλες οι ενέργειες και οι πράξεις τους  έχουν σχέση με τα χρήματα και πως θα τα αρπάξουν… ΔΕΝ σκέφτονται ΤΙΠΟΤΑ άλλο όλη μέρα παρά την αύξηση του ταμείου τους… Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, σιγά σιγά από την «Φθινοπωρινή