Search This Blog

Saturday, November 2, 2013

Γιώργο, κάντο όπως ο παππούς σου..

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

O πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

«Το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει: «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του».

«Μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «η πόλωση υπονομεύει τη συλλογική δύναμη και θέληση της Ελληνικής κοινωνίας».

«Είναι αυτονόητη αλήθεια», συνεχίζει, «ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν το μίσος και το διχασμό» και συμπληρώνει πως «ούτε μπορεί η Ελλάδα να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και τη βία».

Ο κ. Παπανδρέου, καθώς όπως αναφέρει «αισθάνεται την ανάγκη» να το κάνει, επαναλαμβάνει εν συνεχεία και όσα είχε δηλώσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην συγκεκριμένη δήλωσή του τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι σε οποιονδήποτε», ότι είναι «αδικαιολόγητη και καταδικαστέα» και πως «το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα».

Epikairo: Το 1958 η ΕΔΑ κατάφερε να βγει αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 1961 η ΕΡΕ του Καραμανλή κέρδισε τις περίφημες εκλογές "βίας και νοθείας" Το κέντρο έμαθε από τα λάθη του και εξερχόμενο από την ανυποληψία της περιόδου 1952-1961, στις εκλογές εκείνες βγήκε μπροστά με τον "Ανένδοτο" υπερασπιζόμενο μέσα από το 114 (αντίστοιχο άρθρο του 120 παρ. 4Σ στο σύνταγμα του 1952) τη δημοκρατική νομιμότητα και τη λαϊκή κυριαρχία ενάντια στο κράτος της δεξιάς, όπως εκφραζόταν από την ΕΡΕ, το παλάτι, τους Αμερικανούς και τις ένοπλες δυνάμεις. Ένας Παπανδρέου και τότε μπόρεσε να εκφράσει ένα ευρύ λαϊκό κίνημα που ζητούσε δημοκρατία και ισοπολιτεία. Ίσως το ιστορικό βάρος να πέφτει και πάλι σ' έναν Παπανδρέου για να τα ξαναεπαναφέρει, αρκεί να μην μεσολαβήσει δολοφονία Λαμπράκη και σχέδιο "Περικλής". Με τέτοιες ανακοινώσεις ο πρώην Πρωθυπουργός δικαιώνει στο έπακρο την κληρονομιά του.

ΞΕΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Ο τελευταίος των Μοϊκανών

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Γεια σας ευγενικοί μου αναγνώστες,πάντα είναι ιδιαίτερη χαρά μου όταν αρχίζω και σας γλείφω, κοντά 40 χρόνια σε Καναδά και Αμερική, Έλληνες της συμφοράς, γιατί στην ηλικία που έφτασα, πέρα από ένα γλείψιμο... Κούκου γιόκ..!!

Έχω διαθέσει τα 7/4 της ζωής μου στη ρουφιανιά, ποτέ για καλό, και πάντα ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ. Γιατί, τον κάθε "δήθεν" δημοσιογράφο, η έλλειψη μόρφωσης μόνο φάσκελα του προσφέρει ενώ η τεχνολογία.. την απαραίτητη ταχύτητα, στο να γίνεται ταχύτατα η όποια λαμογιά.

Πάντα μου άρεσαν από παιδί τα άτιμα τα λεφτουδάκια, κι ας σας παραμυθιάζω ότι δεν τα αγάπησα ποτέ. Λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα. Στους εκατό, όλο και 2-3 θα το χάψουν.
Μια ζωή τα κυνηγάω τα ρημάδια με κάθε τρόπο. Γι αυτό πάρτε κανένα εισιτήριο στο χορό που διοργανώνω για να με ενισχύσετε. Δείτε το φιλανθρωπικά εσείς.
Η "Φιλανθρωπία" πουλάει, όπως οι "εικόνες".

Πάντα είχα φαντασιώσεις, που λέτε, και τώρα στα γεράματα συνεχίζω να έχω ακόμη πιο περίεργες. Τέτοιες, που άρχισε να ανησυχεί ακόμη και ο ψυχίατρός μου.
Φαντασιώνομαι λέει κάτι περίεργες συναντήσεις στο δρόμο, κι ότι τάχα μου λέει ο κόσμος όμορφα λόγια, και δήθεν μου δίνει ευχές για ψυχική ανάρρωση, μέχρι και εικονίτσες με τον Άγιο Φανούριο, η φυλαχτά με τους Αγίους Ανάργυρους, επειδή κι εκείνοι, ακριβώς όπως κι εγώ, ποτέ δεν αγάπησαν τα άτιμα τα λεφτουδάκια, γι αυτό και η εκκλησία μας τους ονόμασε "Ανάργυρους". Εμένα τώρα γιατί να μη με βαφτίσουν Ανάργυρο; Και γιατί η εκκλησία τους ονόμασε "Άγιους" και "Ανάργυρους" επειδή δεν αγαπούσαν τα αργύρια, αλλά η ίδια τρελαίνεται για χρήματα και πλούτη; Κορόιδα θα έψαχνε μάλλον και τα βρήκε. Πάντα βρίσκει.. Τέλος πάντων..
Εισιτήριο πήρατε; Για το φιλανθρωπικό λέω.. για την ενίσχυση του μαγαζιού μας ντε.
Α! σας το ξανά 'πα; Συγνώμη.. Ντάξ, γέρος άνθρωπος, παρασύρθηκα, οι εμμονές βλέπετε, σ'χωράτε με.

Αντί όμως όλων αυτών, ευγενικοί μου αναγνώστες, μου αμολάνε κάτι σαβουρντισμένες καρπαζιές, κάτι ξεγυρισμένες μούντζες, και ένα σωρό αλλά πατροπαράδοτα φάσκελα και λοιπά μπινελίκια όλα αυτά τα χρόνια, που ξυπνάω άγαρμπα. Συναισθηματικά νιώθω φουρκισμένος τον τελευταίο καιρό από τηλέφωνα με βρισιές γνωστών κι άγνωστων συμπολιτών μου για την βρωμιά που σκόρπισα στην παροικία, δυό χρόνια τώρα, ειδικά από τότε που περιμάζεψα και το ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής, που, πιο ταιριαστά με μένα "σκάνκ" σαν κι αυτά, δεν θα μπορούσα να βρω πουθενά.

Αποφεύγω βέβαια να θυμάμαι (και παρακαλώ να σβήσετε από τη μνήμη σας αμέσως) τις δεκαετίες 80-90, τότε που με έκαναν τόπι στο ξύλο, που μου σπάσανε και το πόδι (μαζί και κάτι παΐδια), και ήρθε τότε θυμάμαι ο εξαίρετος συνάδελφος Βασίλης να με δει, και με πέτυχε με το πόδι στο γύψο, κρεμασμένο στον αέρα σαν τον Νουρέγιεφ σε πιρουέτα και έσκασε στα γέλια ο ατιμούλικος...


Ήταν τότε οι αξέχαστες δεκαετίες, τότε που δεν ΧΟΡΤΑΙΝΑ ξύλο και βρισίδι από όλους εσάς, τους Βαρβάρους Έλληνες και τις Βαρβάρες Ελληνίδες, σε Αμερική και Καναδά, που δεν συγχωρούσατε τις απατεωνιές μου. Σιγά μωρέ.. Ο Κοσκωτάς έκανε περισσότερες στο φινάλε.. πώς κάνετε έτσι;


Ε λοιπόν σας το λέω εγώ ΕΥΘΕΩΣ και, χωρίς φόβο και ..χέστηκα βασικά για τη γνώμη σας, πως, ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΗ και μάλιστα μεγάλη που ΑΝΕΧΕΣΤΕ πολλές φορές τα τερτίπια ανθρώπων σαν και μένα που σας έμπλεξαν στα γρανάζια αυτού του τερατουργήματος, που ονομάζω, εγώ και οι όμοιοί μου, "δημοσιοκαφρία".
Φυσικά εγώ είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών.
Βλέπε φωτό αριστερά. ΟΥΓΚ!!

Πάντως όσο μεγαλώνω, θέλω να πιστεύω ότι πρήστηκε το μυαλό μου σιγά σιγά από το πολύ ξύλο που έφαγα όλα αυτά τα χρόνια, τόσο πολύ, που έγινε σαν μπιζέλι, και γι αυτό έχω ανάγκη να επικοινωνώ μαζί σας, μεταφέροντας τον πόνο μου μπας και ξεπρηστεί. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε εισιτήριο, καλά; Για ενίσχυση του μπακάλικου, ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός είπαμε, και αγιάζει τα μέσα έξω!

Θέλω επίσης, να μη με προσπερνάτε στο δρόμο έτσι χωρίς να μου πετάξετε κανένα κεσεδάκι γιαούρτι, η κανένα τετράκιλο κεφαλοτύρι. Κάντε το στο φινάλε από φιλανθρωπία... γιατί κι εγώ έχω ψυχή… Κρίμα δεν είμαι;
Εισιτήριο μην ξεχάσετε.. Α, σας τό 'πα; Ε, ασταδιάλα.. ΟΥΓΚ!
TGB

Thursday, October 31, 2013

Και αν ο ΓΑΠ διόριζε τον Παπουτσή 
στην Παγκόσμια Τράπεζα;

Με βάση τα προσόντα και την εμπειρία τους επιλέγονται οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, που υπηρετούν ως σύμβουλοι στο γραφείο του εκτελεστικού διευθυντή στην Παγκόσμια Τράπεζα» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σεραφείμ Τσόκας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε κατατεθεί και αφορούσε στην ανακοίνωση ότι τοποθετείται ο Χρήστος Παπουτσής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα [iefimerida].

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο του γενικού γραμματέα, «ο διορισμός των συμβούλων γίνεται από τον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά την εισήγηση της υποψηφιότητας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας».
«Η πολυπλοκότητα των εργασιών στο γραφείο τού εκτελεστικού διευθυντή απαιτεί εμπεριστατωμένες γνώσεις, κατάλληλες τεχνικές ικανότητες και εμπειρία» αναφέρει ο κ. Τσόκας και προσθέτει ότι «η επιλογή της υποψηφιότητας γίνεται, αφού λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες της εν λόγω θέσης και συνεκτιμώνται τα προσόντα και η εμπειρία».
Το υπουργείο επισημαίνει στο σημείο αυτό ότι βρισκόμαστε «σε μία συγκυρία κατά την οποία υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδος στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα».
Η Παγκόσμια Τράπεζα καταβάλλει το μισθό
Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί και για τον μισθό του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.
«Ο μισθός του συμβούλου στον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας καταβάλλεται από την Παγκόσμια Τράπεζα, με βάση το ισχύον μισθολόγιο της Παγκόσμιας Τράπεζας για το προσωπικό της» διευκρινίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης.


Epikairo: Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να ακούς τεχνοκρατικούλικες δικαιολογίες για μια επιλογή που ήταν καθαρά πολιτική και έντονα παλαιοκομματική. Ωστόσο αναρωτιόμαστε: Τι θα είχε γίνει εάν ο Παπανδρέου, εφόσον ήταν πρωθυπουργός, σκεφτόταν να διορίσει τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα; Πιστεύω ότι οι Πρετεντέρης-Τρέμη θα ξεκινούσαν απεργία πείνας και ο ΔΟΛ θα καλούσε τους εργαζομένους του σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ..

Θεσσαλονίκη:

Η 1η Μαρτίου, ημέρα απόδημου ελληνισμού; 
Η ελληνική ομογένεια μέσα από εφημερίδες και περιοδικά...


Πρόταση για την καθιέρωση της 1ης Μαρτίου ως ημέρας απόδημου ελληνισμού, κατατέθηκε στα εγκαίνια έκθεσης εντύπων Ελλήνων του εξωτερικού, στο ισόγειο του κτιρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα λειτουργεί έως τις 6 Νοεμβρίου 2013.

«Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους απόδημους, πολλοί από τους οποίους είναι απογοητευμένοι από την αδιαφορία που τους δείχνει η Ελλάδα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Ιωάννης Τουλουμάκος.

Η έκθεση περιλαμβάνει δημοσιεύσεις Ελλήνων αποδήμων από την κυκλοφορία εφημερίδων και περιοδικών αλλά και από εκδόσεις λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, τη Νότιο Αμερική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει τη δημιουργία των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα. «Αν στο παρελθόν η γνώση αυτής της δημιουργίας στο σύνολό της ήταν εθνική υποχρέωση, στη σημερινή κρίσιμη περίσταση, που η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία της τη συμπαράσταση των αποδήμων, αποτελεί επιτακτική εθνική ανάγκη» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Όπως εξήγησε ο κ.Τουλουμάκος, τα έντυπα συνέλεξε τα τελευταία 3 χρόνια, με τη βοήθεια υπαλλήλων του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού οι οποίοι επικοινώνησαν με συλλόγους αποδήμων ζητώντας το σχετικό υλικό, δηλαδή ομογενειακές εφημερίδες και περιοδικά καθώς και αυτόνομες εκδόσεις Ελλήνων.

«Από την μελέτη των εντύπων, διαπιστώνουμε ότι πολλοί τρέφουν νοσταλγία για την Ελλάδα, άλλοι είναι απογοητευμένοι και άλλοι αδιάφοροι» τόνισε ο κ.Τουλουμάκος ο οποίος στοχεύει και στη δημιουργία ενός αυτόνομου τμήματος με έντυπα Ελλήνων του εξωτερικού στην κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η έκθεση εντύπων διοργανώνεται από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία, μέλη της οποίας είναι καθηγητές όλων των Σχολών του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Να.Κ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΔΗΜΕΥΣΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ !...



Φόρος επί του ακινήτου και όχι του εισοδήματος που παράγει αυτό, ισοδυναμεί με δήμευση σε δόσεις. Κατά την ίδια έννοια θα έπρεπε να υπάρχει και φόρος επί των καταθέσεων και όχι επί των τόκων που παράγουν αυτές. Κατά παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να φορολογηθεί για τα κοσμήματα που του άφησε η γιαγιά του ή τα εσώρουχα που βρίσκονται στην ντουλάπα του.

Ο φόρος επί των ακινήτων κ. υπουργέ των οικονομικών δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης των Ελλήνων. Οικονομικής εξαθλίωσης γιατί σε πολλούς συμπολίτες χωρίς εισόδημα αυτή την περίοδο, τους δημεύει τις περιουσίες και σε άλλους επιβάλλει να πληρώνουν ενοίκιο στο ίδιο τους το ιδιόκτητο σπίτι, για το οποίο μπορεί να πληρώνουν ακόμη δόσεις δανείων.

Δημιουργεί προϋποθέσεις ηθικής εξαθλίωσης γιατί αποθαρρύνει τους ανθρώπους από κάθε προσπάθεια ατομικής βελτίωσης η οποία καθοδηγεί την κοινωνική πρόοδο και προκοπή. Πλήττει κάθε αίσθημα ατομικής ελευθερίας η οποία προϋποθέτει στοιχειώδη οικονομική ανεξαρτησία. Αναγκάζει τους ανθρώπους να υποστείλουν την αξιοπρέπειά τους για να επιβιώσουν, όπως συνέβη στα σοβιετικά καθεστώτα και στις δικτατορίες του τρίτου κόσμου.

Η στέρηση κινήτρων για την διατήρηση ή απόκτηση έστω και στοιχειώδους ατομικής ιδιοκτησίας θα οδηγήσει τους Έλληνες σε νοοτροπίες και ήθη σαν αυτά που διακρίναμε στους εξαθλιωμένους υπηκόους των σοβιετικών καθεστώτων που κατέκλυσαν τη χώρα μας μετά την κατάρρευση των καθεστώτων αυτών.

Ο νόμος σας κύριε υπουργέ αποτελεί ένα πετραδάκι στο σωρό των λαθών που οδηγεί τους ταλαντούχους νέους στη μετανάστευση και τους υπολοίπους στα σκλαβοπάζαρα της φθηνής ανειδίκευτης εργασίας.

Η έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ενδυνάμωση των κινήτρων στους πολίτες να αποκτήσουν περιουσία εργαζόμενοι σκληρά γι’ αυτό, όχι με τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων για χάρη της συντήρησης ενός πελατειακού κράτους αργόμισθων αφισοκολλητών.
Τα ακίνητα για τους Έλληνες αποτελούσαν αναγκαστική εναλλακτική διέξοδο εξασφάλισης για τα ύστερα της συνταξιοδότησης, καθώς το επίσης σοβιετικής έμπνευσης και κλεπτοκρατικής διαχείρισης αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει (και ήταν φανερό πως θα χρεοκοπήσει εδώ και δεκαετίες).

Σήμερα υποχρεώνετε τους εργαζόμενους να πληρώνουν εισφορές για να πληρώνετε συντάξεις 800 χιλ. συνταξιούχων κάτω του εθνικού ορίου συνταξιοδότησης εκ των οποίων οι 200 χιλ. είναι κάτω των 55 ετών. Άλλες 300 χιλ. θεμελιώνουν πρόωρες συντάξεις και περιμένουν στην σειρά... Οι περισσότεροι εξ αυτών (των συνταξιούχων κάτω του ορίου συνταξιοδότησης) προκύπτουν από χαριστικές πελατειακές ρυθμίσεις των πολιτευτών προς τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς πελάτες του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου.
Απειλείτε ανθρώπους χωρίς εισόδημα ή με ελάχιστο εισόδημα με κατασχέσεις ακινήτων γιατί δεν μπορούν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές σε ταμεία που είναι βέβαιο που δεν θα μπορούν στο μέλλον να τους καταβάλλουν συντάξεις.

Απειλείτε να τους κατάσχετε τα σπίτια για μια σύνταξη που δεν μπορείτε να καταβάλλετε και για την οποία θα φορολογήσετε τα παιδιά τους να καταβληθεί κάτι ελάχιστο.

Μιλάτε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης χωρίς να αντικαταστήσετε εκ βάθρων τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, από τους πλέον διεφθαρμένους της κρατικής μηχανής σύμφωνα με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, με αποτέλεσμα να υπερφορολογείτε τα συνήθη συνεπή υποζύγια. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με διαφθαρμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό ισοδυναμεί με καταπολέμηση επιδημίας με συνεργεία από φορείς της επιδημίας...

Ελλάδα για να ξεκολλήσει από τη «λάσπη» χρειάζεται μια ανταγωνιστική οικονομία και για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να υιοθετήσει μια ανταγωνιστική φορολογία. Βλέπετε θα αργήσει πολύ να κατασκευάσει καλύτερα αυτοκίνητα από τους Γερμανούς και καλύτερους επεξεργαστές από τους Αμερικάνους ή του Κορεάτες...

Αντί να δημιουργείτε τις προϋποθέσεις να επιθυμούν οι ξένοι να έρθουν να φορολογηθούν στην Ελλάδα, οδηγείτε του Έλληνες να αναζητούν να φορολογηθούν αλλού. 

Wednesday, October 30, 2013


Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε σήμερα ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Στη δεκαετία του 1960 ξεκινά ως θεατρικός συγγραφέας και κριτικός συγγράφοντας περισσότερα από 10 θεατρικά έργα και πολλά ραδιοφωνικά. Στη συνέχεια μετακινείται στον κινηματογράφο όπου και σεναριογραφεί περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως με τη Φίνος Φιλμ.

Το 1971 ασχολείται με επιτυχία με την τηλεόραση, με την ιστορική τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος Πόλεμος», ένα από τα μεγαλύτερα χιτ της εποχής -και της χουντικής ΥΕΝΕΔ, ειδικότερα.

Μετά το 1991 οπότε κάνει την εμφάνισή της η ιδιωτική τηλεόραση, συγγράφει τη τηλεοπτική σειρά «Λάμψη» της οποίας η προβολή κράτησε 14 (1991 - 2005) χρόνια, κάνοντας 3457 επεισόδια στο σύνολο.

Το 1993 έγραψε τη δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το “Καλημέρα Ζωή” της οποίας η προβολή κράτησε 13 (1993 - 2006) χρόνια κάνοντας 3179 επεισόδια στο σύνολο.

Έχει λάβει τρία βραβεία και ένα κρατικό Βραβείο Σεναρίου για την ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1968).

Από τις ταινίες του έχουν βραβευθεί επίσης: «Οι αδίστακτοι», «Πυρετός στην άσφαλτο» και «Κοινωνία ώρα μηδέν», ενώ η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, της οποίας έγραψε το σενάριο, προτάθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας (1965)...

Πεταλωτής: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη και για το ότι χαλάσαμε τη βόλεψη κάποιων...


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΜΙΑΣ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ" - ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ

Αντιλαμβάνομαι ότι στήνονται κάποιες "εφημερίδες" για να υπηρετούν κάτι ...
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι προκαλούν με λάσπη και ψεύδη για να προσελκύσουν ακόμη και μέσω απαντήσεων,μηνύσεων, αγωγών κλπ το ενδιαφέρον του κοινού, αφού μόνο μέσω του θορύβου που σηκώνουν μπορούν να υπάρχουν...

Δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνει η "έγκριτη" και "έγκυρη" newsbomb (σεβόμενος τον ιδρώτα τους, τους κάνω και διαφήμιση) για να θυμίσω τα εξής :

Το έτος 2009, τελευταίο έτος της Κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που στηρίζει η "εφημερίδα", οι συνολικές δαπάνες για τη διακίνηση του Τύπου ανήλθαν περίπου σε 63.500.000 ευρώ.

Το έτος 2011 σε 33.000.000 ευρώ.

Δηλαδή, μειώθηκε η δαπάνη αυτή στη διετία κατά 47% περίπου.

Αν συνυπολογίσουμε ότι στις δαπάνες του 2011 συμπεριελήφθησαν και 12.500.000 ευρώ από υποχρεώσεις πληρωμών που πήγαιναν ως το 2007, η εξοικονόμηση που καταφέραμε είναι πολύ μεγαλύτερη του 47%.

Πέραν της παραπάνω θεαματικής μείωσης που σημείωσε στη διετία 2009-2011 η Γενική Γραμματεία Τύπου, πραγματοποιήθηκε περαιτέρω ραγδαία μείωση για το έτος 2012 μετά τις ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αναλήφθηκαν το 2011, για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ του ΤΥΠΟΥ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό .

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

Ακόμη, καταργήσαμε την ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΤΕΛΕΙΑ, και ΑΛΛΑΞΑΜΕ το θεσμικό πλαίσιο για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ μεσω των ΕΛΤΑ.

Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες , το 2012, η συνολική δαπάνη δεν ξεπέρασε τα 12.000.000 από τα 63.500.000 του 2009.

Μετά από αυτά όντως πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη και για το ότι χαλάσαμε τη βόλεψη κάποιων


New York Times: 
Οι Ελληνες αμφισβητούν τα παραδοσιακά ΜΜΕ και τα κατηγορούν για τις σχέσεις 
τους με του πολιτικούς- Στρέφονται 
σε νέες πηγές ενημέρωσης

Για την νέα τάση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ γράφουν οι New York Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως όλο και περισσότεροι Ελληνες τα αμφισβητούν και στρέφονται σε εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δημοσίευμα τους, οι NYT κάνουν αφιέρωμα στην καφετέρια Radio Bubble στα Εξάρχεια η οποία είναι και ραδιοφωνικός σταθμός, τονίζοντας πως πλέον υπάρχουν «αρκετά νέα μέσα ενημέρωσης κυρίως της Αριστερής ιδεολογίας τα οποία έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα . Αν και το κοινό τους είναι ακόμη μικρό, παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή διαλόγου, κυρίως επειδή τολμούν να αμφισβητήσουν την εξουσία».

Πως αντιμετωπίζουν οι Ελληνες τα συστημικά ΜΜΕ

Στη συνέχεια, η εφημερίδα τονίζει πως «ακόμη και πριν την οικονομική κρίση, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως οι Ελληνες δεν είχαν εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους πολιτικούς, θεωρώντας πως και οι δύο εμπλέκονται σε ένα είδος ''συντροφικού'' καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».

«Τώρα, μετά από 4 χρόνια μέσα στην κρίση, οι Ελληνες είναι ακόμη πιο σκεπτικοί όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ και ακόμη πιο ''πεινασμένοι'' για πληροφόρηση από άλλες πηγές, ειδικά εάν διαφοροποιούνται από την γραμμή της κυβέρνησης πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις πολιτικές λιτότητες που απαιτούν οι ξένοι δανειστές της», γράφουν οι New York Times.

«Ποιος είναι ο ρόλος των ανεξάρτητων ΜΜΕ»

«Την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει πολλές θεωρίες για την αυθεντική πηγή της μιζέριας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να να πνίγονται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα σε μια κακοφωνία συνωμοσιών. Αλλά τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να γεφυρώσουν αυτό το κοινό επιδιώκοντας την ''δημοσιογραφία των πολιτών'' και προσπαθώντας να επικεντρωθούν σε θέματα τα οποία παραμένουν ''ταμπού'' για τα συστημικά ΜΜΕ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε αρκετές εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κλείνει επισημαίνοντας: «Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ''πνίγονται'' οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».

Πηγή: New York Times: 

Tuesday, October 29, 2013


Η δασκάλα με τα χρυσά και το ...κωλάν



Τα πέντε λεπτά δημοσιότητας της ...ταπεινής δασκάλας με τα χρυσά μαλιά και το ...κωλάν.! 
Δεν είναι δύσκολο να εξασφαλίσεις τα «πέντε λεπτά δημοσιότητας», ακόμα και αν είσαι μια ταπεινή δασκάλα δημοτικού σχολείου.
Μόνο που στην περίπτωση της κυρίας που παρέλασε με το γαργαλιστικό ...κωλάν, η δημοσιότητα μπορεί να κρατήσει και πάνω από πέντε λεπτά. Ήδη η φωτογραφία της καταγράφει αλλεπάλληλα χτυπήματα στο διαδίκτυο.
Βλέπω τις επόμενες μέρες τη δασκάλα να γίνεται ολοσέλιδο θέμα σε εφημερίδες. Ίσως και σε κάποια εκπομπή περίεργων παρουσιαστών.
Θα την προβάλουν όχι γιατί ζήτησε μετάθεση σε κάποιο ακριτικό χωριό,για να προσφέρει σε Ελληνόπουλα, ή επειδή αφοσιώνεται με πάθος στο να φτιάξει άξιους, μορφωμένους και έξυπνους Έλληνες. Αλλά γιατί είχε την «εξυπνάδα» να παρελάσει σαν να ανέβαινε σε πάλκο. Και ταυτόχρονα να δείξει τη χρησιμότητα των μαθητικών παρελάσεων και των ...κωλάν.!

Monday, October 28, 2013

Οι λαμογιές συνεχίζονται…

ΠΡΙΝ από πολλά χρόνια, όταν τον κάλεσε το Δ. Συμβούλιο στο οποίο προήδρευε, να τους εξηγήσει πού πήγαν τα τριάντα χιλιάρικα των δολαρίων που έλειπαν από το ταμείο, αυτός ….προτίμησε την οδό της παραίτησής του από την προεδρία.! Οι σύμβουλοι κατάλαβαν ότι η λαμογιά είχε γίνει και έδωσαν τόπο στην οργή, ξεχνώντας το ζήτημα, αφού στο κάτω κάτω ήταν και φιλαράκια και τα δολάρια ξένα.
Ύστερα από πολλά χρόνια, με τη μεσολάβηση ενός κολλητού του (Πάπα ή Παπά-θα σας γελάσω), τον προσέλαβε ως εργάτη, στην Κοινότητα ο Μενεγάκης.  Όλα πήγαιναν …μια χαρά μέχρι που ο επόμενος πρόεδρος Ο Νίκωνας με την βοήθεια του πραγματικά καλού ταμία του Δρ. Νικόπουλου, ανακάλυψαν κάποιες καινούριες λαμογιές  του οι οποίες είχαν σχέση με την μη έγκαιρη υποβολή της αίτησης για την οικονομική ενίσχυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τον πέταξαν έξω ένα πρωί με τις κλωτσιές…
Την περασμένη Κυριακή ο ίδιος άνθρωπος καλέστηκε από την ίδια Κοινότητα, αλλά με πρόεδρο τον κ. Αρτεμάκη, να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Μεγ. Αλεξάνδρου για την επέτειο του ΟΧΙ…
ΔΕΝ σέβονται ΤΙΠΟΤΑ οι μασκαράδες… μικροί νάνοι που το παίζουν ηΓΕΤΕΣ μας…

Υ.Γ. Εκείνον τον μεγάλο μας πρόεδρο όλων των ελληνοκαναδών του Οντάριο, γιατί τον άδειασαν; Αυτός δεν είναι … «θεσμός» και μάλιστα …κοντινός μας, κ. Ερμή ;
Λείπουν οι μούντζες 
από τη σημερινή παρέλαση...



Λείπουνε οι μούντζες από τις σημερινές παρελάσεις. Και μαζί με αυτές οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί, τα συνθήματα. Πού είναι άραγε όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους την 28η Οκτωβρίου του 2011 να ανατρέψουν τους προδότες;

Όχι, δεν είμαι υπέρ αυτών των πράξεων, από κανένα, σε κανένα, και για κανένα. Ακόμη και τον χειρότερο εχθρό μου με λόγια θα τον αντιμετωπίσω, χάσω-κερδίσω· πρώτη μορφή αγώνα -και η πιο παλικαρίσια- είναι ο λόγος.

Όμως, εσύ, που συμμετείχες σε αυτές τις πράξεις, πρέπει να μάθεις τώρα πια γιατί το έκανες, το λόγο. Οφείλεις να ξέρεις, αν πρώτα απ' όλα σέβεσαι τον εαυτό σου...


Αναδημοσίευση ποστ του epikairo, Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013]:

Πέρασε καιρός φίλε αγανακτισμένε που δεν έχω νέα σου
έπαψα πια να σε βλέπω στους δρόμους και στις πλατείες,
να φωνάζεις συνθήματα κατά του συστήματος,
να αποκαλείς τους πολιτικούς προδότες της πατρίδας,
να θέλεις να κάψεις το μπουρδέλο τη βουλή,
να στήνεις κρεμάλες στο σύνταγμα

να πετάς αυγά, γιαούρτια, πέτρες,
να ξυλώνεις πλακάκια, να καις παγκάκια, να σπας βιτρίνες,
να κάνεις συντονισμένες πορείες με τους Ισπανούς, τους Ιταλούς,
να ξημεροβραδιάζεσαι στ' αντίσκηνα μιλώντας για άμεση δημοκρατία,
να ορκίζεσαι στα παιδιά σου ότι θα δώσεις τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Αλήθεια, τι συνέβη φίλε αγανακτισμένε και πια δε συναντιόμαστε;
Βρήκες δουλειά και χάθηκες;
σου αύξησαν το μισθό και κάλμαρες;
σου 'φεραν πίσω το δώρο χριστουγέννων;
επέστρεψαν τις περικοπές απ' τη σύνταξη της γιαγιάς;
έριξαν τις τιμές και ζεις άνετα με 400 ευρώ;

Κατευθυνόμενος είσαι, φίλε αγανακτισμένε,
μέρος του συστήματος και συ, άθελά σου,
σ' έβγαλαν στο δρόμο να ρίξεις μια πολιτική,
σε γύρισαν στο σπίτι νικητή,
μα η πολιτική δεν είναι ίδια, είναι πολύ χειρότερη.

Αναρωτήθηκες φίλε αγανακτισμένε τίνος τα συμφέροντα υπηρέτησες;
σκέφτηκες διόλου πως έγινες λύση και πρόβλημα ταυτόχρονα;
κατάλαβες ποιος ήταν ο στόχος;
ναι, φίλε αγανακτισμένε, όπως λέει και η αγαπημένη σου Κατερίνα,
στο μυαλό είναι ο στόχος.

epikairo

ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

Η αλητεία και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ 
έχουν μαζευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ...

Υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σημίτης. 
Θύμα της ιστορίας του μνημονίου ο Παπανδρέου...

Ένα ακόμη σόου Πάγκαλου. Άρχισε από τους δημοσιογράφους που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στη βλακεία και έφτασε μέχρι τη πρόβλεψη ότι ο Σημίτης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας.
Είπε για τον Παπανδρέου πως δεν του΄κατσε στα χέρια με μια καυτή πατάτα, αλλά μια κατσαρόλα με καυτές πατάτες. 'Ηταν "θύμα της ιστορίας " είπε.. Για τον "αιώνιο" εχθρό του, τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως συμφωνεί μαζί του, όσον αφορά τη κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, για να ρίξει στη συνέχεια τη βόμβα: Το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα εξουσίας και ως εκ τούτου είχε μαζέψει πολλή αλητεία, λαμόγια και θεσιθήρες. Όλους αυτούς τους βλέπω σήμερα μαζεμένους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Tέλος ανάμεσα στα πολλά άλλα θορυβώδη που πέταξε, προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει στις ευρωεκλογές να μη βγάλει ούτε ένα βουλευτή ενώ θα΄ναι ήττα για τη ΝΔ να εκλέξει δύο ή τρεις...