Search This Blog

Saturday, September 28, 2013

Ο Μιχ.Καρχιμάκης αναρωτιέται ...




Κύριοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είχατε τους φακέλους των γκακστεροκορλεονηδων χρυσαυγητων , σε ασυλίακη ανάπαυλα και περιμένατε να δολοφονηθεί ένας Ελληνας πολίτης , για να στείλετε τους φακέλους των εγκληματιών στον εισαγγελέα και να αρχίσετε τις συλλήψεις ;

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ


Συνελήφθησαν οι ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ' ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις έρευνες στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία πιστόλια χωρίς σχετική άδεια.

Συνολικά έχουν γίνει 16 συλλήψεις, τεσσάρων βουλευτών και 12 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η "Χρυσή Αυγή" συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία.

Αυτή ήταν μια διαφορετική αυγή για την ελληνική Δημοκρατία. Ελπίζω το κατηγορητήριο να αποδειχθεί νομικά ισχυρό και να ξεμπερδέψουμε οριστικά με τους εγκληματίες που παρίσταναν τους πολιτικούς...

Friday, September 27, 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ 
''ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΦΕΤΑ''...
H Ελλάδα είναι έτοιμη να εξαντλήσει τις νομικές δυνατότητες που έχει, φθάνοντας μέχρι και στην άσκηση βέτο, προκειμένου να αποτρέψει την εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ενωση λευκού τυριού με την ονομασία «φέτα» από τον Καναδά, τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και διεθνών σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Μελάς.
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά και το οποίο έχει παρουσιάσει διεξοδικά με προηγούμενα δημοσιεύματά της η «Ν», ο κ. Μελάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να απομακρύνουμε εντελώς από τη ρητορική του οποιουδήποτε εκφράζει δημόσιο λόγο σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα φέτα παραγόμενη στον Καναδά να έρθει στην Ε.Ε.».
Με δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη νέα ΚΑΠ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκτιμώντας ότι είναι «αφελές» η χώρα μας να φοβάται μια τέτοια εξέλιξη, καθώς, όπως είπε, δεν είναι λογικό η Κοινότητα, που έχει η ίδια έχει δώσει σήμα ΠΟΠ σε προϊόν χώρας-μέλους της, να επιτρέψει να χαθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του σήματος ποιότητας, «γεμίζοντας» την αγορά της με αντίστοιχο προϊόν τρίτης χώρας. «Αν χάσει η Ε.Ε. τη φέτα, τότε θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα», συμπλήρωσε.
Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Μελάς, το θέμα χειρίζεται εντατικά το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ εκτίμησε ότι θα κλείσει πιθανώς σε συμβούλιο που θα γίνει σε επίπεδο Ευρώπης το Νοέμβριο. Σημείωσε, δε, ότι έχει ενημερωθεί σχετικά με επιστολή και ο πρωθυπουργός του Καναδά.

"Έφυγε" 
η Πόλυ Πάνου...

Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, «σώπασε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ, το τελευταίο διάστημα, νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Πολυτίμη Κολιοπάνου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε, όμως, στην Πάτρα.

Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.

Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952). Ακολούθησε το «Να πας να πεις της μάνας μου» (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.

Thursday, September 26, 2013


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΥΨΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ!!!!


Είμαι πεπεισμένος ότι ΟΛΟΙ οι ΦΙΛΟΙ μου είναι άνθρωποι με φυσική ευγένεια και γι' αυτό πριν καν προλάβω να δώσω κάποιες εξηγήσεις, έστειλαν, με τον τρόπο τους, το δικό τους χαιρετισμό.
Οταν ανάρτησα τη φωτογραφία του εξωφύλλου, του βιβλίου μου, βγήκα αμέσως στην αντιφασιστική πορεία - όπου φυσικά έγινε το ... έλα να δεις!!!
Δεν φανταζόμουν σήμερα το πρωί ότι θα είχα τόσες... ευχές και θαυμαστικά!!!
ΛΟΙΠΟΝ, το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει προ πολλού και ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ και συντόμως ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΣΗ, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά όλοι όσοι θα το θελήσουν.
Με χαροποιεί ωστόσο το γεγονός ότι για όλους [εκτός από την αγαπημένη μου Ελένη Σκ. που ξέρει] ήταν μια ΕΚΠΛΗΞΗ.
Θα έχουν την ευκαιρία και για άλλη ΜΙΑ έκπληξη... πολύ σύντομα.
Γιατί πρέπει να ομορφαίνουμε τη ζωή μας, και δεν πρέπει να την χαραμίζουμε.
Για μένα οι ΛΕΞΕΙΣ είναι άρτος ζωής.
Είναι βιώματα, κομμάτια από σάρκα ανθρώπινη και άρωμα της εποχής, της όποιας εποχής.
Κι επειδή είμαι από αυτούς που για σοβαρούς λόγους πιστεύουν ότι ο πολιτισμός μας έχει παρεκκλίνει, αν δεν έχει πάρει ολότελα στραβό δρόμο κάτω από την επίδραση σκοτεινών εκμεταλλευτών.
Φυσικά, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι μόνη ελπίδα να διορθωθεί η πορεία του είναι το ΒΙΒΛΙΟ.
Κάποτε ο Βολτέρος είχε πει πως τον κόσμο τον κυβερνάνε τα βιβλία.

Και δεν θα χαθεί η μάχη του ανθρώπου ενόσω θα υπάρχει καταφυγή του Λόγου, το βιβλίο, που έχει τη δύναμη να ξορκίζει τα δαιμόνια, να εξυγιαίνει την ατμόσφαιρα, να οπλίζει τη λυτρωτική φαντασία, να ξυπνάει την αυτογνωσία, να στυλώνει το φρόνημα κι αν σωθεί ο κόσμος είμαι βέβαιος ότι θα το χρωστάει στο βιβλίο!!!

 Νίκος Λαγκαδινός

Wednesday, September 25, 2013

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη...

“Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη βία”
Βαγγέλας Μειμαράκης, Πρόεδρος της Βουλής, 24/9/2013

Σ. Σ. Ναι κ. πρόεδρε, απομονώστε πλήρως τη βία, (!!!) αρκεί τους ...βιαστές να μη πειράξετε και χάσετε τις ψήφους των οπαδών τους...

Tuesday, September 24, 2013

Financial Times: ο Μέγας Αλέξανδρος 
ήταν Έλληνας Μακεδόνας

Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, αναφέρει πως ο μεγάλος βασιλιάς ήταν «Έλληνας Μακεδόνας και έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά» επισημαίνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.


Η 
ηλιθιότητα είναι αήττητη #1192



Η σύζυγος του προέδρου της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Νίκαιας, μας ενημερώνει για τα "ήσυχα βράδια" του Γιώργου Πατέλη.

"Ο άντρας μου έκανε μόνο δυο-τρία τηλέφωνα ρουτίνας και έπεσε μετά ήσυχος για να κοιμηθεί."

Epikairo: Ε φυσικά γιατί να χολοσκάσει ο άνθρωπος... Άλλωστε πρώτη φορά δολοφονείται άνθρωπος από μαχαιροβγάλτη Ναζί;


Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συμβούλιο Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετέβη στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon.

Στη συνεδρίαση, εκτιμήθηκε η πρόοδος των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα του έργου των Θεματικών Ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του Συμβουλίου και συζητήθηκε ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς των αναπτυξιακών στόχων, μετά το 2015, ύστερα και από την σχετική Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, γα την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συμβουλίου, ενώ δόθηκε έμφαση στη διάχυση των πληροφοριών και της γνώσης γύρω από τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, σε πανεπιστήμια, οργανισμούς, κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρήσεις.
Σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει στην Ετήσια συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον.

Να γιατί ο αντιμνημονιακός 
Αντώνης Σαμαράς ευθύνεται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής....

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να εξηγήσουν τις τελευταίες μέρες την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την ανάδειξη της σε κοινοβουλευτικό κόμμα που στις δημοσκοπήσεις φλερτάρει με διψήφια ποσοστά.

Οι ...περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζουν ότι η λιτότητα ήταν αυτή που γέννησε τη Χρυσή Αυγή κι ότι αντίστοιχα η ανάπτυξη θα είναι αυτή που θα την διώξει. Με λίγα λόγια και πάλι «φταίνε τα Μνημόνια». Βέβαια, στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν φώλιασε ο φασισμός στις καρδιές των ανθρώπων όπως αντίστοιχα και κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι πεινασμένοι Έλληνες δεν έσπευσαν να αγκαλιάσουν τους ναζί.

Κατά τη γνώμη μου, η εξήγηση στην άνοδο της Χρυσής Αυγής κρύβεται στον πίνακα από μια

Monday, September 23, 2013


Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ !...

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»...

Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά... στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων... Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το
Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος, παρέστη στην  τελετή έναρξης του 3ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Forum 


   Στην τελετή έναρξης του 3ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Forum που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας παρέστη ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, προσκεκλημένος του Ελληνορωσικού Κοινωνικού Forum και της Ρωσικής Πρεσβείας.
   Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους  η Πρόεδρος του Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής  Συνέλευσης της Ρωσίας κ. Βαλεντίνα  Ματβιένκο και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, πνευματικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου Ελλάδας και Ρωσίας.
   Η τελετή έναρξης έγινε με την επιμέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής του Ελληνορωσικού Κοινωνικού Forum και έλαβε χώρα στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, την π. Δευτέρα το απόγευμα.


Sunday, September 22, 2013

Αλλαγή σκυτάλης στον Άγ. Δημήτριο;

Πόσο τελικά έγκυρες μπορεί να είναι οι –έτσι κι’ αλλιώς έγκυρες- πληροφορίες μας ότι …μαγειρεύεται αλλαγή ιερατικού προϊστάμενου στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου της Ελληνικής Κοινότητας;

Και αν μεν είναι με τη συγκατάθεση του π. Κωνσταντίνου, διότι προάγεται σε κάτι ανώτερο το καταλαβαίνω, αλλά αν είναι μόνο και μόνο για να «βολευτεί» ο πρόεδρος της νέας αεροπορικής εταιρείας, όπως λέγεται, μου φαίνεται λίγο …άγαρμπο.! Ας περιμένουμε όμως λίγο, διότι η ….αρβύλα κυκλοφορεί πολλά τέτοια και δεν είμαστε σε θέση ούτε καν για διασταύρωση των πληροφοριών μας. Πρόεδρε τι λες; Λίγη υπομονή για τη συνέχεια