Search This Blog

Saturday, September 16, 2017

Με μεγάλη επιτυχία το Γκόλφ του Ι. Ε. Κ.



Μια καταπληκτική ημέρα για το Golf  του Ιδρύματος Ελληνικής  Κληρονομιάς  ήταν η π. Τρίτη. Όχι μόνο επειδή ο καιρός ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι καλύτερος, αλλά και διότι οι διοργανωτές κατάφεραν να …σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων, ανεβάζοντας το ποσό των καθαρών εσόδων στις 130.000 δολάρια.!
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας  ελληνόφωνης εκπαίδευσης σε όλη την επαρχεία του Οντάριο, ξεκινώντας  από την μετεκπαίδευση διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο του Γιόρκ και με βοηθητικά βιβλία για πάνω από 2.000 μαθητες.!
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Γιώργος Κερογλίδης, Δεν θα  μπορούσε να είναι

Tuesday, September 12, 2017

Ιδρυτική εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) στον Καναδά…



Εκδήλωση στο Palais Royale Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου...
Συμπροεδρεύουν οι ομογενείς Ιωάννης Σώτος, δικηγόρος και Αλέξανδρος Γεωργιάδης, πρόεδρος της εταιρίας "Κρίνος¨...

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative - THI) ανακοινώνει την εκδήλωση ίδρυσης Παραρτήματός της στον Καναδά, στο πλαίσιο της δέσμευσης για παγκόσμια κινητοποίηση της Ελληνικής Διασποράς και των Φιλελλήνων. Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του THI Canada θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο, στο Palais Royale, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 μ.μ.

 Ο THI Canada ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι θα φιλοξενήσει ως κύριο ομιλητή της εκδήλωσης τον κ. Prem Watsa, Πρόεδρο και Διευθύνοντα

Sunday, September 10, 2017

Μουσική εκδήλωση από τους Chi-jazz στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο με έργα Ελλήνων συνθετών…


Η υπευθυνη του Μουσίου κ.Kathryn De Carloμε τον γενικό πρόξενο κ. Αλέξανδρο Ιωαννίδη.

Βραδιά αφιερωμένη σε μεγάλους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, οργάνωσε την π. Παρασκευή, το Royal Ontario Museum,  με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο.  Υπεύθυνη της εκδήλωσης, εκ μέρους του Μουσείου ήταν η κ. Kathryn De Carlo, ενώ εκ μέρους του Προξενείου ο γενικός πρόξενος κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης. Το νεοσυσταθέν μουσικό σχήμα Chijazz, συγκροτείται από νεοφερμένους Έλληνες, μη επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι όμως έχουν μεράκι στην ελληνική μουσική, με αγαπημένο τους τον Μάνο Χατζιδάκη…

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης κ.