Search This Blog

Thursday, September 28, 2023

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πρ. ομογενής μας Νίκος Σκουλάς..

 


Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πρ. ομογενής μας ΝίκοςΣκουλάς, μετέπειτα υπουργός του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ Νίκο...

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το αποχαιρετηστήριο μήνυμμα του π. πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα, αποχαιρετούμε έναν αγαπητό φίλο και ακτιβιστή της δημοκρατίας με πλούσιους αγώνες για την αλλαγή, τον αγαπημένο μας Νίκο Σκουλά.
Ο δεσμός του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την οικογένεια μας ξεκίνησε στον Καναδά κατά τη διάρκεια της χούντας, με μαχητική αντιδικτατορική δράση και ως ιδρυτικό μέλος με ξεχωριστή πορεία μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ. Έτσι γεννήθηκε μια βαθιά φιλία μεταξύ μας, που κράτησε δεκαετίες.
Ήταν πρωτοπόρος, και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ενεργός πάντα στην πολιτική σκηνή. Εμβληματική μορφή στον Τουρισμό, καθώς έβαλε την Ελλάδα στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς από τη θέση του Πρόεδρου του ΕΟΤ.
Διετέλεσε υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στις κυβερνήσεις του Κινήματος υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ωστόσο, πάνω απ' όλα, ο Νίκος Σκουλάς ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Αφοσιωμένος στην πίστη και στην πρακτική της ανάπτυξης δημοκρατικής κουλτούρας και αντίληψης για κάθε έναν που ήθελε να είναι ενεργός πολίτης με συμβολή σε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνίας, από τη διοίκηση και την οικονομία μέχρι την πολιτική.
Είχα την τιμή και χαρά να συνεργαστώ μαζί του από την παιδική μου ηλικία, από τα δεκαέξι μου χρόνια, και να κάνουμε συχνά οι δυό μας ωραίες συζητήσεις μέχρι και πρόσφατα.
Είμαι συντετριμμένος από την απώλεια του φίλου μου Νίκου.
Είχε πάντα τη διάθεση να μοιραστεί τις πολύτιμες εμπειρίες του με τους νέους και πάντα με σεβασμό στις απόψεις τους. Για τον Νίκο, η επιβολή ήταν προσβολή.
Πίστευε σθεναρά ότι η δημοκρατία πρέπει να εδραιώνεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες, με την ενεργό συμμετοχή όλων καθημερινά ως πολίτες, αλλά και με τη στάση μας στην προσωπική μας ζωή.
Ο Νίκος Σκουλάς θα μας μείνει αξέχαστος για τη σπουδαία προσφορά του στην κοινωνία και στην πολιτική, για την ανθρωπιά του και την βαθιά φιλία που τόσοι είχαμε μαζί του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Αντίο αγαπητέ φίλε Νίκο, αντίο αγαπημένε μου δάσκαλε.

Tuesday, September 26, 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Απ. Παπασλιώτης, π. εκπρόσωπος της Ελλάδος στον Καναδά...

 Υπουργείου Εξωτερικών: Ανακοίνωση εκδημίας του Πρέσβεως ε.τ. Απόστολου Παπασλιώτη

Αθήνα, 21.09.2023

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Πρέσβεως ε.τ. Απόστολου Παπασλιώτη.

Ο Απόστολος Παπασλιώτης εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1965.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στο Τορόντο, το Πεκίνο και το Μιλάνο. Διετέλεσε Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα και την Οττάβα. Στην Κεντρική Υπηρεσία χρημάτισε Προσωπάρχης και Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Απόστολος Παπασλιώτης υπηρέτησε την πατρίδα  με εντιμότητα και πίστη στο καθήκον.  Διακρίθηκε για τη μεγαλοψυχία του και την αξιοπρέπειά του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Sunday, September 24, 2023

Κυριακή 29 Οκτωβρίου εκλογές νέου Δ. Σ στο Ελληνικό Σπίτι...

Υπενθύμιση της προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Ειρήνης Κερογλίδου.


 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προς τα μέλη του Ελληνικού Σπιτιού 

Η Ετήσια Συνέλευση του Ελληνικού Σπιτιού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου  2023. Φέτος, οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το Γυναικείο Τμήμα (Ladies Auxiliary) θα διεξαχθούν την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023, από τις 1:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο στη διεύθυνση 30 Thorncliffe Park Drive. Η Εκλογική Επιτροπή ορίστηκε στην Ετήσια Συνέλευση των μελών που αποτελείται από: την  κυρία Ειρήνη Κερογλίδη (Πρόεδρος), τον κύριο Αντώνη Αρτεμάκη, την κυρία Βούλα  Καραγιάννη και την κυρία Θεοδώρα Κουτσούμπου. 

Οι παρακάτω πληροφορίες συγκεντρώθηκαν ως οδηγός για το πως να ψηφίσετε ή να θέσετε υποψηφιότητα για τη θέση: