Search This Blog

Saturday, November 2, 2019

Απάντηση του καθ. Σαχά σε σχόλιο αναγνώστη...

Λάβαμε και ευχαρίστως δημοσιεύουμε σχόλιο - απάντηση του καθ. Δανιήλ Σαχά 
σε σχόλιο αναγνώστη μας...


"Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και πάντα με δημιουργικό πόνο, άσβεστη πίστη και αισιοδοξία, τη ζωή της Ορθοδοξίας και ιδιαίτερα της Ελληνικής παροικίας στην Καναδική διασπορά την οποία έζησα εις βάθος επί 33 και πλέον χρόνια. Προς χάριν, λοιπόν, της υγείας, της ωρίμανσης και της αυθεντικής ταυτότητας αυτής της παροικίας και με αφορμή την επικοινωνία του Ανωνύμου της ιστοσελίδας σας της 23ης Οκτωβρίου (3:08ΡΜ), για κανένα προσωπικό λόγο, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής προς πληροφορία όποιουδήποτε:
-Επί μία εξαετία (31 Αυγούστου 1988-27 Αυγούστου 1994) έγραφα μία επιφυλλίδα στις εφημερίδες του Τορόντο "Ελληνο-Καναδικά ΧΡΟΝΙΚΑ" και "ΕΒΔΟΜΑΔΑ", υπο τον γενικό τίτλο "Επικαιρότης και Ορθοδοξία", συνολικά 165 άρθρα τον αριθμό.
- Κατ' επιμονή πολλών τακτικών αναγνωστών, τα άρθρα αυτά επανεκδόθηκαν (με δικά μου έξοδα και σε πολύ περιορισμένο αριθμό) σε 4 τόμους και σε θεματικές ενότητες, υπό τους εξής τίτλους: Ι. "Νύξεις Ορθοδοξίας" (1994), αυτά του θεολογικού-πνευματικού περιεχομένου. ΙΙ. "Ορθοδοξία και ζωή" (1995), αυτά της κοινωνικης θέσης και του χαρακτήρα της Ορθοδοξίας. ΙΙΙ. "Καναδικές εμπειρίες" (2002), αυτά της προσωπικής μου εμπειρίας ως Πρόεδρος Κοινότητας επί δεκαετία και πλέον, αντιπρόεδρος του Επισκοπικού Συμβουλίου της επισκοπής Καναδά,εκπρόσωπος της Επισκοπής στο Καναδικό Συμβούλιο Εκκλησιών, μέλος της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού (Βοστώνη) Ο επίσκοπος Σωτήριος είναι η αφορμή των περισσοτέρων αυτών άρθρων. IV."Βόρειος Αμερική και Ελληνική Ορθοδοξία" (2016), αυτά της προβληματολογίας και του γεκότερου προφίλ της Ορθοδοξίας στην εν γένει Β. Αμερική.
-Οι τόμοι αυτοί (προερχόμενοι όχι από εκδοτικό οίκο αλλά απο ιδιωτική πρωτοβουλία) έχουν εξαντληθεί. Πολλοί ιδιώτες όμως και αρκετές Πανεπιστημιακές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες (όπως αυτή του Τορόντο και άλλων μεγαλουπόλεων), τους έχουν.
Ζητώ συγγνώμη για το μήκος αυτού του μηνύματος μου. Ελπίζω να μην εκλειφθεί από κανέναν ως περιαυτολογία.
Δανιήλ Σαχάς (Ναυαρίνου 33, 15122 Μαρούσι, Αθήνα)."

November 2, 2019 at 6:23 AM
 Delete

Thursday, October 31, 2019

Έφυγε από τη ζωή ο Λούης Γεωργαρέας…



Σε ηλικία 96 χρονών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Λάκωνας ομογενής Λούης Γεωργαρέας.
Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο νεκροπομπίο Heritage, 50 Overlea blvd,  αύριο Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, από 5 – 9 μ.μ., ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο στις 10:00 το πρωϊ στον Ιερό ναό του αγίου Δημητρίου.
Απαρηγόρητη η οικογένεια και ιδιαίτερα η κόρη του Φούλη, γράφει στο λογαριασμό της στο ΦΒ:
«Με βαριά καρδιά μοιράζομαι τα νέα για το θάνατο του πατέρα μου. Ήταν ο πρώτος άντρας που αγάπησα. Ήταν ο προστάτης μου, ο μέντορας και ο καλύτερός μου φίλος. Μου λείπει και τον αγαπώ. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον ισχυρό δεσμό μας. Είμαι ευγνώμων που πέρασα τόσα υπέροχα χρόνια μαζί του».
Αιωνία σου η μνήμη φίλε Λούη…

Ήταν καιρός…


Υπό παραίτηση ο υφυπουργός «μας» Αντώνης Διαμαντάρης.!
Σε τροχιά εξόδου από την κυβέρνηση είναι, σύμφωνα με  πληροφορίες  ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, ύστερα από ορισμένες καταγγελίες ομογενών ότι τα έκανε θάλασσα υποσχόμενος τη στήριξή του  σε διάφορες κλίκες και όχι στον Απόδημο Ελληνισμό τον οποίο -υποτίθεται ότι- τοποθετήθηκε να

Wednesday, October 30, 2019

Επίσκεψη του ιερέα Νικόλα Αλεξανδρή…


Το Τορόντο και ειδικότερα η ελληνική παροικία της πόλης θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει για δέκα περίπου ημέρες τον π. ιερέα του Αγ. Νικολάου Νικόλα Αλεξανδρή και π. Εκπρόσωπο της τότε μητρόπολης και νυν «ιεράς» αρχιεπισκοπής Καναδά, στη θέση των σχέσεών και επαφών της με τις καναδικές κυβερνήσεις. Ο ιερέας Αλεξανδρής φτάνει αύριο στο Τορόντο για να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία αποβιώσαντος φιλικού του προσώπου που θα γίνει την Παρασκευή στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου. Έτσι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του ομογενείς θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν ύστερα από αρκετούς μήνες απουσίας του από την πόλη μας. Με την ευκαιρία αυτή κάποιοι εκ των παραπάνω τον καλωσορίζουν και του εύχονται καλή διαμονή…