Search This Blog

Wednesday, February 23, 2022

Λόγω του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» του Γυναικείου Τμήματος του «Ε. Σ.»

 


ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

 

Κάθε χρόνο, το Γυναικείο Τμήμα του Ελληνικού Σπιτιού

σας προσκαλούσε να γιορτάσετε μαζί μας τα πατροπαράδοτα Κούλουμα.

 Φέτος, λόγω του Κορωνιού, η ετήσια μας αυτή εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί 

και δε θα μπορέσουμε να σας φιλοξενήσουμε και να σας προσφέρουμε τα νοστιμότατα νηστήσιμα φαγητά  και γλυκίσματα ετοιμασμένα από τις Κυρίες του Γυναικείου Τμήματος.

Tuesday, February 22, 2022

Ο Δρ. Χαλάτσης, μετά τις μεγάλες επιτυχίες του στο «Εθνικό», θέλει, τώρα, και την προεδρία της Κοινότητας του Μόντρεαλ;


 Αναγνώστης μας, σχολιάζει «Εθνικό» και Δρ. Χαλάτση…

Κυριε Αντιποδα .

Διαβάζοντας την Δημοσίευση της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου, σταμάτησα εκεί που λέει:  ...Κάποιοι ενθαρρύνουν τον κ.Θεόδωρο  Χαλάτση να ηγηθεί μιας κάποιας ομάδας για το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας Μοντρεάλης.

Αλήθεια,  αναρωτιέμαι,  αυτοί που υποστηρίζουν  μια τέτοια προώθηση,  γνωρίζουν καλά το παρελθόν του κ. Χαλάτση  για τα τελευταία 8-10 χρόνια μέχρι και σήμερα;

Ξεπέρασε το στόχο η Αν. Ερ. Εκτροπή: $1.510.625, 83, το σύνολο του εράνου.!

 

Αναγνώστης μας γράφει:

Αγαπητοί μου, διαβάζω σε Δ. Τύπου της ερανικής επιτροπής ότι: 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ανεξάρτητης ερανικής επιτροπής ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά ότι ο στόχος για τη συγκέντρωση του ποσού των 1,5 εκατομμυρίου δολλαρίων έχει επιτευχθεί!

 Είμαστε ευγνώμονες σε όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας.

 Μέχρι την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, 2022 έχει συγκεντρωθεί συνολικά το ποσό των $1,510,625!

 Αναλυτικά:

Monday, February 21, 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

 

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας εκφράζει την απεριόριστη συμπαράσταση και υποστήριξή της προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών Ρωσίας-Ουκρανίας στις δύσκολες στιγμές που ζουν.

Η καρδιά του υπερβὀρειου ελληνισμού χτυπά από τα πανάρχαια χρόνια στις αμφισβητούμενες περιοχές που αποτελούν μήλο της έριδος μεταξύ των δύο χωρών. Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε ότι το κίνημα για την απελευθέρωση της πατρίδος μας είχε την αφετηρία της, κυρίως από Ηπειρώτες μετανάστες, στην ίδια περιοχή.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση όπως αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, εθνικές και ευρωπαϊκές, ώστε οι ομογενείς της περιοχής αυτής χαίρουν την προστασία και φροντίδα που αξίζουν.

 

Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις αναγνώστη μας, από το Μόντρεαλ, προς τον Κοινοτικό Συνδιασμό «Φιλική Εταιρεία», που μετονομάσθηκε σε «Πράξη»…

 Γράφει, λοιπόν ο φίλος από το Μόντρεαλ:


 «Η Φιλική Εταιρεία έχει ερωτήσεις για να δείξουν σε όλους πόσο έξυπνοι είναι. https://drive.google.com/file/d/1JVWLs81fEs2jTfR7OJkGya89PyfRpICo/view Ίσως είναι καλό να αναφερθούν σε κάποια από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί στο μπλόγγ του Αντίποδα. Εδώ είναι μερικές από αυτές τις ερωτήσεις. Στο 7σέλιδο πλάνο τους στην ιστοσελίδα τους (https://teampraxis.ca/more-info) αναφέρουν ότι θα έχουν τις εκκλησίες να διοικούνται από τους Ομοιόμορφους Κανονισμούς.

Σχόλιο και απορίες αναγνώστη για τα ηνία και την μετάθεση Γκόλια στην Αγ. Ειρήνη…

Αγαπητέ Αντίποδα, διάβασα μόλις, στην εφημερίδα «Ελληνικός Τύπος» την ακριβή ανακοίνωση του παπα-Σπύρου του Βητουλαδίτη, της Αγ. Ειρήνης, για την αντικατάστασή του από τον παπα-Απόστολο Γκόλια, πρώην παπά του Αγ. Νικολάου, η οποία λέει μεταξύ άλλων ότι: