Search This Blog

Saturday, October 8, 2011

Η παροικία ΚΑΙ θυμάται ΚΑΙ Τιμάει !

ΣΤΙΣ 3 το πρωΐ του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε
η πρωτότυπη τιμητική Μουσική Βραδιά, που διοργάνωσαν φίλοι και παλιοί συνεργάτες του γνωστού ομογενή μας και νυν μόνιμου κάτοικου Αθηνών, Γιώργου Παπαδάτου, στο Εστιατόριο « Α Υ Λ Η » το οποίο διέθεσε αφιλοκερδώς για τη βραδιά ο Λάμπρος Βασιλείου.
ΓΙΑ το τιμώμενο  πρόσωπο της βραδιάς, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, μίλησε ο Τριαντάφυλλος  Ρουμανάς ο οποίος αναφέρθηκε με λίγα αλλά μεστά λόγια στην παρουσία και το έργο του στο Τορόντο την εποχή της Χούντας και αργότερα….
Η εκδήλωση άρχισε  στις 9 το βράδυ, και τελείωσε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα…..
Παρακάτω μερικοί από τους μουσικούς και τους θαμώνες των παλιών μπουάτ, ΔΟΥΡΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, ΛΥΡΑ και ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.
Λάμπρος Βασιλείου, Νίκος Νικολαΐδης και Βαγγέλης Κουλογιάννης.

Ο Γιώργος Κωτσόπουλος με την κιθάρα του. Παρακολουθεί ο Κυριάκος Γεωργίου.

Κοσμάς Μαρινάτος, Βαγγέλης Κουλογιάννης και Νίκος Νικολαΐδης.

Το ζεύγος Ντίνα και Σπύρος Ρουσέτος, η Μαρία Κωτσοπούλου,
ο Δμήτρης Γκεκόπουλοσ και ο Γιάννης Ροδίτης.

Ο Κοσμάς Μαρινάτος με μια παρέα Κανδών παλιών καλών φίλων των
μπουάτ και της ελληνικής μουσικής

Η Μαρία Νικολαΐδη με την Mirella Witek, ενθουσίασαν με το χορό τους

Νίκος Νικολαΐδης, Κοσμάς Μαρινάτος, Ντομένικο Γεωργίου.

Η Ειρήνη, ο Σάββας και η Κατερίνα

Ο Κώστας Γιαννούλης, με τον Τριαντάφυλλο Ρουμανά. Στο βάθος η Τούλα
Γεωργακοπούλου με τη φίλη της

Η Ντόμενικ Τερζή, (δεξιά) η αδελφή της Ματίνα και ο Γρηγόρης 

Η Ματίνα Τερζή με τον Κοσμά Μαρινάτο

Ο Φώτης Ζαβιτσιάνος, ο κώστας Καραβασίλης, ο Δημήτρης Αγουρίδης
και ο Γιάννης Μαντέλος, έξω από την ¨ΑΥΛΗ" για τσιγάρο


Η Μαρία και ο Γιώργος Κωτσόπουλος


Η Ντομενίκ Τερζή με τον Κοσμά Μαρινάτο

Η Ματίνα με τον Γιάννη και τον Δημήτρη

Η κ. Καραγιάννη με μια φίλη της

Η Μαρία Κωτσοπούλου με τους Δημήτρη Γκεκόπουλο και Γιάννη Ροδίτη

Η κ.Καραγιάννη με τον Άγγελο Τσιρώνη

Ο κ. Σπύρος Ρουσέτος σε ένα ζειμπέκικο χορό
Ο Ανδρέας Μάντζιος με την σύζυγό του

Η Ειρήνη, ο Τριαντάφυλλος και ο Νίκος

Μια γυναικεία παρέα με τον τυχερό της βραδιάς

Η Ειρήνη Μαντέλος, η Κατερίνα Χαραλαμπίδου, ο Τριαντάφυλλος Ρουμανάς
 και ο Κοσμάς Μαρινάτος

Η Ντομενίκ Τερζή σε Ζειμπέκικο πάνω στη ...χαρτούρα

Τριαντάφυλος Ρουμανάς, Ειρήνη Μαντέλος, Κοσμάς Μαρινάτος και Νίκος Νικολαΐδης



Ο Αντώνης Βασιλείου στο σερβίρισμα του καφέ μετά τις 3 τα μεσάνυχτα
 


Η αναμνηστική αφίσα της εκδήλωσης
Γειά σου Ελένη, Καλημέρα στην Αντίπαρο...
 

Friday, October 7, 2011

ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ…

ΜΠΟΡΟΥΝ να γελοιοποιούν ό, τι θέλουν και ό, ποιον θέλουν, μερικοί …φτασμένοι, έφιπποι, ή μη, αμαξάδες ! Όμως τη δική τους γελοιότητα ή την γελοιοποίησή τους, πότε θα την αντιληφθούν;
ΜΗΠΩΣ είναι καιρός να ασχοληθούν με τα …έργα και τις ημέρες των …ό, ποιων θέλουν, και όχι με τον … «Μπαμπά…..», τον … «τεράστιο» ή τον ό, ποιον, τέλος πάντων, (παπα)Νίκο; (παραβλέπω τον γαυγά, διότι του χρειάζονται και χειρότερα, με το μυαλό που (δεν) έχει…..)
Να πουν και σε μας ρε παιδί μου, να μάθουμε τι στο διάολο έκαναν; Καμιά μεγάλη απάτη ώστε να προσέχουμε, κάποιον φόνο για να φυλαγόμαστε, ή ετοιμάζουν καμιά βομβιστική επίθεση στην ακαδημία και χάσουμε τους ….εκατοντάδες σπουδαστές;; ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να μάθουμε τις απαράδεκτες, για το σύνολο,  πράξεις τους κι’ όχι αν κάποιος είναι κουτσός  ή αόμματος ή και ….αλλήθωρος. Αυτά είναι ….λίγο κουτσομπολίστικα πράματα, μίστερ……!! Εκτός κι’ αν κάποιος άπλωσε το χέρι του στην (διαφημιστική) πίτα της παροικίας ! Τότε και μόνο ….επιτρέπονται όλα !!!

Wednesday, October 5, 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΟΥΜΠΑΝΙΩΤΗ…..

ΤΗΝ παραίτησή της από το Δ. Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας, υπέβαλε σήμερα η Ελένη Ζουμπανιώτη.
Η κ. Ζουμπανιώτη, ήταν αρχηγός της «αντιπολίτευσης» και τελευταία ανέλαβε τα καθήκοντα της προέδρου των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε στην παραίτησή της, αλλά υποθέτουμε πως έχουν να κάνουν με την απαξίωσή τους από το προεδρείο, όσον αφορά τις αρμοδιότητές της, ως προέδρου. Κάτι που συμβαίνει και με άλλους συμβούλους, δυστυχώς…
Η παραίτησή της αυτή, μαζί με την πρόσφατη παραίτηση των κ. κ. Γκέκα τζούνιορ και Χατζή, έφερε τα πάνω κάτω στο Δ. Συμβούλιου ώστε να είναι πλέον περισσότεροι οι διορισμένοι από τους εκλεγμένους συμβούλους , οι οποίοι τη στιγμή αυτή διοικούν και αποφασίζουν για την Κοινότητα και τα της Κοινότητας…..
ΣΤΗ φωτογραφεία η κ. Ζουμπανιώτη με τον τότε αντίπαλό της και μετέπειτα πρόεδρο της Κοινότητας για 16 ημέρες! Τον έφαγαν όπως ισχυρίζεται, το τότε (και τώρα) προεδρείο «Η παιδική χαρά», καθοδηγούμενο από τους ηγέτες της δεκαΑΙΤΙΑΣ……
Στο μέσον ο γενικός πρόξενος κ. Αζεμόπουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΕ …ΓΙΟΚ !


ΔΥΟ περίπου ώρες μετά την ανάρτηση του σχολίου για την συνέντευξη Δάγωνα και η επιβεβαίωση ήρθε μέσω σχολίου.
Μάλιστα.  Η συνέντευξη ακυρώθηκε για τους λόγους που …καταλάβαμε και πως οι απανταχού ΣΑΕριτζήδες θα συνεδριάσουν στις αρχές της άλλης εβδομάδας στην Ελλάδα.
ΤΩΡΑ αν η συνεδρίαση θα γίνει στην Θεσσαλονίκη όπου είναι ο κ. Δόλης ή στην Αθήνα, μέχρι όπου τα ναύλα των συνέδρων είναι πληρωμένα από την επιχορήγηση του ελληνικού δημοσίου, δεν το γνωρίζω!!!
ΚΑΙ ενώ ο νυν περιφερειάρχης Καναδά, πληρώνει τα έξοδά του από την δική του τσέπη, όπως λέγεται, ένας τέως, όπως, επίσης, λέγεται, ανέβαλε μια οικογενειακή θρησκευτική τελετή κατά μια εβδομάδα ώστε να επισκεφτεί την Ελλάδα με το …υπηρεσιακό αεροπορικό εισιτήριο!!! Έτσι, με το ίδιο εισιτήριο θα βρεθεί και στην τελετή και στην συνεδρίαση!!! Η πληροφορία αυτή δεν έτυχε της …τιμής να διασταυρωθεί, αλλά αν κρίνουμε από κάποιες άλλες πληροφορίες που λένε ότι τις παλιές καλές εποχές, τα εισιτήρια όχι μόνο εκδίδονταν πάντα από τον ίδιο  ταξιδιωτικό  οργανισμό, αλλά «διέθεταν» και κάποιο …καπέλο για δήθεν ειδικές περιποιήσεις και εξυπηρετήσεις κατά την πτήση, μάλλον έτσι θα πρέπει να είναι !!!
ΜΕ την ευκαιρία να πούμε ότι το …περιφερειαρχείο πλήρωνε (και πληρώνει;) γραμματέα με μισθό 4.000 δολάρια, για να μας προσφέρει ΟΛΟ αυτό το …έργο που απολαμβάναμε όλα αυτά τα χρόνια ως έλληνες ομογενείς !!! Χουβαρντάδες οι ηγέτες μας όταν το χρήμα είναι άλλων……
Ελπίζω να έχουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες…..

Tuesday, October 4, 2011

ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΙΣΗ…..

Γράφει ο «αμαξάς», το άλογο ή η άμαξα (;):

Τώρα που μας εξήγησες ...το καταλάβαμε ρε σύντροφε!!!
Με ρωτάει ο Αντι … Χρηστός
Τι νομίζετε ότι υπονοεί η «ακροτελευταια»
  παράγραφος  «Ας μη μας διαφεύγει πως η ιστορία είναι ο πιο αδέκαστος κριτής για όλους μας» της επιστολής Μουρατίδη κ. Αμαξά;
Του απαντώ. Αφού δεν βρήκες ρε μεγάλε σε όλη την δισέλιδη επιστολή κάτι που να δείχνει συγκάλυψη για να αποκαλύψεις δολοπλόκους, ανακάλυψες την διαπλοκή του Μουρατίδη με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της 10ετιας στη «ακροτελεύταια»  παράγραφο  της πρότασης του;  Και επιμένεις, αντί να κανείς γαργάρα και να μην ασχοληθείς καθόλου με την υπόθεση;
Τι να πω. Μένω άφωνος. Ομολογώ πως εκτός από όλα τα άλλα φαίνεται να έχεις και το μοναδικό χάρισμα να ερμηνεύεις κείμενα διαβάζοντας τα από την ανάποδη και να οσφρίζεσαι την διαπλοκή ακόμη και πέρα από της γραμμές που διαβάζεις.
Μετά δε και την αποτυχημένη πρόβλεψη σου πριν δυο Παρασκευές πως οι βουλευτές της κυβέρνησης ΘΑ έριχναν τον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την πρόσφατη κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή για το τέλος ακινήτων, δεν μπορώ, να μη σε αναγορεύσω ως τον τρίτο τεράστιο της παροικίας. (της DANFORTH).
Σημείωση Αντίποδα: Το …φλουρί μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της βασιλόπιτας ….. Σωστά;
Έτσι, τόσο απλά και …δημοκρατικά είναι τα πράγματα;  Να κάνω γαργάρα και να μην ασχοληθώ καθόλου με την υπόθεση; Δηλαδή υπάρχει «υπόθεση»; Και αφού υπάρχει, πώς γίνεται να την κάνω, μεν, ΓΑΡΓΑΡΑ αλλά συγχρόνως ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΏ μαζί της; Έτσι θέλουν τα αφεντικά; Λίγη σοβαρότης…..
Όσο για τα ΘΑ και τις λοιπές δημοκρατικές σου απόψεις, δικαιούσαι, ως …πρύτανης της δημοσιογραφίας, να αναγορεύσεις οποιονδήποτε σε οτιδήποτε, αρκεί να φοράς την …ζουρλο (ή όποια άλλη διαθέτει το μαγαζί) τήβεννο ….   
                                                                      

ΛΥΣΑΞΑΝ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ…..

ΛΥΣΑΞΑΝ, τα γομάρια της δεκαΑΙΤΙΑΣ και τα περί αυτών γαϊδούρια, να σταματήσουν, ντε και καλά, οποιαδήποτε περεταίρω έρευνα για το βίο και την πολιτεία των ηγετίσκων, κατά την …ανέγερση του ετοιμόρροπου στο Σκάρμπωρο.
Πέρα από την εξαγορά, ακόμα και τώρα, όχι ευτυχώς ΟΛΩΝ, των Μ.Μ.Ε. ώστε να γράφουν εναντίων της αντιπρότασης της κ. Κερογλίδου και της πρότασης  Μπαμπάτσικου, έγραψαν λέει και κάποια επιστολή, την οποία μοίρασαν σε «δικούς τους» οι οποίοι με τη σειρά τους άρχισαν τα πιεστικά τηλεφωνήματα προς … «δικούς τους» και πάει λέγοντας….. Θέλουν ντέ και καλά να ξαναφιμώσουν οποιαδήποτε φωνή …τολμάει να πει τη λέξη «έρευνα» ή Forensic!!! ΔΕΝ νομίζουν, οι … «προστάτες» αυτοί, ότι μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν στους …προστατευόμενους, με τον τρόπο της …προστασίας τους;
ΛΙΓΟ αργότερα, ίσως περισσότερες λεπτομέρειες με ονόματα, αν τα καταφέρουμε….

Η … «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ» ΤΟΥ κ. ΔΑΓΩΝΑ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου είχε προγραμματίσει για την περασμένη εβδομάδα  ο περιφερειάρχης του ΣΑΕ Καναδά κ. Γιάννης Δάγωνας, αλλά πρόσκληση γιόκ…, ενώ κοντεύουμε την τρίτη εβδομάδα από τον προγραμματισμό της!
ΔΕΝ γνωρίζουμε τους λόγους της αναβολής ή της ματαίωσής της, αλλά κάποιες κακές γλώσσες λένε για πιέσεις που δέχτηκε (και που είναι το πιο πιθανό;) από … «ανώτερες» δυνάμεις, για να καλύψει  κάποιες αλήθειες!!!
ΑΝ τα πράγματα είναι έτσι και επειδή ο κ. Δάγωνας δεν μας έχει μάθει ότι μασάει τα λόγια του, τότε καλλίτερα να μην καλέσει τα ΜΜΕ σε συνέντευξη. Κι’ εμείς θα …καταλάβουμε!!
Εξ’ άλλου ο κ. Δόλης κάτι θα κάνει τόσο για το κεντρικό όσο και για τα περιφερειακά ΣΑΕ…..

Monday, October 3, 2011

ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “A V L I “

Η παροικία θυμάται και
Τιμάει ομογενείς
ΜΙΑ πρωτότυπη τιμητική Μουσική Βραδιά, διοργανώνεται την προσεχή
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου,
στο Εστιατόριο « A V L I ».
Τιμώμενο  πρόσωπο της βραδιάς,
θα είναι ο γνωστός ομογενής μας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ,
ενώ οργανωτές είναι ο ιδιοκτήτης Λάμπρος Βασιλείου και ομάδα ομογενών μουσικών οι οποίοι εργάστηκαν μαζί του τα χρόνια της δικτατορίας και μετά, στη Μπουάτ
«ΔΟΥΡΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» και αλλού.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, ενώ μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή πολλοί ομογενείς μουσικοί, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Νικολαΐδης, ο πρόσφατα αφιχθείς από την Αντίπαρο Κοσμάς Μαρινάτος, ο Στέφανος Χατζηστεφάνου και άλλοι.
ΩΣ παλιός μπουατόβιος, πιστεύω ότι θα είναι μια βραδιά την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς… Και ειδικότερα κανείς από τους ανθρώπους της εποχής εκείνης….
Παρακάτω μερικοί από τους μουσικούς που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση.