Search This Blog

Friday, April 10, 2020

Ασφαλείς από τον Κορωνοϊό οι ένοικοι του «Ελληνικού Σπιτιού»…



Ακούγοντας κάποιες ειδήσεις που έλεγαν για "μεγάλη" επέμβαση του Κορωνοϊού στα γηροκομεία του Τορόντο και τις εκατοντάδες των ενοίκων που χτυπήθηκν από την πανδημία του ιού, επισκεφτήκαμε το «Ελληνικό Σπίτι» για να δούμε από κοντά  τι γίνεται και τα μέτρα που ελήφθησαν για την ασφάλεια των ενοίκων.

Thursday, April 9, 2020

Δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό…


Δωρεά ύψους 300.000 ευρώ προσέφερε η Εκκλησία της Ελλάδας στο Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία του Κορωνοϊού. Η δωρεά έγινε ύστερα από πρώταση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και απόφασης της Ιεράς Συνόδου.

Η δωρεά συμπεριλαμβάνει 60.000 νος. Μάσκες, 38,000 ιατρικές μάσκες16.500 τέστ γρήγορης ανίχνευσης κορωνοϊού και 30 ανεπνευστήρες. Το παραπάνω υγειονομικό υλικό παραδόθηκε στο χώρο υποδοχής υλικού του Υπουργείου Υγείας, παρουσία εκπροσώπου του υπουργού και εκπροσώπου της Εκκλησίας


Tuesday, April 7, 2020

Κάποιες «σκέψεις» για την 4η Εγκύκλιο Σωτηρίου περί Κορωνοϊού…


Όπως διαπιστώσατε - και αρκετοί από σας μας επαινέσατε γι’ αυτό.! - αποφύγαμε αρκετά να ασχοληθούμε με τα συνήθη θέματά μας, όχι μόνο λόγω κορωνοϊού αλλά και ένεκα της προ πασχαλιάτικης και προ-Αναστάσημης περιόδου. Ελάτε όμως που στην Αρχιεπισκοπική περιφέρεια του Σωτήριου και να θέλεις ν’ αγιάσεις ΔΕΝ σου το επιτρέπουν…

Δωρεά Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού


Το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προσέφερε 200.000 αιγυπτιακές λίρες στο ειδικό ταμείο «Τάχια Μασρ» («Ζήτω η Αίγυπτος») που έχει οριστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων που στηρίζει τις προσπάθειες του κράτους για την περίθαλψη των ασθενών, την αγορά ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού, και γενικότερα για τον αγώνα της Αιγύπτου εναντίον του φονικού ιού.
«Αυτή η μικρή προσφορά αγάπης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τον λαό της Αιγύπτου είναι μία εκδήλωση αγάπης, για να δείξουμε ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι γενναίος, ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες», δήλωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος και  κατέληξε: «Εύχομαι στον αγαπημένο μας Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να τού δίδει ο Παντοδύναμος Θεός δύναμη, γιατί έχει πολλά χαρίσματα και θα βοηθήσει τον λαό του και όλους τους λαούς να ξεπεράσουν τη δυσκολία, και το απέδειξε με την βοήθεια που απέστειλε σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιταλία».


Monday, April 6, 2020

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΙΣΚΟΠΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους, Εντιμοτάτους Προέδρους και Αξιότιμα Μέλη των Δ.Σ., Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων και άπαν το ευλαβές πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

ΘΕΜΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Αγαπητοί εν Κυρίω,
Σε όλες τις προηγούμενες εγκυκλίους μου, αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό, έγραφα: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και οι Κοινότητές της θ’ ακολουθήσουμε επακριβώς τις εντολές και τις οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά».