Search This Blog

Saturday, September 20, 2014

Mary Fragedakis


 

You are invited
to an open house at my campaign office
at 955 Pape Avenue
on Saturday, September the 20th
from 2 to 4 pm. 


Please note you can always contact my campaign at info@maryfragedakis.ca or phone 416-425-2900.
You have and will continue to hear a lot about transit in this election. That is a good thing.

I think we need an ongoing forum on transit innovation and integration in Toronto and the the rest of the GTA. This would involve GO, TTC, Metrolinx, City Planning, groups like Transport Action Ontario and residents working together on improving transit with ideas big and small. That is why I am pleased City Council adopted my motion to look into that.

We need a strong vision for transit - there is no one simple solution.

Friday, September 19, 2014

Παρουσία του Τορόντο Σωτηρίου...

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας




Η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, για τον μήνα Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκε χθές, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως Καστοριάς, με την παρουσία του σεβ. μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτηρίου.

Ομιλητής στην Σύναξη των ιερέων, ήταν ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέλυσε στους Ιερείς το θέμα «Πίστη και Κατήχηση», ενώ ο Πρωτοσύγκελος αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς τους ενημέρωσε για τρέχοντα υπηρεσιακά και διοικητικά θέματα.

Στο τέλος οι κληρικοί της τοπικής  Εκκλησίας, είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευχή του

Thursday, September 18, 2014

Προσκεκλημένος των Αφών Μιρκόπουλου.

Ο Μητροπολίτης Τορόντο στην Καστοριά 



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την πόλη της Καστοριάς προσκεκλημένος Καστοριανών ομογενών συμπολιτών μας, των Αδελφών Μιρκόπουλου.

Ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, οι οποίοι γνωρίζονται πολλά χρόνια, στον οποίο και εξέφρασε το θαυμασμό του για τον πολιτισμό και τον ιστορικό πλούτο της Καστοριάς αλλά και για το έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία των Καστοριέων, προσφέροντας με όλες της τις δυνάμεις στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ξενάγησε τον Μητροπολίτη Τορόντο στο Ιερό Επισκοπείο, ενώ από

Wednesday, September 17, 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ

Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS  ON WEDNESDAY, SEPTEMBER 17, 2014

«Μην φοβάσαι τον εχθρό που σου επιτίθεται, αλλά τον κάλπικο φίλο που σε αγκαλιάζει.. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Μια παροιμία, πέρα για πέρα -κι ακόμη πιο πέρα- αληθινή.






Κάποιος κάθισε και αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του, στέλνοντάς μου ένα Link από ένα Blog της παροικίας, για να δω όπως έγραψε, κάποιους εκεί μέσα, και συγκεκριμένα τον ιδιοκτήτη του, και έναν ανώνυμο σχολιαστή, σε έναν τρελό χορό που έστησαν, και επέμενε, πως όλα αυτά που γράφονται, αφορούν εμένα.

Με παραξένεψε το γεγονός, ότι, το άτομο δηλώνει από το "αντίπαλο στρατόπεδο", μα παρ' όλα αυτά με προειδοποίησε τι παίζει σε ένα.. "φιλικό" blog, κάτι που επίσης μου φάνηκε περίεργο.

Δίσταζα αρχικά να το δημοσιεύσω, μα τελικά το αποφάσισα, μιας και είναι ανώνυμο, μέσω της ειδικής φόρμας που παρέχει το Site.
Ορίστε το κείμενο που έλαβα.

Πήγα λοιπόν και τα διάβασα. Ναι, γράφτηκαν όντως για μένα, φωνάζει από μακρυά.
Θα το αρνηθούν με ζήλο, θα πούνε ξανά για μύγες και μυγιάσματα (όπως διάβασα σε ένα σχόλιο) και διάφορα ακόμη ίσως, γελοία κι ανώριμα, μα ποιός θα τους πιστέψει.
Ειδικά από τον διαχειριστή, δεν περίμενα ποτέ μου τέτοια συμπεριφορά. Τον θεωρούσα τουλάχιστον σοβαρό άτομο. Να που έπεσε στα μάτια μου, και το θέμα είναι πως, δεν νομίζω να του έδωσα ποτέ αφορμή για τέτοιου είδους πισώπλατες μαχαιριές. Βλέπω τώρα και ποιοί "κρύβονταν" πίσω από τα "ανώνυμα" και άκρως "κακεντρεχή" γεμάτα φθόνο και χαιρεκακία σχόλια σε ένα κείμενό μου.
Κι εσύ.. τέκνον Βρούτε; Οι Μακεδόνες δεν είναι χαμερπείς.. εσύ πως έπεσες τόσο χαμηλά;

Ο ανώνυμος πάλι, που με θάβει με άφθαστη μιζέρια και φθόνο, κάνει μπάμ ποιός είναι, και δεν θα ασχοληθώ περεταίρω με το άτομο. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι άλλωστε.
Ας πρόσεχα εγώ τότε που τον θεώρησα κι αυτόν σοβαρό, και του μίλαγα στο τηλέφωνο καλώντας τον η όταν αυτός με καλούσε κάπου κάπου.


Στο φινάλε, από την αρχή κι όλας βρήκα μπελάδες εξ αιτίας του, δίχως καν να τον γνωρίζω. Έπρεπε να διαβάσω σωστά τα σημάδια από τότε ακόμη. Ένα ακόμα λάθος που πρέπει να ξαναπληρώσω.
Ας είναι, για όσο ζούμε, η ζωή είναι ένα μεγάλο κι ατέλειωτο σχολείο.

Θα τους πω μονάχα αυτά και θα σταματήσω να σπαταλάω σάλιο και φαιά ουσία.

Κύριοι, φανήκατε άνανδροι και μικροί. Δεν σας τιμά, λυπάμαι, αλλά πάλι, αν αυτή την αξία διαθέτει το κατάστημα όλη κι όλη, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει.
Το αν ένας δηλώνει "κάποιος" η "κάτι", από τη στιγμή που δεν σας τρώει το ψωμί, από τη στιγμή που δεν σας εξαπάτησε πουθενά, από τη στιγμή που δεν σας έβλαψε σε τίποτε, τον αφήνετε τουλάχιστον στην ησυχία του. Ούτε αυτό μπορέσατε να κάνετε.
Ο "γνωστός-άγνωστος" και δήθεν "Ανώνυμος", που το να γλείφει κώλους και το να σχολιάζει ανώνυμα, το έχει αναγάγει σε άθλημα, φτάνοντας στο σημείο να σχολιάζει ανώνυμα μέχρι και τα δικά του κείμενα, μην σώσει κι έρθει να με ξαναδιαβάσει εφ' όσον τόσο πολύ τον ενοχλεί η γλώσσα που χρησιμοποιώ. Αυτήν γουστάρω, και τον πούλο στο φινάλε στο κάθε όργιο που θα πάει να παραστήσει σε μένα την Παρθενόπη. Δεν γράφω για ετοιμοθάνατους, ούτε για αποθαμένους, μα για ζωντανούς που δεν φοβούνται το λόγο!!
Το ποιός ψάχνει clicks απεγνωσμένα, φαίνεται κύριοι, και ποτέ δεν το έκρυψα. Δείξτε μας κι εσείς τα δικά σας στατιστικά, να σας συγχαρούμε, και, το σπουδαιότερο, δίχως φθόνο.
Για ποιά θέματα θα γράφω η όχι, εγώ το καθορίζω. Δεν πληρώνομαι από κανέναν για να γράφω επί παραγγελία αποκλειστικά για κείνον. Ολούρμου; Γι αυτό, και θα σας παρακαλέσω πολύ, κάντε τη δουλειά σας όπως εσείς νομίζετε, και αφήστε κι εμένα να κάνω τη δική μου, όπως εγώ επιθυμώ και θεωρώ πως είναι καλύτερα για μένα.
Επιστάτες στη ζωή μου η στις αποφάσεις που θα παίρνω, δεν σας διόρισε κανείς, και προσωπικά δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Φίλους ναι, "φίδια" γιόκ!

Άντε λοιπόν, για να ξέρουμε και τι λέμε..

Με θλίψη και έλλειψη εκτίμησης
Νίκος Ράμμος

Σημείωση ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Αγαπητέ  "φίλε" Νίκο Ράμμο, επειδή σε κάποιο σημείο του παραπάνω δημοσιεύματος σου αναφέρεται το όνομά μου (...kai me ton gouga na krataei to mantili...) θα είχα την απαίτηση να ενημερωθώ και επειδή ΔΕΝ υπάρχει συνωνυμία στο Τορόντο μα ούτε και στον Καναδά, υποχρεούμαι να απαντήσω. Και για να μη παρεξηγηθώ θα το κάνω με μια δική σου φράση: "Κύριοι, φανήκατε άνανδροι και μικροί. Δεν σας τιμά, λυπάμαι, αλλά πάλι, αν αυτή την αξία διαθέτει το κατάστημα όλη κι όλη, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει."
Υ. Γ. 1: Με το δικαίωμα να επανέλθω ΑΝ και ΟΤΑΝ θεωρηθεί απαραίτητο... 
Υ. Γ. 2: Για το κατακάθι το οποίο ενώ χρησιμοποιεί το όνομά μου κρατάει την ανωνυμία του, να το χαίρεσαι...
Με θλίψη και πλεόνασμα εκτίμησης.!

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ...

Συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου με απόδημους Θεσσαλούς



.Η πατρίδα δεν ξεχνά τους αποδήμους και, κυρίως, οι απόδημοι Θεσσαλοί δεν ξεχνούν την Περιφέρειά μας. Μια σαφής ένδειξη της αγάπης των τρικαλινών και εν γένει των απόδημων Θεσσαλών προς την πατρίδα, ήταν η χθεσινή επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θεσσαλών, κ. Γιώργου Βόμπρα, στον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Η επίσκεψη του τρικαλινού προέδρου στον Δήμαρχο, εκτός από τη συναισθηματική και συμβολική

Tuesday, September 16, 2014

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Γιατί όχι στο Τορόντο;

Με τα βλέμματα όλου του κόσμου στραμμένα στην Αμφίπολη και το σενάριο που λέει ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου να μην έχει αποκλειστεί, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ζητά την τοποθέτηση αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη στην Αθήνα. Σε δήλωσή του, ο κ. Σούρλας υπογραμμίζει ότι στην Αθήνα... την πρωτεύουσα, το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου παραμένει «αποθηκευμένο» στα αζήτητα.

Και προσθέτει: «Θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση ο δήμαρχος Αθηναίων, στον οποίο έστειλα επιστολή προ διμήνου, αφού δεν κατέστη εφικτή η συνάντηση, αν πρόκειται να τοποθετηθεί το άγαλμα, έστω με καθυστέρηση ετών».

Σ.Σ. Αφού ο κ. Καμίνης για τους δικούς του προφανώς λόγους δεν το χρησιμοποιεί, γιατί δεν  το στέλνει κάπου αλλού, να πιάσει τόπο; 

$100.000 ΤΟΥ ΒΙΑ...

Για τα σχολεία της Κοινότητας.!

Ο κ. Βοϊδονικόλας με την ομογενή μας υποψήφια
δημοτική σύμβουλο κ. Μαίρη Φραγκεδάκη

Μετά την υποσχετική δωρεάς των 500.000 δολαρίων της εταιρείας Krinos Food για την ενίσχυση των σχολείων της Κοινότητας, ...άνοιξε η όρεξη, όπως λένε οι πληροφορίες, του προέδρου και των επιχειρηματιών  της DANFORTH και ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επιπλέον δωρεά 100.000 δολαρίων προς την Ελληνική Κοινότητα σε ορίζοντα τετραετίας...  Η ανακοίνωση της προσφοράς αυτής είναι ζήτημα ημερών και θα γίνει προς τον πρόεδρο κ. Αρτεμάκη, από τον πρόεδρο κ. Ντίνο Βοϊδονικόλα.

Sunday, September 14, 2014

Η "KRINOS" βοηθάει την ΕΚΤ


Η εταιρεία "Krinos Foods" είναι τελικά αυτή που έταξε και θα δώσει στην Ελληνική Κοινότητα 500 χιλ. δολάρια, για να βοηθήσει την προσπάθειά της να διδάξει στα ελληνόπουλα την Ελληνική Γλώσσα και τον πολιτισμό μας.
Όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στο "Πολυμενάκειο", ο πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης, μετά από πολύμηνες συζητήσεις με τους αρμόδιους της εταιρείας "ΚΡΙΝΟΣ", πέτυχαν να εισπράξουν υποσχετική με την οποία η Ελληνική Κοινότητα θα λάβει 500.000 δολ. μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, ώστε να βελτιώσει την προσφορά των ελληνικών σχολείων της, στους ομογενείς μαθητές.
Απ' ότι λέγεται, στις προσπάθειες και τις συζητήσεις αυτές συμμετείχε ενεργά και ο πρόεδρος του ΒΙΑ κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας. Η ιδέα άρεσε  στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, για θέματα απόδημου, ώστε να ξεκινήσει επίσημη καμπάνια στους απανταχού Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε να πράξουν το ίδιο στις αντίστοιχες παροικίες όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.