Search This Blog

Wednesday, October 24, 2018

Γιανναράς: Σημαντικότερη η εκλογή του αρχιεπισκόπου Αμερικής από την του Έλληνα πρωθυπουργού…


Δημοσιεύουμε παρακάτω άρθρο του καθ. Χρήστου Γιανναρά με τίτλο «Τα λοίσθια της οικουμενικότητας» και το οποίο αναφέρεται ότι η μαρτυρία της «ελληνικής διαφοράς» είναι ανύπαρκτη ή γελοιωδώς ασόβαρη, ενώ οι επίσκοποι, οι εκλεκτοί του Φαναρίου, μετά βίας επαρκούν, κατά κανόνα, για τα «παπαδικά» τους και μόνο καθήκοντα.!!!
Διαβάστε όμως το άρθρο και τα ξαναλέμε…
Του Χρήστου Γιανναρά

Τ​​ο ποιος θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος των Ελλήνων στη Νέα Υόρκη μπορεί να έχει σημασία μεγαλύτερη από το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός στην Αθήνα. Ποιο μέτρο είναι ικανό να αξιολογήσει συγκριτικά τη «σημασία» δύο τόσο διαφορετικών ρόλων; Φυσικά, η πιθανολόγηση των ιστορικών συνεπειών. Στη γεωγραφική - κρατική Ελλάδα το μέλλον του Ελληνισμού είναι μοιραία προδιαγεγραμμένο – στο πεδίο της γλώσσας, της ιστορικής συνείδησης, των κοινοτικών θεσμών αυτοδιοίκησης, του δημογραφικού προβλήματος, το παιχνίδι έχει χαθεί. Στην ελληνική διασπορά, ειδικά στις ΗΠΑ, η συνειδητοποίηση της «ελληνικής διαφοράς» είναι, ίσως, ευκολότερο να αφυπνισθεί.
Γιατί ευκολότερο; Διότι η επιβίωση είναι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ 1940


Sunday, October 21, 2018

Επίθεση Ρουβίκωνα στην καναδική Πρεσβεία στην Αθήνα


Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.
Περίπου 10 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επιτέθηκαν στην πρεσβεία, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την