Search This Blog

Friday, June 2, 2023

Επιστρέφουν τα ...μουσικά όργανα-καρέκλες... Αγαπημένο ...παιχνίδι οι μεταθέσεις ιερέων...

 


Ένα ακόμα παιχνιδάκι με τις μεταθέσεις ιερέων, ετοιμάζει ο κυρ Σωτήρης, ώστε να μπερδέψει, για μία ακόμα φορά, τον κόσμο της Εκκληγσίας, μπας και σταματίσουν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη εφημερίων στους, ανα την επικράτεια, ιερούς ναούς της Αρχιεπισκοπης. Παίρνει έναν από μια ενορία, τον μεταθέτει σε μια άλλη, παίρνει της άλλης τον πάει παραπέρα, και κατ’ αυτό τον τρόπο, ή μάλλον με αυτό το κόλπο, τους κρατάει όλους στο περίμενε, μέχρι να βάλει ο Θεός το χεράκι του και του στείλει εξ’ ουρανού κάποιους, ώστε να καλύψει,...καμία μέρα,  τις ελείψεις.! Διαβάστε παρακάτω μερικές ακόμα ματαθέσεις και τα ξαναλέμε..

Thursday, June 1, 2023

Wednesday, May 31, 2023

Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος πολιτικός, ο Θεόδωρος Πάγκαλος...


Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος.

Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Monday, May 29, 2023

Persona non grata, στην Εκκλησία ο Ιάκωβος; Αν είναι δυνατόν.!!!


 Τι συνεύει  μεταξύ Ιάκωβου και  Σωτήριο, ή με τον Ιάκωβο και τον  Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ή ακόμα, με τον Ιάκωβο και την Πατριαρχική ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, οι οποίοι στην τελευταία συνεδρίασή τους νωρίτερα αυτό το μήνα συζήτησαν όχι μόνο τα προβλήματα που δημιούργησε ο Επίσκοπος Ιάκωβος στον Καναδά, αλλά και τι έκανε πρόσφατα σε έναν ανώτερο ιεράρχη στην Ευρώπη... Ας διαβάσουμε, όμως, πρώτα, το ακόλουθο άρθρο και το ξανακουβεντιάζουμε...   

Unknown commented on "Τον παρατάει για πάντα και ο Ιάκωβος, ο δεύτερος από τους 3 επίσκοπους του Σωτήριου.!!!"

 Except whoever wrote this has no idea what actually happened with Bishop Iakovos. Or with Iakovos and Archbishop Sotirios or with Iakovos and Ecumenical Patriarch Bartholomew, or with Iakovos and the Patriarchal Holy Eparchial Synod who at their last meeting earlier this month discussed not only what problems Bishop Iakovos created in Canada but what he recently did to a senior hierarch in Europe. Bishop Iakovos is persona non grata in the church now.