Search This Blog

Saturday, October 12, 2013


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ .!

Ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, από την οποία ζητάει να αποσύρει την απόφαση για τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγορεί την συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ πως ματαιώνει την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου με την απόφαση της στο θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής

«Εγώ είμαι Βουλευτής, οι άλλοι δεν έχουν ασυλία, γι’ αυτό δεν μιλάνε»

-Άσε ήσυχη την κοπέλα, ρε.
-Εσύ τι ανακατεύεσαι; Είμαι Βουλευτής και δεν με αφήνει να περάσω.
-Άσε την κοπέλα να κάνει τη δουλειά της σου είπα, οι άλλοι που δεν μιλάνε τι είναι, μαλάκες;
-Εγώ είμαι Βουλευτής, οι άλλοι δεν έχουν ασυλία, γι’ αυτό δεν μιλάνε. (αυτή η φράση νομίζω αρκεί για να καταλάβουμε την ηθική του ανδρός)
-Και εγώ είμαι πολίτης και πληρώνω και εσένα και αυτή και θέλω να την αφήσεις να κάνει τη δουλειά της.
-Είσαι κορόιδο.

Στον παραπάνω διάλογο συμμετείχε ο γνωστός βουλευτής Ταμήλος της Νέας Δημοκρατίας και μια αστυνομικός. Ο συγκεκριμένος πολιτικός γίγαντας είχε την ατυχία να καταγράψει αξιόπιστο το περιστατικό ο Δημήτρης Κυριακόπουλος στο Protagon.gr

Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να του επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις. Το πολύ-πολύ να του απαγορεύσει να χρησιμοποιεί ως ringtone στο κινητό το γνωστό άσμα «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί». Στη χειρότερη, θα του ζητήσει ο Σίμος Κεδίκογλου να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται...

Υ.Γ  Όχι-όχι, δεν ποτίζουν αυτά τον σπόρο της Χρυσής Αυγής, δεν συμβάλουν αυτά στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Τα...Μνημόνια φταίνε μόνο...

Friday, October 11, 2013

Ο εγκληματίας στον τόπο του εγκλήματος…


Όπως ο κάθε εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και ο αλήστου μνήμης πρόεδρος της δεκαετίας, Μενεγάκης, γυρίζει γύρο από τον τόπο της Κοινότητας. Εκεί δηλαδή που διέπραξε το έγκλημα της υπερχρέωσής  της και ουσιαστικά της διάλυσής της.
Έτσι, μετά την απρόσκλητη (;) παρουσία του στην εκδήλωση της Μαίρης Λίντα, την περασμένη Παρασκευή, κατέληξε σήμερα Παρασκευή, να βρεθεί «κρυφά» στα γραφεία της Κοινότητας, σε μια συνάντηση …υψηλού επιπέδου με την τριχανδρία, αποτελούμενη από τους Αρτεμάκη, Ιορδάνους και Νίκωνα.!
Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο της συζήτησής τους, καθότι η σοβαρότητά της δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την σοβαρότητα των …συναντηθέντων.!
Επίσης δεν μας εκπλήσσει το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό καθότι το είχαμε προβλέψει προ πολλού χρόνου, (πριν τις εκλογές) και η πρόβλεψή μας ακολουθείται κατά γράμμα, από τον Αντώνη και τον Ερμή, λες και τους δώσαμε …εντολή, αλλά εσύ ρε Νίκωνα τι στο διάολο ανακατεύεσαι με τα πύτουρα;

Επειδή τα …ωραία στόρυς δεν τελειώνουν έτσι εύκολα θα τα ξαναπούμε σύντομα, αν δεν μας προδώσει ο κοριός που κατέγραψε (;) τα πάντα… 
ΤΑ "ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ" 
ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Το τραγικό είναι ότι αυτοί που καλλιέργησαν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που της έδωσαν βήμα και προβολή, που της αφιέρωσαν χώρο στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικό χρόνο, αυτοί οι ίδιοι τώρα υποτίθεται ότι την πολεμούν.
Κι εμείς ξεχνάμε [;;;] τον πόνο μας, τα χαράτσια που πληρώνουμε, το πετσόκομμα των συντάξεων, την ανεργία, δεν μας απασχολούν τα νέα μέτρα που κάποια στιγμή θα έρθουν και δεν θα το καταλάβουμε..
Κι ασχολούμαστε με τα "τάγματα εφόδου" της Χρυσής Αυγής.
Οι λέξεις πια έχουν χάσει τη σημασία τους και σαν την κοινωνία που περιέγραψε με αδρές γραμμές

Wednesday, October 9, 2013



Καναδάς: Βραδιά ελληνικής κουζίνας και οίνου στην Οττάβα
Μια βραδιά αφιερωμένη στη μακροζωία με θέμα την ελληνική-μεσογειακή κουζίνα οργανώνεται στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη Ελευθέριου Αγγελόπουλου, στην Οττάβα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Στόχος της βραδιάς είναι να συγκεντρωθούν χρήματα που θα προσφερθούν για την αγορά ενός μηχανήματος MRI καρδιάς για το Ινστιτούτο Καρδιακών Παθήσεων του Πανεπιστημίου της Οττάβας (University of Ottawa Heart Institute), το πρώτο του είδους στο Ανατολικό Οντάριο και το Δυτικό Κεμπέκ.

Η βραδιά, που θα φέρει τον τίτλο «Healthy Heart Greek Food and Wine Tasting» (Υγιεινή Ελληνική Διατροφή για την Καρδιά και Οινογνωστική Εμπειρία), θα περιλαμβάνει επίδειξη ελληνικής μαγειρικής από τη γνωστή σεφ Κριστίν Κράσινγκ, η οποία παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στο δίκτυο φαγητού του Καναδά και σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι.

Η Κριστίν Κράσιγκ έχει εμπνευστεί το μενού της από τις συνταγές της Ικαρίας, όπου οι κάτοικοι υπερβαίνουν κατά δέκα χρόνια το μέσο όρο ζωής. Παράλληλα, θα σερβιριστούν τα ελληνικά κρασιά Αγιορείτικο, Ασσύρτικο και Ξυνόμαυρο.

Ο πρέσβης κ. Αγγελόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι η βραδιά είναι αφιερωμένη στην υγιεινή μεσογειακή διατροφή, τα ελληνικά κρασιά και το διαβιείν με μέτρο, καθώς οι δωρεές προορίζονται για ένα διαγνωστικό μηχάνημα καρδιάς. «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιδείξει τις αρετές της κουζίνας της και τα εξαιρετικά κρασιά της, συμμετέχοντας στην καναδική πραγματικότητα με μια συμβολική δωρεά προς ένα μεγάλο καναδικό νοσοκομείο» τόνισε.

Ο δρ. Άντριου Πάιπ θα μοιραστεί τα μυστικά της υγιεινής διατροφής με τους 100 καλεσμένους της βραδιάς, ενώ ο δρ. Αλεξάντερ Ντίκ θα αναφερθεί στη χρησιμότητα του διαγνωστικού MRI μηχανήματος, το οποίο μπορεί να κάνει έγκαιρη διάγνωση καρδιακών παθήσεων χωρίς να προκαλεί επιπλοκές στους ασθενείς.

«Πρόκειται για ένα χάπενιγκ πληροφοριακό, ευχάριστο και διαδραστικό που δεν έχει ποτέ συμβεί στην Οττάβα» δηλώνει ο Στίβ Ράμφος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Καρδιακών Παθήσεων.-

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Της ανταποκρίτριας μας Ι. Φραγκούλη

Σ. Α. Από πότε άρχισαν να θέτουν στόχο οι βραδιές κ. ανταποκρίτριά μας; Ή μήπως μπορούν να έχουν στόχους αφού (οι ίδιες βραδιές) αποστέλλουν και προσκλήσεις στους …κολλητούς τους;
Σοβαροί να είμαστε …κυρία.


Monday, October 7, 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πόσες ανακρίβειες διατυπώνονταικαι πόσες αλήθειες αποκρύπτονται μέσα σε μόλις 20 λέξεις; ( 20 λέξεις του κ. Κ.Μητσοτάκη στον κ. Γ. Παπαχρήστο και στην εφημερίδα "Τα Νέα" αναφορικά με την επίμαχη διάταξη που εξουδετερώνει τη δι@ύγεια). 
Ο κ. Κ.Μητσοτάκης είπε:
«Την είδαμε και την αποσύραμε, και όλο τον θόρυβο τον δημιούργησε το σύστημα Ραγκούση - Καρούνου. Εχει εσωπασοκική διάσταση το θέμα...»

Τέσσερις ανακρίβειες διατυπώνονται:
1) Δεν την είδανε μόνοι τους. Τους την καταγγείλανε.

2) Δεν την αποσύρανε. Προς το παρόν κατ' ουσίαν τη διατηρούν ως είχε.

3) Δεν προκάλεσε θόρυβο κανείς άλλος παρά μόνον οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην 24ώρη (!) διαβούλευση - κι εμένα οι ίδιοι αυτοί πολίτες με κινητοποίησαν.

4) Δεν έχει εσωπασοκική διάσταση το θέμα. Εδώ γελάνε...

Έξι αλήθειες αποκρύπτονται :1) Η διάταξη που αρχικά προώθησαν έβαζε πράγματι τέλος στη δι@ύγεια.

2) Η διάταξη όπως διατηρείται βάζει πράγματι τέλος στη δι@ύγεια.

3) Η κυβερνητική προσπάθεια να ακυρωθεί η δι@ύγεια μέσα σε μια κατ'ευφημισμόν διαβούλευση ήταν η αιτία που προκάλεσε τον θόρυβο που δημιούργησαν οι πολίτες.

4) Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αντικατάστασης του άρθρου 4 της δι@ύγειας που είναι η πεμπτουσία και η κινητήριος δύναμή της.

5) Πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν εδώ και καιρό να ξεμπερδεύουν με τη δι@ύγεια.

6) Σιγά που δεν είχαν καταλάβει τι πήγαιναν και τι πάνε να κάνουν.

Συμπέρασμα πρώτο: 4+6=10. 20:10=2. Άρα κάθε 2 λέξεις μια ανακρίβεια εμφανίζεται ή μια αλήθεια αποκρύπτεται. Μεγάλο ρεκόρ!

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο κ. Μητσοτάκης αντί να πει mea culpa λέει ό,τι του..προκύψει.! Κρίμα...

Συμπέρασμα τρίτο - το σημαντικότερο: εξακολουθεί να επιχειρεί τον ενταφιασμό της δι@ύγειας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ