Search This Blog

Friday, April 21, 2023

Μια ...ενδιαφέρουσα άποψη περί δικαιωμάτων, δεσποτάδων, Χριστού και συμβουλίων επί των εκκλησιών.!!!

 Μια ...ενδιαφέρουσα άποψη ανώνυμου, για την εκκλησία του Αϊγιάννη και το Δ Συμβούλιό της... 


Unknown
 commented on "Ιερέας αρνήθηκε να μοιράσει τη δάφνη στους πιστούς.!!!"

Αυτο που δεν έχει καταλάβει το συμβούλιο στον άι Γιάννη είναι ότι υπηρετούν την εκκλησία και όχι την κοινότητα. Το συμβούλιο και οι σύμβουλοι αυτής της κοινότητας νομίζουν ότι προσφέρουν την εκκλησία σαν υπηρεσία για τους ομογενείς από την κοινότητα. Δεν είναι έτσι όμως. Είναι, η πρέπει να είναι υπηρέτες της εκκλησίας. Η εκκλησία δεν είναι υπηρεσία κανενός και μάλιστα όχι του GCT. Μόνο οι δεσποτάδες έχουν δικαιώματα το πως θα λειτουργήσει. Ο Χριστός τους έδωσε αυτό το δικαίωμα.Αυτά είναι με απλά λόγια τα γεγονότα.


Tuesday, April 18, 2023

Αν και ...λίγο άσχετος, θέλει να μας το παίξει και ...ξερόλας.!!!

 


Αναγνώστης – πάλι ανωνύμως – κριτικάρει με σχετικό ...παράπονο, τον Αντίποδα για τους χαρακτηρισμούς επωνύμων, ενώ ΔΕΝ του επιτρέπουμε  να κάνει το ίδιο... Διαβάστε όμως πρώτα το σχόλιό του και ύστερα τα λέμε...

Unknown commented on "Ιερέας αρνήθηκε να μοιράσει τη δάφνη στους πιστούς.!!!"

 Δεν μας τα λες καλά κυρ-Αντίποδα. Αυτό το μπλόγκ το βάσισες χρόνια πάνω σε χαρακτηρισμούς επωνύμων όπως «κουσουριάρης» κλπ. και άλλα χειρότερα και @κ@τονόμαστα κοσμητικά επίθετα και μας λες εσύ ότι κριτική ανώνυμη μας επιτρέπεις να κάνουμε μόνο στο έργο των επωνύμων και όχι στις προσωπικές τους αδυναμίες; Μωρ’ τι μας λες. 

Monday, April 17, 2023

Ορίστηκε ως καθεδρικός ναός, ο άγ. Νικόλαος και πότε;

 Unknown commented on "Ιερέας αρνήθηκε να μοιράσει τη δάφνη στους πιστούς.!!!"

 

Αγαπητέ Αντίποδα, πληροφορήθηκα  λίγο καθυστεριμένα, είναι αλήθεια, ότι από τούδε και στο εξής, Καθεδρικός ναός του Τορόντο θα ονομάζεται ο ναός του αγ. Νικολάου, στο Σκάμπορω, ιδιοκτησίας Σωτηρίου,ύστερα από απόφαση του αρχιεπισκοπικού συνβουλίου,  σε συνεδρίασή του υπό τηνπροεδρία του αρχιεπισκόπου. Δεν ξέρω αν η πληροφορία μου αυτή είναι έγκυρη, αφού δεν την είδα γραμμένη μια στις στήλες σου,  κάτι που θα έγραφες αν ήταν πραγματικότητα, πιστεύω. Μήπως μπορείς σε παρακαλώ αν είναι σωστή η πληροφορία μου τούτη;  Αν πάλι η Παναγία παραμένη ως Καθεδρικός του Τορόντο και ο άγ. Νικόλας έχει τον τίτλο αυτό για το Σκάρμπορω, θάλω πάλι να ξέρω και άμαμπορείς να μάθεις πέστο μας, σε παρακαλώ.