Search This Blog

Saturday, November 10, 2012

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ...


Προεκλογική …εκστρατεία…
Από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τορόντο,
ξεκίνησε ο Αντώνης Αρτεμάκης…
Μπέτη Σκουτάκη, Αντώνης Αρτεμάκης, Σοφία Παπανδρέου, Κίκος Τσερωτάς
 ΜΕ επίσκεψή του στη Λέσχη του ΠΑΣΟΚ Τορόντο, άρχισε χθες βράδυ την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης. Ο κ. Αρτεμάκης συνοδευόμενος από τον νυν πρόεδρο κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο, την κ. Μπέτη Σκουτάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Κακαγιάννη, και τον γραμματέα κ. Γιώργο Κακαρέλη ανέβηκαν κατά τις 9:30 για ένα καφέ και λίγη κουβέντα γύρο από τα ζητήματα που απασχολούν την Κοινότητα. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε η γραμματέας της οργάνωσης κ. Σοφία Παπανδρέου, η κ. Ειρήνη Μαντέλου, κ. Χρ. Βογιατζής και άλλα μέλη και φίλοι τους.
Αναφερόμενος ο κ. Αρτεμάκης, στα κοινοτικά θέματα, τόνισε ότι ενώ η Κοινότητα έχει αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, παραμένουν πολλές ακόμα εκκρεμότητες η οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν και προς την επίλυση των προβλημάτων αυτών θα αφιερώσει μαζί με τους συνεργάτες του, όλο του το χρόνο. Και θα τα καταφέρουμε, τόνισε, διότι «Όλοι μαζί μπορούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος, εν είδη απολογισμού του έργου του συμβουλίου του είπε ότι εργάστηκαν σκληρά, κουράστηκαν, αλλά το έργο που αφήνουν πίσω τους, τους δικαιώνει και φυσικά τους ξεκουράζει…








    

Friday, November 9, 2012

Ο γενικός "εισαγγελέας" του ΣΔΟΕ 
ο οποίος από σήμερα ανάλαβε 
και την ηγεσία του ΑΣΕΠ.!

Μας πήραν σβάρνα τα …χρέη αυτή την εβδομάδα και μέχρι να ξοφλήσουμε θα πάρει λίγος καιρός… Σκεφτήκαμε λοιπόν να δώσουμε μια μικρή προκαταβολή, σήμερα κι’ αν μας δοθεί χρόνος το Σαββατοκύριακο, θα …δουλέψουμε λίγο παραπάνω, μπας και …καβαντζάρουμε.!
Ξέρετε, τα γουρούνια δεν βγαίνουν εύκολα από τη λάσπη τους, (εντάξει απ’ τα σκ@τ@ τους, αφού επιμένετε), οπότε ο αγώνας, μαζί τους, είναι …λίγο άνισος.!
Όμως θα το παλέψουμε και όπου μας βγάλει… Έχουμε, εξ’ άλλου τον πρότερο έντιμο βίο με το μέρος μας ενώ αυτοί (αυτός και η παρέα του), εκτός των άλλων αλητειών, δεν έχουν κάν σχέση με τη λέξη «έντιμος» ή «εντιμότητα», αφού είναι αλλεργικοί σ’ αυτή.!!! Το μόνο καλό που …έχουν, είναι το ότι ΔΕΝ ντρέπονται…
Συνεχίστε, λεβέντες μας, τον αγώνα της λάσπης τώρα που …τακιμιάσατε τα έξι σας και μην ασχολείστε με τη σοβαρότητα μα ούτε και με την αλήθεια… Έτσι κι’ αλλιώς, σας πήραν μυρωδιά και δεν πρόκειται να σας ακολουθήσει, πλέον, ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος της ομογένειας… Το κακό για σας είναι ότι ο  χώρος που …συνεδριάζετε έχει τζαμαρίες και ο κόσμος βλέπει ποια κοπρόσκυλα μαζεύεστε και αποφασίζετε για την …πρόοδο του ελληνισμού, μέσα από τους οργανισμούς-σφραγίδες που «διοικείτε» και για τα κουτσομπολιά του… δημοσιογραφικού συγκροτήματός σας.!!! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μας. Θα τα πούμε τη Δευτέρα το πρωί…   

Thursday, November 8, 2012


ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


Τα ονόματα των υποψηφίων για 
το Συμβούλιο της Κοινότητας
Ο από 1ης Ιανουαρίου 2013 νέος πρόεδρος της
Ελληνικής Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης
Δημοσιεύουμε σήμερα τα ονόματα, όσων έθεσαν υποψηφιότητα για το νέο Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας και τα οποία θα δοθούν …αύριο στη δημοσιότητα.
Η λίστα αυτή των ονομάτων δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη αφού προέρχεται από την τηλεφωνική ανάγνωσή της σε κάποιους ομογενείς, από …στέλεχος της Εφορευτικής Επιτροπής, το οποίο πρωτοστάτησε στο να ΜΗ δοθούν στην δημοσιότητα την Δευτέρα το βράδυ για λόγους …αρχής.! Είναι ουσιαστικά προϊόν …τηλεφωνικής υποκλοπής και ως εκ τούτο μπορεί να είναι και πλαστή…
Η βασική λίστα έχει ως εξής: Αρτεμάκης Αντώνης, Αθανασίου Τζίνα, Αλικάκης Γιώργος, Αναστασιάδης Τζίμη, Ανδρικόπουλος Τομ, Βόκας Ζήσης,  Γεωργακόπουλος Νίκωνας, Δημάκου Σιμέλα, Διολίτσης Γεώργιος, Κακαγιάννη Αναστασία, Καστρινός Σάμ, Κεραμιδόπουλος Σου, Μαυρίδη Χαρά, Μήλιαρης Δημήτρης, Μυλωνάκης Εμμανουήλ, Νικολάου Γιώργος, Νικόπουλος Γιώργος, Ιορδάνου Ερμής,  Τράϊκος Δημήτρης, Τσούμης Βασίλης, Χάρος Αργύρης, Χέντυ Μάρθα, Χατζηθεοφάνου Αναστάσιος και ακόμα 3 υποψήφιοι των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζουμε και που μπορεί ίσως να παραιτηθούν όπως κουβεντιάζεται στους διαδρόμους… Έτσι θα έχουμε ένα Δ. Συμβούλιο άνευ εκλογών το οποίο χωρίς αντιπολίτευση θα αφοσιωθεί απερίσπαστο στο έργο της εξυγίανσης των οικονομικών του οργανισμού.!
Τώρα όσον αφορά το εκτελεστικό, εκτός της προεδρίας η οποία ανήκει στον Αντώνη Αρτεμάκη, της αντιπροεδρίας που πάει αυτοδίκαια στον «πρώην» κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο, όλα παίζονται... Φυσικά εκτός από τις προεδρίες των 4 εκκλησιών οι οποίες …δικαιωματικά πάνε στους κ. κ. Δ. Μήλιαρη, (Παναγία), Γ. Αλικάκη, (Αγ. Ιωάννη), Α. Χάρο, (Αγ. Δημήτριο) και Ζήση Βόκα, (Αγ. Ειρήνη), εκτός κι’ αν εκλεγεί ο ανεξάρτητος κ. Τράϊκος ο οποίος τη δικαιούται αφού εκτός του τίτλου του π. αντιπροέδρου, φέρει και τον τίτλο του υποδιακόνου.! … Κάτι παρόμοιο θα συμβεί αν αντί του κ. Χάρου εκλεγεί ως σύμβουλος ο επίσης ανεξάρτητος  κ. Διολίτσης…
Πάντως, σε λίγες ώρες από τώρα, δηλ. μέχρι αύριο το μεσημέρι, θα έχουμε στα χέρια μας τα πραγματικά γεγονότα, αντί των παραπάνω υποθετικών.!!!   

Wednesday, November 7, 2012

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ - «ΚΛΕΙΔΙΑ» 

Πρόεδρος για δεύτερη θητεία 
ο Μπαράκ Ομπάμα 

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ για δεύτερη τετραετία, καταφέρνοντας να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη μάχη που πάντως τελείωσε με καθαρή διαφορά σε επίπεδο εκλεκτόρων και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «κρατάει» την Πολιτεία του Οχάιο και να «κλειδώνει» τον αριθμό των 275 εκλεκτόρων που του εξασφάλισαν την επανεκλογή του. 


Σύμφωνα με το BBC ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε 275 εκλεκτορικές ψήφους και ο Μιτ Ρόμνεϊ 203. Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος απαιτούνται 270 ψήφοι.

«Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ…Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό. Έτσι κάναμε την εκστρατεία, και αυτοί είμαστε. Σας ευχαριστώ –Β.Ο» αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Μπαράκ Ομπάμα στο Twitter.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα τηλεφωνήσει στον Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να τον συγχαρεί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχτηκε νικητής μεταξύ άλλων σε Νιου Χαμσάιρ, Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον, Χαβάη, Μινεσότα, Κονέκτικατ, Γουινσκόνσιν, Μέιν, Μέριλαντ, Ντέλαγουερ, Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϊ, Όρεγκον.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικρατεί σε Αριζόνα, Αιντάχο,Τζόρτζια, Αλαμπάμα, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Κεντάκι, Τενεσί, Οκλαχόμα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Μιζούρι, Τέξας, Μισισίπι, Μοντάνα και Γουαιόμινγκ.

Το Οχάιο ψήφισε Ομπάμα

Τα αποτελέσματα του Οχάιο είναι εξαιρετικά σημαντικά, αφού ποτέ ένας ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έφθασε στον Λευκό Οίκο χωρίς να νικήσει στο Οχάιο.

Στην αμφίρροπη πολιτεία του Οχάιο, σχεδόν τα δύο τρία εκείνων που ψήφισαν πριν από τις σημερινές εκλογές επέλεξαν τον Ομπάμα, ενώ το ίδιο ποσοστό επέλεξε τον Ρόμνεϊ από εκείνους που ψήφισαν την ημέρα των εκλογών, σύμφωνα με τα έξιτ πολς.

Οι ψηφοφόροι χαμηλού εισοδήματος στο Οχάιο επέλεξαν τον Ομπάμα με αναλογία δύο προς ένα.

Στο νήμα κρίθηκε η μάχη σε τρεις πολιτείες-κλειδιά, τη Βιρτζίνια το Οχάιο και τη Φλόριντα, την πολυπληθέστερη από τις κρίσιμες πολιτείες. Το CNN στην πρόβλεψή του έχει δώσει ισοπαλία (49-49%) στη Φλόριντα.

Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες). Με καταμετρημένο το 76% των ψήφων διατηρεί προβάδισμα ο Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του Μπαράκ Ομπάμα (51-49%). Ιστορικά συντηρητική πολιτεία-κλειδί που ψήφισε υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.

Οχάιο (18 εκλέκτορες). Στο 67% των εκλογικών τμημάτων προηγείται ο Ομπάμα με 50% έναντι 48% για τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Φλόριντα (29 εκλέκτορες). Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα 50% έναντι 49% για τον Ρόμνεϊ.

Κολοράντο (9 εκλέκτορες). Με καταμετρημένο το 67% των ψήφων προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα 51% έναντι 47% για τον Ρόμνεϊ.

Tuesday, November 6, 2012


Ένα σχόλιο με αφορμή δημοσίευμα
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ...ΠΡΟΕΔΡΟς
του «ΜΑΚΕΔΝΟΥ»
Στον «Μη έγκριτο» αλλά συνήθως καλά πληροφορημένο «ΜΑΚΕΔΝΟ», αλιεύσαμε το παρακάτω σχόλιο το οποίο και μεταφέρουμε για όσους …δεν έχετε πρόσβαση σ’ αυτόν.

«Τελικά κάποιοι "πρόεδροι" ομογενειακών οργανισμών ή καλύτερα "βασιλιάδες χωρίς βασίλειο" γιά μιά ακόμη φορά αποδείχτηκαν πολύ μικροί. Δεν είναι δυνατόν να διαδίδεις πως έχεις πάρει 20 αιτήσεις, κατεβάζεις ομάδα, τρελαίνεις τα άτομα της εφορευτικής επιτροπής με δεκάδες τηλεφωνήματα... και όλα αυτά για να γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομα σου.. Αυτό λέγεται κομπλεξισμός και ψυχοπάθεια...»

Στις 28/10 ο επίσης «Μη έγκριτος» «ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ» έγραφε:

«Τα όσα …κουραφέξαλα ακούγονται για δήθεν συνδυασμό των 23 (!), είναι …μπαρούφες για να ακούσουν και να δουν, μερικοί τενεκέδες, δημοσιευμένο το ονοματάκι τους, με το οποίο είναι …ερωτευμένοι και για το οποίο δίνουν ακόμα και …λίγο από τα οπίσθιά τους για λίγη προβολή.!! Έτσι τουλάχιστον λένε κάποιοι της Εφορευτικής...»

(Επομένως όσοι εκ της Εφορευτικής ενημερώνονται από τον ΑΝΤΙΠΟΔΑ, γνώριζαν και δεν …τρελάθηκαν.! Οι άλλοι, …ας πρόσεχαν.!)

Τελικά, ως πρόεδροι της πλάκας να μη κάνουν κι’ αυτοί την πλάκα τους; Στο κάτω-κάτω η πλάκα έπιασε αφού όλη μέρα χθες η Εφορευτική -και όχι μόνο- περίμεναν με …αγωνία τον «βασιλιά χωρίς βασίλειο». Έτσι είναι οι άνθρωποι της …πλάκας, δεν σταματούν πουθενά και με τίποτα, τους αρέσει να γελοιοποιούν ή να γελοιοποιούνται, αρκεί να βρίσκονται – όπως μόνο αυτοί νομίζουν- στην επικαιρότητα.! Ειδικά τώρα που έχει συνήγορό του τον άλλο μεγάλο πρόεδρο του Κογκρέσου, χωρίς Κογκρέσο.!!! Εξ’ άλλου όταν το λεξιλόγιό σου είναι περιορισμένο, είναι επόμενο  να μη γνωρίζεις τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ…
Τυχαίο που βρίσκονται, όλη μέρα, μαζί στο καφενεδάκι της πλατείας;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…

ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΑΠΠΕΙΟ 3...


Αυτός ο καραγκιόζης διατείνεται πως ...αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας !!!
Ο ίδιος ξαναδιαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπες σε μισθούς και συντάξεις !!!
Καμαρώστε τον !...

Monday, November 5, 2012


ΕΚΛΟΓΕΣ; Τι πράμα είναι αυτό;…
Υποβλήθηκαν 26 αιτήσεις για το
Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας…
Γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους;;;

Σήμερα, στις 6:00 το απόγευμα, έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στη λίστα των υποψηφίων στις εκλογές της 25ης Νοεμβρίου.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν είναι 26, όπως …προφορικά (!!!) μας ανακοίνωσαν κάποιοι …«υπεύθυνοι» της Εφορευτικής Επιτροπής.
Η προφορική ανακοίνωση έχει να κάνει, προφανώς, με την έλλειψη …χαρτιού και μολυβιού, ενώ τα ονόματα των υποψηφίων τα κράτησαν για λίγο στο συρτάρι τους να …σιτέψουν, πριν τα δώσουν στη δημοσιότητα.!!!
ΤΩΡΑ αν ένας …κακόπιστος ομογενείς σκεφτεί ότι η μη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων μπορεί να κρύβει και κάποιες πονηρές σκέψεις των …αρμοδίων της Εφορευτικής, για μαγειρέματα κ. λπ., τι μπορεί να του απαντήσουμε; Να τον καταχωρήσουμε στον κατάλογο των …γραφικών και να ξεμπερδεύουμε;
Μήπως, τελικά, επεκράτησε η, δημόσια εκφρασθείσα, άποψη του προέδρου της Εφορευτικής, να γίνει προσπάθεια ώστε να μεταπεισθούν μερικοί υποψήφιοι να παραιτηθούν και ως εκ τούτου να μην γίνουν εκλογές; Έτσι η μη ανακοίνωση των ονομάτων διευκολύνει περισσότερο το …θεάρεστο έργο της πίεσης κάποιων για αποσύρουν την αίτησή τους; Ποιόν κοροϊδεύετε μωρέ; Προσπαθείτε να ξαναφέρετε την Κοινότητα στην περίοδο της 10ετείας Μενεγάκη κατά την οποία είχαν …καταργηθεί οι εκλογές;
Γιατί βρε φοράτε μεταξωτά βρακιά αφού ο κώλος σας είναι αλλεργικός σ’ αυτά; Με λίγα λόγια, γιατί αναλαμβάνετε θέσεις για τις οποίες έχετε βαθιά μεσάνυχτα, μωρέ;       
Υ. Γ. ΔΕΝ θέλω να πιστέψω κάποιον (παλιά καραβάνα) που λέει ότι μερικοί δεν θέλουν να δουν την γύμνια τους σε ψήφους, έναντι άλλων, γι’ αυτό πασχίζουν να αποφύγουν τις εκλογές.! Ή μήπως πρέπει; …

 Πάντως "Ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος" 'ετσι κι' αλιώς…   



ΣΤΟ MUSIC HALL (TITANIA)
Θεατρική παράσταση «S'agapao alla» 
με …μερίδιο για τη «Νεφέλη».!!!
Οργανωτές οι “Signature Productions
Με έσοδα από την θεατρική παράσταση «Σ’ αγαπάω αλλά», η οργανώτρια εταιρεία «signature Production», σκέφτηκε και αποφάσισε να βοηθήσει οικονομικά την προσπάθεια της Ελληνικής Κοινότητας για τη διατήρηση του θεατρικού τμήματος «Νεφέλη» υπό την κ. Νάνσυ Αθανασοπούλου.
Η θεατρική παράσταση θα παιχτεί στην αίθουσα του Music Hall (πρώην ΤΙΤΑΝΙΑ) στο 147 Danforth Av., στις 29 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα.
Περιττό να πούμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ με την παρουσία μας, για μια ακόμα οικονομική …ένεση στο ταμείο της Κοινότητας…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Αναβάλλεται η επίσκεψη Παπανδρέου 
στο Τορόντο...

Αιτία η κρίσιμη ψηφοφορία
των μέτρων στην Ελληνική Βουλή

 Λόγω της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης, στην Ελληνική Βουλή, για τα μέτρα λιτότητας και την έγκριση του δανείου των 31 δις ο Γιώργος Παπανδρέου αναβάλει την προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, επίσκεψή του στην πόλη μας. 
Ως προσκεκλημένος  του ΤΜΑ, ο πρώην πρωθυπουργός, θα μιλούσε την Τετάρτη στο Royal York Hotel, στις 6:30 το βράδυ, με θέμα την εμπειρία του, ως πρωθυπουργός, στην παγκόσμια οικονομική κρίση

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και «ΕΚΛΟΓΕΣ»…


Σήμερα μέχρι τις 6:00 μ.μ.
η υποβολή των αιτήσεων…

Σήμερα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή ενός μέλους στις εκλογές της 25ης του μηνός.
Τούτο είναι μια απλή υπενθύμιση σε όσους ξέχασαν να υποβάλλουν την αίτησή τους για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των υποψηφίων.
Πάντως οι μέχρι σήμερα πληροφορίες λένε ότι ένας θα είναι ο συνδυασμός με 21 υποψήφιους, υπό την αρχηγία του κ. Αντώνη Αρτεμάκη, ενώ θα συμμετέχουν πολλά από τα σημερινά πρωτοκλασάτα μέλη του Δ. Συμβουλίου, όπως ο νυν πρόεδρος κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο Ταμίας Δρ. Γ. Νικόπουλος, ενώ από τα καινούρια ονόματα θα είναι ο κ. Σάμ Καστρινός, η κ. Σιμέλα Δημάκου-Σετετίδη.  Ένα ακόμα όνομα που δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές αυτές είναι του κ. Πήτερ Μαστοράκου, ενώ παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή της κ. Ιωάννας Δουλαβεράκη… Την πραγματικότητα θα τη μάθουμε  το απόγευμα μετά τις 6:00.!  

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ;
Έτσι πίστευα κι' εγώ..!

Περί Ρουφιανιάς 
και Αρχών…
Κάποτε, όταν οι άνθρωποι είχαν μυαλό έλεγαν ότι «τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο ουδείς».!
Τα χρόνια πέρασαν και η καινούρια  γενιά το άλλαξε, λέγοντας πως «τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, αλλά τον ρουφιάνο …περισσότεροι».!
Κρίμα, ειδικότερα όταν (θέλουν να λένε ότι) είναι μορφωμένοι άνθρωποι… Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ είναι ΠΑΝΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ κύριε… Όταν ρουφιανεύει σε σένα κάποιον, να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα σε ρουφιανέψει μόλις του δοθεί, (αν δεν του δόθηκε …ακόμα) η πρώτη ευκαιρία… Και ξέρω πολύ καλά τι λέω.!
Προσωπικά διαφώνησα με φίλους, ή μάλλον «τσακώθηκα», θα μπορούσα να πω, μαζί τους, (ναι για κείνα τα ταξιδιωτικά έγγραφα μιλάω…), υπερασπιζόμενος μια, κατά τη γνώμη μου, φιλία και σεβόμενος ένα ποτήρι κρασί που έτυχε να πιώ  στο σπίτι σου... Δεν πειράζει όμως. Οι αρχές μου είναι οικογενειακό …κειμήλιο και δεν τις ξεπουλάω με τίποτα και για χάρη κανενός..! Αυτά…   

Sunday, November 4, 2012

ΜΙΑ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΑ-ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...



Στην πρώτη σελίδα του δημοσιογραφικού οργάνου της Μητρόπολης, εκεί ακριβώς που θα έπρεπε να είναι η εικόνα του Αγ. Δημητρίου, ένεκα της εορτής του, φιγουράρει η παραπάνω φωτογραφία με δίγλωσση λεζάντα ώστε να …μαθαίνουμε και οι νεότεροι τα τότε …γεγονώτα.!
 Μα καλά, ρε παιδί μου,  δεν βρέθηκε ένας έγγαμος εκεί στην συντακτική επιτροπή της «Ορθόδοξης Πορείας» να τους πει ότι παρόμοιοι διάλογοι  (τι σου κάνω μάνα μου;;; κ. λπ.) επαναλαμβάνονται συχνότατα κατά τη «συνεύρεση» δυο ανθρώπων; Τι την ήθελε, λοιπόν, την δημοσίευση αυτή ο μητροπολίτης; Ή μήπως ακριβώς για το λόγο αυτό;
 Βρε που καταντήσαμε .!!!  

Γιατί τόση …σιΟπή;
Κινητικότατος και με πολλές εξόδους και …παραστάσεις σε εκδηλώσεις και χορούς ο νέος «πρόεδρος» του ελληνιοκαναδικού Κογκρέσο. Κάθεται σε θέσεις επισήμων, απευθύνει χαιρετισμούς και άλλα τέτοια …ξύλινα κουραφέξαλα, αλλά για κείνη την περιβόητη «Ανακοίνωση Τύπου» του Επαρχιακού, τις καταγγελίες για ατασθαλίες στα οικονομικά του και την παραίτησή του, αντί για την ό, ποια διαμαρτυρία του ή καταγγελία κατά των κατηγόρων του, ΔΕΝ λέει κουβέντα.!
Και καλά, αυτός το όνομά του θέλει να αποκαταστήσει, αλλά εκείνοι οι 47 …εκλέκτορές του στην προεδρία, δεν ιδρώνει το αυτάκι τους; Εντάξει οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι ανθρωπάκια της σειράς, θέλουν να λέγονται κόγκρεσμαν κι’ ας είναι ό,τι είναι ο πρόεδρός τους, αλλά εκείνοι οι γιατροί και οι καθηγητάδες με τα ντοκτορά τους τι λένε; Γιατί κάνουν την πάπια; Κύριε Χαλαμαντάρη μας; Ακόμα οι ντόπιοι κ. κ. Μυλωνάκης, Γαλιάτσος και λοιποί γραμματείς και αντιπροεδράρες, δεν έχουν να πουν κάτι; Έστω και μια …ψεύτικη διάψευση ρε παιδί μου, για τα μάτια του κόσμου… Για ποιο σεβασμό, σε ποιους θεσμούς, μιλάει συνεχώς ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής; Δεν βλέπει ότι τους θεσμούς αυτούς τους έχουν ξεκολιάσει μια μερίδα αγράμματων επιβητόρων, για λίγη μόλις «δόξα» της πλάκας; ΘΑ τα ξαναπούμε, όμως… 

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Στον «Εθνικό Κήρυκα» της Ν. Υόρκης, στη σελίδα 10 και με επίτιτλο «ιδιοχείρως…» βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της συγγραφέως - δημοσιογράφου (ανταποκρίτριας του ΑΠΕ-ΜΠΕ), κ. Ιουστίνης Φραγκούλη, στο οποίο διαπιστώνει κανείς ότι υπερισχύει το συγγραφικό παρά το δημοσιογραφικό ταλέντο της.
Και επειδή το εν λόγω άρθρο μας άρεσε, το αναδημοσιεύουμε χωρίς να μας ζητηθεί, ούτε καν έμμεσα, και χωρίς, επίσης, την άδεια της συγγραφέως – συντάκτριάς του… Ελπίζουμε όμως στην, έστω εκ των υστέρων, συγκατάθεσή της, αφού το περιεχόμενό του αφορά περισσότερο τους ομογενείς μας στο Τορόντο…
Διαβάστε το.:
  
Όταν η Ελληνική Διπλωματία μιλάει
Η κ. Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη με τον
γενικό πρόξενο κ. Δημ Αζεμόπουλο
την πιο ανθρώπινη γλώσσα…

Στο Τορόντο, τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει αναπτύξει μια πολυσχιδή και πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς ο εκεί Γενικός Πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι αποτελεί όχι μόνο το πιο λαοφιλές πρόσωπο της εκεί Ομογένειας αλλά και ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει πανάξια το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του, της κυβέρνησης και κυρίως της πολυπολιτισμικής καναδικής κοινωνίας στο σύνολό της.
Είναι ο λατρεμένος της νεολαίας αλλά και των ηλικιωμένων, των εκατοντάδων λαμπρών επιχειρηματιών δικηγόρων, γιατρών, πανεπιστημιακών μας, του απλού κόσμου αλλά και της ελίτ. Στη διάρκεια της θητείας του συνδιοργάνωσε τρεις μαραθώνιους με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αθλητών κάθε φορά, κινητοποίησε σε απίστευτο βαθμό τον φοιτητικό μας κόσμο που ολόψυχα τον πίστεψε και με εμπιστοσύνη τον ακολούθησε, ανέλαβε πρωτοφανείς πρωτοβουλίες, από κοινού με άλλα ισχυρά Γενικά Προξενεία, αναδεικνύοντας τον ειρηνευτικό ρόλο της
Ελλάδας στη Μεσόγειο, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του μεγαλύτερου Ινστιτούτου Ελληνιστικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Waterloo προασπίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
Έγινε το σύμβολο ενότητας του Ελληνισμού με τη συνεχή, ουσιαστική και εποικοδομητική παρουσία του στα κοινά, δίνοντας  ο ίδιος έμφαση στην προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητάς μας. Διοργάνωσε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να συλλεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την ενίσχυση Συλλόγων, Εκκλησιών, Κοινοτήτων.
Υπερασπίστηκε με πάθος τις εθνικές μας θέσεις με πρωτοφανείς σε τόλμη και ρητορεία ομιλίες του, άρθρα του σε εφημερίδες πανκαναδικής εμβέλειας, και παρεμβάσεις του σε δημόσιους χώρους.
Ουδείς απόρησε λοιπόν όταν για πρώτη φορά επελέγη από το Αtlantic Council of Canada το περασμένο καλοκαίρι για να δώσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική εξωτερική πολιτική και παρά το γεγονός ότι υπάρχει τουρκική χρηματοδότηση του εν λόγω φορέα...
Όμως, αυτό που άγγιξε τις καρδιές των ομογενών μας στο Τορόντο είναι η εκδήλωση που διοργάνωσε για να βοηθήσει την αποπεράτωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου για άρρωστα παιδάκια, του SICK KIDS
HOSPITAL το Πάσχα του 2010.
Κανένας δεν φανταζόταν τότε πόσο σωστή ήταν η επιλογή του προσώπου του Δημήτρη Αζεμόπουλου από τη Διοίκηση του καναδικού Νοσοκομείου ούτως ώστε η εκδήλωση που θα διοργάνωνε η Ελληνική Παροικία να αποτελέσει καταλύτη προσφοράς των υπόλοιπων περίπου 160 εθνοτήτων που συμβιώνουν αρμονικά στο Τορόντο.
Η βαθιά πίστη του Δημήτρη Αζεμόπουλου στο Θεό, μια πίστη που πηγαία και αυθόρμητα εκδηλώνεται από τον ίδιο με κάθε δυνατή ευκαιρία, τα προσωπικά του βιώματα, αλλά και η άνευ προηγουμένου συστράτευση της Ελληνικής Παροικίας και του Hellenic Heritage Foundation, όχι μόνο απέδωσαν 250.000 δολάρια σε μια βραδιά - με αποτέλεσμα το όνομα της Ελληνικής Παροικίας να κοσμεί εσαεί πλέον τον τοίχο των δωρητών - αλλά πέτυχαν απόλυτα τον ιερό σκοπό, δηλαδή την άμεση κινητοποίηση των άλλων εθνοτήτων και την αποπεράτωση του Νοσοκομείου.
Σήμερα λοιπόν το SICK KIDS HOSPITAL είναι όντως το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο νοσοκομείο για άρρωστα παιδιά στο πλανήτη μας και η Ελληνική Παροικία έχει βάλει το λιθαράκι της σε αυτό τη κατάλληλη στιγμή και χάρη στο κατάλληλο Ανθρωπο.
Ο επόμενος στόχος του Δημήτρη Αζεμόπουλου είναι η θεσμοποίηση της συνεργασίας του SICK KIDS HOSPITAL με το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Έχοντας ήδη συμβάλει αποτελεσματικά στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων και με τη πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη των αντίστοιχων φορέων ελπίζει και αγωνίζεται ούτως ώστε και αυτό το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα. Προς όφελος των άρρωστων παιδιών όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αναδεικνύοντας έτσι πάλι το ρόλο της Ελλάδος στον ιατρικό τομέα στο
πάσχον μικρό παιδί και στους απελπισμένους γονείς του.
Ο ίδιος ως διπλωμάτης, παρά την τεράστια ακαδημαϊκή μόρφωσή του, ποτέ δεν μίλησε την ξύλινη γλώσσα της διπλωματίας αν και θα μπορούσε κάλλιστα να
το κάνει. Μίλησε με μια ανθρώπινη γλώσσα, την πιο ανθρώπινη γλώσσα, τη γλώσσα των παιδιών.
Και έτσι έγινε απόλυτα κατανοητός από όλους. Γιατί μίλησε στην καρδιά του καθενός. Εφάρμοσε αυτό που ακούγεται στο Τορόντο μιας άλλης μορφής «διπλωματία», τη Διπλωματία του Θεού.
Και ίσως για αυτό και ο Θεός πάντα άκουσε τη φωνή του, τη φωνή της Ελλάδας μας στο Τορόντο.

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη



Τέλος, πολλά πηγαδάκια και κουτσομπολιό
στην εκδήλωση της Κοινότητας

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα …φωτογραφικά "πηγαδάκια" και θ’ αφήσουμε τα κουτσομπολιά για τους, …έξπερτ, επαγγελματιες  του είδους…
Αυτοί ξέρουν…
























Και ο χορός καλά κρατεί…
Η Ορχήστρα " Η ΠΑΡΕΑ" δωρεάν για την προσπάθεια της Κοινότητας. Στο τραγούδη η Αναστασία Κακαγιάννη
Μετά το φαγητό και τις τιμητικές διακρίσεις, η ώρα του χορού… Κράτησε μέχρι τις μία το ξημέρωμα με γεμάτη την πίστα από νέους και …νεότερους.!
Οι φωτογραφίες, …μάρτυρες.! 




















Μια πετυχημένη εκδήλωση.!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000
Στο Ερανικό Gala της Κοινότητας…

Όλοι μαζί μπορούμε…


Μια ακόμα πετυχημένη ερανική εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, διοργανώθηκε χθες βράδυ, στο Crystal. Πάνω από 400 ομογενείς παραβρέθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά τον οργανισμό και να τιμήσουν μαζί του ανθρώπους που πρόσφεραν κάτι παραπάνω για να βγει από το γκρεμό και να κρατηθεί ζωντανή η μεγάλη αυτή Κοινότητα, ύστερα από την κακοδιαχείριση της 10ετίας Μενεγάκη-Γερονικολού…
Όπως τόνισε ο πρόεδρός της Νίκωνας Γεωργακόπουλος, μετά από σκληρούς αγώνες του Δ. Συμβουλίου του την τελευταία διετία, η Κοινότητα βγήκε από τον Γκρεμό και περπατάει σίγουρη και με σταθερά βήματα προς την δεύτερη εκατονταετία της .!
Τα ονόματα των τιμηθέντων θα τα αναρτήσουμε σύντομα σε άλλη καταχώρησή μας, αφού πάρουμε τον επίσημο κατάλογο ώστε να αποφύγουμε κάποιο λάθος…
Μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση…